Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
glitch

#21151 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by glitch »

Za mjesec ga definitivno zavrsit nece,
a niko ne spominje kruzni kod Lidla koliko vec ima kako su stavili prvi sloj asfalta i nista od tad ,probili su rok ima vec sedmica a sam rok je bio 10
mjeseci za jebeni kruzni.
Haris.ba

#21152 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

glitch wrote: 25/08/2024 21:58 Za mjesec ga definitivno zavrsit nece,
a niko ne spominje kruzni kod Lidla koliko vec ima kako su stavili prvi sloj asfalta i nista od tad ,probili su rok ima vec sedmica a sam rok je bio 10
mjeseci za jebeni kruzni.
Izbori. Gdje bi se slikali? :bih:
ReymondReddington

#21153 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by ReymondReddington »

Pa nista nisu u roku zavrsili 100%. Ni prugu a nece ni ovu novu.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#21154 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

Mislim da je za rumenigeta najgore ako se otvori sa 3 strane, a boljakovska NE

Jer i to kolilo sam cuo, kota se mora spustiti do apoteke u boljakovom
A to nisu ni poceli
Haris.ba

#21155 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

mk ultra wrote: 25/08/2024 22:07 Mislim da je za rumenigeta najgore ako se otvori sa 3 strane, a boljakovska NE

Jer i to kolilo sam cuo, kota se mora spustiti do apoteke u boljakovom
A to nisu ni poceli
Pa sta hoce. Eno sam priznao da je 3 godine otezao projekat.
Last edited by Haris.ba on 26/08/2024 00:44, edited 1 time in total.
bumerangss

#21156 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by bumerangss »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 25/08/2024 21:29 A mislite tamo prema buducem Lidlu. Dobro, to vec ima smisla.

Mozda ce tu gdje zavrsava trotoar staviti stepenice neke. Inace od tih trotoara nema nista :mrgreen:
Da bice stepenice i lift za invalidne osobe
Novi_Nick

#21157 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Novi_Nick »

Image

Neka naprave 2 manja vijadukta za pjesake sa lijeve i desne strane pred kruznim tokom. Na slici ucrtane dvije crvene linije sa lijeve i desne strane.
Haris.ba

#21158 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

Vidjecemo na kraju, ali predvidjam istu situaciju ko kruzni u Hrasnom. Prljavo, upisano. Koristis ga samo ako si pistolj ponio.

Nisu za nas pothodnici.

20 godina pothodnik na brzoj cesti blizu gdje se pravi spoj u Blazuju u blatu, bez svjetla i u poplavi. Niko nista.
starii

#21159 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by starii »

sače' izbora valja potrošiti asfalt :D
VladaFBiH

#21160 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by VladaFBiH »

Haris.ba wrote: 25/08/2024 19:51
- Moramo pratiti sve što se desava na nasoj općini, a ovaj projekt posebno obzirom da smo ga pokrenuli davno i da se konačno privodi kraju. A nije ministarstvo samo, i općina Novi Grad je potpisnik sporazuma o zajedničkoj realizaciji projekta s Ministarstvom saobraćaja. Imate te sporazume u Ministarstvu, potpisali smo ih dok vi još niste bili ministar kao i ugovor za izgradnju kružnog vijadukta. Nažalost, rješavanje privremenih objekata koje je islo putem Skupštine KS uzelo nam je 2-3 godine vremena, što ste i sami svjedočili, ali bolje ikad nego nikad - odgovorio je Efendić.
Da ponovim, 3 godine se blokirala izgradnja da bi kanton izglasao da se privremenim (nelegalnim) objektima isplati naknada da se sruse.

Nemam neki stav je li trebalo ih isplatiti ili ne. Ali, 3 godine se drzao kao taoc saobracaj u kantonu da se svoje istjera.

Idu izbori, kome ovo ne smeta, samo neka glasa.
na žalost od kandidata koji su ponuđeni u NG on je opet "najbolji" e sad zamisli kakav su odron predložili ovi iz "trojke"
HelaS

#21161 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by HelaS »

Haris.ba wrote: 26/08/2024 07:28 Vidjecemo na kraju, ali predvidjam istu situaciju ko kruzni u Hrasnom. Prljavo, upisano. Koristis ga samo ako si pistolj ponio.

Nisu za nas pothodnici.

20 godina pothodnik na brzoj cesti blizu gdje se pravi spoj u Blazuju u blatu, bez svjetla i u poplavi. Niko nista.
Ko je nadležan za nadzor, i u Hrasnom i u Blažuju?
HelaS

#21162 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by HelaS »

VladaFBiH wrote: 26/08/2024 08:59
- Moramo pratiti sve što se desava na nasoj općini, a ovaj projekt posebno obzirom da smo ga pokrenuli davno i da se konačno privodi kraju. A nije ministarstvo samo, i općina Novi Grad je potpisnik sporazuma o zajedničkoj realizaciji projekta s Ministarstvom saobraćaja. Imate te sporazume u Ministarstvu, potpisali smo ih dok vi još niste bili ministar kao i ugovor za izgradnju kružnog vijadukta. Nažalost, rješavanje privremenih objekata koje je islo putem Skupštine KS uzelo nam je 2-3 godine vremena, što ste i sami svjedočili, ali bolje ikad nego nikad - odgovorio je Efendić.
Da ponovim, 3 godine se blokirala izgradnja da bi kanton izglasao da se privremenim (nelegalnim) objektima isplati naknada da se sruse.

Nemam neki stav je li trebalo ih isplatiti ili ne. Ali, 3 godine se drzao kao taoc saobracaj u kantonu da se svoje istjera.

na žalost od kandidata koji su ponuđeni u NG on je opet "najbolji" e sad zamisli kakav su odron predložili ovi iz "trojke"
Taj "najbolji" kandidat, kad se pojavio na plitičkoj sceni Sarajeva i bio kandidat prvi put, nije ni hodati asfaltom znao kako teba. Što znači da uvijek treba imati povjerenja u druge ljude, u novo i potencijalno moguće.

Ne poznajem precizno infrastrukturne propise Kantona i Općine Novi Grad, ali, laički, mislim da se načelnik općine ne treba brinuti i da ne treba "urbanizirati" projekte od višeg značaja, poput željezničkih trasa i pruga, tramvajskih, autoputa i ključnih gradskih saobraćajnica koje se nalaze na njegovoj općini, a to Efendić radi svim svojim resursima i energijom, što znači da je izašao ili da snažno želi izaći iz okvira svojih ingerencija. Očito je da mu je malo lokalnih nadležnosti pa bi i na viši nivo odlučivanja...
Haris.ba

#21163 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

HelaS wrote: 26/08/2024 09:16
Haris.ba wrote: 26/08/2024 07:28 Vidjecemo na kraju, ali predvidjam istu situaciju ko kruzni u Hrasnom. Prljavo, upisano. Koristis ga samo ako si pistolj ponio.

Nisu za nas pothodnici.

Znam da ima neki propis da za pothodnike ima komunalna inspekcija opcinska koja pazi da li su uredni.

Pretpostavljam da onaj cija je cesta treba da to odrzava.

Na obje ceste je mislim FBiH. Ali, ne vidim problem sto ne bi opcina mogla to malo uljuditi sijalicom i ciscenjem.
HelaS

#21164 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by HelaS »

Haris.ba wrote: 26/08/2024 09:28
HelaS wrote: 26/08/2024 09:16

Nisu za nas pothodnici.

Znam da ima neki propis da za pothodnike ima komunalna inspekcija opcinska koja pazi da li su uredni.

Pretpostavljam da onaj cija je cesta treba da to odrzava.

Na obje ceste je mislim FBiH. Ali, ne vidim problem sto ne bi opcina mogla to malo uljuditi sijalicom i ciscenjem.
:thumbup:
So What!

#21165 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

Izgradnja IX transverzale - 25. 08. 2024.

Image

Image

Image

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#21166 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Truba »

moćno izgleda
samo da bude sve ok
VladaFBiH

#21167 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by VladaFBiH »

HelaS wrote: 26/08/2024 09:24
VladaFBiH wrote: 26/08/2024 08:59

Taj "najbolji" kandidat, kad se pojavio na plitičkoj sceni Sarajeva i bio kandidat prvi put, nije ni hodati asfaltom znao kako teba. Što znači da uvijek treba imati povjerenja u druge ljude, u novo i potencijalno moguće.

Ne poznajem precizno infrastrukturne propise Kantona i Općine Novi Grad, ali, laički, mislim da se načelnik općine ne treba brinuti i da ne treba "urbanizirati" projekte od višeg značaja, poput željezničkih trasa i pruga, tramvajskih, autoputa i ključnih gradskih saobraćajnica koje se nalaze na njegovoj općini, a to Efendić radi svim svojim resursima i energijom, što znači da je izašao ili da snažno želi izaći iz okvira svojih ingerencija. Očito je da mu je malo lokalnih nadležnosti pa bi i na viši nivo odlučivanja...
ni dan danas ne zna ali je iza njega tada stajala mašinerija a u međuvremenu on je izgradio nevjerovatnu bazu glasača tako da je jako teško bez nekog dobrog, sposobnog i zvučnog imena da se skine sa trona. Vidjeli smo na prošlim izborima koji su bili nepogodniji za njega da je to jako teško uraditi a naročito sada kada je trojka za*rala sa kandidatima u skoro svim opštinama u Sarajevu (imaju jedan svijetli primjer a ostalo su ublehe na kvadrat).
made_in_sarajevo

#21168 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by made_in_sarajevo »

eh jutros jednom covjeku iz boljakova pokazujem gdje bi stepenice trebale biti za most, kaze kakve stepenice lopovi ko i svi. gdje trotoar da ja hodam po kruznom toku necu ja na stepenice, gdje biciklisticka staza da mogu sa trotinetom ici. covjeku je 60 godina... :roll: :lol:
izbjeglica_iz_besmisla

#21169 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Kako je zamisljena veza prema autoputu?

Da li ce to biti nova odvojena ogradjena cesta koja direktno s novog KT vodi do starog KT paralelno s postojecom, ili ce sa ovog novog krruznog toka sve spajati na postojecu cesticu
VladaFBiH

#21170 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by VladaFBiH »

made_in_sarajevo wrote: 26/08/2024 14:24 eh jutros jednom covjeku iz boljakova pokazujem gdje bi stepenice trebale biti za most, kaze kakve stepenice lopovi ko i svi. gdje trotoar da ja hodam po kruznom toku necu ja na stepenice, gdje biciklisticka staza da mogu sa trotinetom ici. covjeku je 60 godina... :roll: :lol:
Sad će Rumenige da poentira to kod svog glasačkog tijela - biće priča vidite šta bude kada kanton i neki tamo ministri se miješaju u projekte i ne daju meni da radim svoj posao...
Haris.ba

#21171 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

made_in_sarajevo wrote: 26/08/2024 14:24 eh jutros jednom covjeku iz boljakova pokazujem gdje bi stepenice trebale biti za most, kaze kakve stepenice lopovi ko i svi. gdje trotoar da ja hodam po kruznom toku necu ja na stepenice, gdje biciklisticka staza da mogu sa trotinetom ici. covjeku je 60 godina... :roll: :lol:
Pa bice lift. :D
izbjeglica_iz_besmisla wrote: 26/08/2024 14:30 Kako je zamisljena veza prema autoputu?

Da li ce to biti nova odvojena ogradjena cesta koja direktno s novog KT vodi do starog KT paralelno s postojecom, ili ce sa ovog novog krruznog toka sve spajati na postojecu cesticu
4 trake do kruznog sa autocestom. Vec 2 dodatne trake uz staru cestu asfaltirane izmedju kruznih .

Naravno, niko ne govori sta ce biti kada se autocesta nastavi. :D

Vjerovatno desavanje naroda tipa "uzese nam autoput", i necu ja voziti 2 minute dalje da se spojim na autoput (mada, moguce je da ostave spoj za jednu traku na autoput).
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#21172 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

Sa kakvim mentolima dijelimo zrak :-)
Kuvet

#21173 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Kuvet »

_BataZiv_0809 wrote: 26/08/2024 14:49
Sa kakvim mentolima dijelimo zrak :-)
A sta ce, Boljakov, Buca i ostale karafeke.
akcija007

#21174 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by akcija007 »

Guzve ce se preseliti s tacke A na B a to je raskrsnica sa semaforima Bulevara Mese Selimovica i mosta (kod nekadasnjeg Forda). Bit ce haoss pogotvu za skretanje lijevo prema gradu - nakon kruznog kod Lidl dolazim na most i hocu lijevo za grad na Bulevar i tu ce biti haosss .
U ovom "paketu" niko ne rjesava tu raskranicu
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#21175 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

akcija007 wrote: 26/08/2024 15:20 Guzve ce se preseliti s tacke A na B a to je raskrsnica sa semaforima Bulevara Mese Selimovica i mosta (kod nekadasnjeg Forda). Bit ce haoss pogotvu za skretanje lijevo prema gradu - nakon kruznog kod Lidl dolazim na most i hocu lijevo za grad na Bulevar i tu ce biti haosss .
U ovom "paketu" niko ne rjesava tu raskranicu
kad i kad sam to pisao
pa evo i danas, napravili su KT u Džemala Bijedića kod energoinvesta i šta su dobili, opet gužva samo ne čekaš na semafor koji je prije bio, već kao i uvijek čekaš na semafor na glavnoj da otvori...

ako se to ne riješi, dakle da se most nastavlja na Alipašino i da skretanje ide na Bulevar stalno, šta imaš od svega toga, ništa.
Post Reply