http://www.youtube.com/watch?v=T-ZX73ZUl-0Maverick78 wrote:Ziva istina, tako je po svim skolama u Srbiji, pa nebitno da li u tim skolama ima djece drugih konfesija, ateista whatever... i to se sve desava u jednoj sekularnoj drzavivivace wrote:http://www.e-novine.com/index.php?news=78036
evo malo i svetog save,skolske slave.........
koja besmislica.kazemi drugarica koja radi u skoli da su oko skole postavljene kamere da se vidi ko kasni.a na sv. savu je morala obavezno da dodje,kaze ona na tu glupost,kada pop lomi pogacu i poja jedno 15 minuta ...sve ih je pogusio tamjanom.
. Samo sto se mene tice moje ga ne ide, pa nek snimaju do sutra, da vidim ko ce da me natjera da ga posaljem
. Kenjali su nesto, ali sam ja to klasika odhebao, kao i vecina nas roditelja ovdje.
Dešavanja u Srbiji
-
strndzov
#21151 Re: Dešavanja u Srbiji
- Maverick78
#21152 Re: Dešavanja u Srbiji
Jah
Nema tu nikakve paranoje, cinjenica je da u sekularnoj drzavi postoji skolska slava, sto je totalno van pameti
. Neka proglase pravoslavnu dzamahiriju i onda ce to sve biti regularno. Ovako se kosi sa uredjenjem drzave kako je trenutno definisana
. Da ne pricam o tome kako pokusavaju da primoraju djecu drugih konfesija da prisustvuju slavi. Usput, da dodamo lektiru, recimo Hajduk Stanko u 6. razredu... simpa stivo
Nema tu nikakve paranoje, cinjenica je da u sekularnoj drzavi postoji skolska slava, sto je totalno van pameti
Nastavni planovi i programi su diskriminatorski u odnosu na Bošnjake. Na pomolu je svetosavizacija bošnjačke djece. Sveti Sava je školska slava na kojoj se i bošnjačka djeca tjeraju da učestvuju. I ona moraju pjevati ode Savi što predstavlja pokušaj pravoslavizacije, odnosno svetosavizacije muslimana Bošnjaka. Nije problem da to rade srpska djeca pravoslavne vjere, ali da se na to nagone muslimanska djeca, to je klasičan primjer teške segregacije prava jednog naroda. Naša djeca u 6. razredu osnovne škole čitaju lektiru „Hajduk Stanko“ u kojoj stoji, parafraziram: ,,Udariš Turčina po vratu, poprska te krv i vazdan bazdiš na Muhameda.“ 'Gorski vijenac' je obavezno štivo za osmake, a dobro znamo da je ovo djelo na momente fašisoidno, kako podstiče na prolijevanje 'turske krvi.' Nama, koji smo ostali ovdje nakon odlaska Turaka i zovemo se Bošnjacima, spočitava se 'turska krivnja.' I nad nama se iskaljuje bijes zbog 'petstogodišnjeg ropstva'. U spomenutom djelu stoji: „Hodža riče na ravnom Cetinju“, „Zaudara zemlja Muhammedom“ itd.
http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=46307
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#21153 Re: Dešavanja u Srbiji
Ja bih se žalio moderaciji da sam na tvom mjestu @Maverick jer je PARANOJA opasan simptom još opasnije psihičke boleštine, makar da opomenu @strndzova.Maverick78 wrote:Jah![]()
Nema tu nikakve paranoje, cinjenica je da u sekularnoj drzavi postoji skolska slava, sto je totalno van pameti. Neka proglase pravoslavnu dzamahiriju i onda ce to sve biti regularno. Ovako se kosi sa uredjenjem drzave kako je trenutno definisana
. Da ne pricam o tome kako pokusavaju da primoraju djecu drugih konfesija da prisustvuju slavi. Usput, da dodamo lektiru, recimo Hajduk Stanko u 6. razredu... simpa stivo
![]()
Nastavni planovi i programi su diskriminatorski u odnosu na Bošnjake. Na pomolu je svetosavizacija bošnjačke djece. Sveti Sava je školska slava na kojoj se i bošnjačka djeca tjeraju da učestvuju. I ona moraju pjevati ode Savi što predstavlja pokušaj pravoslavizacije, odnosno svetosavizacije muslimana Bošnjaka. Nije problem da to rade srpska djeca pravoslavne vjere, ali da se na to nagone muslimanska djeca, to je klasičan primjer teške segregacije prava jednog naroda. Naša djeca u 6. razredu osnovne škole čitaju lektiru „Hajduk Stanko“ u kojoj stoji, parafraziram: ,,Udariš Turčina po vratu, poprska te krv i vazdan bazdiš na Muhameda.“ 'Gorski vijenac' je obavezno štivo za osmake, a dobro znamo da je ovo djelo na momente fašisoidno, kako podstiče na prolijevanje 'turske krvi.' Nama, koji smo ostali ovdje nakon odlaska Turaka i zovemo se Bošnjacima, spočitava se 'turska krivnja.' I nad nama se iskaljuje bijes zbog 'petstogodišnjeg ropstva'. U spomenutom djelu stoji: „Hodža riče na ravnom Cetinju“, „Zaudara zemlja Muhammedom“ itd.
Ti koji živiš tamo u Srbiji, na Sandžaku imaš puno pravo da se buniš protestvuješ, da se mijenja nešto....
-
strndzov
#21154 Re: Dešavanja u Srbiji
paranoja se odnosi na kamere po skolamaPipiDugaDevetka wrote:Ja bih se žalio moderaciji da sam na tvom mjestu @Maverick jer je PARANOJA opasan simptom još opasnije psihičke boleštine, makar da opomenu @strndzova.Maverick78 wrote:Jah![]()
Nema tu nikakve paranoje, cinjenica je da u sekularnoj drzavi postoji skolska slava, sto je totalno van pameti. Neka proglase pravoslavnu dzamahiriju i onda ce to sve biti regularno. Ovako se kosi sa uredjenjem drzave kako je trenutno definisana
![]()
Ti koji živiš tamo u Srbiji, na Sandžaku imaš puno pravo da se buniš protestvuješ, da se mijenja nešto....
a za ovo drugo imate dva ministra u vladi koji su bosnjaci pa nek rade nesto za svoj narod
-
vivace
#21155 Re: Dešavanja u Srbiji
ne,to ipak mora nesto da se uradi u vidu zakona,pa na pr. da oni koji poreknu genocid u srebrenici dobiju 5 godina zatvora . danas sam opet pricala sa jednim komsijom i on se usancio u svoje pozicije da genocida uopste i nije bilo i da je to samo zapadna propaganda.usput,misli da ce eu da propadne i da ne treba da ulazimo tamo. ja mu kazem da je ovo sto mi je ispricao srpska propaganda i tu smo stali da se ne bi posvadjali. uopste, danas u srbiji ima jako malo ljudi s kojima se ne bih posvadjala. to je to sto dubravka stojanovic naziva kulturnim modelom. vraski lazan kulturni model. toliko lazan da vristi, a to niko ne primecuje. bar ne u mojoj okolini. i niko ne primecuje koliko su pod srpskom propagandom. i na kraju on je zakljucio aha to je ona,a ja aha to je on i nista. pokvarili dobre komsijske odnose. ja mu dodjem izdajica srba, a on meni nedotupavni kreten.
nista dok stvari ne pocnu da se menjaju odozgo...putem stampe, televizora, interneta...da nema interneta ne bi te nesrecne e novine postojale. ne bi ni to mesto imali za okupljanje. strava i uzas. koliko ih samo ima nedotupavnih kretena. ja ne vidim nacin kako sa svima njima izaci na kraj,osim menjanja odozgo. a to niko u srbiji nece uraditi. jedino ostaje inostranstvo. ili kad bi svi koji misle drugacije razgovarali sa svojim komsijama,i opet ne bi nista postigli osim te praznoverice biti izdajnik sopstvenog naroda.
nista dok stvari ne pocnu da se menjaju odozgo...putem stampe, televizora, interneta...da nema interneta ne bi te nesrecne e novine postojale. ne bi ni to mesto imali za okupljanje. strava i uzas. koliko ih samo ima nedotupavnih kretena. ja ne vidim nacin kako sa svima njima izaci na kraj,osim menjanja odozgo. a to niko u srbiji nece uraditi. jedino ostaje inostranstvo. ili kad bi svi koji misle drugacije razgovarali sa svojim komsijama,i opet ne bi nista postigli osim te praznoverice biti izdajnik sopstvenog naroda.
-
vivace
#21156 Re: Dešavanja u Srbiji
radosni, ja nikad nisam ni slavila krsnu slavu,mama komunista,tata ateista. nisam imala taj obicaj da slavim,pa zasto bih sada? tek sada ne bih. ne verujem u boga. niti cu ikada verovati.
a sto se tice deljenja plakata, flajera tzv. i toga je bilo i to koliko. dane sam provodila na ulici za ldp. kod nas je to bio malo modifikovani ldp koji je trazio odgovornost i hapsenje karadzica i mladica u prvom redu. sadasnji ldp se iskvario. tako da sam ti ja bila covek sa ulice,bukvalno. i stalno u pokretu. aktivista sto bi rekli.
e,sad jedno pitanje,kako promeniti kulturni model jednog naroda ? e to me zivo interesuje. one e novine su kao davljenik u mrtvom moru...jedan glas naspram milion.
a sto se tice deljenja plakata, flajera tzv. i toga je bilo i to koliko. dane sam provodila na ulici za ldp. kod nas je to bio malo modifikovani ldp koji je trazio odgovornost i hapsenje karadzica i mladica u prvom redu. sadasnji ldp se iskvario. tako da sam ti ja bila covek sa ulice,bukvalno. i stalno u pokretu. aktivista sto bi rekli.
e,sad jedno pitanje,kako promeniti kulturni model jednog naroda ? e to me zivo interesuje. one e novine su kao davljenik u mrtvom moru...jedan glas naspram milion.
-
Kolonizacija
#21157 Re: Dešavanja u Srbiji
Obilježavanje nekakve krsne slave u sekularnim institucijama je odlika isključivo primitivnih i sadistički nastrojenih naroda.
-
radostan dan
#21158 Re: Dešavanja u Srbiji
vivace wrote:radosni, ja nikad nisam ni slavila krsnu slavu,mama komunista,tata ateista. nisam imala taj obicaj da slavim,pa zasto bih sada? tek sada ne bih. ne verujem u boga. niti cu ikada verovati.
vivace dana 20/01/2013 17:07
srecna slava i kod mene je slava, sad ce torta.malac neznalac je napisao/la:
Ode ja sad ... Pa se cujemo veceras ima tu neka slava danas... malo meze nije na odmet ...
gerberica je napisao/la:
@vivace, jesi li imalo smrsala?sta kaze vaga?
vivace dana 20/01/2013 12:49
jooj,danas je slava,bice torti,kolaca,prasetine...kako cu izdrzati,pojma nemam.
i ovo...
dva glasa, zaboravljaš karleušu jecu kao kulturni model.e,sad jedno pitanje,kako promeniti kulturni model jednog naroda ? e to me zivo interesuje. one e novine su kao davljenik u mrtvom moru...jedan glas naspram milion.
Last edited by radostan dan on 26/01/2013 18:29, edited 1 time in total.
-
Kolonizacija
#21159 Re: Dešavanja u Srbiji
Klasika. Svi su za raju nekakvi komunisti, evropejci, kozmopoliti, ateisti, agnostici i ostale pomodne fore, a kod kuće stroga ortodoksija, 1/1 grunt.
Nek je bilo krmetine, to je važno
Nek je bilo krmetine, to je važno
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#21160 Re: Dešavanja u Srbiji
qrvinjski pixelli, pa osta zapisano.....![]()
radostan dan wrote: vivace dana 20/01/2013 17:07
Ode ja sad ... Pa se cujemo veceras ima tu neka slava danas... malo meze nije na odmet ...
gerberica je napisao/la:
Ne bih joj sada bio u koži i pravdao se. Komunisti, ateisti, svi u bliskoj porodici, a ona da slavi slavu,....
Skoro isti slučaj i kod mene, pa sam morao u odrasloj dobi na skidanje kožice. Ljekar se našalio da je bilo te kožice za mantila dobrog napraviti....
-
vivace
#21161 Re: Dešavanja u Srbiji
prosto-nisam u svojoj kuci, zivim kod rodjaka...a ti me pratis koliko vidim u stopu...radostan dan wrote:vivace wrote:radosni, ja nikad nisam ni slavila krsnu slavu,mama komunista,tata ateista. nisam imala taj obicaj da slavim,pa zasto bih sada? tek sada ne bih. ne verujem u boga. niti cu ikada verovati.![]()
vivace dana 20/01/2013 17:07
Ode ja sad ... Pa se cujemo veceras ima tu neka slava danas... malo meze nije na odmet ...gerberica je napisao/la:
i ovo...
dva glasa, zaboravljaš karleušu jecu kao kulturni model.e,sad jedno pitanje,kako promeniti kulturni model jednog naroda ? e to me zivo interesuje. one e novine su kao davljenik u mrtvom moru...jedan glas naspram milion.
e sad jedan doobar link e-tv .tema je kosovo. http://teve-novine.org/beton_27122012.html
- Maverick78
#21162 Re: Dešavanja u Srbiji
Ma ne volim da se tuzakam... doduse nije samo mene citirao, vec i vivacePipiDugaDevetka wrote:Ja bih se žalio moderaciji da sam na tvom mjestu @Maverick jer je PARANOJA opasan simptom još opasnije psihičke boleštine, makar da opomenu @strndzova.Maverick78 wrote:Jah![]()
![]()
Za drugi dio tvoga posta... tesko da ce se nesto promjeniti sve i da protestvujemo... doduse jadna je zemlja u kojoj se uopste ovo moze naci u lektiri. Tuzno da se bilo ko mora boriti da se ovako nesto ukloni, jer se po defaultu tu i nije smjelo naci. I onda se desi recimo da klinci srbi koji su tako uceni, u svadji sa nekim bosnjackim klincima, upravo vrijedjaju u gore pomenutom kontekstu smrada Muhamedovog. Hebiga, tako ga uci, onda nije ni za ocekivati drugacije.
@strndzov, mene ne predstavljaju niti sam ih glasao. A svejedno ne ocekujem puno od njih, jer su politicari-politikanti kao i svi ostali polticari u Srbiji, sto znaci gledaju kako da napune svoje dzepove, prvenstveno. Ugljanin se nesto kao borio, pa njegovo BNV i Esad Dzudzevic su nesto trazili i bunili se. Kako god, JADNO JE DA SE NEKO UOPSTE MORA BORITI DA SE IZ LEKTIRE IZBACI JEDNO STIVO KAO STO JE HAJDUK STANKO! Pa to se po defaultu nije tu trebalo naci... hebem ja drzavu koja moze tako nesto po defaultu da ubaci i da po tom obrascu vaspitava djecu. Da li ce se neko izboriti ili ne da se to izbaci iz lektire ne znam. Volio bih da hoce, a ako ne, mi smo ovdje uzeli stvar u svoje ruke. Zahebi politikante i ministre, moje dijete ne ide u skolu kad god su na repertoaru "skolske" slave ili fasisticke lektire. A da vidim ko ce da me natjera da ga posaljem.
-
vivace
#21163 Re: Dešavanja u Srbiji
e,sad ponovo pitanje- kako promeniti jedan naopak kulturni model kakav je u srbiji- evo, ove e novine se maksimalno trude, cak imaju i svoj tv. kako dalje ?
a ja cu da dobijem paranoju od ovog radosnog...
moja "slava" je sv. nikola a to je 19 decembra uostalom, ali to je jedino sto znam kad mi je slava i kako se zove. za tvoju info.
a ja cu da dobijem paranoju od ovog radosnog...
moja "slava" je sv. nikola a to je 19 decembra uostalom, ali to je jedino sto znam kad mi je slava i kako se zove. za tvoju info.
- Nivri
#21164 Re: Dešavanja u Srbiji
Koliko te placaju Vivace da siris budalastine? Ja to radim iz ciste ljubavi, a ti?
Svako vjeruje u Boga, a ti pricaj sta hoces...
-
strndzov
-
Stagolee
#21166 Re: Dešavanja u Srbiji
Jedan od problema je i taj što je suočavanje sa prošlošću u Srbiji ekskluziva ateista. Nekako sve to ide skupa, i ateizam i anacionalizam i internacionalizam i odnos prema ratovima za nama. Jaz je u takvim okolnostima teško premostiti.vivace wrote:e,sad ponovo pitanje- kako promeniti jedan naopak kulturni model kakav je u srbiji- evo, ove e novine se maksimalno trude, cak imaju i svoj tv. kako dalje ?
a ja cu da dobijem paranoju od ovog radosnog...![]()
- PipiDugaDevetka
#21167 Re: Dešavanja u Srbiji
U tom raskoraku pati samo Bosna i Hercegovina, dok se Srbi suoče sa nedavnom prošlošću, prođe nam život,...jedan jedini koji imamo.Stagolee wrote: Jedan od problema je i taj što je suočavanje sa prošlošću u Srbiji ekskluziva ateista. Nekako sve to ide skupa, i ateizam i anacionalizam i internacionalizam i odnos prema ratovima za nama. Jaz je u takvim okolnostima teško premostiti.
-
Stagolee
#21168 Re: Dešavanja u Srbiji
Nije baš tako, katarza je Srbiji potrebna (i) zbog nje same.PipiDugaDevetka wrote:U tom raskoraku pati samo Bosna i Hercegovina, dok se Srbi suoče sa nedavnom prošlošću, prođe nam život,...jedan jedini koji imamo.Stagolee wrote: Jedan od problema je i taj što je suočavanje sa prošlošću u Srbiji ekskluziva ateista. Nekako sve to ide skupa, i ateizam i anacionalizam i internacionalizam i odnos prema ratovima za nama. Jaz je u takvim okolnostima teško premostiti.
-
vivace
#21169 Re: Dešavanja u Srbiji
i ja iz ljubavi pricam da ne verujem u boga.Nivri wrote:Koliko te placaju Vivace da siris budalastine? Ja to radim iz ciste ljubavi, a ti?![]()
i niko me ne placa. nije mi potrebno. ovo pisem da mi lakne na dusi.
-
vivace
#21170 Re: Dešavanja u Srbiji
itekako je potrebna katarza u srbiji,ali sudeci po onom sto vidim oko sebe, do toga nece doci. nazalost. mogu biti uvedeni samo neki zakoni, pa zakoni, pa da se postuju ti zakoni i to je jedino. daleko smo mi od katarze. jako daleko. ne verujem ni u neki rat izmedju srba i velikosrba..suvise je malo onih prvih. samo se pitam kako onda promeniti kulturnu matricu...Stagolee wrote:Nije baš tako, katarza je Srbiji potrebna (i) zbog nje same.PipiDugaDevetka wrote:U tom raskoraku pati samo Bosna i Hercegovina, dok se Srbi suoče sa nedavnom prošlošću, prođe nam život,...jedan jedini koji imamo.Stagolee wrote: Jedan od problema je i taj što je suočavanje sa prošlošću u Srbiji ekskluziva ateista. Nekako sve to ide skupa, i ateizam i anacionalizam i internacionalizam i odnos prema ratovima za nama. Jaz je u takvim okolnostima teško premostiti.
- PipiDugaDevetka
#21171 Re: Dešavanja u Srbiji
Ja nešto ne kontam tog boga i sumnjam u njega, ne mogu dokazati da ne postoji, niti sam uvjeren da postoji.Nivri wrote:Koliko te placaju Vivace da siris budalastine? Ja to radim iz ciste ljubavi, a ti?![]()
-
Stagolee
#21172 Re: Dešavanja u Srbiji
Svakako da bi zakoni bili dobar osnov. Odgovorio sam na dovođenje u vezu e novina i promene kulturne matrice. Oni niti imaju kapacitet niti nameru da čine tako nešto. Niti se na kraju krajeva od njih to i očekuje.vivace wrote: itekako je potrebna katarza u srbiji,ali sudeci po onom sto vidim oko sebe, do toga nece doci. nazalost. mogu biti uvedeni samo neki zakoni, pa zakoni, pa da se postuju ti zakoni i to je jedino. daleko smo mi od katarze. jako daleko. ne verujem ni u neki rat izmedju srba i velikosrba..suvise je malo onih prvih. samo se pitam kako onda promeniti kulturnu matricu...
- Država
#21173 Re: Dešavanja u Srbiji
Izbori su jedino rješenje... (i naravno da se prestane slušati GRAND Parada)...vivace wrote: itekako je potrebna katarza u srbiji,ali sudeci po onom sto vidim oko sebe, do toga nece doci. nazalost. mogu biti uvedeni samo neki zakoni, pa zakoni, pa da se postuju ti zakoni i to je jedino. daleko smo mi od katarze. jako daleko. ne verujem ni u neki rat izmedju srba i velikosrba..suvise je malo onih prvih. samo se pitam kako onda promeniti kulturnu matricu...
-
Stagolee
#21174 Re: Dešavanja u Srbiji
U Grandu gostuju i mnogi bosanski pevači, ta estradna scena je puno normalnija od sveta gde se kreću obični ljudi. I mnoge pevaljke će dobro pripaziti pre nego što izgovore nešto što bi moglo uvrediti druge nacije nego običan građanin.Država wrote:Izbori su jedino rješenje... (i naravno da se prestane slušati GRAND Parada)...vivace wrote: itekako je potrebna katarza u srbiji,ali sudeci po onom sto vidim oko sebe, do toga nece doci. nazalost. mogu biti uvedeni samo neki zakoni, pa zakoni, pa da se postuju ti zakoni i to je jedino. daleko smo mi od katarze. jako daleko. ne verujem ni u neki rat izmedju srba i velikosrba..suvise je malo onih prvih. samo se pitam kako onda promeniti kulturnu matricu...
Veći su problem akademici, profesori i pripadnici visoke kulture. Oni seju pravo zlo
-
radostan dan
#21175 Re: Dešavanja u Srbiji
boga mi ti je pametna ova...Stagolee wrote:
U Grandu gostuju i mnogi bosanski pevači, ta estradna scena je puno normalnija od sveta gde se kreću obični ljudi. I mnoge pevaljke će dobro pripaziti pre nego što izgovore nešto što bi moglo uvrediti druge nacije nego običan građanin.
Veći su problem akademici, profesori i pripadnici visoke kulture