Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
jeza u ledja

#21151 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

vryzas wrote:Dio texta iz havaza
vryzas wrote: Prava istina
:oops:
cindrlimindrli

#21152 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cindrlimindrli »

Infaze Studio wrote:Nisam gledao u posljednje vrijeme utakmice Slovenije jer ne praktikujem pratiti protivnika kada je riječ o prijateljskim utakmicama. Dobio sam nekoliko kaseta sa njihovim susretima, ali ih nisam pregledao."
Koji lik :lol: , mislim da je Pape na jedan jako bezobrazan nacin porucio Slovencima da su karina od ekipe.
Kao, taman posla da trosim vrijeme gledajuci tamo neke uhljupe kako se pate, dosta mi ovih mojih Vranjesa :D
ultima_palabra

#21153 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Ja ipak mislim da mu se zaprljala glava od videa... mrsko mu bilo odvrtati šarafe zbog Janeza :mrgreen:
cindrlimindrli

#21154 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cindrlimindrli »

Fakat, o kakvim on kasetama prica? :lol:
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#21155 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by I am Happy »

Prica se o OVIM kasetama...sto Murinjo sigurno ne gleda....

Image

Mada vjerujem da Susic i danas koristi video :mrgreen:
Last edited by I am Happy on 05/02/2013 21:16, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#21156 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Ta rijec "tapes" je genericni izraz i ne mora nuzno da znaci kasete. Isto kao sto imas izraz "on film" to ne znaci nuzno da se radi o filmu (film - kao rijec za tanku prevlaku preko trake).
Zbog toga sam govorio i kad Susic kaze "kasete" vjerovatno ne misli bukvalno na stare video kasete nego na medij na kojem su utakmice.
Ali ne, jebiga mi cemo cijelo poglavlje foruma napisati o tome.

Ma i ja se zajebavam u vezi tih kaseta, ne treba to ozbiljno shvatati.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#21157 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by I am Happy »

Ne bi se drugacije nasmijali :razz:
Crvena Tifoza

#21158 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Crvena Tifoza »

jeza u ledja wrote:Ta rijec "tapes" je genericni izraz i ne mora nuzno da znaci kasete. Isto kao sto imas izraz "on film" to ne znaci nuzno da se radi o filmu (film - kao rijec za tanku prevlaku preko trake).
Zbog toga sam govorio i kad Susic kaze "kasete" vjerovatno ne misli bukvalno na stare video kasete nego na medij na kojem su utakmice.
Ali ne, jebiga mi cemo cijelo poglavlje foruma napisati o tome.

Ma i ja se zajebavam u vezi tih kaseta, ne treba to ozbiljno shvatati.

Vrlo sam dobro upucen sta znaci rijec "tape(s)" i kakve vrste istih postoje. Ali na ovoj temi ako se nema sta reci, onda se svaka izjava sa mikroskopom gleda i ismijava. Kakve god kasete da Susic gleda, nije ih on pripremao, nego mu ih je neko iz Saveza pripremio i urucio. Znaci ismijavanje Susica za te kasete je u najmanju ruku glupo, jer nije Susic kriv sto Nogometni Savez jedne drzave nije u stanju da mu ponudi modernije uslove za rad.

Ja vjerujem da 90% ovih sto ismijavaju te Susiceve "kasete", kod kuce imaju Blue-Ray konzole. :roll:
sabansaulic1

#21159 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by sabansaulic1 »

Morao je Safet pozvati vise igraca za ovu utakmicu. To bi bilo pametnije puno.
jeza u ledja

#21160 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Sve vise imam osjecaj da je limitirani broj igraca povezan sa limitiranim budzetom reprezentacije.

Pretpostavljam da savez placa sve to. Ovi malo bogatiji si mogu priustiti, ali ako vec prosirujes spisak na 25 naletices na sirotanovice koji ne bi sami placali let. Mada, svi oni zaradjuju dosta.
Tu se mozda krije i razlog zasto se ne pozivaju Kinezi.
cindrlimindrli

#21161 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cindrlimindrli »

jeza u ledja wrote:Ovi malo bogatiji si mogu priustiti, ali ako vec prosirujes spisak na 25 naletices na sirotanovice koji ne bi sami placali let.
Odakle ti to da neko od igraca placa let na okupljanje reprezentacije?
jeza u ledja

#21162 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Sta ja znam bolan, nagadjam.

Pretpostavljam da sve to savez po nekom protokolu placa.
Sad kad skontas da savez nema para, onda me ovakva nekakva rjesenja ne bi cudila.
cindrlimindrli

#21163 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cindrlimindrli »

Ma ne vjerujem, stvarno je besmisleno, al` opet poznajuci nas ciganluk ne bi me iznenadilo.
Crvena Tifoza

#21164 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Crvena Tifoza »

cindrlimindrli wrote:
jeza u ledja wrote:Ovi malo bogatiji si mogu priustiti, ali ako vec prosirujes spisak na 25 naletices na sirotanovice koji ne bi sami placali let.
Odakle ti to da neko od igraca placa let na okupljanje reprezentacije?

Cini mi se da je za zadnje gostovanje u Americi, Savez platio $100 hiljada za avionske karte i smjestaj reprezentacije. Nisam siguran za tacnu cifru, ali moze se vjerovatno negdje naci.
tendzera

#21165 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by tendzera »

Nismo valjda toliki kokuzi, da igraci placaju smjestaj i prevoz :?:
jeza u ledja

#21166 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

tendzera wrote:Nismo valjda toliki kokuzi, da igraci placaju smjestaj i prevoz :?:
Ja samo kazem moguce da se i to ima u vidu prilikom odredjivanja koliko ces igraca pozvati i odakle.
cindrlimindrli

#21167 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cindrlimindrli »

Crvena Tifoza wrote:Cini mi se da je za zadnje gostovanje u Americi, Savez platio $100 hiljada za avionske karte i smjestaj reprezentacije. Nisam siguran za tacnu cifru, ali moze se vjerovatno negdje naci.
Ma jok, meksicki savez je platio sve troskove i jos uplatio, nisam siguran, koliku cifru samo da igraju sa nama.
tendzera wrote:Nismo valjda toliki kokuzi, da igraci placaju smjestaj i prevoz
Ne bi savez trebao biti kokuz, al` sta da radis kad mu je Munja jebo znanje za narednih 200 godina. :lol:
zlajapravaraja

#21168 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zlajapravaraja »

Ja cak mislim da igraci i placaju svoje putne troskove :-D

Kad vidis kolika je selektoru plata, pitas se otkud onda tom savezu 50.000€ po okupljanju, da uz hotel i putne troskove jos i igracima placa avion.

Ovima sto dobro zaradjuju kao Dzeko, Vedo, Pjana ili Spaha sigurno nije problem platiti kartu unutar Evrope - a kad malo bolje razmislim, nit' bi ovim slabije stojecim trebalo biti. A jasno je koje se prednosti sticu nastupom za jednu reprezentaciju s rejtingom kao nasa ;-)
5 0 5

#21169 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 5 0 5 »

ma savez placa sve. (sto je i normalno).
Mikady

#21170 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mikady »

sabansaulic1 wrote:Morao je Safet pozvati vise igraca za ovu utakmicu. To bi bilo pametnije puno.
:lol:

Pape je stvorio ekstra atmosfera u repki a pozivanje veceg broja igraca sumnjivog kvaliteta steti timu i atmosferi itd.. Dovoljno je pozvao, repka nije proba za neciji nogometni kvalitet.

:bih:
limeni

#21171 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by limeni »

pape je za mene nas najbolji selektor, ima rezultate i podrsku igraca..ali odabir igraca zasluzuje malu kritiku...zasto ne pozvati cocalica, mahmutovica, nadarevica..?sto se tice ovih talenata mislim da nije do safeta nego do saveza koji nije sposoban da pomogne momcima srediti papire da bi imali pravo nastupa..ima li neko informaciju dokle su stigli bicakcic i hadzic sa promjenom drzavljanstva?
Kontra__

#21172 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kontra__ »

Ma savez placa sve reprezentativne troskove, kakvi igraci sta vam je ba, tako je u svakom nacionalnom savezu.

Sto se tice diskusije sa proslih stranica, nije problem u prvih 11, ona je sasvim ok, no radi sireg izbora mi MORAMO imati na sirem spisku nekih 35-40 igraca, a mi imamo trenutno 30. Sve selekcije u nasoj grupi recimo da imaju jako velike prosirene spiskove, (nisam racunao Lihtenstajn jer su poluamaterska selekcija) i to je ono na cemu moramo poraditi. U slucaju povreda, kao sto se na ovom okupljanju desilo, naci cemo se u corsokaku, a to se moglo desiti u npr. pred Grcku. Dakle moramo imati uvijek jos 5-6 igraca na raspolaganju koja smo u stanju pozvati u slucaju otkaza a koja su vec ranije provjerena i vidjena.
Mada, ruku na srce, i nemamo vani neki prevelik izbor...
Brazil 2014

#21173 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Brazil 2014 »

Sušić promijenio mišljenje: Idemo na pobjedu!ABD :thumbup: :bih:
vryzas

#21174 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vryzas »

Mikady wrote:
sabansaulic1 wrote:Morao je Safet pozvati vise igraca za ovu utakmicu. To bi bilo pametnije puno.
:lol:

Pape je stvorio ekstra atmosfera u repki a pozivanje veceg broja igraca sumnjivog kvaliteta steti timu i atmosferi itd.. Dovoljno je pozvao, repka nije proba za neciji nogometni kvalitet.

:bih:

Eki sumnjivog kvaliteta :lol: :lol: :lol: :lol: ...nek su Svraka&co "istinski kvalitet" 8)
Dobar je Pape, valjda ce nas odvesti na SP...samo mora malo pripaziti na izjave jer je nekoliko puta bio kontradiktoran :-)

Za ove sto nisu sigurni i nagadjaju kako to ide oko troskova...savez snosi sve troskove reprezentativaca (put, smjestaj, hrana, vize itd.)
MOSALJOZE

#21175 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

Sad bi i reprezentativci trebali platiti i hotele i ostalo :x :x
Locked