IRAN

Post Reply
jeza u ledja

#21151 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

U istoj recenici napise kako (valjda pogresno) “dosta ljudi smatra Iran inferiornim u odnosu na SAD” i onda da je Iran 14-i na toj nekoj ljestvici, na kojoj su SAD prve. :lol:

Toliko kurcenja, a kad bi se nesto stvarno desilo nastao bi plac kako je tolika sila udarila na mali Iran. :oops:

Ameri vec rade ono sto zele - stegli su Iran sankcijama. Iran tu nema sta puno da izgubi pa su presli na drasticne metode. U nekom limitiranom sukobu, kakav je jedino i realan, Iran ima manje da izgubi od debelguzih susjeda sa druge strane zaliva, a da ne govorimo o globalnoj ekonomiji. Toga su pretpostavljam sve strane svjesne. Ako se Iran stegne dovoljno pocece se sluziti drasticnim mjerama.

I sta ono jos napisa, brod zaustavljen u Perzijskom zaljev, pa to valjda znaci da Perzijci imaju ekskluzivno pravo na njega? :lol: U koje more izlazi Perzijski zaljev i sta to onda treba da znaci sto se tice plovidbe? :-)
Ljuci

#21152 Re: IRAN

Post by Ljuci »

Saudijska Arabija ima dobre odnose sa Izraelom i ona je spremna ponuditi novac Palestincima da se odsele u arapske zemlje i dopuste jevrejima da osnuju cisto jevrejsku drzavu. To pozdravlja Amerika i cilj joj je da smiri Iran. Saudijska Arabija je jedna bogata zemlja koja zeli da ima dobre odnose sa Zapadom i da onemoguci iransku prijetnju protiv KSA i Izraela. Ja sam studirao u Medini i tamo naucio da postujem Zapad kao izvor civilizacije.
GandalfSivi

#21153 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

Ljuci wrote:Saudijska Arabija ima dobre odnose sa Izraelom i ona je spremna ponuditi novac Palestincima da se odsele u arapske zemlje i dopuste jevrejima da osnuju cisto jevrejsku drzavu. To pozdravlja Amerika i cilj joj je da smiri Iran. Saudijska Arabija je jedna bogata zemlja koja zeli da ima dobre odnose sa Zapadom i da onemoguci iransku prijetnju protiv KSA i Izraela. Ja sam studirao u Medini i tamo naucio da postujem Zapad kao izvor civilizacije.
Jaaaraaaneeee, mojne sevi svega ti...
Hendrix

#21154 Re: IRAN

Post by Hendrix »

GandalfSivi wrote:
Ljuci wrote:Saudijska Arabija ima dobre odnose sa Izraelom i ona je spremna ponuditi novac Palestincima da se odsele u arapske zemlje i dopuste jevrejima da osnuju cisto jevrejsku drzavu. To pozdravlja Amerika i cilj joj je da smiri Iran. Saudijska Arabija je jedna bogata zemlja koja zeli da ima dobre odnose sa Zapadom i da onemoguci iransku prijetnju protiv KSA i Izraela. Ja sam studirao u Medini i tamo naucio da postujem Zapad kao izvor civilizacije.
Lik znaci baca takve bombe na temi...ludilo. Ne kontam je li trol ili dalabu.
emirolini

#21155 Re: IRAN

Post by emirolini »

Haha teske droge, na kasiku
zrakomlat

#21156 Re: IRAN

Post by zrakomlat »

Hendrix wrote:
GandalfSivi wrote:
Lik znaci baca takve bombe na temi...ludilo. Ne kontam je li trol ili dalabu.
Zajebant kvalitetan.
90minut

#21157 Re: IRAN

Post by 90minut »

Koliko sam mu se ismijao na ovaj post lik vas kvalitetno šamara.. :lol: :lol: :lol:
zrakomlat

#21158 Re: IRAN

Post by zrakomlat »

Ljuci je kralj, šah
Ljuci

#21159 Re: IRAN

Post by Ljuci »

Najvise zelim da se Iran razoruza i da se iranska prijetnja eliminise. Mnogo se bojim za Izrael i KSA. Amerika i Britanija moraju nesto uciniti da se sprijeci iranska agresija.
Benjo34

#21160 Re: IRAN

Post by Benjo34 »

Lik hladno prca a ovi se lože na to.. Btw još uvijek ne vjerujem to što vidim, da fkt neko pokušava vojno poredit SAD i jebeni Iran. Ameri rade ono što je potrebno da bi Iran bio ovako nervozan al ako dođe do sukoba, najbolje što Iran može da uradi je nešto preko Hezbollaha u okruženju, u sukobu Armija vs Armija Iran nema šta da traži, znam da mnogi ne podnose SAD al to ne treba da znači da gubite razum i zdravu pamet i objektivnost. Podsjećate me na Srbe, kad pričaju o rusima, po njihovim pričama, sutra da hoće rusi bi sa starim t34 u Washington ušetali :-)
nosara

#21161 Re: IRAN

Post by nosara »

Ma Orlova kandza bi ih smlavila za dan...
Idemedosumom

#21162 Re: IRAN

Post by Idemedosumom »

Sjetimo se još jednom onog Millenium Challenge-a, gdje je blue team morao koristiti cheatove, kako bi došao do skriptovane pobjede :-D
salik79

#21163 Re: IRAN

Post by salik79 »

Idemedosumom wrote:Sjetimo se još jednom onog Millenium Challenge-a, gdje je blue team morao koristiti cheatove, kako bi došao do skriptovane pobjede :-D
:thumbup: 8-)
salik79

#21164 Re: IRAN

Post by salik79 »

nosara wrote:Ma Orlova kandza bi ih smlavila za dan...
Kao i 1980. "Delta forces", operation "Eagle claw".
King Theoden

#21165 Re: IRAN

Post by King Theoden »

salik79 wrote:
Ako ovo nije bila mudziza, onda mudzize nikad nisu ni postojale.
salik79

#21166 Re: IRAN

Post by salik79 »

Dino34 wrote:
salik79 wrote:
Ako ovo nije bila mudziza, onda mudzize nikad nisu ni postojale.
Naravno da jeste. Doduse, nije mudziza, nego keramet. :)
salik79

#21167 Re: IRAN

Post by salik79 »

Odgovorno tvrdim, da su Ameri iole sigurni u svoju pobjedu, davno bi napali, bez ikakvog okolisanja. Bas kao sto su Irak, Afganistan, Libiju...
King Theoden

#21168 Re: IRAN

Post by King Theoden »

salik79 wrote:Odgovorno tvrdim, da su Ameri iole sigurni u svoju pobjedu, davno bi napali, bez ikakvog okolisanja. Bas kao sto su Irak, Afganistan, Libiju...
Slažem se. Ovo mi liči na jednu situaciju iz prošlosti.
Uglavnom, ako bi došlo do sukoba, neš mi govori da nema te američke baze na bliskom istoku koja bi ostala netaknuta.
Nadzornik

#21169 Re: IRAN

Post by Nadzornik »

General Mohammad Nazeri u Hormuskom tjesnacu licno predvodi specijalne snage Iranske mornarice... :thumbup:

Image
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#21170 Re: IRAN

Post by japin_mutapi »

jo generala
isto neki vođa bande
salik79

#21171 Re: IRAN

Post by salik79 »

Nadzornik wrote:General Mohammad Nazeri u Hormuskom tjesnacu licno predvodi specijalne snage Iranske mornarice... :thumbup:

Image
Eh, to je vec mudziza/keramet na nivou Isaa a.s., posto je preselio na ahiret prije nesto vise od 3 godine.
Nadzornik

#21172 Re: IRAN

Post by Nadzornik »

salik79 wrote:Odgovorno tvrdim, da su Ameri iole sigurni u svoju pobjedu, davno bi napali, bez ikakvog okolisanja. Bas kao sto su Irak, Afganistan, Libiju...
Bez ikakve sumnje,Ameri bi sprzili Iran za 24 sata ali oklijevaju ne radi Irana nego se plase da se pozar ne bi rasplamsao sirom svijeta i
oteo se kontroli u kojoj bi i nuklearke mogle biti upotrijebljene.
Znas ono gori Tel Aviv,IDF-ova strategija,prijetnja unistenja Izraela automatski ukljucuje upotrebu nuklearnog oruzja,cijeli svijet vristi a
posebno Rusi,Kinezi.....halooooooooooooooo,sta to radite,gluvi telefoni i ode sve u PM... :-)
Nadzornik

#21173 Re: IRAN

Post by Nadzornik »

salik79 wrote: Eh, to je vec mudziza/keramet na nivou Isaa a.s., posto je preselio na ahiret prije nesto vise od 3 godine.

Njegov duh bdi nad Hormuskim tjesnacom... :thumbup:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#21174 Re: IRAN

Post by japin_mutapi »

nema iran kapacitet da ugrozi opstojnost izraela niti im je to cilj, ma koliko govorili o tome, ta propaganda im služi za unutrašenje političke potrebe
izraelu ne može mnogo nauditi ali zato je saudijska arabija vrlo ranjiva u eventualnom sukobu

to je najjače oružje koje iran trenutno ima - prijetnja uništenjem i velikom štetom i gubicima koje može napraviti s. arabiji a time i svjetskoj ekonomiji

u američkoj politici izrael i saudijska arabija su na istom nivou prioriteta i koliko su ove akcije zbog samog izraela isto toliko su i zbog saudijske arabije
Nadzornik

#21175 Re: IRAN

Post by Nadzornik »

japin_mutapi wrote:nema iran kapacitet da ugrozi opstojnost izraela niti im je to cilj, ma koliko govorili o tome, ta propaganda im služi za unutrašenje političke potrebe
izraelu ne može mnogo nauditi ali zato je saudijska arabija vrlo ranjiva u eventualnom sukobu

to je najjače oružje koje iran trenutno ima - prijetnja uništenjem i velikom štetom i gubicima koje može napraviti s. arabiji a time i svjetskoj ekonomiji

u američkoj politici izrael i saudijska arabija su na istom nivou prioriteta i koliko su ove akcije zbog samog izraela isto toliko su i zbog saudijske arabije
Nema ni ovaj piton kapaciteta da ugrozi opstanak ove djevojke... :?
Ona ima pamet i moc rasudjivanja a piton samo instinkt tj. nakon samoodrzavanja... :-)

Image
Post Reply