seln wrote:Pedja, uprkos razlikama u misljenju, iskrene cestitke.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Banksy
#21151 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Pedja Kojovic
#21152 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Banksy
Hvala
p.k.
Hvala
p.k.
- Banksy
#21153 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nema na čemu, pozicija je zaslužena, svakako sve vučeš na svojim leđima.
Želim vam sve najbolje, mada, iskreno, ne vjerujem da ćete imati snage i kadrova da značajnije iskoračite iz Sa kantona. Ljevica/liberali/građansko, ili kako se već samoodređujete, je svakako koncentrirana samo u par velikih gradova, bacite se na njih. Potražnja za tim profilom stranke je evidentna, rupa nakon propasti SDP-a i izdaje DF-a postoji, neko će je ispuniti, ali za to treba puno novca, ljudi i rada. Skeptična sam, ali sretno, kakogod.
Želim vam sve najbolje, mada, iskreno, ne vjerujem da ćete imati snage i kadrova da značajnije iskoračite iz Sa kantona. Ljevica/liberali/građansko, ili kako se već samoodređujete, je svakako koncentrirana samo u par velikih gradova, bacite se na njih. Potražnja za tim profilom stranke je evidentna, rupa nakon propasti SDP-a i izdaje DF-a postoji, neko će je ispuniti, ali za to treba puno novca, ljudi i rada. Skeptična sam, ali sretno, kakogod.
-
kox
#21154 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Čestitam gospodine Kojoviću i sretno u daljem radu.
-
stafi
#21155 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
prvo iskrene čestitke na imenovanju, a onda nada.Pedja Kojovic wrote:Izmedju ostalog, novi Zakon o unutrasnjim poslovima i druge zanimljive teme.
http://skupstina.ks.gov.ba/najave/sjednica/3958
p.k.
Naime, obzirom da najvjerovatnije poslije ovog zakona ide i zakon o policijskim službenicima, nadam se da ćete smoći snage i napokon uvesti struku u policijski posao, odnosno prekinuti dosadašnju praksu zapošljavanja difovaca, pedagoga i sl. na mjesta inspektora za kriminal.
Lp
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#21156 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sa malim zakasnjenjem, evo cestitka i od mene.
Veliki covjek, idealista i fajter...takav covjek nam treba. Vise njih.
Samo hrabro Pedja...valjda uspijete prosiriti ovu pozitivnu pricu na barem ove vece gradove.
Jos jednom cestitka, i samo hrabro.
Veliki covjek, idealista i fajter...takav covjek nam treba. Vise njih.
Samo hrabro Pedja...valjda uspijete prosiriti ovu pozitivnu pricu na barem ove vece gradove.
Jos jednom cestitka, i samo hrabro.
- piupiu
#21157 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja, srdacne cestitke i od mene.
Prije svega vam zelim omasovljavanje stranackog clanstva uz nadu da cete i sa vecim brojem clanova uspjeti zadrzati jedan (za nase uslove) vrlo progresivan i idealisticki kurs. Takodje vam zelim da pronadjete pravi balans izmedju intelektualnog i politickog diskursa i narodnog jezika - vjerovatno i sami znate da u ocima nekih Nasa stranka ima pomalo elitisticku ‘patinu’. Ne mogu se sjetiti ko je ono tako dobro primijetio, da parafraziram - vrijeme je da malo navucete kalose!
Sretno!

Prije svega vam zelim omasovljavanje stranackog clanstva uz nadu da cete i sa vecim brojem clanova uspjeti zadrzati jedan (za nase uslove) vrlo progresivan i idealisticki kurs. Takodje vam zelim da pronadjete pravi balans izmedju intelektualnog i politickog diskursa i narodnog jezika - vjerovatno i sami znate da u ocima nekih Nasa stranka ima pomalo elitisticku ‘patinu’. Ne mogu se sjetiti ko je ono tako dobro primijetio, da parafraziram - vrijeme je da malo navucete kalose!
Sretno!
- O'zone
- Globalni moderator
#21158 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sa malim zakašnjenjem, čestitam gospodine Kojoviću na izboru za predsjednika NS-a.
Želim Vam puno snage i volje da se borite sa sistemom koji je prilagođen Vama ljudima na vlasti a ne običnom građaninu. Nadam se da za Vašeg mandata kao predsjednika stranke neće biti ona količina "suzdržanosti" pri glasanjima u SKS kao za vrijeme Vašeg prethodnika.
Želim Vam puno snage i volje da se borite sa sistemom koji je prilagođen Vama ljudima na vlasti a ne običnom građaninu. Nadam se da za Vašeg mandata kao predsjednika stranke neće biti ona količina "suzdržanosti" pri glasanjima u SKS kao za vrijeme Vašeg prethodnika.
- cadburry
#21159 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Naletih na internetu na izjavu NS-ove kandidatkinje za načelnicu Starog Grada 2012.:

-
Haman
#21160 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Koja je to nasa stranke. Sve su tudje.
- Pryda
#21161 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja imam pitanje za vas.
Da li je u vasem programu legalizacija marihuane?
Da li je u vasem programu legalizacija marihuane?
-
Pedja Kojovic
#21162 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
pryde
Zakonsko regulisanje upotrebe kanabisa u medicinske svrhe i dekriminalizacija ce, ukoliko tu politiku usvoji Glavni Odbor stranke, biti nasa politika.
Ja licno cu se zalagati za takav stav.
p.k.
Zakonsko regulisanje upotrebe kanabisa u medicinske svrhe i dekriminalizacija ce, ukoliko tu politiku usvoji Glavni Odbor stranke, biti nasa politika.
p.k.
- nosara
#21163 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Naravno, cizma neoliberalnog kapitalizma, a vi ste perjanice tog zla u BiH, njegov lijevi centar...Peđa Kojović, novi predsjednik Naše stranke: Sve nas gazi ista čizma
Inace, cestitam na izboru... U nove "mozda"...!
- Pryda
#21164 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hvala. Bude li tako imate moj glas.Pedja Kojovic wrote:pryde
p.k.
Da prestane policija ganjat djecu po parkovima sto zapale dzoint i da se malo usmjere na ovu hemiju koje je, nazalost, pun grad. I evo vam jedan besplatan savjet
-
VCorp
#21165 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
U moru govana vidim ovu stranku kao nešto pozitivno. Uostalom predsjednik stranke piše tu i u dijalogu je s građanima, to još nismo doživjeli od desnih papaka i stoke. Koliko vidim vode se modernom politikom, zapadnom nastrojenom u čemu i jest naš izlaz iz ovih govana. Sretno vam bilo, svakako bolje dati svoj glas vama nego ne glasati pa da mi dodijele glas SDA.
-
Pedja Kojovic
#21166 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Poštovani Marko Pavić,
Gradonačelniče Prijedora,
Zovem se Sanja Lazar i iz Sarajeva sam. Ne znam jeste li imali priliku čuti nešto o meni, pa ću Vam se ukratko predstaviti kako biste znali nešto o ženi koja Vam se obratila, prije nego donesete odluku po pitanju poziva, zamolbe, koju Vam, ovako javno, želim uputiti. Stanovnik sam BiH, građanka grada Sarajeva, majka, supruga, uposlenica Arhitektonskog fakulteta Sarajevo, obnašam funkciju vijećnice u općini Novo Sarajevo i vijećnice Gradskog vijeća Grada Sarajeva već drugi mandat. Ovo zadnje su podaci koji su sastavni dio moje biografije, a koje nikada nisam željela imati. Politika u zadnjih 20 godina se dobrano bavi svim stanovnicima BiH, pa sam tako i ja krenula baviti se njome vjerujući da sa puno ljubavi i entuzijazma, možemo izgraditi ljepše sutra! Djelujem prema savjesti, pošteno, onako kako su me moji roditelji naučili, i to je jedini put kojim znam i želim ići.
2010.godine sam stala između Gradskog vijeća i porodica nastradalih u Dobrovoljačkoj, 3.maja 1992. godine, i vjerujem da i sami znate šta znači stati na stranu čovječnosti u ovako oboljeloj političkoj atmosferi u kojoj djelujemo. O posljedicama moje odluke da se izborim da porodice žrtava obilježavaju mjesto pogibije svojih najmilijih Vam, također, ne trebam pisati, svjesni ste ih i kao pravnik, i kao političar jer ste i sami izloženi medijskom ogoljavanju koje krene od Vaše porodice do Vaše ličnosti, i Vaše funkcije. Nemilosrdna je medijska hajka. I danas sam izložena posljedicama, ali se ne kajem i nisu me ni zastrašile, ni polomile. Žrtve to zaslužuju! Ne zanima me „odabir strana“, ne zanima me ni politička konotacija mog, Vašeg, čina, samo želim da oni kojih više nema prestanu biti kusur za politička potkusurivanja i da pronađu svoj mir! A sa njima i mi svi, jer svi smo žrtve ovog vremena! Povijest ili istorija će bilježiti , čvrsto vjerujem da hoće, kad nas ne bude, da smo bili civilizirani i pravedni ljudi! I ja, a vjerujem i Vi. Ja sugovornike gledam u oči, a oni neka obaraju pogled ako im je neugodno.
Danas Vas pozivam da zajedno, 31.05. iziđemo ruku pod ruku, Vi i ja, prošetamo Prijedorom i odamo počast svim žrtvama od 1992. do danas, jer svi smo žrtve. Pozivam Vas kao čovjeka, oca, supruga, komšiju, kao Marka Pavića, da zajedno pokažemo da možemo kao Sanja i Marko, kao vijećnica i gradonačelnik iz dva entiteta, prihvatiti odgovornost za naše postupke i djela, i prošetati za ljepšu budućnost. Ušetajmo u drugačije sutra, Vi i ja, ljepšu budućnost za nas i našu djecu! Bez prihvatanje individualne odgovornosti, nema ljepše budućnosti ni nama, ni našim pokoljenjima!
Namjerno ne spominjem političku partiju iz koje dolazim, jer uistinu Vam se obraćam i dolazim u Prijedor samo kao Sanja Lazar, žena koja vjeruje da je najvažnije biti Čovjek. S poštovanjem,
U nadi da ću doći po Vas, Sanja Lazar
Sarajevo, 25.05.2015.g
Zovem se Sanja Lazar i iz Sarajeva sam. Ne znam jeste li imali priliku čuti nešto o meni, pa ću Vam se ukratko predstaviti kako biste znali nešto o ženi koja Vam se obratila, prije nego donesete odluku po pitanju poziva, zamolbe, koju Vam, ovako javno, želim uputiti. Stanovnik sam BiH, građanka grada Sarajeva, majka, supruga, uposlenica Arhitektonskog fakulteta Sarajevo, obnašam funkciju vijećnice u općini Novo Sarajevo i vijećnice Gradskog vijeća Grada Sarajeva već drugi mandat. Ovo zadnje su podaci koji su sastavni dio moje biografije, a koje nikada nisam željela imati. Politika u zadnjih 20 godina se dobrano bavi svim stanovnicima BiH, pa sam tako i ja krenula baviti se njome vjerujući da sa puno ljubavi i entuzijazma, možemo izgraditi ljepše sutra! Djelujem prema savjesti, pošteno, onako kako su me moji roditelji naučili, i to je jedini put kojim znam i želim ići.
2010.godine sam stala između Gradskog vijeća i porodica nastradalih u Dobrovoljačkoj, 3.maja 1992. godine, i vjerujem da i sami znate šta znači stati na stranu čovječnosti u ovako oboljeloj političkoj atmosferi u kojoj djelujemo. O posljedicama moje odluke da se izborim da porodice žrtava obilježavaju mjesto pogibije svojih najmilijih Vam, također, ne trebam pisati, svjesni ste ih i kao pravnik, i kao političar jer ste i sami izloženi medijskom ogoljavanju koje krene od Vaše porodice do Vaše ličnosti, i Vaše funkcije. Nemilosrdna je medijska hajka. I danas sam izložena posljedicama, ali se ne kajem i nisu me ni zastrašile, ni polomile. Žrtve to zaslužuju! Ne zanima me „odabir strana“, ne zanima me ni politička konotacija mog, Vašeg, čina, samo želim da oni kojih više nema prestanu biti kusur za politička potkusurivanja i da pronađu svoj mir! A sa njima i mi svi, jer svi smo žrtve ovog vremena! Povijest ili istorija će bilježiti , čvrsto vjerujem da hoće, kad nas ne bude, da smo bili civilizirani i pravedni ljudi! I ja, a vjerujem i Vi. Ja sugovornike gledam u oči, a oni neka obaraju pogled ako im je neugodno.
Danas Vas pozivam da zajedno, 31.05. iziđemo ruku pod ruku, Vi i ja, prošetamo Prijedorom i odamo počast svim žrtvama od 1992. do danas, jer svi smo žrtve. Pozivam Vas kao čovjeka, oca, supruga, komšiju, kao Marka Pavića, da zajedno pokažemo da možemo kao Sanja i Marko, kao vijećnica i gradonačelnik iz dva entiteta, prihvatiti odgovornost za naše postupke i djela, i prošetati za ljepšu budućnost. Ušetajmo u drugačije sutra, Vi i ja, ljepšu budućnost za nas i našu djecu! Bez prihvatanje individualne odgovornosti, nema ljepše budućnosti ni nama, ni našim pokoljenjima!
Namjerno ne spominjem političku partiju iz koje dolazim, jer uistinu Vam se obraćam i dolazim u Prijedor samo kao Sanja Lazar, žena koja vjeruje da je najvažnije biti Čovjek. S poštovanjem,
Sarajevo, 25.05.2015.g
-
sahara1428
#21167 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
SVI SMO MI ŽRTVE-da oni "žrtve" svoje srpsko-četničke ideologije i zaluđenosti istom, a mi žrtve koji smo platili sprovođenje iste svojim životima, dijelom tijela, izbjeglištvom, masovnim grobnicama... Nazovite stvari pravim imenom tek onda će moći doći do katarze od njihove zaluđenosti srpsko-četničkom ideologijom.Pedja Kojovic wrote:Poštovani Marko Pavić,
Sarajevo, 25.05.2015.g
- rossoner
#21168 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Peđa, prije svega blago zakašnjele, ali skroz iskrene čestitke za Predsjednika stranke! Jednostavno to je bilo na neki način prirodno. Postali ste jedan od najjasnijih simbola ove stranke, cijelo vrijeme bili isti, bili čovjek i bili dovoljno pristupačni svima. Mnogo sreće u širenju stranke i čuvanju dostojanstva (a to je valjda najteže) 
btw. dobar intervju na So-rc-.ba
Što se ovog poziva Paviću tiče, mislim da neće naići na pozitivan odgovor. Daj Bože da se varam, ali mislim da će iskulirati. Bezbroj negativnih iskustava iz svih ovih ranijih godina, konstantna ignorisanja i stavljanja na "ignore" svih ovakvih sličnih poziva, mi govore da spomenuti gradonačelnik neće ni odgovoriti... Ako me iznenadi, bio bi to zaista lijep signal za nadu.
btw. dobar intervju na So-rc-.ba
Što se ovog poziva Paviću tiče, mislim da neće naići na pozitivan odgovor. Daj Bože da se varam, ali mislim da će iskulirati. Bezbroj negativnih iskustava iz svih ovih ranijih godina, konstantna ignorisanja i stavljanja na "ignore" svih ovakvih sličnih poziva, mi govore da spomenuti gradonačelnik neće ni odgovoriti... Ako me iznenadi, bio bi to zaista lijep signal za nadu.
-
Pedja Kojovic
#21169 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
rossoner
Hvala na cestitkama i pohvalama za intervju.
Naravno, ne znam da li ce i kako g.Pavic reagovati na poziv.
Ono sto znam je da cu taj dan sa nasim banjaluckim opstinskim odborom biti u Banjaluci u 10:30 na glavnom trgu a potom cemo otici u Prijedor.
Takodje, predvece cu ucestvovati u tribini koju organizuju "Jer me se tice".
Generalno, na putu suocavanja sa prosloscu i medjuetnickog pomirenja bit ce mnogo uspona i padova ali je najvaznije da ne odustanemo.
Ako padnemo, dignemo se, obrisemo prasinu i idemo dalje.
Isti odnos imamo prema svim zrtvama rata.
p.k.
Hvala na cestitkama i pohvalama za intervju.
Naravno, ne znam da li ce i kako g.Pavic reagovati na poziv.
Ono sto znam je da cu taj dan sa nasim banjaluckim opstinskim odborom biti u Banjaluci u 10:30 na glavnom trgu a potom cemo otici u Prijedor.
Takodje, predvece cu ucestvovati u tribini koju organizuju "Jer me se tice".
Generalno, na putu suocavanja sa prosloscu i medjuetnickog pomirenja bit ce mnogo uspona i padova ali je najvaznije da ne odustanemo.
Ako padnemo, dignemo se, obrisemo prasinu i idemo dalje.
Isti odnos imamo prema svim zrtvama rata.
p.k.
-
bluesjunior
#21170 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Čestitke na izboru, i podrska za ovaj stav!Pedja Kojovic wrote:pryde
p.k.
- Banksy
#21171 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kakve veze ima smrt 6 vojnika JNA maja '92. na ulicama Sarajeva sa smrću oko 4000 civila Prijedora i otkud taj slaboumni pokušaj da se agresija na BiH svede na sukob zaraćenih strana gdje su kao sve strane činile zločine, što se nekako nameće kao logična misao i ideja kojom bi rezultirala ova ''pomiriteljska'' inicijativa?
Apsolutno ne podržavam.
Građani Prijedora su nevine, civilne žrtve agresije, dok su vojnici JNA, njih 6, pripadnici vojske agresora na BiH i Sarajevo koji su, istina, mučki likvidirani i čije ubojice još nisu procesuirani. Nikakve veze jedni s drugima nemaju i nikakve osnove za ovakve inicijative nema. Ako gospođa želi ''pomirbu'' agresora i žrtve, nek je obavi u svoje ime. Ako to radi u ime stranke, dobro je da nam se na vrijeme kaže da je to i stranačka inicijativa.
Da ne širimo priču koliko štete nam je naneseno dopuštanjem obilježavanja Dobrovoljačke, to je tek posebna tema.
Apsolutno ne podržavam.
Građani Prijedora su nevine, civilne žrtve agresije, dok su vojnici JNA, njih 6, pripadnici vojske agresora na BiH i Sarajevo koji su, istina, mučki likvidirani i čije ubojice još nisu procesuirani. Nikakve veze jedni s drugima nemaju i nikakve osnove za ovakve inicijative nema. Ako gospođa želi ''pomirbu'' agresora i žrtve, nek je obavi u svoje ime. Ako to radi u ime stranke, dobro je da nam se na vrijeme kaže da je to i stranačka inicijativa.
Da ne širimo priču koliko štete nam je naneseno dopuštanjem obilježavanja Dobrovoljačke, to je tek posebna tema.
- ilkbahar
#21172 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Iskreno, Nasa stranka je do sada imala veoma dosta pametnih i dobrih poteza, ali jos uvijek nije niti će steći povjerenje naroda.
Ipak, htjeli to mi ili ne, nacionalizam jos uvijek vlada u glavama ovih ljudi ovdje, a pored toga, narod koji je propatio i koji je prosao svu golgotu genocida, sumnjam da moze dati svoje povjerenje vodji straanke koji za vrijeme 92 - 95 nije bio u BiH. On jednostavno ne moze razumjeti!
S druge strane, nekako mi se cini da je Nasa stranka ubacena medju Bosnjake da uvede razdor iz unutrasnjosti. Posrbljavanje na jedan lijep kulturan nacin.
Ipak, htjeli to mi ili ne, nacionalizam jos uvijek vlada u glavama ovih ljudi ovdje, a pored toga, narod koji je propatio i koji je prosao svu golgotu genocida, sumnjam da moze dati svoje povjerenje vodji straanke koji za vrijeme 92 - 95 nije bio u BiH. On jednostavno ne moze razumjeti!
S druge strane, nekako mi se cini da je Nasa stranka ubacena medju Bosnjake da uvede razdor iz unutrasnjosti. Posrbljavanje na jedan lijep kulturan nacin.
-
baxul
#21173 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ja ipak mislim da hoće da nas pohrvateilkbahar wrote: S druge strane, nekako mi se cini da je Nasa stranka ubacena medju Bosnjake da uvede razdor iz unutrasnjosti. Posrbljavanje na jedan lijep kulturan nacin.
-
VjecitiStudent
#21174 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A tek to što se kače na jednu od rijetkih izvornih građanskih inicijativa.Banksy wrote:Kakve veze ima smrt 6 vojnika JNA maja '92. na ulicama Sarajeva sa smrću oko 4000 civila Prijedora i otkud taj slaboumni pokušaj da se agresija na BiH svede na sukob zaraćenih strana gdje su kao sve strane činile zločine, što se nekako nameće kao logična misao i ideja kojom bi rezultirala ova ''pomiriteljska'' inicijativa?
Apsolutno ne podržavam.
Ako društvo koje hrabro organizuje dan bijelih traka ima imalo pameti, mršnuće ih, smjesta.
- Banksy
#21175 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A to, posebno ...VjecitiStudent wrote: A tek to što se kače na jednu od rijetkih izvornih građanskih inicijativa.
Ako društvo koje hrabro organizuje dan bijelih traka ima imalo pameti, mršnuće ih, smjesta.
U ovom trenutku znam bar za 10 građanskih inicijativa koje narod čeka, koje nisu skupe i čija implementacija ne zahtjeva veliki trud, a koje bi im mogle donijeti brdo poena u glasačkoj bazi na koju ciljaju. Ali valjda je lakše samo se prikačiti ...