BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Paul F.

#21176 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Paul F. »

Grean wrote: Ono sto hocu da kazem, ne pamtim da se protiv nekog igraca vodila tolika hajterska kampanja u tolikoj mjeri da se zmiri pred svim cinjenicama.
I prvo pitanje koje si pametan čovjek postavi je da li je riječ o "našem" otpadu ili "njihovim" pametnim ljudima. Pljuvati po vlastitim vrijednostima je previše glupo čak i za najveće glupane.
BHF_Manijak

#21177 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by BHF_Manijak »

Paul F. wrote:I za koje šolde je Grahovac prodan a koje šolde Hajduk traži za Sušića ?
Mogu i milijarde traziti, otici ce za onu cifru koju je neko spreman platiti. Ima ugovor jos 2 godine, vidjet cemo.
Grean

#21178 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Grean »

BHF_Manijak wrote:
I ne kontam ovo Greanovo povezivanje sa Stilicem i Grahovcem?! Prvo Grahovac nije Stilicevo godiste, ni blizu. Srdjan i Susic su vrsnjaci i to je OK, bezze Stilica guras u tu pricu.
Grahovac i nije bio dio reprezentacije do unazad 2-3 mjeseca. Ako cemo mak na konac, taj isti Grahovac kojeg prozivas, prodao se BEZ A reprezentacije u Rapid iz mrtvog Borca, Rapid s kojim je igrao kvalifikacije za Ligu prvaka i umalo izbacio velikog Shakhtara.
Imao je jedino nastupe za U21 repku, dok je Susic u CV-u imao nastupe za mladje kategorije Belgije. Skontaj ko je imao bolju odskocnu dasku, a ko je vise napravio, bez pomoci amidze. :oops: :oops:
Tino korak unazad i dolazak u HNL, a Srdjan iz Borca u Rapid.
Ne guram bezveze Stilica, jer je u vrijeme dok se pljuvalo po Susicu kao nekakvom skartu najcesce je od tih istih Stlic prizivan u reprezentaciju kao nekakav spasioc. Igrac koji je fudbal uspjesno mogao igrati mozda da se rodio u vrijeme Haseta.

Grahovca ne prozivam, nas je reprezentativac kao i Susic a njegovo ime, kao i Gojkovo je pominjano u kontekstu toga da je za njih Tino prestar dok su Grahovac i Cimirot npr. nade za buducnost, Tino je vrijedan ismijavanja jer nije uspio napraviti transfer u Inter dok je za neke druge nade sasvim OK da pocnu sa klupe Rapida ili se prodaju u PAOK. O tome ja pricam, o duplim arsinima iza kojih stoji samo animozitet prema prezimenu Susic. Da se ne preziva Susic bio bi slavljen zbog promjene sportskog drzavljanstva i kovan u zvijezde kao nada reprezentacije.

Sto se kvalitete tice, ko god je gledao Grahovca i Susica zna koliko vrijede, bez obzira na ime kluba. Tome npr mozemo pridodati i Prcica zbog kojeg se isto tako dizala prasina u vrijeme SP-a zasto Tino a ne on. Igrali su obojica kasnije kod Safeta, u isto vrijeme na terenu pa se vidjelo ko je na kom nivou.

Mozemo i o toj odskocnoj dasci, Tino je igrao za mladje selekcije Belgije a u Hajduk je dosao nakon zestoke povrede i poduze pauze. Amidza mu jeste pomogao a i neka je, nije zasluzio nista manje od mnogih koji su putovali tamo, po tadasnjoj formi i kvalitetu. Samo prezime i geni koje nosi su dovoljna referenca da bude dio reprezentacije.
Last edited by Grean on 24/12/2015 11:52, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#21179 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Velkoski »

Mediji ne prodaju nikoga drugog u posljednjih nekoliko prelaznih rokova (znači najmanje zadnja četiri) kao što prodaju TSS-a i to je jedina istina... Dakle ne može se porediti ni s kim.
ultima_palabra

#21180 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by ultima_palabra »

Samo prezime i geni koje nosi su dovoljna referenca da bude dio reprezentacije.
Normala, kad moze Bakir Izetbegovic, sto ne bi i on.
Grean

#21181 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Grean »

Velkoski wrote:Mediji ne prodaju nikoga drugog u posljednjih nekoliko prelaznih rokova (znači najmanje zadnja četiri) kao što prodaju TSS-a i to je jedina istina... Dakle ne može se porediti ni s kim.
Po tome prodaju i Pjanica evo pet godina od Barselone, Reala, Bajerna pa ne vidim neke tekstove koji o tom pisu sa podsmjehom, niti nekakvih analiza i teorija zavjere o organizovanoj kampanji.

Ono sto je meni bitno je da je Susic kvalitetniji igrac od bilo kojeg konkurenta kojeg trenutno imamo, da ih ne nabrajam jednog po jednog da ne bude prozivam i spustam druge da bih dokazao nesto. Koji je njegov domet nije poenta price vec sta mi to imamo da bi se prema njemu odnosili kako se odnose. Umislili Boga mi ko' da smo Hrvatska pa svake sezone izbacujemo najmanje jednog igraca za lige 5.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#21182 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Velkoski »

Kaman, porediš Pjanića i Sušića? :mrgreen:

Ja tu nekakvu kampanju od strane medija ne vidim, štaviše, kao što je i navedeno gore, gotovo svi ga prodaju po copy-paste sistemu, što je objektivno dojadilo i stvara samo kontraefekat.
Grean

#21183 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Grean »

Ne poredim Pjanica i Tinu vec poredim pricu.

Mi trubimo o Pjani i Realu a oni kupe Modrica, mi o Barseloni, oni dovedu Rakitica, mi opet o Pjani i Realu a oni dovedu Kovacica pa se opet niko nije ismijavao. Ta prica o Pjanicu evo traje, i traje, i traje pa opet nije dosadila koliko Tinina. Prica se o svim igracima ali Tino je na zubu iz sasvim drugog razloga.
Last edited by Grean on 24/12/2015 12:06, edited 1 time in total.
svi u napad

#21184 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by svi u napad »

Grean napisa: Samo prezime i geni koje nosi su dovoljna referenca da bude dio reprezentacije.
I sad trebamo voditi neke rasprave sa ovakvim strucnjacima. Dragi Grean ostani kod kuce par dana. Zar ne primjacujes da te je smog bacio u bandak i unistio dobar dio mozdanih celija. Ne mogu zaista vjerovati da neko (naravno ako nije otac ili Amidza navedenog) pise ovakve nebuloze. Umij se hladnom vodom i sjedi kod kuce par dana, mozda ti se vrati moc rasudjivanja.
P.S. - Ako si sa Tinom isao u skolu ili ti je on kum ili blizi rodjak onda imam razumjevanje za ovakve ne buloze. Zivio!
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#21185 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Velkoski »

Svi se igrači prodaju putem medija. Tako je Ronaldo već sedam puta potpisao za United, pa tako i Pjanić, samo što su to realne priče, a ovo je više kao da Sarajevo pokušava uvaliti Puzigaću u Sampdoriju ili Inter.
Grean

#21186 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Grean »

@svi u napad, treba malo sivih celija da bi se prokontala svrha izjave i poruka. A na kraju krajeva nisam ni sam u toj tvrdnji, neki dan naslovnica u hrvatskim novinama "vidi se cije gene nosi" :oops:

@Velkoski, znaci Brozovic iz Dinama direktno u prvih 11 Intera je ok a prelazak Tine u Sampdoriju je naucna fantastika. Hajde dobro.
Last edited by Grean on 24/12/2015 12:18, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#21187 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Velkoski »

Vidiš, sada potežeš taj naslov iz medija... Dakle odgovara ti kada ga svi, ali baš svi, mediji prodaju i 'meću' takve naslove, ali kritika svega toga nije ok? Jbg...
Grean

#21188 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Grean »

Prodaju i druge ali drugih se ne hvatate. Jedini razlog je jer je sin Seada i bratic Safeta Susica.
svi u napad

#21189 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by svi u napad »

[quote="Grean"]@svi u napad, treba malo sivih celija da bi se prokontala svrha izjave i poruka. A na kraju krajeva nisam ni sam u toj tvrdnji, neki dan naslovnica u hrvatskim novinama "vidi se cije gene nosi" :oops:
E sad mi jos objasni gdje se izgubi drugi dio iz hrvatskih naslovnica (dio repke) sto ti napisa. Kazem ja (i ne samo ja) smog je vrlo stetan po zdravlje ljudi. Nastavi sa nebulozama. Nemam vremena objasnjavati ljudima da je zemlja okrugla. Zivio.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#21190 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Velkoski »

Grean wrote:Prodaju i druge ali drugih se ne hvatate. Jedini razlog je jer je sin Seada i bratic Safeta Susica.
Baš tako, jedini razlog što je toliko medijski eksponiran i što ga svi prodaju već par prelaznih rokova je to što je sin Seada i bratić Safeta Sušića. Da nije tako niko ne bi ni znao za njega.

Ako ćemo o medijima, mi ih praktično i nemamo. Sve se svodi na mrtvi copy-paste i politiku nezamjeranja.

Primjera radi, ovo ti urade Englezi kada postane evidentno da si višak.

Image

:mrgreen:
BHF_Manijak

#21191 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by BHF_Manijak »

Grean wrote: Samo prezime i geni koje nosi su dovoljna referenca da bude dio reprezentacije.
Ovo te diskvalifikuje iz bilo kakve ozbiljnije rasprave, sta reci na ovo?!

Klasicno bosansko razmisljanje, zato i jesmo u qrcu. Predstoje dva prelazna roka, vidjet cemo sta biti sa Tinom, hoce li barem do Rapida dogurati "najbolji igrac HNL-a", kao Grahovac.

I da, na supacki je nacin otisao za Brazil, kao i Hadzic, nakon fucking 20 odigranih minuta za reprezentaciju.
svi u napad

#21192 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by svi u napad »

Manijak, drago mi je da mislis isto kao i ja u vezi Greanovog komentara. :thumbup:
Grean

#21193 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Grean »

Prezime i geni su za neke jedini problem, prije svega one koji to gledaju iz ugla Grbavice pa su stoga za mene referenca.

Za Brazil, ako su drugovi iz reprezentacije mogli slepati Ibricica kroz cijele kvalifikacije (odigrao prvo u prvoj utakmici sa Luksemburgom i zamijenjen uz negodovanje) onda je mogao i selektor povesti dva igraca od kojih mu je jedan bratic nakon 20 minuta igre. Realno, obojica su u tom trenutku mogli vise dati reprezentaciji od Ibricica i bilo koga drugog ko se pominjao kao njihov protukandidat za put u Brazil. Za mene opravdan izbor, pogotovo kad je u pitanju Tino sto je u utakmici sa Iranom i pokazao.

Za prelazni rok manje vise. Sa obzirom na formaciju 4141 koju novi selektor ima kao prvi izbor sigurno je da cemo u predstojecim prijateljskim vidjeti najmanje jedno novo ime u prvih jedanest u paru sa Pjanicem. Ostaje da se vidi ko ce se od svih pominjanih kandidata izboriti za to mjesto (ukoliko Bazdarevic ne izmisli nekog drugog ko bi mogao promijeniti drzavljanstvo). Ja tipujem na Tinu a ovom se mozemo vratiti u septembru iduce godine kad pocinju kvalifikacije. To je najvaznije u ovoj prici a ne to gdje ce on nastaviti karijeru.
Tyke

#21194 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Tyke »

Hajmo se svi napokon usaglasiti da je Susic na supacki nacin otisao na SP i ostaviti to po strani, a priznati da u ovoj trenutnoj reprezentaciji on ima mjesta i zasluzuje da igra, makar sa klupe ulazio. Stalno se vrti ista prica, a svi znamo istinu.
Kakvi sve igraci odlaze u ligu petice, onda i Susic to zasluzuje, dal ce to biti klub u borbi za trofeje ili opstanak to je diskutabilno i dosta faktora igra ulogu.
SkyLimit

#21195 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by SkyLimit »

Drago mi je sto se Cimirot ustalio u Paoku poslije oporavka od povrede. Mi zaista rijetko proizvodimo veznjake tog profila. Trci cijelu utakmicu kao navijen, pokriva veliki dio terena, stalno vrsi pritisak kad protivnicka ekipa ima loptu. Prema naprijed i nije nesto pretjerano opasan, ali mi je 100 puta drazi od svih tehnicara koji imaju radijus kretanja od dva metra, a takve igrace izbacujemo kao na traci. Cimirot je jedinstvena pojava u nasem fudbalu.

Cimirot - Besic - Pjanic vezni red za naredni cikus, In Mesa we trust :)

Bilo bi jako dobro i da bude nesto od Denia Milosevica, jer je i on na neki nacin netipican igrac za nase prilike. Iako je on klasicni ofanzivni vezni, primjetio sam da mu uopce nije mrsko pomagati obrani i trcati za protivnickim igracima kad oni imaju loptu. Jako se tesko naviknuti da to gledas od strane jednog ofanzivnog veznog nakon godina gledanja Misimovica, Medunjanina, Stilica, Zebe... :D
MOSALJOZE

#21196 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by MOSALJOZE »

Ja se iskreno nadam da će Milošević dobiti priliku u prvih 11,ali i Miličević jer momak igra odlično trenutno.I jedan i drugi su kao stvoreni za "Misketovu poziciju".
Što se tiče ostatka veznog reda,Pjanić i Bešič imaju mjesto u prvih 11t,treći igrac se treba traziti izmedju Cimirota ili Grahovca.Radije ću gledati ta dva momka,koji će da oru teren,nego Hareta šetača.

Edit:nama je primarno naci ovu 10-ku,i desnog beka,ostalo :thumbup:
Grean

#21197 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Grean »

Za Besica je vrijeme da se izbori za mjesto u klubu a za nas vrijeme da i to bude jedno od mjerila za reprezentativni dres.
mega_mashcine

#21198 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by mega_mashcine »

MOSALJOZE wrote:Ja se iskreno nadam da će Milošević dobiti priliku u prvih 11,ali i Miličević jer momak igra odlično trenutno.I jedan i drugi su kao stvoreni za "Misketovu poziciju".
Što se tiče ostatka veznog reda,Pjanić i Bešič imaju mjesto u prvih 11t,treći igrac se treba traziti izmedju Cimirota ili Grahovca.Radije ću gledati ta dva momka,koji će da oru teren,nego Hareta šetača.

Eto za desetku nam se i naziru neka rješenja, ali sta cemo sa desnim bekom? Haman da u ovom trenutku nemamo niti jednog o kojem se moze govoriti kao o pojacanju. Cak se i Mujdza preselio na klupu u cvajti. Jedina nada nam je da ce Memija otici u januaru u neku jacu ligu, poput Belgije, Svicarske, ili Holandije i da ce se nametnuti u novom klubu. Inace smo bas u govnima sa desnim bekom. :-?
MOSALJOZE

#21199 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by MOSALJOZE »

mega_mashcine wrote:
MOSALJOZE wrote:Ja se iskreno nadam da će Milošević dobiti priliku u prvih 11,ali i Miličević jer momak igra odlično trenutno.I jedan i drugi su kao stvoreni za "Misketovu poziciju".

Eto za desetku nam se i naziru neka rješenja, ali sta cemo sa desnim bekom? Haman da u ovom trenutku nemamo niti jednog o kojem se moze govoriti kao o pojacanju. Cak se i Mujdza preselio na klupu u cvajti. Jedina nada nam je da ce Memija otici u januaru u neku jacu ligu, poput Belgije, Svicarske, ili Holandije i da ce se nametnuti u novom klubu. Inace smo bas u govnima sa desnim bekom. :-?
Nisam zelio pisati da nemamo boljeg od Memije,ali to je realnost.
luckylaka

#21200 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

MOSALJOZE wrote:
mega_mashcine wrote:

Nisam zelio pisati da nemamo boljeg od Memije,ali to je realnost.
Mi nemamo igrace za reprezentaciju samo za one koji ne prate europski fudbal.Ponavljam se ko papagaj.Desetine nasih igraca igraju po europskim klubovima ali ih jednostavno ne vidi niko jer imamo ublehe na klupi i u savezu.Mjesta su zagarantovana za igrace koji su totalno van forme ili ne igraju u svojim klubovima.Pisao sam o potencijalnim reprezentativcima pisao je i neki tip po portalima ali nema ko da ode da pogleda te igrace.Pa Mesha ko slijepac zapeo za Milozevica i Milicevica.Idi brate hodaj imas odrijesene ruke trazi,gledaj,pojacaj ovaj jad od reprezentacije.Nemoj do godine da docekas da te ko i Safeta i najvjerniji pljuju.
Post Reply