GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- Sodom1
#21151 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jadni oni koji citaju avaz
-
puz_u_salati
#21152 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
A najviše mi je žao onih koji su primorani koristiti Gras.
- man_464
#21153 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ima uvijek nogatrans.
Ili jako priželjkivana konkurencija.
Pardon, nema. Oni ne voze neprofitabilne linije. Oni voze samo na 10ak linija gdje ima zarade, a gdje nema liniju ukinu ili voze svaka 2 sata po cijeni od 2 marke komercijalno.
Evo pompezno uvedeni na liniju za Poljine.
Odustali. Vidjeli da nema profita.
Ili jako priželjkivana konkurencija.
Pardon, nema. Oni ne voze neprofitabilne linije. Oni voze samo na 10ak linija gdje ima zarade, a gdje nema liniju ukinu ili voze svaka 2 sata po cijeni od 2 marke komercijalno.
Evo pompezno uvedeni na liniju za Poljine.
Odustali. Vidjeli da nema profita.
-
puz_u_salati
#21154 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa tako i treba. Ako nema profit, ukidaj a ne da prave gubitke. Ovo ja kapitalizam samo vama u Grasu je još uvijek 1980.-ta godina.
Zašto da neko vozi na linijama gdje nema putnika i koje su neisplative? Neisplative linije proizvode gubitke a gubitak je drugo ime za Gras.
Još kad klepite koji dio od autobusa ili jedno bure-dva goriva, gubitak je još i veći.
Zašto da neko vozi na linijama gdje nema putnika i koje su neisplative? Neisplative linije proizvode gubitke a gubitak je drugo ime za Gras.
Još kad klepite koji dio od autobusa ili jedno bure-dva goriva, gubitak je još i veći.
-
k4mi
#21155 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
naravno da ne treba tako.puz_u_salati wrote:Pa tako i treba. Ako nema profit, ukidaj a ne da prave gubitke. Ovo ja kapitalizam samo vama u Grasu je još uvijek 1980.-ta godina.
Cilj JGS nije da generise profit.
- Sodom1
#21156 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sto bi generisali profit kad mogu gubitke milionske , jel tako , takoe

- man_464
#21157 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nikako da do sivih celija dopre da jgp ne funkcionise na bazi profita.
Dzaba objašnjavati 1000 puta.
Dzaba objašnjavati 1000 puta.
-
nlt
#21158 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
kakvi smo seljaci i ne treba nam prevoz
- trambusek88
#21159 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
852 stranice jedna te ista se priča vrti. Nerviraju me vala i ovi što bi voljeli da GRAS-a sutra nema, da se ugasi tradicija od preko 130 godina i da sve preuzme privatnik, a ponekad me nerviraju i prograsovski forumaši što njima udaraju kontru, pa ponekad pretjeraju.
Jedna te ista priča se vrti 7 godina.
Hajte nekako da se preorjentišemo da ove teme budu neki informator za korisnike. Ima ona tema GRAS all abuot, da pišemo o promjenama na linijama, gdje je jači ili slabiji prevoz.
Neke stvari su stvarno prežvakane odavno, kako vam se više ne gadi...
Mnoge stvari je u detalje objasnio najbolje dresdener, svjetski čovjek, koji poznaje kako stvari funkcionišu javni prijevozi širom svijeta, i koji je napisao knjigu o Sarajevskom tramvaju i trolejbusu.
Čovjek milion puta objasnio i zašto JGP ne može biti profitabilan, i zašto nije dobro forsiranje privatnika u JGP, i koliko košta obnova pruge i jedan novi tramvaj.
I džabe ovdje se sve vrti ko pokvarena ploča.
Hajte nekako da se preorjentišemo da ove teme budu neki informator za korisnike. Ima ona tema GRAS all abuot, da pišemo o promjenama na linijama, gdje je jači ili slabiji prevoz.
Mnoge stvari je u detalje objasnio najbolje dresdener, svjetski čovjek, koji poznaje kako stvari funkcionišu javni prijevozi širom svijeta, i koji je napisao knjigu o Sarajevskom tramvaju i trolejbusu.
Čovjek milion puta objasnio i zašto JGP ne može biti profitabilan, i zašto nije dobro forsiranje privatnika u JGP, i koliko košta obnova pruge i jedan novi tramvaj.
- Sodom1
#21160 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ne trazi niko da bude profitabilan , sta odmah udaras kontru , bitno je da ne bude u minusu i to milionskom , to je problem
- man_464
#21161 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
To se radi forsiranjem jgp.Sodom1 wrote:Ne trazi niko da bude profitabilan , sta odmah udaras kontru , bitno je da ne bude u minusu i to milionskom , to je problem
I jacanjem kantonalnog preduzeca a ne trpanjem privatnika.
-
puz_u_salati
#21162 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ma ja, zavuci ruku u budžet još malo.man_464 wrote:To se radi forsiranjem jgp.Sodom1 wrote:Ne trazi niko da bude profitabilan , sta odmah udaras kontru , bitno je da ne bude u minusu i to milionskom , to je problem
- Kinaski
#21163 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Gras je dno dna da se razumijemo, ali danas se vozim u centri gdje na +20 vani radi grijanje, unutra je bilo +50. Jaja mi se zalijepila za sjediste 
-
dresdener78
#21164 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Bitno je da nisu na sjedištu ostala!Kinaski wrote:Gras je dno dna da se razumijemo, ali danas se vozim u centri gdje na +20 vani radi grijanje, unutra je bilo +50. Jaja mi se zalijepila za sjediste
Centrotrans vara putnike šupljim obećanjima, polovnim autobusima koji su već svoje najbolje godine doživjeli na zapadu. Ipak je, nažalost, okvirnim komforom civiliziraniji od onoga što nudi GRAS.
Javni prevoz je takav kakva jeste vlast. Dakle obojica dno dna.
Jedna moja prognoza: Ubrzo će opet početi šou o "(ne)potrebnosti tramvaja i tramvajskog depoa" jer ako pogledate Otoku i Alipašin most, odlična je to lokacija za nove stambene zgrade. Ima dovoljno profiterske stoke koja je zainteresirana.
Samo napominjem da SARAJEVSKI TRAMVAJ SU PRIJE 60 GODINA PROJEKTOVALI STVARNI STRUČNJACI.
Uz redovna ulaganja, on bi i danas bio pouzdana okosnica javnog prevoza.
Imbecilna blentanja o nekom "asfaltiranju tramvajske pruge", "zastarjelosti tramvaja" i "izmještanja tramvajskog i trolejbuskog depoa", koja se periodično pojavljaju, jesu samo znak totalnog raspada u kojem su na vlastima totalni primitivci i kleptomani iz religijsko-tribalnih sekti koje se u BiH pogrešno zovu "političke stranke"...
- trambusek88
#21165 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja govorim općenito sve se vrti u krug.Sodom1 wrote:Ne trazi niko da bude profitabilan , sta odmah udaras kontru , bitno je da ne bude u minusu i to milionskom , to je problem
Manje više 90% stvari koje pišemo, uključujući i mene, sve je to već rečeno.
Da ima volje kod vlasti, mislim da bi se stanje moglo dosta popraviti, jer, ako je vjerovati, nije više ni kanton toliko siromašan kao prije par godina.
Da se saobraćaj dovede na nivo da izlazi planirani broj vozila u svim sektorima, jer to je najveći problem, i kad bi se riješio taj problem, vratilo bi se i povjerenje građana, i mnogi bi ostavili automobile kod kuće, a
poslije možemo o ostalom pričati.
- man_464
#21166 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa zavlaci i centrotrans ruku u Budzet. Ali uz to radi i komercijalno. Dupla pljačka.puz_u_salati wrote:Ma ja, zavuci ruku u budžet još malo.man_464 wrote:To se radi forsiranjem jgp.Sodom1 wrote:Ne trazi niko da bude profitabilan , sta odmah udaras kontru , bitno je da ne bude u minusu i to milionskom , to je problem
Opet Bravo. Sve pogođeno.dresdener78 wrote:Bitno je da nisu na sjedištu ostala!Kinaski wrote:Gras je dno dna da se razumijemo, ali danas se vozim u centri gdje na +20 vani radi grijanje, unutra je bilo +50. Jaja mi se zalijepila za sjediste
Centrotrans vara putnike šupljim obećanjima, polovnim autobusima koji su već svoje najbolje godine doživjeli na zapadu. Ipak je, nažalost, okvirnim komforom civiliziraniji od onoga što nudi GRAS.
Jedna moja prognoza: Ubrzo će opet početi šou o "(ne)potrebnosti tramvaja i tramvajskog depoa" jer ako pogledate Otoku i Alipašin most, odlična je to lokacija za nove stambene zgrade. Ima dovoljno profiterske stoke koja je zainteresirana.
Samo napominjem da SARAJEVSKI TRAMVAJ SU PRIJE 60 GODINA PROJEKTOVALI STVARNI STRUČNJACI.
Imbecilna blentanja o nekom "asfaltiranju tramvajske pruge", "zastarjelosti tramvaja" i "izmještanja tramvajskog i trolejbuskog depoa", koja se periodično pojavljaju, jesu samo znak totalnog raspada u kojem su na vlastima totalni primitivci i kleptomani iz religijsko-tribalnih sekti koje se u BiH pogrešno zovu "političke stranke"...
Ali sad ce neki stručnjak sa foruma nakon 2 strane da tvrdi sve kontra jer ne cita tvoje postove.
- Radar71
#21167 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
trambusek88 wrote:852 stranice jedna te ista se priča vrti. Nerviraju me vala i ovi što bi voljeli da GRAS-a sutra nema, da se ugasi tradicija od preko 130 godina i da sve preuzme privatnik, a ponekad me nerviraju i prograsovski forumaši što njima udaraju kontru, pa ponekad pretjeraju.
-
BadBoy
#21168 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
dresdener78 wrote:Bitno je da nisu na sjedištu ostala!Kinaski wrote:Gras je dno dna da se razumijemo, ali danas se vozim u centri gdje na +20 vani radi grijanje, unutra je bilo +50. Jaja mi se zalijepila za sjediste
To je zato što nije ispravno reguliran kao pružatelj javne usluge. Opet propust vlasti.
Sa druge strane, ta famozna "vlast" nije neko strano, vanzemaljsko tijelo koje je ovdje došlo iz svemira, tu "vlast" kakva jeste smo birali mi i naši sugrađani.
Koliko bi ljudi bilo spremno otići na izlaganje regulacionog plana Alipašin most kojim se predviđa izmještanje Remize? Ja mislim dvoje sa ove teme.
-
puz_u_salati
#21169 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ma najbolje ukinuti tramvaj, uložiti novac za gradnju novih cesta, dati subvencije na registracije automobila i svima će nam biti bolje. Tramvaj prvo zauzima prijeko potreban prostor (mogu se izgraditi još dvije saobraćajne trake) a drugo, stvara velike gubitke i troškove.
-
nlt
#21170 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ENO, OPET ISTA PRIČA HAHAHAHAHAHAHHAAHHpuz_u_salati wrote:Ma najbolje ukinuti tramvaj, uložiti novac za gradnju novih cesta, dati subvencije na registracije automobila i svima će nam biti bolje. Tramvaj prvo zauzima prijeko potreban prostor (mogu se izgraditi još dvije saobraćajne trake) a drugo, stvara velike gubitke i troškove.
-
BadBoy
#21171 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ma troll account, ignoriši.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#21172 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sto se tice grasa, remize, bar nekih 5-6 godina se prica tajno o njenom izmjestanju, sto u raji
sto u krugovima politickih mocnika kantona. Lokacija remize je izuzetno atraktivna graditeljima, pa su odavno vec zapoceli sa lobiranjima. Pricalo se o izmjestanju u hrasnicu, i to je po meni sve moguce i ja to ocekujem u narednom periodu.
I još nešto, tramvaj je itekako potreban ovom gradu, i predlagati njegovo ukidanje je besmisleno.
I još nešto, tramvaj je itekako potreban ovom gradu, i predlagati njegovo ukidanje je besmisleno.
- sefket_ramadani
#21173 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
jutros pukla sina kraj remize
al dobro hajde, cim zavrse stajalista, onda ce obnovit sine,
samo treba rec' akobogda
al dobro hajde, cim zavrse stajalista, onda ce obnovit sine,
samo treba rec' akobogda
-
julisiz es grant
#21174 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Čime će onda prevoziti tramvaje iz remize na šine? Helikopterom?konektovan wrote:Sto se tice grasa, remize, bar nekih 5-6 godina se prica tajno o njenom izmjestanju, sto u rajisto u krugovima politickih mocnika kantona. Lokacija remize je izuzetno atraktivna graditeljima, pa su odavno vec zapoceli sa lobiranjima. Pricalo se o izmjestanju u hrasnicu, i to je po meni sve moguce i ja to ocekujem u narednom periodu.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#21175 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa pravice se novi ** No links **, gdje ce ih smjestiti, nece ih na golu livadu premjestiti...julisiz es grant wrote:Čime će onda prevoziti tramvaje iz remize na šine? Helikopterom?konektovan wrote:Sto se tice grasa, remize, bar nekih 5-6 godina se prica tajno o njenom izmjestanju, sto u rajisto u krugovima politickih mocnika kantona. Lokacija remize je izuzetno atraktivna graditeljima, pa su odavno vec zapoceli sa lobiranjima. Pricalo se o izmjestanju u hrasnicu, i to je po meni sve moguce i ja to ocekujem u narednom periodu.