Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Vjecita_zavrzlama

#21176 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Vjecita_zavrzlama »

moimoi wrote: 07/08/2024 13:17
Vjecita_zavrzlama wrote: 07/08/2024 13:00 Jel tacno da nema alkohola u nasim hotelima?
Nema u ovim novim. Luksuznim.
Boze sacuvaj, i o ovome se suti

A u Dubaiu svojim ocima gledao kako ti cak indirektno pokazuje gdje su strip klubovi

A nama prave dzamahirija turisticko mjesto za njihovu fukari
ljubijankic

#21177 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by ljubijankic »

Vjecita_zavrzlama wrote: 07/08/2024 13:23
Vjecita_zavrzlama wrote: 07/08/2024 13:00 Jel tacno da nema alkohola u nasim hotelima?

A u Dubaiu svojim ocima gledao kako ti cak indirektno pokazuje gdje su strip klubovi

Pa valjda treba svaki hotel da odluci hoce li imati alkohol ili nece. Treba bgm da im ti kaze sta ce sluziti od hrane i pica :lol:
Vjecita_zavrzlama

#21178 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

sehohari wrote: 07/08/2024 13:17 Bujrum, skupite onda od vaših para pa nadoknadite hotelijerima i ugostiteljima i kome još gubitak, ako mislite da od njih svakako nema ništa.
Ovo je jack pot za Dodika i slicne da kazu da ne mogu s nama, realno.Nemas mu sta reci…ali kome ja to da ovjasnjavam, tebi svakako i nije cilj zemlja BIH kakva je uvijek bila, hoces neku dzamahiriju
Vjecita_zavrzlama

#21179 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

ljubijankic wrote: 07/08/2024 13:29

Pa valjda treba svaki hotel da odluci hoce li imati alkohol ili nece. Treba bgm da im ti kaze sta ce sluziti od hrane i pica :lol:
Pa jos malo ce otjerat i nase dijaspora turiste i komsije, jer svi vecinom vole popit

Jel to Bosna samo za arape?
ljubijankic

#21180 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by ljubijankic »

Vjecita_zavrzlama wrote: 07/08/2024 13:31

Pa jos malo ce otjerat i nase dijaspora turiste i komsije, jer svi vecinom vole popit

Naravno da nije ali ni tvoje da odlucujes sta ce neko prodavati u svom hotelu, trgovini, restoranu...
Ecci
Vozim: Biciklam

#21181 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Ecci »

Mislim da kod nas prodaja placeva, kuca, strancima, bili oni Arapi, Rusi, Indijci, ide dobro jer smo jeftini. Mnogo jeftinije je prosjecnom Arapinu kupiti plac, kucu u/pored Sarajeva nego u Minhenu ili Oslu..

Plus kod nas se ljepse osjecaju jer je nas narod, za razliku od Norvezana ili Nijemaca, siromasan, servilan i mozes mu za 50€ raditi sta hoces. Tuzna istina.
Vjecita_zavrzlama

#21182 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

ljubijankic wrote: 07/08/2024 13:35
Vjecita_zavrzlama wrote: 07/08/2024 13:31

Naravno da nije ali ni tvoje da odlucujes sta ce neko prodavati u svom hotelu, trgovini, restoranu...
Nece ni ti arapi vjecni biti ovdje sta ce onda bas me zanima
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#21183 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by PreWiBa »

Vjecita_zavrzlama wrote: 07/08/2024 13:30
sehohari wrote: 07/08/2024 13:17 Bujrum, skupite onda od vaših para pa nadoknadite hotelijerima i ugostiteljima i kome još gubitak, ako mislite da od njih svakako nema ništa.
Ovo je jack pot za Dodika i slicne da kazu da ne mogu s nama, realno.Nemas mu sta reci…ali kome ja to da ovjasnjavam, tebi svakako i nije cilj zemlja BIH kakva je uvijek bila, hoces neku dzamahiriju
Ja hoću da narod u mojoj državi živi dobro.
Drago mi je da došao period kada se više ne stidim da vidim auto za bh. registracijama negdje vani, sve manje zaostajemo za voznim parkom u ostatku evrope. Drago mi je da sada i naše gazde moraju davati veću platu, da nema više govora da nisi prijavljen. To me raduje.

Ne želim da naš narod žrtvuje svoje blagostanje zarad nečijih mišljenja. Ne želim da neko ima manje novca u džepu da prehrani porodicu samo da bi ti bio bliži svojoj nekakvoj viziji kako Bosna treba izgledati. Pogotovo ne nekakvim Dodikovima.
Vjecita_zavrzlama

#21184 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

sehohari wrote: 07/08/2024 13:39
Drago mi je da došao period kada se više ne stidim da vidim auto za bh. registracijama negdje vani, sve manje zaostajemo za voznim parkom u ostatku evrope. Drago mi je da sada i naše gazde moraju davati veću platu, da nema više govora da nisi prijavljen. To me raduje.

Ne želim da naš narod žrtvuje svoje blagostanje zarad nečijih mišljenja. Ne želim da neko ima manje novca u džepu da prehrani porodicu samo da bi ti bio bliži svojoj nekakvoj viziji kako Bosna treba izgledati. Pogotovo ne nekakvim Dodikovima.
Ma ti ga znas provaliti kao niko, isto kao sto si rekao da se u Bosni ne pravi rakija medju Bosnjacima😂😂😂

Jel mislis da su arapi doveli do toga? Bez njih vi eto sve popadalo
PreWiBa

#21185 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by PreWiBa »

Vjecita_zavrzlama wrote: 07/08/2024 13:45
sehohari wrote: 07/08/2024 13:39

Ma ti ga znas provaliti kao niko, isto kao sto si rekao da se u Bosni ne pravi rakija medju Bosnjacima😂😂😂

Jel mislis da su arapi doveli do toga? Bez njih vi eto sve popadalo
Naravno da ne, ali sam uvjeren da su dio toga, iako ne velik.

Rekoh, nemaš ti mene šta optuživati, svako ko ti ide na profil vidjet ćeš da su ti 99% komentara o istoj temi.
Misliš da se ne sjećam kada si pisao da "Turci idu na Facebook da u komentare ubace razdor kada vide da se Bošnjaci i Srbi počnu oko nečega slagati"?
PreWiBa

#21186 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by PreWiBa »

I isto tako, rekao sam ti već: Ako misliš da ne doprinose ničemu, fino ti i tvoji istomišljenici napravite kakav fond, skupite pare, i nadoknadite taj mali gubitak.
JohnnyS

#21187 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by JohnnyS »

Turizam je kao droga. Kad kreneš sve je super, najjači si, nema nitko bolji, kako vrijeme ide, ni ne primijetiš kako ti isiše dušu da bi od tebe na kraju ostala sama ljuštura dok je dobit ostala samo uskom krugu ljudi.
Nije ovo kao prije, ovi stanovi na dan, trka za brzom i lakom zaradom, uništava sve one koji od turizma ne žive, a takvih je uvijek puno više. Zbog gostiju građanima rastu cijene usluga, stanarina, kvadrata, pičaka materinih. U Španjolskoj i Italiji se već pokušava obrnuti taj proces, mi kasnimo za njima, ali doći će to i u nas.

Ja sam u Dubrovniku proveo dvadeset godina života, ja taj grad više ne prepoznajem.
Tko želi dobro nekoj državi sigurno mu ne bi trebao poželjeti da postane turistička destinacija.
Vjecita_zavrzlama

#21188 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

JohnnyS wrote: 07/08/2024 13:53 Turizam je kao droga. Kad kreneš sve je super, najjači si, nema nitko bolji, kako vrijeme ide, ni ne primijetiš kako ti isiše dušu da bi od tebe na kraju ostala sama ljuštura dok je dobit ostala samo uskom krugu ljudi.
Nije ovo kao prije, ovi stanovi na dan, trka za brzom i lakom zaradom, uništava sve one koji od turizma ne žive, a takvih je uvijek puno više. Zbog gostiju građanima rastu cijene usluga, stanarina, kvadrata, pičaka materinih. U Španjolskoj i Italiji se već pokušava obrnuti taj proces, mi kasnimo za njima, ali doći će to i u nas.

Ja sam u Dubrovniku proveo dvadeset godina života, ja taj grad više ne prepoznajem.
Tko želi dobro nekoj državi sigurno mu ne bi trebao poželjeti da postane turistička destinacija.
a tamo dolaze bar ”civilizovan” svijet

Crno nam se pise
moimoi

#21189 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by moimoi »

Pa nije ako se prica o turizmu i da su svi jednako dobrodosli.
Zasto kod njih u hotelima inas alkohola a kod nas ne?
Svakako ih to nece sprijeciti da piju ako zele…. Je li tako? Al jasno saljes poruku.
moimoi

#21190 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by moimoi »

JohnnyS wrote: 07/08/2024 13:53 Turizam je kao droga. Kad kreneš sve je super, najjači si, nema nitko bolji, kako vrijeme ide, ni ne primijetiš kako ti isiše dušu da bi od tebe na kraju ostala sama ljuštura dok je dobit ostala samo uskom krugu ljudi.

Ovo je ziva istina.
U Dubrovniku vise niko ne prica na nasem.. odmah pocnu na eng.
grad su zauzeli ameri.
iClass

#21191 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by iClass »

Kakav jackpot? Šta će reći Dodik? Da je ovo džamahirija?

Rekneš mu fino, da u tom gradu živi većinsko muslimansko stanovništvo i da je osnovno pravilo islama zabrana alkohola i da po logici stvari u tom mjestu postoji šansa da imaju lokali bez alkohola. Ako on ovo ne konta onda nemaš šta više pričat sa njima. Eto imaš mu šta reći...

Šta li će tek Dodik reći kada sazna da u mjestima sa većinskim muslimanskim stanovništvom većina restorana nema svinjetine u svojoj ponudi. Ovo je tek jackpot... I ovo ovome se šuti...
konami666

#21192 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by konami666 »

Ecci wrote: 07/08/2024 13:36 Mislim da kod nas prodaja placeva, kuca, strancima, bili oni Arapi, Rusi, Indijci, ide dobro jer smo jeftini. Mnogo jeftinije je prosjecnom Arapinu kupiti plac, kucu u/pored Sarajeva nego u Minhenu ili Oslu..

Plus kod nas se ljepse osjecaju jer je nas narod, za razliku od Norvezana ili Nijemaca, siromasan, servilan i mozes mu za 50€ raditi sta hoces. Tuzna istina.
Sve kako je dobri dedo zamislio. Dobre bosnje ko hljeb, za 50 ojra sve rade.
Vjecita_zavrzlama

#21193 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

iClass wrote: 07/08/2024 14:30
Kakav jackpot? Šta će reći Dodik? Da je ovo džamahirija?

Rekneš mu fino, da u tom gradu živi većinsko muslimansko stanovništvo i da je osnovno pravilo islama zabrana alkohola i da po logici stvari u tom mjestu postoji šansa da imaju lokali bez alkohola. Ako on ovo ne konta onda nemaš šta više pričat sa njima. Eto imaš mu šta reći...

Šta li će tek Dodik reći kada sazna da u mjestima sa većinskim muslimanskim stanovništvom većina restorana nema svinjetine u svojoj ponudi. Ovo je tek jackpot... I ovo ovome se šuti...
Razlika je ta sto je potraznja za alkoholom ovdje velika za svinjetinom i nije pa ok,ali je ima opet naci s obzirom kolika je potraznja

Za alkohol nema opravdanja, bosnjaci ga piju pa stoga je ovo diskriminacija i nas samih
NediM17

#21194 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by NediM17 »

Diskriminacija nego sta, jedno od osnovnih ljudskih prava, pravo na alkohol. :lol:
Vjecita_zavrzlama

#21195 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

NediM17 wrote: 07/08/2024 15:30 Diskriminacija nego sta, jedno od osnovnih ljudskih prava, pravo na alkohol. :lol:
Pa dabome

Zamisli kako bi taj objekt prolazio da nema arapa, ko bi tu slavio novu godinu? Izlazip subotom?
iClass

#21196 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by iClass »

Vjecita_zavrzlama wrote: 07/08/2024 15:25 Razlika je ta sto je potraznja za alkoholom ovdje velika za svinjetinom i nije pa ok,ali je ima opet naci s obzirom kolika je potraznja

Za alkohol nema opravdanja, bosnjaci ga piju pa stoga je ovo diskriminacija i nas samih
Nije ok, ima ovdje i dosta ateista, kršćana itd. koji žive u BiH, možda bi oni jeli svinjetinu a ono kod ekstremista nema svinjetine radi religioznih razloga.

Eto Dodiku jackpot.
iClass

#21197 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by iClass »

Vjecita_zavrzlama wrote: 07/08/2024 15:31
NediM17 wrote: 07/08/2024 15:30 Diskriminacija nego sta, jedno od osnovnih ljudskih prava, pravo na alkohol. :lol:
Pa dabome

Zamisli kako bi taj objekt prolazio da nema arapa, ko bi tu slavio novu godinu? Izlazip subotom?
Pa to vlasnik uzima na sebe taj rizik.

Šta ćeš reći za ljude koji pokreću biznis a ne žele da dignu kredit radi kamate, koliko bi im biznis brže rastao da mogu sa kreditom brzo da neke stvari finansiraju.
zubi

#21198 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by zubi »

iClass wrote: 07/08/2024 15:34
Vjecita_zavrzlama wrote: 07/08/2024 15:31
Pa dabome

Pa to vlasnik uzima na sebe taj rizik.

Šta ćeš reći za ljude koji pokreću biznis a ne žele da dignu kredit radi kamate, koliko bi im biznis brže rastao da mogu sa kreditom brzo da neke stvari finansiraju.
:lol:
moimoi

#21199 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by moimoi »

Ne nego apsurd.
Oni upravo radi turizma, jer zele privici zapadnjake, imaju alkohol u hotelima… dok mi ukidamo alkohol u hotelima.

Ljudi na odmoru zele da uzivaju i da se opuste.. sasvim je normalno da popiju uz dobar rucak/veceru casu vina ili vec.
Kod nas ce dobiti serbe.
Vjecita_zavrzlama

#21200 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

moimoi wrote: 07/08/2024 15:59
Ne nego apsurd.
Oni upravo radi turizma, jer zele privici zapadnjake, imaju alkohol u hotelima… dok mi ukidamo alkohol u hotelima.

Ljudi na odmoru zele da uzivaju i da se opuste.. sasvim je normalno da popiju uz dobar rucak/veceru casu vina ili vec.
Kod nas ce dobiti serbe.
a govoriti ”volio bi i ja evropljane al sta ces” a opravdavat izbacivanje alkohola je nigdje veze

Mene samo zanima ko njih dovede? Nije da su sami, neko je radio da promovise nas kod njih tamo
Post Reply