Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Orange Revolution

#21151 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Orange Revolution »

travnik wrote:
Orange Revolution wrote:Svka vam čast predsjedniče Komšiću,prezadovljni smo vašom prinicipijelnosti i dokazom da niste ""jednaki i isti kao ovi do sada,jasno je kao dan zašto su se ibretili na VERTIKALU" i ostali zaćuđeni istupanjem a ne dilovima oko fotelja.
Strah od vertikale u bilo kojem resoru je strah od otkrića raznih jaransko familijarnih i podobnih stranački ljudi koji baš i nemaju veze s bilo čim nego su samo podobni.
Predsjedniče Komšiću,imate iskrenu podršku od svih nas koji vas vide kao jedinog ispravnog i poštenog,posebno vas podržavamo u ujedinjenju ljevice i samim tim razbijanju fame nacionalnog i vitalnog nacionalnog interesa.
A šta podrazumijeva ujedinjena ljevica? Koje stranke? SDP i DF? Pa to je de facto bila jedna stranka i jedo biračko tijelo do prije nekoliko mjeseci. To je opet varijanta ujedinjene ljevice za FBiH ili preciznije nekoliko kantona. Kolika je snaga SDP-a, DF i sličnih stranaka u RS-u, odnosno na pola države? Mjeri se u promilima. Ovo oko ujedinjenja stranaka ljevice je još jedna medijski isforsirana priča. Kao ljevica će donijeti promjene u BiH, bit će med i mlijeko. Samo što ni'ko ne kaže, kako mogu promijeniti spomenute stranke u RS-u bilo šta. Druga je priča što je upitno uopće postojanje ljevice, osim na papiru i u programima, već u stvarnom djelovanju.
Griješiš,ujedinjena ljevica je mnogo više od konstutivnih(ko fol) ..
tandmand

#21152 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by tandmand »

pumica wrote: SDA (Adil Osmanovic drugi gost) je predlozila HDZu da, umjesto sto ocekuju od SDA da nadje treceg partnera, uvede HDZ 90 u vlast :izet:
Predlaze federalnu vladu pod kontrolom HNSa? Blago pameti. :-)
pumica

#21153 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

tandmand wrote:
pumica wrote: SDA (Adil Osmanovic drugi gost) je predlozila HDZu da, umjesto sto ocekuju od SDA da nadje treceg partnera, uvede HDZ 90 u vlast :izet:
:zzzz:
Toliko o stvarnom znacaju hns-a :lol:
tandmand

#21154 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by tandmand »

Skijaš wrote:HDZ je dobio ovu partiju, ustvari nije dobio nego je Sarajevo predalo. Pitanje je samo koliko će skalpova Čović staviti za pojas, a to hoće li ih biti X ili Y, potpuno je nebitno i ne vidim čemu uzbuđenje oko jedne ili dvije fotelje. HDZ je pobjedio kada je Sarajevo pristalo na Čovićev monopol nad etničkom kvotom, ovo što se sada dešava jeste samo utvrđivanje modaliteta te predaje i kako rekoh, broj skalpova poražene strane.

U dugom ratu koji traje već dvije decenije i koji će trajati još koju, ovo je velika pobjeda HDZ-a i politike koju ta šovinistička stranka promoviše.
:thumbup:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#21155 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

(Ne)svjesno obmanjivanje javnosti
Čovićeva amnezija: Zaboravio da je potpisao sporazum o koaliranju i sa DF-om!
Image
Dragan Čović, predjsednik DHZ-a BiH večeras je kazao da je za njega jedini partner SDA, i pri tome je očito zaboravio sporazum potpisan još u novembru prošle godine tačnije 11. novembra, piše novinska agencija Patria
- Što se tiče HDZ-a mi smo napravili jednu listu stranaka s kojima smo išli na izbore i vidjet ćemo kako i u kom pravcu će ići razgovori koji će se obaviti narednih dana. Ali, što se mene tiče jednaka je mogućnost da ostane i manjinska vlada ili da napravimo neke drugačije promjene – kazao je Čović, tvrdeći da im je SDA jedini partner.
Kako bismo osvježili pamćenje Čovića objavljujemo potpisan sporazum Stranka demokratske akcije (SDA), Demokratska fronta (DF) i Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), odnosno lideri ovih stranaka potpisali su sporazum o zajedničkom djelovanju u vlasti na svim nivoima, kao i ciljevima buduće vlasti.
Osnova potpisanog sporazuma "Programska načela stranaka i koalicija za uspostavljanje i djelovanje vlasti u Bosni i Hercegovini" čini onih deset tačaka koje su dogovorene i prezentirane javnosti, a to su: Ustav i Izborni zakon, euroatlantske integracije, vladavina prava, ekonomskosocijalna reforma, infrastrukturni projekti, osiguranje ravnopravnosti naroda i građana i očuvanje nacionalnog identiteta, prava branitelja, održivi povratak, prevencija i otklanjanje elementarnih nepogoda i konkretne mjere, plan i rokovi realizacije.
Stranke su se tada opredijelile da što prije formiraju vlast na svim nivoima, ali do danas to nije učinjeno. A, sada je Čović uprokos njegovom potpisu negirao da im je DF partner!

Hajd šHo se Čavara izblamira al šHo Stožernik LegitimniH slaga to nebi pas s maslom pojo :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#21156 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Hafis wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:DF neće dobiti ovo što traži i mislim da ovo nisu dobre pregovaračke pozicije.
Ma daaaj....nemoj nam sad to raditi...ne mogu vjerovati.
Inače, u tebe svaki put - drugi dan - druga nafaka.
Drugu si pjesmu pjevao jučer, a opet drugu prekjučer.... i tako redom.
Izmišljaš.

Moj stav je da DF treba pristati na 4+1, ali dva jaka ministarstva. DF traži tri jaka, tri najjača minitarstva, po novom, i ne vjerujem da će to dobiti. :)

Što se prihvatanja budžeta tiče, to je svakako obaveza. Međutim, problem je sa Vladom koja više nema pravo na tehnički mandat. Baš kao što je i problem sa istekom 30 dana od dana imenovanja mandatara za sastav Vijeća ministara, i onda treba sve opet. A ne vjerujem da Bakir ima pričuvanog kuma.

I tako. Šta ima u stolnom ?! Zaobiđe Kolinda danas? Ćavara i kondukterka iz Livna obišli Begovu, pojeli ćevape ?! Šta nam ovo rade, moj doktore ?!
Last edited by It_is_a_Leclerc on 03/03/2015 23:02, edited 1 time in total.
tandmand

#21157 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by tandmand »

pici wrote:Hajd šHo se Čavara izblamira al šHo Stožernik LegitimniH slaga to nebi pas s maslom pojo :mrgreen:
Ako se i blamirao, onda je to bilo svjesno, jer do sada je Sarajevo toliko fora popusilo da je kontao zasto ne pokusati sa jos jednom.
Cudi me da nije naredio - potcinjavanje. :D
mO k3

#21158 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mO k3 »

pici wrote:
(Ne)svjesno obmanjivanje javnosti
Čovićeva amnezija: Zaboravio da je potpisao sporazum o koaliranju i sa DF-om!
Image
Dragan Čović, predjsednik DHZ-a BiH večeras je kazao da je za njega jedini partner SDA, i pri tome je očito zaboravio sporazum potpisan još u novembru prošle godine tačnije 11. novembra, piše novinska agencija Patria
- Što se tiče HDZ-a mi smo napravili jednu listu stranaka s kojima smo išli na izbore i vidjet ćemo kako i u kom pravcu će ići razgovori koji će se obaviti narednih dana. Ali, što se mene tiče jednaka je mogućnost da ostane i manjinska vlada ili da napravimo neke drugačije promjene – kazao je Čović, tvrdeći da im je SDA jedini partner.
Kako bismo osvježili pamćenje Čovića objavljujemo potpisan sporazum Stranka demokratske akcije (SDA), Demokratska fronta (DF) i Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), odnosno lideri ovih stranaka potpisali su sporazum o zajedničkom djelovanju u vlasti na svim nivoima, kao i ciljevima buduće vlasti.
Osnova potpisanog sporazuma "Programska načela stranaka i koalicija za uspostavljanje i djelovanje vlasti u Bosni i Hercegovini" čini onih deset tačaka koje su dogovorene i prezentirane javnosti, a to su: Ustav i Izborni zakon, euroatlantske integracije, vladavina prava, ekonomskosocijalna reforma, infrastrukturni projekti, osiguranje ravnopravnosti naroda i građana i očuvanje nacionalnog identiteta, prava branitelja, održivi povratak, prevencija i otklanjanje elementarnih nepogoda i konkretne mjere, plan i rokovi realizacije.
Stranke su se tada opredijelile da što prije formiraju vlast na svim nivoima, ali do danas to nije učinjeno. A, sada je Čović uprokos njegovom potpisu negirao da im je DF partner!

Hajd šHo se Čavara izblamira al šHo Stožernik LegitimniH slaga to nebi pas s maslom pojo :mrgreen:
Cirilicar je Dodik samo u drugoj boji ,jedna velika razlika je u njima dodik ima svoj entitet dok cirilcar nea :mrgreen:
Danguba

#21159 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Danguba »

mO k3 wrote: Cirilicar je Dodik samo u drugoj boji ,jedna velika razlika je u njima dodik ima svoj entitet dok cirilcar nea :mrgreen:
nema veze...dat cemo i njemu negdje iznad jajca :D
zagor 19

#21160 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zagor 19 »

pumica wrote:
tandmand wrote:
Toliko o stvarnom znacaju hns-a :lol:[/quote

Ja bih se bar malo zabrinuo o "stvarnom značaju HNS-a", jer ne znam otkud ta superiorna hladnokrvnost, kad iz RS-a i "Herceg -Bosne" već 20 godina pušu za vrat Bosni Hercegovini i evo već prolaze kao normalne teze o "stožernoj stranci" o ekskluzivnom pravu predstavljanja jednog naroda od strane jedne stranke, pa do toga da je član Predsjedništva predstavnik jednog naroda iz BiH. Sve su to -nebuloze i laži, ali mi u tim lažima živimo. Niti je dodikova priča o refendumu ikada bila za čisto odbacivanje i podcjenjivanje, a pogotovu nije sada u svjetlu nove konstelacije odnosa Rusije i NATO odn. Zapada.
It_is_a_Leclerc

#21161 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Bakir je skontao novu formulu. (Ovu mi je informaciju, bit ću neskroman, spomenuo danas jedan član Predsjedništva SDA. To je samo ideja koju su jučer spominjali )

HDZ 6 (od toga je 1 zajedničko sa SDA )
DF 5 (od toga je 1 zajedničko sa SDA)
SDA 5 sa premijerskim mjestom.

Vidjet ćemo hoće li moći ovo da prođe.
Mislim da će zapeti na finansijama.
Tyke

#21162 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Tyke »

Ja sam i dalje za to da DF bjezi u opoziciju i ceka naredne izbore, dobro pripremajuci teren. Neka i Jasmina Imamovica ubace tu. :D
Ovako i da dobije 6 mjesta, opet nece nista korisno uraditi i pit ce vatru kako god okrenes. Sa druge strane, prica o nekakvoj H-B je lozionicarska prica, bez ikakve realne osnove i mogucnosti, tako da bolje onda cekati i gledati iz prikrajka kako jos jednom poklonici lika i trabunjanja Dragana Covica rone suze jer im HDZ nista dobra ne donese, kao i glasacima SDA.
megaman4

#21163 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by megaman4 »

It_is_a_Leclerc wrote:Bakir je skontao novu formulu. (Ovu mi je informaciju, bit ću neskroman, spomenuo danas jedan član Predsjedništva SDA. To je samo ideja koju su jučer spominjali )

Više nije problem ni HDZ ni DF nego je problem princip, jer DF ali i HDZ ne žele popustiti ni za 1 mm, a svako odugovlačenje vodi FBiH u kolaps i pravni haos, pa se i ne trebamo čuditi što oni iz RS-a kažu, eto vidite da nije do nas. :-)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#21164 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:Bakir je skontao novu formulu. (Ovu mi je informaciju, bit ću neskroman, spomenuo danas jedan član Predsjedništva SDA. To je samo ideja koju su jučer spominjali )

Nije ni to u redu i ma koliko ne volim SDA oni su apsolutni pobjednici izbora i nikako ne mogu imati isti broj mjesta kao DF kao sto ni HDZ ne moze imati isto mjesta kao DF. Molim lijepo 6+1-5-4 je jedini pravicni odnos s tim da HDZ ne moze ama bas nikako imati mintre finansija i u drzavnoj i u federalnoj vladi ali bas nikako!!!!!
hrasno38

#21165 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

GoldenSpoon

#21166 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GoldenSpoon »

hrasno38 wrote:http://www.fokus.ba/55530/vijesti/bih/k ... jel-video/

hehehehehhe e bas tako!!!
samo sto mu ga shuknu opet za trezor :lol: :lol: :lol: :lol:
It_is_a_Leclerc

#21167 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Ne znam čemu panika da HDZ ima ministre finansija na oba nivoa, a SNSD u RS-u ?! Pa zar nije takva situacija bila od 2002-2006 i od 2006-2010 ?! I nije država propala ni za milimetar. Dapače, u oba perioda je bilo nekog napretka.
hrasno38

#21168 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:Ne znam čemu panika da HDZ ima ministre finansija na oba nivoa, a SNSD u RS-u ?! Pa zar nije takva situacija bila od 2002-2006 i od 2006-2010 ?! I nije država propala ni za milimetar. Dapače, u oba perioda je bilo nekog napretka.
Nije u pitanju panika nego princip i nemam apsolutno nikakav problem da to drze hrvati ali ne iz HDZ-a na oba nivoa vlasti
cvrčak_na_hedonizmu

#21169 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

– Pitate me zašto su propali pregovori? Ja ne znam šta su ona dvojica mislila koga imaju preko puta. Dječaka, jel? Jedan od njih mi je rekao: “Ti si patriota. Nećeš ti to uraditi”. Ma, nemoj molim te. Ja patriota? I ja opet ginem, a ti opet u trezor? – slikovito je opisao Komšić način na koji su pregovori propali, te dodao kako predstavlja “drugu Bosnu i Hercegovinu”.

– Ta druga BiH je jača od ove kakva jest sad. Samo je na nama odgovornost i obaveza, da o onome što pričamo na ovome mjestu artikulišemo, uobličimo i jasno pred ljude izađemo.
Bogme, šta god se pričalo ( prvi ja ) naguzi ih Željko pošteno. Isjerao je SDA na čistinu uz veoma gadan izbor, Fahro ili manjinska vlada ( mislim postoje i još neke matematičke varijante sa još nekoliko stranaka, al to je još veći debakl u najavi ), a vremena nema. SDP neće u vladu, sad jel bio dogovor ili nije, jel kukavičije jaje ili ne, SDA je gologuza, a okolo puše li puše :D

Ovakvim izjavama i nerealnim zahtjevima Komšić ih još više gura od sebe, diže rejting i šta god da se desi ima win-win situaciju. Ako SDA pristane, izgubiće nekoliko jakih ministarstava ( manje uhljeba, više nezadovoljnih ) pri čemu DF ispada u pravu sa pričom da SDA ne benda 2% svoje birače, da su pojeftinili glasove, da izlaze u susret HDZ-u, da šuruju sa njima. Ako ne prihvate, manjinska vlada ( ho, ho, ho, ho ) ili Tornjak. Belaj.

Iskreno, mislio sam, kao i većina, a tako je i krenulo da će SDA po starom dobrom običaju bez ikakvih problema iskoristiti DF, a onda ih u svom stilu odbaciti kao potrošeni kondom. Realnost govori da se dešava potpuno suprotna situacija :-D SDA je nadigrana odnosno Bakir je nadigran ko dječačić ( rahmetli Tihić je bio zajeban igrač, za razliku od ovog nesposobnog bekana ). SDA se dovela od izbornog pobjednika do izbornog gubitnika u 5 mjeseci, a vlast nije ni formirana :shock:

Priče kako je trebalo ući u vlast i nešto promijeniti, a imati preko puta SDA i HDZ su jednake pričama kako možeš ući u rijeku punu krokodila naoružan onom mrežicom sa kojom se love leptiri :D Ovi su, očekivano, pokazali pravo lice u pregovorima, a DF&Komšić su ih neočekivano otresli. Bila je priča ima puno uhljeba u DF-u, sigurno ulaze u vlast. Wrong. Neočekivano.

Fol, nemamo više vremena, jah, a kao inače smo ga super koristili, sve produktivnosti, inicijative i rješenja ispadaju iz državnih institucija :oops:

Mudro odigrano, pred golom su, da vidimo mogu li zabiti pobjedonosni zgoditak :gunjastajl:
pumica

#21170 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

zagor 19 wrote:
pumica wrote:
tandmand wrote: Predlaze federalnu vladu pod kontrolom HNSa? Blago pameti. :-)
Toliko o stvarnom znacaju hns-a :lol:
Ja bih se bar malo zabrinuo o "stvarnom značaju HNS-a", jer ne znam otkud ta superiorna hladnokrvnost, kad iz RS-a i "Herceg -Bosne" već 20 godina pušu za vrat Bosni Hercegovini i evo već prolaze kao normalne teze o "stožernoj stranci" o ekskluzivnom pravu predstavljanja jednog naroda od strane jedne stranke, pa do toga da je član Predsjedništva predstavnik jednog naroda iz BiH. Sve su to -nebuloze i laži, ali mi u tim lažima živimo. Niti je dodikova priča o refendumu ikada bila za čisto odbacivanje i podcjenjivanje, a pogotovu nije sada u svjetlu nove konstelacije odnosa Rusije i NATO odn. Zapada.
Ja nisam mislila na znacaj HNSa sa naseg aspekta nego se postavlja pitanje sta Legitimnom znaci taj sabor obzirom da u sirokom luku zaobilazi HDZ90 u formiranju vlasti.
Teniser

#21171 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Teniser »

HM 2011 wrote:
Teniser wrote:Što kukate zeleni,bojite se otkrivanja talova,rodbinskih i stranačkih veza,neće više biti komisija i savjetnika da uhljebite 10000 podobnih,kako će vam sad Bakir ispoštovati onih 100,000 radnih mjesta,to je sigurno mislio kroz stolice u NO,Komisijama i tobože savjetnicima.

Izdrži Željko,svaka čast drži se prinicipa jbš talove s konstutivnim rinakama..
To Željko sve im u brk sreži......

Sve talove otkrij, rodbinske i stranačke veze, komisije i savjetnike - ti si novi u vlasti - sad si taze s marsa pao.....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

željko nije etničar,

željko nije etničar....
Bravo,za Bakira i Čovića on jeste marsovac,NLO,zamisli neće s njima u talove i oni iznenađeni.
Dali će nova vlast na čelu s SDA dati lovu za ubrzanje izgradnje zatvora u Lukavici,sumnjam,ne trebaju njima gansonjere tamo,oni su sebi osigurali komotnije..
maher

#21172 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by maher »

u oktobru je bilo da za df nisu vazna ministarstva, sada su odjednom vazna ministarstva ...
porazavajuce je ministarstva dijeliti na vazna i nevazna ... i gledati ih kao odvojene dijelove kao da vlada nije jedna cjelina ... sve sto se radi u bilo kom ministarstvu uzrocno-posljedicno je povezano i sa ostalim ministarstvima ...
jos gore je nametati ovu vertikalu koju df spominje, staviti citavu industriju ili energetiku pod kontrolu jedne stranke - katastrofalno ...
niko o programu i ne prica ... ovaj program, koji je predlozio kandidat za premijera, niko ne komentarise ... mada mi se cini samo kao spisak zelja ... i da je covjek malo pobrkao strateske i operativne ciljeve ...
eifel

#21173 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by eifel »

DF SE VRAĆA ZA PREGOVARAČKI STO: Nastavak pregovora u petak, rješenje nadohvat ruke!

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/195 ... _ruke.html
Altsa

#21174 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Altsa »

StozerniH vec pravi kalkulacije tvrdeci da je njihovo ministarstvo financija o cemu se ne moze pregovarati. znaci o drugim stvarima se da. :izet:
volta dzontra

#21175 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by volta dzontra »

stari grad Visegrad wrote:Je li HDZ vec dobio Ministarstvo finansija, ili ga trazi?

Ima mnogo pametnih ljudi u dijaspori, koji su se pokazali izvandredni. Npr. Sanela Jenkins, ona bi bila odlicna mistrica finansija, a uz to je bogata. Neka je predlozi DF, zasto ta pozicija ne bi pripala DF-u?
Ova ti je dobra. Sanelu za ministra financija pa se onda nas budzet recimo uda za norveski budzet pa za par godina se razidjemo :D :D :D :D
Post Reply