Bolji je PRO u svakom smislu.Ateista wrote: ↑04/04/2023 18:37 Mijenjacu ipak ovaj telefon prije vremena, dacu opet sansu xiaomiu.
Razmisljam izmedju redmi note 10 i redmi note 10 pro.
Koliko vidim, razlika je u nijansama, a verzija koja nije pro ima super amoled display, dok pro verzija ima amoled, i to je blaga prednost ove obicne verzije u odnosu na pro, dok pro ima vise rama, veci je malo i par jos sitnica. Kakva su iskustva i kolika je realno razlika izmedju ta dva displaya?
Ako je minimalna onda bih uzeo pro, ako je primijetna onda bih razmislio o drugom...
To sto pise da je neka razlika u diplayima,u praksi se ne primjeti i to je nebitno.
Ako je AMOLED;onda je AMOLED i to je jedino bitno.
A pro je bolji u svemu od obicne verzije...ne nesto puno ali ipak bolji.
Nego,jutros mi iz ruku umace Xiaomi 12T Pro i jos jednom se pokazalo koliko je danas ljudska rijec jeftina i bezvrijedna a o obrazu da ne pricam.
Naime,sinoc neko oglasio telefon i kontaktiram ga i dogovorimo se danas da ga pazarim.
Nazovem ga ujutro cim sam ustao i nazovem i dogovorimo se da za sat vremena dodjem u drugi grad i da pazarim...dakle sve dogovorili,bukvalno zavrsili posao i samo da pokupim telefon...ja se spremam da krenem,kada dodje sms poruka..."ej ja telefon dao bratu"
Nazovem lika,pitam sta bi sa nasim dogovorom,zvao ga prije 30 minuta...kaze evo sada ogrebao malo staklo kamere i kao kontam ko ce kupiti ogreban telefon i bratu treba telefon i dati cu ga bratu...ja kontam je li me farba ili stvarno...kasnije mi poslao sliku,parnica obicna na staklu kamere,ne utice ni na sto ali eto,nece da proda,hoce da da bratu.
Eto kakvi su kod nas ljudi i kako ovdje ne postoji dogovor i nisi posao zavrsio,sve dok nesto ne stavis u dzep ...ja mogu samo misliti kako ovakvih sranja i prevara ima u poslovnom svijetu,sa ovim sibicarima.
I ovo mi se jako cesto desava...nije ovo prvi put,nego mozda jedno 15ti do sada...gdje sam vec bio krenuo po nesto i onda me prodavac ispali.
Stvarno nevjerovatno.