Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
zippoo87

#21201 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

evo sinoc zavrsen Kongres stranke SDA...opet isti frajko izabran
prosle sedmice bio Kongres SNSDa...opet isti frajko izabran
isto bio Kongres SDSa...opet isti frajko izabran
Kongres Nase Stranke....opet novi predsjednik...treci po redu,dokaz da stranka nije D.O.O
evo i po ovome se vidi da je NS jedina stranka koja je progresivna i koja se mijenja i popravlja a ne tapka u mjestu i jedina je stranka na BH nebu,za koju vrijedi glasati...barem kada bi ljudi logikom zakljucivali

zalosno je sto narodima u BiH mozak sluzi vecinom za ravnotezu...evo i ovdje ima dosta tih sa takvim razmisljanjem
Skijaš

#21202 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Skijaš »

ilkbahar wrote:
Skijaš wrote:
S druge strane, nekako mi se cini da je Nasa stranka ubacena medju Bosnjake da uvede razdor iz unutrasnjosti. Posrbljavanje na jedan lijep kulturan nacin.
:-D koliko sam ja shvatio, Našu stranku i ne interesuju oni koji razmišljaju po tim primitivnim plemenskim matricama. Nemoj molim te ti glasati za Našu stranku.
Nisam ni mislila glasati za vas, nemoj se sikirati.

ako stranku ne interesuju gradjani ove drzave, ko je onda interesuje, licn[/b]i interesi?

Pa odluči se, trebaju li prioritet biti građani ili jedno od plemena ?

STvar je u tome da je situacija veoma teska za nenacionalne stranke, ako se one tako mogu nazvati. One bi morale da rade u interesu svih nacija, a znamo da svaciji prijatelj u stvari nije niciji prijatelj.

Naravno, oduprijeti se tom zaostalom mentalitetu i biti zainteresovan za dobrobit sva tri naroda je blasfemija. Koji se klinac oni trebaju zalagati za pravo svih, i pravo Bošnjaka u Prijedoru, i pravo Srba u Sarajevu, pa onda za homoseksualce, pa za cuke pa mace, pa onda za Sejdića, pa Fincija. Sramota je biti tako tolerantan. Haj'mo sad zajedno, ko ne mrzi mrzi Bosnu, ko ne mrzi mrzi Bosnu hej hej
KENJAC

#21203 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KENJAC »

VjecitiStudent wrote:
DaffyDuck wrote:
KENJAC wrote:Sta'n der malo! Nisam ni clan ni glasac ! Glasanje ne upraznjavam od kobnih 90-ih . Razvoj i prosperitet Bosne ipak nije nesto sto me ne interesuje. Prvi preduslov za to je Ustavom ukinuti nacionalne stranke. Drugi uslov je izdici se iznad situacije koju se kreirale nacionalne podjele. Reci "Vi ste tu da isparcate Bosnjacki korpus " je isto sto i reci "svi Bosnjaci moraju biti zajedno" Podsjetio bih te na staru Konfucijevu izreku "Tamo gdje svi misle isto , niko ne misli puno" Ovo se copy-paste moze i mora prenijeti i na Srbe i Hrvate. Inace .... vidimo se u citulji !
sam si dao odgovor na svoje pitanje od 5%... Problem i jeste sto 99% od tih sto glasaju su ti pripadnici sto ih zoves "brdsko- livadska" populacija. A ti sto misle da su vise vrijedni iz kruga tramjvaja dvojke ne glasaju (cast izuzecima) nego kukaju kako narod lose glasa...
De ne lupajte više oko ovog glasanja/neglasanja. Glasao je krug jedinice skoro svo ovo vrijeme za ljevicu, pa šta je dobio?
Općina Centar je u ovom trenutku, najprljavija i najzapuštenija gradska općina, prepuštena u potpunosti raznim građevinskim lobijima.
Mozda se mi nismo shvatili. Ne pada mi na pamet da u ovoj konfuznoj situaciji odvajam ljevicu od desnice i dajem zasluge ili greske jednima ili drugima. Povod moje intervencije je ona famozna recenica da je "nasa stranka" ubacena kao klin u Bosnjacki glasacki korpus te da kao takva sluzi samo razvodnjavanju glasova. Ljudi , glasajte za Milorada , glasajte za Bakira ali glasajte iz svojih uvjerenja a ne iz straha ! Koliko mi se puta desilo kad pricam sa mojim rodjacima i prica se povede o politici , a onda mora doci na temu Milorad. Nema jednog njegovog glasaca koji je 100% zadovoljan njegovom politikom. Kam mu kazem "jebo te on sto ga glasas" ,odgovor je vazda isti " a za koga cu , za Bakira" ??? .... i tako vec evo godinama !
Innovation

#21204 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Innovation »

KENJAC wrote: Kam mu kazem "jebo te on sto ga glasas" ,odgovor je vazda isti " a za koga cu , za Bakira" ??? .... i tako vec evo godinama !
ilkbahar , za DF Zeljko Komsic, zar ne? :oops: :)

Na vrijeme si ih pozvala, ali .....
Postby ilkbahar » 09/09/2014 21:56
Ovom prilikom pozivam sve koji sumnjaju u kvalitet kandidata Demokratske fronte Željko Komšić da dodju u petak 12.9. 2014. u Dom mladih Skenderija u 20.00H i da oči u oči vide naš kvalitetan kadar. Dodjite i uvjerite se da smo nova snaga koja ima snagu, znanje, kvaliteti i hrabrost da odlučno krene u promjene, promjene koje ce ovom narodu donijeti bolje sutra!
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#21205 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

ilkbahar wrote:Iskreno, Nasa stranka je do sada imala veoma dosta pametnih i dobrih poteza, ali jos uvijek nije niti će steći povjerenje naroda.
Ipak, htjeli to mi ili ne, nacionalizam jos uvijek vlada u glavama ovih ljudi ovdje, a pored toga, narod koji je propatio i koji je prosao svu golgotu genocida, sumnjam da moze dati svoje povjerenje vodji straanke koji za vrijeme 92 - 95 nije bio u BiH. On jednostavno ne moze razumjeti!
S druge strane, nekako mi se cini da je Nasa stranka ubacena medju Bosnjake da uvede razdor iz unutrasnjosti. Posrbljavanje na jedan lijep kulturan nacin.
Zato će SDA ujediniti Bošnjake u svim poljima , ekonomskim , nacionalnim , religioznim , političkim , neimarskim....Deda Mraz na primjer wtf ?
Zato će SBB osujetiti posrbljavanje Bošnjaka srpskim proizvodima u našim prodavnicama.
Zato će SDP spriječiti Bošnjake da postanu posrbljeni komunisti spriječavanjem ukidanja vjeronauke u osnovnom i srednjem obrazovanju....

Odbrana Bošnjaka od Bošnjaka predugo traje....

Prekinite sa odbranom....pamfletiranje je presmiješno...
Innovation

#21206 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Innovation »

Svi zastupnici u SKS protiv izvjestaja ZZO, a Sabina suzdrzana / :?: /.
Koji je to stav? :roll:
neocekivana_sila

#21207 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by neocekivana_sila »

da li je Damir Masic presao u Nasu stranku? :jbt:
drug_profi

#21208 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

neocekivana_sila wrote:da li je Damir Masic presao u Nasu stranku? :jbt:
OO koje pojacanje..... :lol:
Medjutim ne vjerujem u to, nema tu relacije koja njega zanima.
Ili ima...?
VjecitiStudent

#21209 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

drugi profil wrote:
neocekivana_sila wrote:da li je Damir Masic presao u Nasu stranku? :jbt:
OO koje pojacanje..... :lol:
Medjutim ne vjerujem u to, nema tu relacije koja njega zanima.
Ili ima...?
Jel se pika što je sa Sabinom proveo u Londonu mjesec dana, na obuci "za mladog lidera"?
drug_profi

#21210 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Ma necu da spekulisem i nagadjam. Uglavnom svaka stranka u kojoj ima njega - mene nema.
VjecitiStudent

#21211 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

drugi profil wrote:Ma necu da spekulisem i nagadjam. Uglavnom svaka stranka u kojoj ima njega - mene nema.
Još da ste svi malo ranije progledali ...
drug_profi

#21212 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

VjecitiStudent wrote:
drugi profil wrote:Ma necu da spekulisem i nagadjam. Uglavnom svaka stranka u kojoj ima njega - mene nema.
Još da ste svi malo ranije progledali ...
I sta bi bilo?
Dali smo priliku opciji koja je bila najozbiljnija. AKo ti trazis savrsenu, moras shvatiti da to ne radimo svi jer nemamo vise vremena. Ja i mnogi drugi trazimo realno bolju od prethodne. Nema nacina da s esistem promijeni i mozes samo da uradis nesto da makar malo radi u interesu nas obicnih ljudi.
NS kao lokalna stranka, meni jako draga i simpaticna, nema taj kapacitet. On se svodi na podizanje cijena komunalija, i zastitu ulicnih kerova...
Kamo srece da je drugacija. Kamo srece da je SDP drugaciji, da DF nije ni morao nastati, da je Haris prihvatio Aprilski paket, da je Čavić ostao predsjednik SDS-a itd, itd...
VjecitiStudent

#21213 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Da je SDP na vrijeme temeljito krahirao, sad bi već i bilo nekakve konkretne ljevice, sad ćemo se debelo načekati.
No da ne chatamo dalje temu o ovim hipsterima ...
drug_profi

#21214 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

VjecitiStudent wrote:Da je SDP na vrijeme temeljito krahirao, sad bi već i bilo nekakve konkretne ljevice, sad ćemo se debelo načekati.
No da ne chatamo dalje temu o ovim hipsterima ...
Konkretna ljevica ce da bude TEK onda kad za nju sazriju uslovi kod svih konstitutivnih. Sistem kakav jeste to ne ohrabruje i do tog nece nikad doci. Dotle bi i "nasa" ljevica bila samo lokalne vaznosti i dio neke neprincipijelne koalicije.
NEmojmo se zanositi, hajmo vidjeti sta se moze ovako, ili da idemo brate svi cistit javne hale po Evropi dok jos nisu uveli robote za to.
Znaci biramo realnu opciju koja je bolja od trenutno vladajuce. Sljedece sto glasam je tornjak i nek sve id eu pm. Nismo bolje ni zasluzili.

Izvini OT je, ali morao sam odgovoriti. Ako se slazes da sada zakljucimo.
VjecitiStudent

#21215 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Opet nije bilo Forte na Skupštini, već samo profesionalci NS-a prisustvovali.
2500km za 8 sati spavanja u sali, uopće nije loša tarifa.
zippoo87

#21216 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

VjecitiStudent wrote:Opet nije bilo Forte na Skupštini, već samo profesionalci NS-a prisustvovali.
opet ti sa svojim smijesnim tezama ...
a da...samo NS poslanici primaju platu,ostali su volonteri
VjecitiStudent

#21217 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

zippoo87 wrote:
VjecitiStudent wrote:Opet nije bilo Forte na Skupštini, već samo profesionalci NS-a prisustvovali.
Naravno, nije samo NS na plati, već i ostali, SVI su isti.
zippoo87

#21218 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

VjecitiStudent wrote:
zippoo87 wrote:
na tvoju zalost...NS je na puno primjera pokazala da NISU svi isti a i ti to dobro znas...samo ti si "na radnom zadatku".pa ne smijes pisati realno :D
VjecitiStudent

#21219 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

zippoo87 wrote:
VjecitiStudent wrote:
zippoo87 wrote: opet ti sa svojim smijesnim tezama ...
na tvoju zalost...NS je na puno primjera pokazala da NISU svi isti a i ti to dobro znas...samo ti si "na radnom zadatku".pa ne smijes pisati realno :D
:lol:
mirzadelibasic

#21220 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mirzadelibasic »

Tema je fakat osjetljiva i vidim da se puno ne prica o tome ali me stvarno zanima i mislim da bih ovdje mogao dobiti neke odgovore.
Da li je istina da je Edin Forto (zastupnik Skupstini Kantona Sarajevo -Nasa stranka ) direktor firme Nexe u cijoj betonari je jucer stradalo dvoje male djece .
Zakleo bih se da je imao fan page na fejsu i danas udjem da vidim da posaljem poruku da pitam neke stvari kad ono nema nista, izgledao obrisao.
Vidim po netu se kaci slika, pa ako bi neko mogao da razjasni o cemu se radi i kako je uopste doslo do nesrece.

Image
AkHolic

#21221 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by AkHolic »

Preuzeto sa Poskoka

Naša stranka, pravo državotvorna i nacionalno svjesna stranka: Ustavni sud je temelj državnosti
Iako se Naša stranka predstavlja kao stranka nove ljevice, kojoj su nacionalizmi strani, ona slično kao i SDP i DF redovno reagira po pitanjima koja baš i nisu lijeva. Datumi državnosti koje donosi RS, reakcije na njih, nešto su što bi nekakvoj stranci ljevice trebali biti ne toliko bitni koliko standard, korupcija, zdravstvo i školstvo građana u RS-u i u cijeloj BIH. Istovremeno dok su nacionalno svjesni, kada su u pitanju teme poput državnosti BIH, te stranke i dalje ne nude odgovor na nacionalna pitanja u BIH koja razdiru ionako slabu BH ekonomiju i BH društvu ne daju da krenu naprijed. Štoviše, svi njihovi prijedlozi ustavnih promjena u potpunom su skladu sa zahtijevima vodećih bošnjačkih nacionalističkih stranaka. Još niti jedno priopćenje iz ovih stranaka nije poslano koje je izazvalo burnu reakciju primjerice SDA dok su ratovi sa SNSD-om ili HDZ-om redovni. Toliko o tzv. ljevici Bosne…

Naša stranka osuđuje svaki oblik negiranja odluka i osporavanja rada Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, kao institucije koja štiti osnovne temelje pravnog poretka, sistema i državnosti. Pritisci koji dolaze iz Narodne skupštine RS-a u vezi sa pitanjem ’9. januara’, predstavljaju nastojanje da se na još jednom pitanju stvori prostor za dnevnopolitička prepucavanja.
“SNSD je svjestan da SDS, zbog činjenice da je u vlasti na državnoj razini, ne može napadati odluke Ustavnog suda BiH tolikim intenzitetom kako je to bilo prije, pa koristi prazan prostor za manevar. Ovdje treba biti jasno da je Venecijanska komisija već dala stav o ovom pitanju, te da će, prateći praksu, Ustavni sud BiH odlučiti u istom smjeru. Datum je diskriminirajući te je vrlo jasno zbog čega je sporan po svom izvorištu. Istovremeno, ne vidim ni neku posebnu potrebu da se traži alternativni dan u kalendaru, budući da je sam koncept pseudodržavnih praznika na nivou entiteta apsurdan,” kazao je Dennis Gratz, predsjednik Naše stranke.
“Treba reći da je ovaj datum prošle godine zamalo provučen kroz vjerske praznike na državnoj razini, ali cijeli zakon o vjerskim praznicima je tada odbačen pa se tu priča i završila. Sada je nekome potrebna eskalacija, a javnost istovremeno ignoriše činjenicu da je ‘antidejtonsko’ djelovanje mnogo ozbiljnije na temi odbijanja usvajanja Strategije o reformi pravosuđa, nego na ovoj deklarativnoj ‘najavi’ nepoštivanja odluke koja još nije donesena,” kazao je Gratz.
“Ne treba ignorisati ovakve poteze, ali treba imati u vidu da oni nemaju pravnog značaja, te da ukoliko, nakon odluke Ustavnog suda BiH, ista ne bude provedena – zakoni koji tretiraju ovo pitanje će biti stavljeni van snage. A što se tiče prakse, ona će bez sumnje ostati, bez obzira na ishod odluke. Na nama je da radimo na zajedničkom okviru za praznike na nivou cijele BiH, te pronađemo najmanji zajednički sadržilac za takvo rješenje,” zaključio je Gratz.
zippoo87

#21222 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

i ja bih glasao protiv...ovo je smijesno,kakve dokumente prave i jos su na ovo potrosili 270000 KM
a po svim statistikama,nama je poljoprivreda sansa za veliki napredak i zaradu
http://www.nasastranka.ba/dennis-graz-o ... o-da-pita/
omar little

#21223 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by omar little »

mirzadelibasic wrote:Tema je fakat osjetljiva i vidim da se puno ne prica o tome ali me stvarno zanima i mislim da bih ovdje mogao dobiti neke odgovore.
Da li je istina da je Edin Forto (zastupnik Skupstini Kantona Sarajevo -Nasa stranka ) direktor firme Nexe u cijoj betonari je jucer stradalo dvoje male djece .
Zakleo bih se da je imao fan page na fejsu i danas udjem da vidim da posaljem poruku da pitam neke stvari kad ono nema nista, izgledao obrisao.
Vidim po netu se kaci slika, pa ako bi neko mogao da razjasni o cemu se radi i kako je uopste doslo do nesrece.

znamol se mi, kolega? :D ili imamo zajednickog prijatelja na fejsu? :D
mirzadelibasic

#21224 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mirzadelibasic »

MIrza drago mi je :) a vidio sam jos svasta, ne bi da linucjem u ovakvim trenucima nikoga ali vrijeme ce pokazati.
omar little

#21225 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by omar little »

stranica "za kanton sarajevo" je vracena par sati nakon sto su je jutros ukinuli (po ovome sam pretpostavila da smo svjedocili istoj fejsbuk raspravi, no nebitno) tako da mozes slobodno otici tamo i pitati sta zelis.

edit:

https://www.facebook.com/pages/Edin-For ... 72?fref=ts
Locked