Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
Piaty

#21176 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Piaty »

I nije 4 nego 5 vojnika.

Jadni momci. Pokoj im dusi
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#21177 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by PreWiBa »

sherbett wrote: 19/07/2021 23:22
sehohari wrote: 19/07/2021 23:17

Ne, ali sam sa njima puno u kontaktu :lol:
Ali kad sam bio mali sanjao sam da budem carinik, tako da tu sigurno ima nešto. Fulo sam odabir posla, izgleda :)
Da nisi kadija? :lol:
Kakav kadija, kod mene dobrice bi ti pljačkaši banaka za kaznu dobivali po 5 sati društvenog rada :lol:
Ja sam ti spasilac života u pokušaju
PreWiBa

#21178 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by PreWiBa »

Zna li se kako su umrli?
ferratilis

#21179 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ferratilis »

Cim MORH savjetuje vojnike da se jave psihologu, vjerovatno je u pitanju suicid. Samo, dosta tu stvari smrdi. Cekali su tek petu smrt da izdaju priopcenje, to je trebalo napraviti prije mjesec kad su dva vojnika pronadjena mrtva u razmaku od dva dana. Moguce je da kriju veci problem, vec dugo hrvatska vojska ima problema sa dilanjem droge medju vojnicima. Bas su danas nekoliko vojnika bili pozitivni. Ne tvrdim da je to uzrok, ali je moguce da se krije nesto vece, cim sute ovako dugo. A ovim pozivanjem na mentalne bolesti im je lako oprati ruke od odgovornosti.
PreWiBa

#21180 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by PreWiBa »

ferratilis wrote: 19/07/2021 23:51 Cim MORH savjetuje vojnike da se jave psihologu, vjerovatno je u pitanju suicid. Samo, dosta tu stvari smrdi. Cekali su tek petu smrt da izdaju priopcenje, to je trebalo napraviti prije mjesec kad su dva vojnika pronadjena mrtva u razmaku od dva dana. Moguce je da kriju veci problem, vec dugo hrvatska vojska ima problema sa dilanjem droge medju vojnicima. Bas su danas nekoliko vojnika bili pozitivni. Ne tvrdim da je to uzrok, ali je moguce da se krije nesto vece, cim sute ovako dugo. A ovim pozivanjem na mentalne bolesti im je lako oprati ruke od odgovornosti.
Država zakazala, ponovo. I to vojska. Jadni vojnici. Da su socijalne službe na vrijeme reagovale, životi su mogli spašeni.
Novak20

#21181 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Novak20 »

Hrvatska desnica u rasulu.

https://www.vecernji.hr/vijesti/skoro-p ... ti-1509499
Miroslav Škoro iznenada objavio: Povlačim se sa svih dužnosti u Domovinskom pokretu
JohnnyS

#21182 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

Novak20 wrote: 21/07/2021 10:13 Hrvatska desnica u rasulu.

https://www.vecernji.hr/vijesti/skoro-p ... ti-1509499
Miroslav Škoro iznenada objavio: Povlačim se sa svih dužnosti u Domovinskom pokretu
Hrvatska i srpska desnica na aparatima :D

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... u-15089738
88Sioux

#21183 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by 88Sioux »

Srpsku desnicu ne bi trebalo da zanima monetarni suverenitet suseda.
spreca

#21184 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

Postujem ovu odluku Hr koja bez imalo reklame, ce visak vakcina podijeliti sa susjedima i trecim stranama,Hvala im.Dali se sjecate prvih 5000 vakcina koje nam je donirala Srbija i koji je to bio shou,kad pickousti sa drzavnim avionom dolijece u Sa i donosi te vakcine a sve je to mogao poslati jednim kombijem koji je namijenjen za prevoz robe kojise vozi u termo rezimu ,onaj ciganluk im nikad necu zaboraviti,to je bilo toliko ponizavajuce za BiH

https://www.klix.ba/vijesti/bih/plenkov ... /210721115
JohnnyS

#21185 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

Svaki pošten čovjek je onda morao osjećati susramlje (obožavam ovu riječ :D ). Postrojiše se ko neki domoroci iz Oceanije, a veliki vijeli čovjek AV ko James Cook donosi divljacima dašak civilizacije.

Ali doduše, vlast je narod izabrao, za bolje ni nismo, a vjerujem kako u nas većina ljudi svakako nema nikakvu namjeru cijepiti se, tako da to nije ništa neočekivano
88Sioux

#21186 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by 88Sioux »

Vučić uručio 10.000 vakcina Federaciji BiH
Ažurirano posljednji put: 2. mart/ožujak, 2021.
Situacuja sa vakcinama je bila nešto drugačija početkom trećeg meseca. Na globalnom nivou.
spreca

#21187 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

88Sioux wrote: 21/07/2021 19:40
Vučić uručio 10.000 vakcina Federaciji BiH
Ažurirano posljednji put: 2. mart/ožujak, 2021.
Situacuja sa vakcinama je bila nešto drugačija početkom trećeg meseca. Na globalnom nivou.
U sa na aerodrom je docero samo 5000 ali je obecao jos 5000 za revakcinaciju ali Vucic je majstor cirkusa

https://www.klix.ba/vijesti/bih/srbijan ... /210302002
exliberal-ex

#21188 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by exliberal-ex »

spreca wrote: 21/07/2021 19:19 Postujem ovu odluku Hr koja bez imalo reklame, ce visak vakcina podijeliti sa susjedima i trecim stranama,Hvala im.Dali se sjecate prvih 5000 vakcina koje nam je donirala Srbija i koji je to bio shou,kad pickousti sa drzavnim avionom dolijece u Sa i donosi te vakcine a sve je to mogao poslati jednim kombijem koji je namijenjen za prevoz robe kojise vozi u termo rezimu ,onaj ciganluk im nikad necu zaboraviti,to je bilo toliko ponizavajuce za BiH

U to doba malo ko je imao vakcine pa zato netreba uzimat to tako. Hrvati sad daju vakcine jer njihovo stanovnistvo nece da se vakcinise a ne zato sto vole Bosnu.
Mnogi drzavljani Bosne su primili vakcine u Srbiji ne u Hrvatskoj pitaj te ljude jel to bio srbijanski ciganluk ....
Emiremir33

#21189 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Emiremir33 »

exliberal-ex wrote: 21/07/2021 20:54
spreca wrote: 21/07/2021 19:19 Postujem ovu odluku Hr koja bez imalo reklame, ce visak vakcina podijeliti sa susjedima i trecim stranama,Hvala im.Dali se sjecate prvih 5000 vakcina koje nam je donirala Srbija i koji je to bio shou,kad pickousti sa drzavnim avionom dolijece u Sa i donosi te vakcine a sve je to mogao poslati jednim kombijem koji je namijenjen za prevoz robe kojise vozi u termo rezimu ,onaj ciganluk im nikad necu zaboraviti,to je bilo toliko ponizavajuce za BiH

U to doba malo ko je imao vakcine pa zato netreba uzimat to tako. Hrvati sad daju vakcine jer njihovo stanovnistvo nece da se vakcinise a ne zato sto vole Bosnu.
Mnogi drzavljani Bosne su primili vakcine u Srbiji ne u Hrvatskoj pitaj te ljude jel to bio srbijanski ciganluk ....
I dan danas se vakcinišu u Srbiji ...
spreca

#21190 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

Nisi izgleda nista skonto ,opet ponavljam da je onolicno Vucicevo pojavljivanje na aerodromu shou i ciganluk i nijedan drugi predsjednik nije vozio vakcine do bolesni Vucic,i ne izmisljaj nigdje nisam rekao da je srbijanski ciganluk,sto se tice vakcinacije u Srbiji ja sam vec dao svoje misljenje a to je hvala poreskim obveznicima u Srbiji i medicinskom osoblju koje je radilo na vakcinaciji BiH gradjana a ne Vucicu koji tudjim parama sebi pravi reklamu,nije on dao te vakcine zato sto voli Bosnu ,nego istice im rok trajanja a utilizacija je mozda skuplja od samih vakcina a ujedno ce to prenijeti mnogi mediji u svijetu.
Novak20

#21191 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Novak20 »

Čista zavist nekada Slobodne Bosne. Iako do izbora glavnog tajnika NATO ima godinu dana ovi jadnici gledaju kolika bi plaća bila KGK. Ne interesiraju ih refleksije eventualnog izbora KGK na dešavanja u BiH. :D
A i našli su joj sliku. :thumbup:

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/20 ... aveza.html
NIJE NI ČUDO ŠTO JE VEDRA I NASMIJANA: Evo koliko će mjesečno zarađivati Kolinda Grabar-Kitarović ako postane generalni sekretar NATO saveza…
Image
Last edited by Novak20 on 22/07/2021 10:03, edited 1 time in total.
breuer

#21192 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by breuer »

ja ne mogu da vjerujem da je NATO toliko neozbiljna organizacija da dovede nju na čelo...
exliberal-ex

#21193 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by exliberal-ex »

spreca wrote: 22/07/2021 06:41

Nisi izgleda nista skonto ,opet ponavljam da je onolicno Vucicevo pojavljivanje na aerodromu shou i ciganluk i nijedan drugi predsjednik nije vozio vakcine do bolesni Vucic,i ne izmisljaj nigdje nisam rekao da je srbijanski ciganluk,sto se tice vakcinacije u Srbiji ja sam vec dao svoje misljenje a to je hvala poreskim obveznicima u Srbiji i medicinskom osoblju koje je radilo na vakcinaciji BiH gradjana a ne Vucicu koji tudjim parama sebi pravi reklamu,nije on dao te vakcine zato sto voli Bosnu ,nego istice im rok trajanja a utilizacija je mozda skuplja od samih vakcina a ujedno ce to prenijeti mnogi mediji u svijetu.
Pa ko je kriv sto je Vucicu data ta mogucnost da se eksponira?
Sa druge strane kad je on dobijao vakcine u kolicinama koje mnoge mnogo razvijenije drzave nisu mogle dobit bilo bi glupo da neizigrava majku Terezu.
Jel njegova greska sto niko nije kupio jedne vakcine do sad, drugo sto se tice isticanja upotrebe, mogao je on te vakcine poslat i u RS ili CG ili bilo gdje ali nije poslao je u Sarajevo i umjesto da jebes mater vlasti koja i dan danas spava ( ili nece da bude pokusni kunic kako mrtvo hladno izjavi Fadil) ti sad prozivas Vucica ( za kojeg me zaboli neka stvar )
Ja ti garantujem da hrvatska da je bila u toj situaciji nebi poslala ni jednu u Sarajevo nego samo hercegovinu, i sad daju vakcine jer oni nece da se vakcinisu a istice im rok upotrebe.
istra_hr

#21194 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by istra_hr »

8-)
ne znam da li je ovo tema za "dešavanja" u Hrvatskoj ili u Srbiji?

Dakle, HR uskoro uvodi Euro ... centralna banka EU uskoro počinje sa štampanjem, tj. izradom nove količine novčanica, a kao i svi ostali, i mi imamo pravo na 5-6 motiva na kovanicama
Konkretno, putem Internet ankete ... HR građani odlučili se za "šahovnicu", otisak karte Hrvatske, životinju Kunu, malo stare glagoljice ... i Nikolu Teslu, svjetski poznatog izumitelja- najpoznatijeg hrvatskog Srbina/ili najpoznatijeg Srbina iz Hrvatske :D btw, dobio 5x više glasova od Tuđmana

E sada, čuvši za to ... Srbi se digli na četiri noge - i prijete i ekonomskim i ostalim sankcijama i Hrvatskoj i komplet Europskoj Uniji :lol:

https://www.vecernji.hr/vijesti/srbija- ... re-1510037

:mrgreen:
volio bi čuti mišljenje Indijanca @Siouxa o svemu
Ipak je on vrhunski "stručnjak" za ekonomiju Srbije kao "lidera" regije
... volio bi znat šta nas čeka
¤ jelena ¤

#21195 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ¤ jelena ¤ »

Isto ćemo tako i mi proslijediti te vakcine dalje ako naši ljudi ne budu htjeli da se vakcinišu... Ne vidim u čemu je problem i zašto to neki doživljavaju kao poniženje.

Da imamo svoje, da nam je naša vlast nabavila vakcine na vrijeme, a da nam ovi šalju svoj višak pa da čovjek kaže....ono...šta nam šaljete, imamo dovoljno, sikter...nismo mi nesposobni da sami nabavimo....

Ali ovako....da, nesposobni smo i hvala. Iskoristi što možeš, što ne možeš baci ili šalji dalje i to je to. Ko neće - ne mora i zdra'o.
88Sioux

#21196 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by 88Sioux »

@istra_hr

Odgovoriću ako postaviš pitanje na glagoljici. Kunem ti se.
spreca

#21197 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

exliberal-ex wrote: 22/07/2021 21:16
spreca wrote: 22/07/2021 06:41

Pa ko je kriv sto je Vucicu data ta mogucnost da se eksponira?
Sa druge strane kad je on dobijao vakcine u kolicinama koje mnoge mnogo razvijenije drzave nisu mogle dobit bilo bi glupo da neizigrava majku Terezu.
Jel njegova greska sto niko nije kupio jedne vakcine do sad, drugo sto se tice isticanja upotrebe, mogao je on te vakcine poslat i u RS ili CG ili bilo gdje ali nije poslao je u Sarajevo i umjesto da jebes mater vlasti koja i dan danas spava ( ili nece da bude pokusni kunic kako mrtvo hladno izjavi Fadil) ti sad prozivas Vucica ( za kojeg me zaboli neka stvar )
Ja ti garantujem da hrvatska da je bila u toj situaciji nebi poslala ni jednu u Sarajevo nego samo hercegovinu, i sad daju vakcine jer oni nece da se vakcinisu a istice im rok upotrebe.
Sto se tice vlasti ja sam im hebo mater kad su svi ostali je hvalili,i drugi su u to vrijeme donirali ali nisu pravili pompu od toga i to bas niko,to je do Vuciceve psihe(bolesne)tako radi i po srbiji,on otvara firme on daje kome sta hoce,kao npr sjecas se respiratora za Sandzak i sedmicu dana se cekalo na odobrenje da ekipa iz BiH ode u pomoc pazarcima jos je izjavio kakva je to pomoc i 50hiljada eura novcano,sto je uradjeno bez pompe i mnogo je vrednije bilo od njegovih 5000 vakcina i opet kazem nabijem ga na kurac i sad i u buduce a hvala srbijanskim poreznim obaveznicima koji su finansirali vakcine kao i medicinsko osoblje,dali bi Hr poslala,tesko je to sad nagadjdati i srbija je prvo pozvala medicinsko osoblje iz Rs pa kad je vidjela da ce vakcina biti za bacanje onda je udjelila i federaciji a posle pozvala na vakcinaciju u srbiju a sve zbog toga sto se blizio rok vakcinama
istra_hr

#21198 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by istra_hr »

88Sioux wrote: 22/07/2021 22:50 @istra_hr

Odgovoriću ako ..
Indijanac Sioux, ti nešto kao uvjetuješ "ako"... isto kao i Vučić?
Moj post je pun retorike, sarkazma, groteska ...
Da ti pojednostavim; nije Srbija u poziciji nikog ucjenjivati i plašiti, niti Hrvatsku a još manje EU
Srbija ne može ucjenjivati ni Kosovo
Srbija je mala nevažna nebitna država i sigurno neće zabranjivatii i određivati kako će izgledati hrvatska Euro kovanica

Uživaj i dalje u pisanju romana o prekodrinskoj ekonomskoj sili-gigantu
Bloo
Globalna šefica

#21199 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bloo »

Bitno je svojatati :mrgreen: jedna drzava mjesto rodenja, druga mjesto spokoja...a zivio i studirao u jos par drzava...
A za njegovu genijalnost nisu zasluzne niti jedna od navedenih.
88Sioux

#21200 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by 88Sioux »

Pritom je i država u kojoj se rodio (Austrougarska) u večnom spokoju. :gunjastajl:
Post Reply