Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
BadBoy
#21176 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Koji dio vam nije jasan? Koliko god se vi upinjali da racionalizirate to u svojim glavama, drugi ljudi nisu krivi za vaše postupke. Tačka. Jest kreten, jest konjina, jest sve najgore, ali on nije ušao u vaše vozilo, stisnuo gas i "natjerao" vas da pretičete preko pune. Kraj diskusije.
-
AlenK
#21177 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja neki dan udes imao... nisam kriv.BadBoy wrote:Koji dio vam nije jasan? Koliko god se vi upinjali da racionalizirate to u svojim glavama, drugi ljudi nisu krivi za vaše postupke. Tačka. Jest kreten, jest konjina, jest sve najgore, ali on nije ušao u vaše vozilo, stisnuo gas i "natjerao" vas da pretičete preko pune. Kraj diskusije.
Idem putem, pravo... s desne strane ima put, ali ko se prikljucuje s tog puta vidi znak stop...momak se prikljucuje lijevo, znaci hoce u suprotnu traku od moje. Sa moje desne strane na trotoaru, a s njegove lijeve je parkiran automobil od kojeg mene ne vidi...i jbg momak krene malo naprijed, naidjem ja i udari me...
Znam, zakon je jasan, on je kriv jedino... ali , ima li krivice idiota koji je parkirao na trotoaru ?
- JavierBosnia
#21178 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Upravo. Nije on direktno kriv sto ja prekrsaj cinim i nema opravdanja. Ali je indirektno glavni krivac za svoje neznanje, guslanje, stvaranje guzve i kolone..
Nije to ovaj moj slucaj, svaki dan se to desava jbg
I ovo je dionica puta gdje nemas mjesta za preticanje i umjesto da za 10 min dodjes negdje, doci ces za 25 jer debil vozi duplo duplo sporije
Helem problem su autoskole. Postujem ja oznaku pocetnik i sve, ali taj pocetnik znaci da je polozio. Ako je polozio znaci da zna voziti. To podrazumjeva voznju po pravilima i ogranicenjima. Slovo P znaci ako vidim da se parkira da ce mu mozda trebati vise i vremena i prostora. Ako krece na uzbrdici da ce mozda pola metra nazad se vratiti dok krenem, ali zar morak ocekivat da na ravnom ne moze voziti normalno?
Nije to ovaj moj slucaj, svaki dan se to desava jbg
I ovo je dionica puta gdje nemas mjesta za preticanje i umjesto da za 10 min dodjes negdje, doci ces za 25 jer debil vozi duplo duplo sporije
Helem problem su autoskole. Postujem ja oznaku pocetnik i sve, ali taj pocetnik znaci da je polozio. Ako je polozio znaci da zna voziti. To podrazumjeva voznju po pravilima i ogranicenjima. Slovo P znaci ako vidim da se parkira da ce mu mozda trebati vise i vremena i prostora. Ako krece na uzbrdici da ce mozda pola metra nazad se vratiti dok krenem, ali zar morak ocekivat da na ravnom ne moze voziti normalno?
- Optimus09
#21179 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Evo ovako ,ako je maksimalna brzina 50 km/h,koja je minimalna brzina za vas da neko vozi a da vam ne smeta ?
- amar1994
- nivla
#21181 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nek vozi 40 nece mi smetati, proci cu ga prvom prilikom i nastaviti voziti kako se meni svidjaOptimus09 wrote:Evo ovako ,ako je maksimalna brzina 50 km/h,koja je minimalna brzina za vas da neko vozi a da vam ne smeta ?
mnogo je veci problem kad mi na stupskoj petlji debil pred radar sa 70 spusti na 30
smeta i kad glavnom kad nema guzve vozi 30-40 iako svi uslovi dozvoljavaju da vozi 70 (koliko moze da ne plati kaznu), ja postujem kad vozi 50-60 to nije guslanje, ali danas sam zakasnio da predam neke papire jer sam 1,5h kroz sarajevo vozio presporo zbog ovakvih debila( nisu pocetnici, ali jesu instagramasi, fejsbukasi, tviterasi i ostala gamad s mobitelima) koja se cak i u tom jebenom guslanju ne drze svoje jebene trake
jos mi podjednako smetaju majmuni koji iako vozim 100 kmh na magistrali jer svi ispred tako voze, pridje i pocne blicati pa kad ga pustim, onda spusti na 60, e takvim se posebno najebem svih do 20 koljena, o koristenju kocnica pred svaku krivinicu ne bih ni da pricam, neki jednostavno nemaju osjecaj da je nekad dovoljno da samo puste gas i motor ce sam odraditi sta treba
-
NediM17
#21182 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
P bi po zakonu trebali voziti 10 km/h ispod ogranicenja. Ako i oni imaju toleranciju 10 km/h prekoracenja, to bi onda znacilo da mogu voziti do brzine naznacene znakom.
- JavierBosnia
#21183 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
45-50-55 je radijus u kome se treba kretatiOptimus09 wrote:Evo ovako ,ako je maksimalna brzina 50 km/h,koja je minimalna brzina za vas da neko vozi a da vam ne smeta ?
-
Naslovnica
#21184 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovdje bih dodao i debile koji ubacuju u brzinu tek kada se upali zeleno, pa lagano prva jedno 50m, pa ga laaaagano u drugu, nakon 250 m u treću, ali da se slučajno ne pređe 50km/h. Kao da uživaju u razgledanju pejzaža.nivla wrote:nek vozi 40 nece mi smetati, proci cu ga prvom prilikom i nastaviti voziti kako se meni svidjaOptimus09 wrote:Evo ovako ,ako je maksimalna brzina 50 km/h,koja je minimalna brzina za vas da neko vozi a da vam ne smeta ?
mnogo je veci problem kad mi na stupskoj petlji debil pred radar sa 70 spusti na 30
smeta i kad glavnom kad nema guzve vozi 30-40 iako svi uslovi dozvoljavaju da vozi 70 (koliko moze da ne plati kaznu), ja postujem kad vozi 50-60 to nije guslanje, ali danas sam zakasnio da predam neke papire jer sam 1,5h kroz sarajevo vozio presporo zbog ovakvih debila( nisu pocetnici, ali jesu instagramasi, fejsbukasi, tviterasi i ostala gamad s mobitelima) koja se cak i u tom jebenom guslanju ne drze svoje jebene trake
jos mi podjednako smetaju majmuni koji iako vozim 100 kmh na magistrali jer svi ispred tako voze, pridje i pocne blicati pa kad ga pustim, onda spusti na 60, e takvim se posebno najebem svih do 20 koljena, o koristenju kocnica pred svaku krivinicu ne bih ni da pricam, neki jednostavno nemaju osjecaj da je nekad dovoljno da samo puste gas i motor ce sam odraditi sta treba
I one koji prave razmake između vozila po 50-100m, bez ikakve potrebe. I onda stisne gas kada vidi žuto na semaforu, profura, a ja ostanem na semaforu k'o posran zbog retarda. Ti su mi najgori.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#21185 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad se zavrsavaju uskrsnji praznici? Odavno vise debila nije bilo na cestama. Na A1 sinoc Fast and Fjurujs 
Kazu hajde da ste bili na bh tablama pa bismo vas sigurno pustili, ali gdje baš na ŠI tablama da praviš prekršaj u po Šibenika

I moje je iskustvo tako. Na autoputu idem 140 do 150, spustam u tunelima, van autoputa se trudim da bude unutar +10 km/h. Mada bi strane tablice u turistickim mjestima trebale biti olaksavajuca okolnost. Bar su meni tako rekli zandari kad sam napravio prekrsajcinu autom na HR tablamadrug_profi wrote:Tako nekako. Malo opreznije nego ovdje jer uzimam da su mi i tablice bitan otezavajuci faktor. Uglavnom drzim se do oko +10% u HR van AP.Travnički Noćni Šetač wrote:Moje iskustvo je tu do +10 nisam imao problema...JavierBosnia wrote:
Sta je sa dijelom van autoputa? Kroz naseljena mjesta i tako tipa do mora kad se ide
Kazu hajde da ste bili na bh tablama pa bismo vas sigurno pustili, ali gdje baš na ŠI tablama da praviš prekršaj u po Šibenika
-
NediM17
#21186 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I ja jedva cekam da se vrate odakle su dosli. Danas kad se izadje sa AP u Josanici u traci za skretanje desno prema kruznom lokalni rodjo sa 307 sw kaci uspjesnog rodju sa meckom ML iz svice. Samo se nadam da su odmah izasli sa AP da nisu nastavili sa slepanjem po autoputu._BataZiv_0809 wrote:Kad se zavrsavaju uskrsnji praznici? Odavno vise debila nije bilo na cestama. Na A1 sinoc Fast and Fjurujs
- Laplace
#21187 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neki dan sam na tom izlazu vidio genijalca koji se isključuje ne koristeći traku za usporavanje. Vjerujem da nije ni prvi ni zadnji.NediM17 wrote:I ja jedva cekam da se vrate odakle su dosli. Danas kad se izadje sa AP u Josanici u traci za skretanje desno prema kruznom lokalni rodjo sa 307 sw kaci uspjesnog rodju sa meckom ML iz svice. Samo se nadam da su odmah izasli sa AP da nisu nastavili sa slepanjem po autoputu._BataZiv_0809 wrote:Kad se zavrsavaju uskrsnji praznici? Odavno vise debila nije bilo na cestama. Na A1 sinoc Fast and Fjurujs
- Laplace
#21188 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Hajd'mo se sad praviti da dotični voze sporo zbog sigurnosti u saobraćaju, a ne zbog Facebooka i Instagrama. Jeste da je većini sporih vozača mobitel na volanu ili negdje sa strane, svakako u ruci, a ostalima pogled luta okolo-naokolo (gledaju svugdje osim kuda voze).
Kako rekoh, naplatio bih im taksu za ekologiju minimalno 1000 KM pa neka voze i u rikverc ako tako vole.
Kako rekoh, naplatio bih im taksu za ekologiju minimalno 1000 KM pa neka voze i u rikverc ako tako vole.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#21189 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sinoc neka gasiranja, cik cak voznja, voznja u formaciji
švicarske i slovenačke table...
- Travnički Noćni Šetač
#21190 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da...BadBoy wrote:Koji dio vam nije jasan? Koliko god se vi upinjali da racionalizirate to u svojim glavama, drugi ljudi nisu krivi za vaše postupke. Tačka. Jest kreten, jest konjina, jest sve najgore, ali on nije ušao u vaše vozilo, stisnuo gas i "natjerao" vas da pretičete preko pune. Kraj diskusije.
...
I mene nerviraju likovi koji voze 20 i vise ispod ogranicenja, usporavaju na pola ogranicenja ispred radara, pricaju na mobitel ili kuckaju statuse dok voze i slicno, i smatram da su takvi vozaci dosta opasni na cesti jer generalno stvaraju nervozu ostalih i ne prate dobro saobracaj oko sebe..
...
ali ako ih preticem preko pune to je moja odluka, moj prekrsaj i moja odgovornost...
- amar1994
#21191 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Il kad trazi nesto pa uspori sa 60/70 na 20,pa jebem te u glavu stani negdje pa pitaj,nece te niko pojestLaplace wrote:Hajd'mo se sad praviti da dotični voze sporo zbog sigurnosti u saobraćaju, a ne zbog Facebooka i Instagrama. Jeste da je većini sporih vozača mobitel na volanu ili negdje sa strane, svakako u ruci, a ostalima pogled luta okolo-naokolo (gledaju svugdje osim kuda voze).
- amar1994
#21192 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Cuj formacija_BataZiv_0809 wrote:Sinoc neka gasiranja, cik cak voznja, voznja u formacijišvicarske i slovenačke table...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#21193 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
BMW 5 i Audi A6 sinoc na A1 voze uporedoamar1994 wrote:Cuj formacija_BataZiv_0809 wrote:Sinoc neka gasiranja, cik cak voznja, voznja u formacijišvicarske i slovenačke table...
,jel to ko motoristi kad seruckaju pa ih ne mozes proc,pitanje je samo koliko si bezobrazan i lud da im razhebes koncepciju
- amar1994
#21194 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma nasi bolesni,pokondireni debilkosi,steta je samo sto nemamo auta jaka da ih_BataZiv_0809 wrote:BMW 5 i Audi A6 sinoc na A1 voze uporedoamar1994 wrote:Cuj formacija_BataZiv_0809 wrote:Sinoc neka gasiranja, cik cak voznja, voznja u formacijišvicarske i slovenačke table...
,jel to ko motoristi kad seruckaju pa ih ne mozes proc,pitanje je samo koliko si bezobrazan i lud da im razhebes koncepciju
tablice Celje Slovenija. Oko 22:00 izmedju Visokog i Sarajeva.
- Bakir1
#21195 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jel gotov uskrs?
Da se preformulisem odel dijaspora kuci sutra bih trebao na put
-
NediM17
#21196 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Čefurji. A možda i mladi Slovenci očku traze. 
- commendatore
#21197 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ide vaskrs najbo si to je pola dijasporeBakir1 wrote:Jel gotov uskrs?
-
kakaljin
#21198 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tako je,JavierBosnia wrote:45-50-55 je radijus u kome se treba kretatiOptimus09 wrote:Evo ovako ,ako je maksimalna brzina 50 km/h,koja je minimalna brzina za vas da neko vozi a da vam ne smeta ?
radius brzine od ogranicenja je plus minus 5 km/h
- Bakir1
#21199 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nema nase dijaspore iz pravoslavnih zemaljacommendatore wrote:ide vaskrs najbo si to je pola dijasporeBakir1 wrote:Jel gotov uskrs?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#21200 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
izvinjavam sexamp wrote:
Nije 10% vec 10km/h.