Nisam ja ni mislio da bi se mi nekad slozili oko neceg.Ja ne mislim ds si u pravu.Ali to nebi trebala bit tema.
Nije propust servisera,licno sam mjerio sve,na plus vanjskoj,kad je napunjena tacno na mjeru,bilo ok,uz nekih 1kw struje izbaci 3-4 kw toplote zavisno od uslova to je ok......ali pade na -5 i uzas......posle ponovo na plusu sve ok.......u poredjenju sa fujitsu daikin mitsama koje sam isto mjerio ,lg je bio uzas za grijanje.
Moj lg je kuoljen davno ,zaboravio sam nesto kao s12 pa jos nesto posle neka slova.Nije valjao.Komsije imaju drugacije modele ne valjaju za grijanje.Rodjak ima cijelu kucu pokrio sa nakim p12en i p18en ni oni ne valjaju za grijanje itd......ja se nebi u to upustao.......a ako ti zelis uredu,cak cu ti i palceve drzat.
Mene zivo zanima kako rade novi fujitsu,jer neki imaju lg kompresore.Vidio sam kako radi fujitsu 14-18 lmc i svidja mi se kako radi,ali u njoj je mits twin ugradjen
Nisam skontao sta je problem bio sa nocriom.Prestala se proizvodit ,dosao novi model nocria x mislim da je jos aktuelna,jedini problem je sto je kostala 5000km sad vjerovatno i vise sve je poskupilo.Ja sam svoju uhvatio za 1900 km tolko danas kostaju klimice od 25 kg
Za toliko para nije se moglo dobit vise muzike.Sad poslije 12 godina ne moram citat spec da bi to znao.Prije sam imao lg i mislio sam da klime ne mogu grijat dobro kad je minus.Pa sam iz straha trazio da probam jos sta mocno.Fujitsu me i ubijedio da moze.
Posle sam uzeo daikin,koji je igracka za fujitsu,ali je bio jeftin,i modulirao je skoro kao skupe toshibe,bez pauza,tiho lagano,i nju koristimo vise nego nocriu,samo kad zazimi jako onda fujitsu preuzme glavnu rijec.
Elem......znam da si imao top model toshibe.....pa mi cudno da uopce pricas o lg u