BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- MOSALJOZE
#21201 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Mozes me podsjetiti,koji su to kandidati za desnog beka?
-
Mobile_Disco
#21202 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ti kao da pricas o najboljeg igracu Belgijske lige kojeg su molili da igra za Belgiju pa on odabrao nas? Frajer nije odigrao utakmice kako treba u tim mladjim kategorijama, dosao u Hajduk na probu i nije prosao iz prve vec ga nekako utrpali preko menadjera, veza, poznanstava, prodaju ga vec koji prelazni rok? Igrao na svjetskom, igrao par utakmica od pocetka i nista? Do koga je? Do nas sa foruma koji smatramo da je nepravedno uveden u reprezentaciju a kamol´ da pricamo o prvih 11?Grean wrote:Ne guram bezveze Stilica, jer je u vrijeme dok se pljuvalo po Susicu kao nekakvom skartu najcesce je od tih istih Stlic prizivan u reprezentaciju kao nekakav spasioc. Igrac koji je fudbal uspjesno mogao igrati mozda da se rodio u vrijeme Haseta.BHF_Manijak wrote:
I ne kontam ovo Greanovo povezivanje sa Stilicem i Grahovcem?! Prvo Grahovac nije Stilicevo godiste, ni blizu. Srdjan i Susic su vrsnjaci i to je OK, bezze Stilica guras u tu pricu.
Grahovac i nije bio dio reprezentacije do unazad 2-3 mjeseca. Ako cemo mak na konac, taj isti Grahovac kojeg prozivas, prodao se BEZ A reprezentacije u Rapid iz mrtvog Borca, Rapid s kojim je igrao kvalifikacije za Ligu prvaka i umalo izbacio velikog Shakhtara.
Imao je jedino nastupe za U21 repku, dok je Susic u CV-u imao nastupe za mladje kategorije Belgije. Skontaj ko je imao bolju odskocnu dasku, a ko je vise napravio, bez pomoci amidze.![]()
![]()
Tino korak unazad i dolazak u HNL, a Srdjan iz Borca u Rapid.
Grahovca ne prozivam, nas je reprezentativac kao i Susic a njegovo ime, kao i Gojkovo je pominjano u kontekstu toga da je za njih Tino prestar dok su Grahovac i Cimirot npr. nade za buducnost, Tino je vrijedan ismijavanja jer nije uspio napraviti transfer u Inter dok je za neke druge nade sasvim OK da pocnu sa klupe Rapida ili se prodaju u PAOK. O tome ja pricam, o duplim arsinima iza kojih stoji samo animozitet prema prezimenu Susic. Da se ne preziva Susic bio bi slavljen zbog promjene sportskog drzavljanstva i kovan u zvijezde kao nada reprezentacije.
Sto se kvalitete tice, ko god je gledao Grahovca i Susica zna koliko vrijede, bez obzira na ime kluba. Tome npr mozemo pridodati i Prcica zbog kojeg se isto tako dizala prasina u vrijeme SP-a zasto Tino a ne on. Igrali su obojica kasnije kod Safeta, u isto vrijeme na terenu pa se vidjelo ko je na kom nivou.
Mozemo i o toj odskocnoj dasci, Tino je igrao za mladje selekcije Belgije a u Hajduk je dosao nakon zestoke povrede i poduze pauze. Amidza mu jeste pomogao a i neka je, nije zasluzio nista manje od mnogih koji su putovali tamo, po tadasnjoj formi i kvalitetu. Samo prezime i geni koje nosi su dovoljna referenca da bude dio reprezentacije.
- Grean
#21203 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Nudili su mu Hrvatsku U21 a on je odabrao nas. Meni dovoljno. Sto se tice ovog nista, on je najbolji igrac Hajduka pa ne vidim gdje je tu to nista.
Za prvih jedanest u reprezentaciji je tad mozda bilo rano, od jeseni iduce godine je taman na vrijeme. Sa obzirom na konkurenciju nece mu biti tesko izboriti se za to mjesto, pogotovo ako su mu ovi koje forum nabraja konkurencija.
Za prvih jedanest u reprezentaciji je tad mozda bilo rano, od jeseni iduce godine je taman na vrijeme. Sa obzirom na konkurenciju nece mu biti tesko izboriti se za to mjesto, pogotovo ako su mu ovi koje forum nabraja konkurencija.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#21204 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Nudila se i meni Jessica Alba, al' ja odabrah Zehru iz Milinkladske...
- Grean
#21205 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Eh, da je tad prihvatio poziv Kovaca, cini mi se da je on bio selektor mlade, jebavali bi mu sve po spiku te bi to bio jos jedan argument kontra proslog selektora. Kako god bio bi argument kontra selektora i u ovom i onom slucaju.
Uglavnom, to je iza nas, trenutno je on kao sto rekoh jedini ozbiljni igrac uz Cimirota koji moze uletiti u reprezentaciju, ukoliko Mesa ne izmoli Jajala koji je vec igrao za mladje selekcije Hrvatske.
Uglavnom, to je iza nas, trenutno je on kao sto rekoh jedini ozbiljni igrac uz Cimirota koji moze uletiti u reprezentaciju, ukoliko Mesa ne izmoli Jajala koji je vec igrao za mladje selekcije Hrvatske.
- luckylaka
#21206 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Nemam volje ponavljati svake sedmice potencionalne kandidate.Inace Edin Visca je jednu polusezonu odlicno odigrao na poziciji desnog beka,Muhamed Besic je odlicno igrao na poziciji desnog beka ali dok nasi selktori to skontaju prodje i svjetsko,proci ce i europsko a mi cemo kukati kako nemamo desnog beka a i Mujdja nam onakav moze jos dugo posluziti.MOSALJOZE wrote:Mozes me podsjetiti,koji su to kandidati za desnog beka?
- MOSALJOZE
#21207 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Eh lahko je to,znam ja i za Bicakcica,Vranješa takodjer,ALI oni su svi neka alternativa.Nama treba pravi desni bek,kojem je to prirodna pozicija,koji odigra 30+utakmica na toj pozicijiluckylaka wrote:Nemam volje ponavljati svake sedmice potencionalne kandidate.Inace Edin Visca je jednu polusezonu odlicno odigrao na poziciji desnog beka,Muhamed Besic je odlicno igrao na poziciji desnog beka ali dok nasi selktori to skontaju prodje i svjetsko,proci ce i europsko a mi cemo kukati kako nemamo desnog beka a i Mujdja nam onakav moze jos dugo posluziti.MOSALJOZE wrote:Mozes me podsjetiti,koji su to kandidati za desnog beka?
-
Dead Man Walking
#21208 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
A ko bi to prihvatio U21 (ako je uopste i poslan taj poziv) nasuprot nastupa na SP? U Hrvatskoj i da je zaigrao za U21 tu bi i zavrsio reprezentativnu karijeru, a kod nas bio prvotimac i jos uvijek ga se poziva. Ovaj cirkus oko eventualnog transfera ne vrijedi ni komentarisati.
- Logovan
#21209 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Nit je Višća rješenje za desnog beka, nit Bešić. Pogotovo ne ovaj drugi, jer trošiti takvu igračinu na desnom beku je grijeh. Treba naći pravog desnog beka, a ne eksperimentisati.luckylaka wrote:Nemam volje ponavljati svake sedmice potencionalne kandidate.Inace Edin Visca je jednu polusezonu odlicno odigrao na poziciji desnog beka,Muhamed Besic je odlicno igrao na poziciji desnog beka ali dok nasi selktori to skontaju prodje i svjetsko,proci ce i europsko a mi cemo kukati kako nemamo desnog beka a i Mujdja nam onakav moze jos dugo posluziti.MOSALJOZE wrote:Mozes me podsjetiti,koji su to kandidati za desnog beka?
Mujdža ne da nam ne može dugo poslužiti, nego ne može nikako više.
- cyprus
#21210 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Cimirot (ako ovako nastavi) na zadnjeg veznog, a Bešić na desnog beka... ja ne bih imao ništa protiv takve opcije... Bolje nego insistirati na Bešiću kao zadnjem veznom, a desni bek krpiti polovnim rješenjima...
-
Tyke
#21211 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
I meni je ta opcija naumpala, al jos uvijek se pitam sto Memija ne bjezi van granica nase zemlje, i on sam ce zaraditi vise para i igrackog iskustva, a i mi da vidimo koliko on zaista moze.cyprus wrote:Cimirot (ako ovako nastavi) na zadnjeg veznog, a Bešić na desnog beka... ja ne bih imao ništa protiv takve opcije... Bolje nego insistirati na Bešiću kao zadnjem veznom, a desni bek krpiti polovnim rješenjima...
- cyprus
#21212 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Pa ako primjenimo logiku koju neki primjenjuju na Tinu Svenu Sušiću... Memija nije otišao nigdje zato što ga neće niko i nikad neće otić nigdjeTyke wrote:I meni je ta opcija naumpala, al jos uvijek se pitam sto Memija ne bjezi van granica nase zemlje, i on sam ce zaraditi vise para i igrackog iskustva, a i mi da vidimo koliko on zaista moze.cyprus wrote:Cimirot (ako ovako nastavi) na zadnjeg veznog, a Bešić na desnog beka... ja ne bih imao ništa protiv takve opcije... Bolje nego insistirati na Bešiću kao zadnjem veznom, a desni bek krpiti polovnim rješenjima...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#21213 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Bar se od tebe ne očekuje da rezonuješ ovako kako si napisao... 
-
Tyke
#21214 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Velkoski mora priznati da je ovo opravdano rezonovanje, prateci svu forumsku pricu oko Susica. Samo sto je za Susica bilo ponuda, kontakata, barem ovih medijskih spekulacija, dok za Memiju ni toga nema.cyprus wrote:Pa ako primjenimo logiku koju neki primjenjuju na Tinu Svenu Sušiću... Memija nije otišao nigdje zato što ga neće niko i nikad neće otić nigdjeTyke wrote:I meni je ta opcija naumpala, al jos uvijek se pitam sto Memija ne bjezi van granica nase zemlje, i on sam ce zaraditi vise para i igrackog iskustva, a i mi da vidimo koliko on zaista moze.cyprus wrote:Cimirot (ako ovako nastavi) na zadnjeg veznog, a Bešić na desnog beka... ja ne bih imao ništa protiv takve opcije... Bolje nego insistirati na Bešiću kao zadnjem veznom, a desni bek krpiti polovnim rješenjima...![]()
Al ocekujem sto prije da Memija pobjegne iz PL, dok se nije stopio u sivilo lige i Tito ga ne izvuce.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#21215 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Pa baš zbog toga što Memiju milion medija ne gura u Chelsea i West Ham nema potrebe da pravimo ovakve komparacije.
I da ti odgovorim ovdje na ono s druge teme
Pomjeranje izbora jeste u opticaju, ali ne vjerujem da je ikome u interesu, dakle poprilično sam siguran da će biti održani. A Đasminu je bitno da stranka ostane tu gdje jeste, neovisno o kandidaturi. Uostalom, zamisli šta bi se desilo s njim da nije ispoštovao Husića...

I da ti odgovorim ovdje na ono s druge teme
Pomjeranje izbora jeste u opticaju, ali ne vjerujem da je ikome u interesu, dakle poprilično sam siguran da će biti održani. A Đasminu je bitno da stranka ostane tu gdje jeste, neovisno o kandidaturi. Uostalom, zamisli šta bi se desilo s njim da nije ispoštovao Husića...
- cyprus
#21216 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Hm, sudeći po domaćim medijima, nije baš Chelsea, ali u vezi Memije spominju se Anderlecht, Dinamo, Austria Wien, ''jedan francuski prvoligaš'' itd. I naravno da to nije ništa neuobičajeno... Medijima treba klikova, pa svaku naznaku interesovanja ili čak kad iste ni nema, lako pretvore u vijest, ponekad ekskluzivnog i senzacionalnog karaktera... Za skoro svakog reprezentativca u internet arhivi tako možeš naći solidnu listu klubova u koje je trebao preći, pa nije... Mislim da je naš rekorder Štilić - njegovo ime su mediji vezivali za bar 30-tak evropskih klubova, u koje nikada nije prešao... O Džeki da ne pričam, navodno nema kluba koji ga nije htio... Evo o Pjaniću se pričalo kao da je prelazak u Barcelonu maltene gotova stvar... And so on... Da ne širim...
Dakle, u svijetu fudbala i fame oko istog, ovo je jedna sasvim uobičajena (izbjegavam termin normalna) pojava... Međutim, jedino se u slučaju TSS od toga pravi ismijavanje... I tu onda dolazi logika koja kaže da ako igrač dosad nije ostvario transfer, neće ni odsad, i to što još nije nigdje otišo znači da se niko ne interesuje za njega i da nema kvalitet za više...
Pa bujrum, ako već tako rezonujete, budite bar doslijedni i primijenite tu logiku i na ostale igrače...
Dakle, u svijetu fudbala i fame oko istog, ovo je jedna sasvim uobičajena (izbjegavam termin normalna) pojava... Međutim, jedino se u slučaju TSS od toga pravi ismijavanje... I tu onda dolazi logika koja kaže da ako igrač dosad nije ostvario transfer, neće ni odsad, i to što još nije nigdje otišo znači da se niko ne interesuje za njega i da nema kvalitet za više...
Pa bujrum, ako već tako rezonujete, budite bar doslijedni i primijenite tu logiku i na ostale igrače...
- Edin H.
#21217 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
OKcyprus wrote: Pa bujrum, ako već tako rezonujete, budite bar doslijedni i primijenite tu logiku i na ostale igrače...
-
SSemir
#21218 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
kamo srece da i u ostatku drzave politicari budu primorani da urade nesto korisno za sport...Velkoski wrote:Pomjeranje izbora jeste u opticaju, ali ne vjerujem da je ikome u interesu, dakle poprilično sam siguran da će biti održani. A Đasminu je bitno da stranka ostane tu gdje jeste, neovisno o kandidaturi. Uostalom, zamisli šta bi se desilo s njim da nije ispoštovao Husića...![]()
- luckylaka
#21219 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Avdija VrsajevicMOSALJOZE wrote:Eh lahko je to,znam ja i za Bicakcica,Vranješa takodjer,ALI oni su svi neka alternativa.Nama treba pravi desni bek,kojem je to prirodna pozicija,koji odigra 30+utakmica na toj pozicijiluckylaka wrote:Nemam volje ponavljati svake sedmice potencionalne kandidate.Inace Edin Visca je jednu polusezonu odlicno odigrao na poziciji desnog beka,Muhamed Besic je odlicno igrao na poziciji desnog beka ali dok nasi selktori to skontaju prodje i svjetsko,proci ce i europsko a mi cemo kukati kako nemamo desnog beka a i Mujdja nam onakav moze jos dugo posluziti.MOSALJOZE wrote:Mozes me podsjetiti,koji su to kandidati za desnog beka?
- luckylaka
#21220 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Kako mislis nisu rjesenja.Eto nije rjesenje Mujdja,Vrsajevic,Besic,Bicakcic,Visca ...Logovan wrote:Nit je Višća rješenje za desnog beka, nit Bešić. Pogotovo ne ovaj drugi, jer trošiti takvu igračinu na desnom beku je grijeh. Treba naći pravog desnog beka, a ne eksperimentisati.luckylaka wrote:Nemam volje ponavljati svake sedmice potencionalne kandidate.Inace Edin Visca je jednu polusezonu odlicno odigrao na poziciji desnog beka,Muhamed Besic je odlicno igrao na poziciji desnog beka ali dok nasi selktori to skontaju prodje i svjetsko,proci ce i europsko a mi cemo kukati kako nemamo desnog beka a i Mujdja nam onakav moze jos dugo posluziti.MOSALJOZE wrote:Mozes me podsjetiti,koji su to kandidati za desnog beka?
Mujdža ne da nam ne može dugo poslužiti, nego ne može nikako više.
- Logovan
#21221 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Čuj kako mislim, pa eto zato što nije to njihova pozicija.luckylaka wrote: Kako mislis nisu rjesenja.Eto nije rjesenje Mujdja,Vrsajevic,Besic,Bicakcic,Visca ...nadjite jos kojeg pa zakljucite kako nisu rjesenja
Nedostaje nam krilo. Šta misliš da Džeku stavimo na krilo?
- luckylaka
#21222 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Svi navedeni su igrali na poziciji desnog krila(jbga nije tesko provjeriti) i ako nam ne valja navedenih 5-6 nije za nas problem.Mi smo veliki mozemo sebi priustiti luksuz da rizikujemo Lulica,SalihovicaLogovan wrote:Čuj kako mislim, pa eto zato što nije to njihova pozicija.luckylaka wrote: Kako mislis nisu rjesenja.Eto nije rjesenje Mujdja,Vrsajevic,Besic,Bicakcic,Visca ...nadjite jos kojeg pa zakljucite kako nisu rjesenja
Pa čak ni približno nisu za pozicije desnog beka, pogotovo Bešić. Normalno da niti jedan od tih pobrojanih ne bi trebao igrati na desnom beku. Nije do mene što je Mujdža propao, Vršajević krampa, a ostala trojica su druge pozicije. Imamo Aničića, koliko znam on je na ovoj poziciji. Zašto eksperimentisati?
- Logovan
#21223 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Igrali su, pa šta? Odigrao je i Cimirot desetak utakmica na desnom beku, hoćemo li onda njega gurati tamo? Igrao je i Ibišević desno krilo, pa ga niko ne želi na krilu. Nema to veze nikakve što su igrali. Eto Salihović je odigrao masu utakmica na lijevom beku, ništa sa njim nismo dobili.luckylaka wrote:Svi navedeni su igrali na poziciji desnog krila(jbga nije tesko provjeriti) i ako nam ne valja navedenih 5-6 nije za nas problem.Mi smo veliki mozemo sebi priustiti luksuz da rizikujemo Lulica,SalihovicaLogovan wrote:Čuj kako mislim, pa eto zato što nije to njihova pozicija.luckylaka wrote: Kako mislis nisu rjesenja.Eto nije rjesenje Mujdja,Vrsajevic,Besic,Bicakcic,Visca ...nadjite jos kojeg pa zakljucite kako nisu rjesenja
Pa čak ni približno nisu za pozicije desnog beka, pogotovo Bešić. Normalno da niti jedan od tih pobrojanih ne bi trebao igrati na desnom beku. Nije do mene što je Mujdža propao, Vršajević krampa, a ostala trojica su druge pozicije. Imamo Aničića, koliko znam on je na ovoj poziciji. Zašto eksperimentisati?
Majka mu stara, mi bi stalno da nešto krpimo i eksperimentišemo.
- luckylaka
#21224 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Izvini@Logovan odustajem,ne nudis nikakvo rjesenje a nije ponudjeno ti ne odgovara
-
Mobile_Disco
#21225 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Jesi ti vidio taj poziv? Kao sto je igrao za u 21 belgije? Ja licno se ne bih plaho sekirao da je prihvatio poziv.. Ako Gojko nastavi ovim tempom i ako ovaj iz Belgije pristane da igra za nas nema njega u prvih 11 jedino da se pola ekipe povrijedi.. Al eto uvjek ce biti ljudi koji smatraju da je on nepravedno izostavljen samo ne znam radi cega? Sto se gura da je "najbolji" u Hrvatskoj ligi? Brozovic je bio ok pa ga prodase u Inter i postade standardan mene cudi kako njega niko ne kupi do sad? Vala sad ce mu se i hatme praviti samo da ga uvale nekom..Grean wrote:Eh, da je tad prihvatio poziv Kovaca, cini mi se da je on bio selektor mlade, jebavali bi mu sve po spiku te bi to bio jos jedan argument kontra proslog selektora. Kako god bio bi argument kontra selektora i u ovom i onom slucaju.