Sirija vol. 2

Locked
Challenger__

#21151 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- Znači, imamo sistematsko kršenje primirja od strane tzv. "opozicije" na sjeveru Alepa (napadi na kurdski kvart Šejh Maksud) i napade frakcije AQ na južnu periferiju grada.

U skladu sa tom činjenicom, komanda sirijske armije je odlučila da danas obnovi vojna dejstva u rejonu grada Alepo.

:arrow: LINK
Novak20

#21152 Re: Sirija vol. 2

Post by Novak20 »

IZ SIRIJE U ZATVOR

Optuženi Emin Hodžić, rođen 28.10.1992. godine u Sarajevu, državljanin BiH, u potpunosti je priznao krivicu za krivično djelo organiziranje terorističke grupe.

Hodžić je priznao da je određen vremenski period boravio na području Sirije i Iraka u strukturama tzv. „ISIL“-a, koji je od Vijeća sigurnosti UN-a proglašen terorističkom organizacijom.

Optuženi je priznanjem krivice pristao da mu se izrekne zatvorska kazna u trajanju od godinu dana, koju će izdržavati u Bosni i Hercegovini.

Predložena kazna u skladu je s ulogom optuženog u izvršenju tog krivičnog djela, kao i njegovom odgovornošću za krivično djelo za koje se tereti.

U okviru aktivnosti Tužilaštva BiH i partnerskih agencija za provođenje zakona u BiH i inostranstvu, sve veći broj državljana BiH i članova porodica prijavljuje nezakonitosti u vezi s odlaskom i boravka državljana BiH koji su na stranim ratištima.

Također, određen broj državljana BiH koji se nalaze na području Sirije i Iraka, zbog nesnošljivih uslova boravka, kontaktira sigurnosne agencije s namjerom povratka u BiH, sporazumnog priznanja i izdržavanja kazne u Bosni i Hercegovini, navodi se u saopćenu Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH i partnerske sigurnosne agencije imaju kapacitete za otkrivanje i procesuiranje osoba koje odlaze na strana ratišta, te upozoravaju državljane BiH da se ne odlučuju na ove korake, riskirajući vlastitu sigurnost kao i zatvorsku kaznu po povratku sa tih područja.

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/284 ... _dana.html

Pošto isisov brod lagano tone, evo nama povratnika. Indoktrinirani, obučeni, opasni, uvezani. Čuj, nepodnošljivi uslovi boravka.... :-) Ko zna šta su radili i šta rade u Siriji i Iraku a ovde godinica zatvora maksimalno ako ih ne oslobode zbog dobrog vladanja. Samo polako i hehehe. Biće i ovdje svašta.
Challenger__

#21153 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Ovaj upis ostavljam za nesretnike koji ne razlikuju istinu od laži, dobro od zla, ili još gore: one koji svjesno i voljno preferiraju laž i zlo. Toj ljudskoj nesreći posvećujem ovaj upis.

____

- Eto, pitaju se nesretnici šta to mi koji pratimo ovaj sukob i koji podržavamo stranu sirijske armije, vidimo u njemu? Kako to, otkud to da smo to mi uz njih, uz SAA, a ne uz tzv. "opoziciju"? Zašto nas to uopšte interesuje, pita se stalno duhovna sirotinja. U uznapredovaloj formi debilizma "odgovori" bi se nalazili u papanskim simplifikacijama sektaškog ("šijje-rafidije") ili nacionalnog ("Srbi-rusofili") predznaka. A istina je tako jednostavna, dostupna svakom: Mi, simpatizeri Sirije, sirijskog naroda i njene herojske vojske smo samo na strani dobra i istine. Veličanstvane istine. Kakve istine, pitaju se opet nesretnici? Evo kako tu istinu opisuje jedan zapadnjak:
The Syrian Arab Army's place in history is assured

Image

...When future historians sit down to write the history of the Syrian conflict there is a simple test that will determine whether their objective is to mine and reveal the truth, or whether it is merely to shovel more dirt onto the mountain of the stuff that’s been erected over the course of its five long years as a monument to propaganda.

The test will be their depiction of the Syrian Arab Army and its role in the conflict. If said historians credit it with holding the line against the forces of hell that were committed to the country’s destruction as a secular, non sectarian, multi-religious and ethnic state, enduring the kind of losses and casualties placing it among the most courageous, resilient, and heroic of any army of any nation that has ever existed, then people will know that truth rather than propaganda has prevailed.
:arrow: American Herald Tribune

"...casualties placing it among the most courageous, resilient, and heroic of any army of any nation that has ever existed."

To mi podržavamo, to.
Ironmen

#21154 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

DuckZz wrote:
Maystor wrote:
Co0l wrote:Koji su to strucnjaci,jebo te zivot.Izgube Palmiru za dva sata i onda je godinu dana povracaju.
Što bi reko Izet Fazlinović u jednoj epizodi LZN - porođajne muke!
Ja kad vidim naslov "Palmira" na provladinim sajtovima, obično preskočim, mrcvarenje čitalaca. Jebala ih više i Palmira i 500 kozojeba u njoj.
Eh da se i ja javim :D
Jako pouzdan izvor mi govori da su vladine snage napredovale jučer na zapadu grada, sa sobom su imali preko 5 TV stanica, kamera, fotografa itd... snimali su i slikali zauzete lokacije, koje se ustvari nalaze samo 100-200 metara od prvobitnih položaja.
Nakon što su kamere otišle, vladine snage su se povukle.

A tek od sutra će sve ovo biti emitovano i na prvoj stranici u novinama, televiziji, internetu će biti vjerovatno naslov "Veliki napredak".
Ovo je slika koja je uslikana od strane aktivista iz grada, na istim tim položajima koji će se sutra nalaziti na naslovnoj stranici :lol: :lol: :lol: , tj. vladine snage su se povukle, ali koga briga :D
Image

Koji si ti cirkusant jbt :lol: :lol: :lol:
Challenger__

#21155 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Prevod dijela teksta:
Mjesto sirijske armije u historiji je osigurano

Image

"Kada budući povjesničari budu pisali povijest sirijskog sukoba pitanje je hoće li jednostavnim riječima reći istinu ili će samo baciti još više blata na brdu podignuto u pet dugih godina propagande? Test će biti njihov odnos prema Sirijskoj Arapskoj Vojsci i opisu njene uloge u sukobu. Ako ti povjesničari budu opisali otpor protiv sila pakla, koje su se odlučile na uništenje sekularne, multikonfesionalne, multireligijske i multietničke zemlje i koje su uzrokovale trajne gubite i stradanja, što sirijsku vojsku svrstava među najhrabrije, jake i herojske nacionalne vojske koje su ikad postojale, onda će ljudi znati istinu i propaganda neće pobijediti.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#21156 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

tigar777 wrote:
arman1 wrote:U zoru roštilj. 8 orangutana živo spaljeno kad im se izlila nafta u tunel koji su kopali sedmicama. Jedan SAA vojnik zadobio opekotine 2. stepena od gasova prilikom eksplozije.
jel ti drago. :evil:
Žao mi je vjerovao ili ne. Žao što nisam vidio smrt onih za koje je i smrt ma kakva bila preblaga kazna.
arman1

#21157 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

tigar777 wrote:
Kikibombona wrote:Saxxx, Patak, Cool i ostala raja...

Ima li kakvih slika iz Idliba, obiljezava li se tamo 8. mart? :D

Rojava

Spomenik Arin Mirkan, stradaloj pripadnici YPJ, majci dvoje djece

Image

Efrin

http://www.youtube.com/watch?v=cOKkBPnxQPE

Kobane

https://www.youtube.com/watch?v=j5IKnVcUOjU

itd
8.mart je uvreda svakoj zeni ,
Tvoje ovakve rijeći su uvreda za ljudsku inteligenciju.
Ironmen

#21158 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

republikauzicka wrote:propao napad terorističke organizacije Jabrat Nusra južno od Haleba

SyrianArmy Reporter's with #Eis_Hill & #Syriatel_Hill Behind them
Image

Dead jihadists on Tel Al-Eis after clashes with #SAA & allies #Aleppo

Image

18+
https://pbs.twimg.com/media/CdBrE1YUEAANi1f.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CdBrE1kUMAA_fZz.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CdBrE1yUsAANeVt.jpg

Kako mi javlja pozdan izvor preko 500 haridzija je nastradalo u ovom napadu.
tigar777

#21159 Re: Sirija vol. 2

Post by tigar777 »

arman1 wrote:
tigar777 wrote:
arman1 wrote:U zoru roštilj. 8 orangutana živo spaljeno kad im se izlila nafta u tunel koji su kopali sedmicama. Jedan SAA vojnik zadobio opekotine 2. stepena od gasova prilikom eksplozije.
jel ti drago. :evil:
Žao mi je vjerovao ili ne. Žao što nisam vidio smrt onih za koje je i smrt ma kakva bila preblaga kazna.
Jako inteligentno i monstruozno nema sta,dobitak za cjlokupni svjetski intelekt
Akibh

#21160 Re: Sirija vol. 2

Post by Akibh »

Challenger__ wrote:Prevod dijela teksta:
Mjesto sirijske armije u historiji je osigurano
Slazem se, uz vojsku nacisticke Njemacke i ostalih zlocinackih vojski.
Bilo bi sramota zlocinima SAA prema svom narodu ne obezbijediti jedno povece poglavlje istorije
tigar777

#21161 Re: Sirija vol. 2

Post by tigar777 »

arman1 wrote:
tigar777 wrote:
Kikibombona wrote:Saxxx, Patak, Cool i ostala raja...

Ima li kakvih slika iz Idliba, obiljezava li se tamo 8. mart? :D

Rojava

Spomenik Arin Mirkan, stradaloj pripadnici YPJ, majci dvoje djece

Image

Efrin

http://www.youtube.com/watch?v=cOKkBPnxQPE

Kobane

https://www.youtube.com/watch?v=j5IKnVcUOjU

itd
8.mart je uvreda svakoj zeni ,
Tvoje ovakve rijeći su uvreda za ljudsku inteligenciju.
Za tebe jesu jer ne kontas sta sam htio da kazem,moje riječi (ne rijeći) su za svaku damu, zenu veoma inteligentne,jer se njima osmi mart dodjelio kao dan koji ih marginizira,jer zenne zeli da im je 8 mart svaki dan pa makar i to ne bilo.Datum 8. Mart je jedna komercionalna cionisticka caka ;-) .
arman1

#21162 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

Bradonje patetika level-master.
Nevjerovatno zamotaj u crni ćefil i raci da štitiš njihova prava.
Challenger__

#21163 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Ironmen wrote:Kako mi javlja pozdan izvor preko 500 haridzija je nastradalo u ovom napadu.
Da, banda iz AQ frakcija (Al-Nusra i Jund al-Aksa). Nek' im *ebu mater.

_____

Još jednom, sva istina o Siriji u jednoj jedinoj rečenici:
The Syrian Arab Army's place in history is assured

Image

If said historians credit it with holding the line against the forces of hell that were committed to the country’s destruction as a secular, non sectarian, multi-religious and ethnic state, enduring the kind of losses and casualties placing it among the most courageous, resilient, and heroic of any army of any nation that has ever existed.
John Wight
Herr Flick

#21164 Re: Sirija vol. 2

Post by Herr Flick »

Black swan wrote:koliko sam skontao na forumima
palmira je sva u tunelima i podzemnim instalacijama
zato ne ulazi SAA
:?
Zato sto su nesposobni..Vidis,pravo je umijece izgubit grad za par sati a onda ga vracat mjesecima uz svu mehanizaciju i zracnu podrsku i opet nista... :P
von_admir

#21165 Re: Sirija vol. 2

Post by von_admir »

B6Redhell wrote:
celava_dlaka wrote:sretan 8 mart vojsci SAA

I treba im čestitati. Da rusi im ne dodjose mozda bi i menstrualne cikluse poceli dobivati kakvi su to silni borci.
A tek Prdoganovi kakvi su oni sila borci na kurdskoj djeci :run:

Čitalac

#21166 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Pobunjenici opet bombarduju Kurde, ovog puta koriste i "hemiju".

Image
Challenger__

#21167 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Kako ih primirje razgolićuje... Primirje koje je trebalo samo i samo njima a ne Kurdima i SAA. Lijepo se montiraju svi preduslovi za oslobođenje čitavog grada Alepa i okoline, pa neka hemiju bacaju po zemljama koje ih sponzorišu.
sarajevoxxxx

#21168 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Organizacija Sirijske žene povodom dana žena ugostila grupu žena iz Haleba:

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 3074333325
Ironmen

#21169 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

von_admir wrote:
B6Redhell wrote:
celava_dlaka wrote:sretan 8 mart vojsci SAA

I treba im čestitati. Da rusi im ne dodjose mozda bi i menstrualne cikluse poceli dobivati kakvi su to silni borci.
A tek Prdoganovi kakvi su oni sila borci na kurdskoj djeci :run:

Monstrumi.
sarajevoxxxx

#21170 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Režimsko bombardovanje Džebel Al Akrada u okolini Latakije:

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 3074333325
cbrt

#21171 Re: Sirija vol. 2

Post by cbrt »

Ironmen wrote: Kako mi javlja pozdan izvor preko 500 haridzija je nastradalo u ovom napadu.
I posle se ovaj podsmeva Saxxxx-u
sarajevoxxxx

#21172 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Najmanje 14 osoba poginulo u jučerašnjem Isilovom granatiranju kvartova Džureh i Al Kasur u Deir Ez-Zouru. Među poginulima ima i nekoliko žena i djece.

http://baladi-news.com/ar/news/details/ ... 9%88%D8%B1
KAMI666

#21173 Re: Sirija vol. 2

Post by KAMI666 »

Ironmen wrote:
von_admir wrote:

Monstrumi.
Mislim da se ovdje radi o cistoj propagandi.

Ovaj video sam gledao preko Liveleak i koliko se sjecam radilo se o nekakvom kartelu droge u kolumbiji tamo negdje, srednja ili juzna Amrika, nis am sada ne znam.

Koliko god sam na Kurdskoj strani da i oni dobiju konacno svoju drzavu kao narod, toliko sam i svjestan da i oni rade na sve moguce nacine manipulacije da bi okrivili drugu stranu.

Ovaj video definitivno nema nikakve veze sa turcima i kurdima.
Kikibombona

#21174 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

tigar777 wrote: Tvoje ovakve rijeći su uvreda za ljudsku inteligenciju.
Za tebe jesu jer ne kontas sta sam htio da kazem,moje riječi (ne rijeći) su za svaku damu, zenu veoma inteligentne,jer se njima osmi mart dodjelio kao dan koji ih marginizira,jer zenne zeli da im je 8 mart svaki dan pa makar i to ne bilo.Datum 8. Mart je jedna komercionalna cionisticka caka ;-) .[/quote]

8. mart je dan borbe za prava zena. Zene pod vlascu selefija ne smiju napustiti kucu bez muza (pavijana) a kamoli da izadju protestovati. Ako iko treba obiljezavati 8. mart, boriti se za svoja prava, onda su to zene koje zive u radikalnim islamistickim drustvima.

Imamo bezbroj primjera 'ubistava iz casti', masakriranja djevojcica koje se zele obrazovati... a ne pricamo o tretmanu nad tim zenama, koje su obicne robinje brada (pavijana)..

8. mart nije cvjece, 8. mart je dan borbe za prava zena. A Svedjani to mogu obiljezavati sa cvijecem, podsjecanja radi na taj dan, jer su prava zena u Svedskoj na visokom nivou. Sta cemo sa zenama bradatih pavijana?

Inace, ljudi koji zeni poklone cvijece i prirede jos stosta na 8. mart... danima prije i poslije zenama ne cine nikakvo dobro... ne daju im izaci napolje, zamotavaju ih kao mumije i sl. :-)

Dan zena, Amuda

Image
Image

YPJ Cizre

https://twitter.com/DrPartizan_/status/ ... 6723206144

Kobane

Image

Efrin

Image

Derik

Image

Jezidi zene, Singal

Image

Image

S druge strane, jedna slika pred Ligu pravaka :lol:

Image
arman1

#21175 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

Kiki, ne čini li ti se da zidu objašnjavaš.
Na sve strane slike lijepe prve dame Sirije. S druge strane samo slike strave i pavijani bi da nam nešto objasne, dokažu ili nas uvjere kako nismo u pravu.
Locked