Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
eh to je ono sto te ja citiram i sto govorim, a ti sada ismijavas. Mi smo sami sebi problem. Je li i ovdje "srbin" ili "hrvat" problem ili nas javasluk?
U ovom slucaju sve pomalo. GP nema dovoljno ljudi, ni blizu da pokrije granicu, "Srbin" i "Hrvat(mozda)" bas i ne daju da se zaposle novi ljudi, a druga stvar ocito je kako "Srbi" u GP-u vide granicu sa Srbijom. E onda je dosao javasluk, MUP CP-a ce da pomaze GP-u, kakva genijalna solucija pa samo bi Bosnjak pristao na nesto takvo.
O koruptivnom karakteru svih nasih etnija na granici ne treba pricati, nije tematika, ali je dokaz da smo iste gore list.
dr_Evil wrote: ↑26/03/2025 16:23
"Srbi" u GP-u vide granicu sa Srbijom.
Prelazio sam par puta granicu sa Srbijom i pazi sada, ni jednom me nije kontrolsiao srbin. Par puta usao u pricu, B covjek iz Zivinica. Kako i zasto, nisam ulazio u to.
Kad sam prošle godine prolazio preko GP Rača primjetio sam da uopće nije bilo državne zastave. Hajd što nema rampe, nema ni zastave. A brat bratu, džaba su i ti nazovi policajci na tom mjestu. Bolje poravnat to bagerima i da se prolazi kako hoće. Imaš granicu na papiru a u stvarnosti imaš jednu veliku qurčinu
Zbog brojnih procesnih i materijalnih grešaka, Sud BiH vratio je Tužilaštvu BiH zahtjev za raspisivanje međunarodne potjernice za predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, saznaje Istraga.ba. Tužilaštvu je, kako saznajemo, naređeno da do kraja dana dostavi novi, uređeni zahtjev za raspisivanje međunarodne potjernice.
U zahtjevu koji je potpisala tužiteljica Vedrana Mijović bilo je zatraženo raspisivanje međunarodne potjernice za Miloradom Dodikom, Nenadom Stevandićem i Radovanom Viškovićem koji su osumnjičeni za rušenje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine. Upravo takvim zahtjevom Tužilaštvo je napravilo veliki propust jer je zatražilo raspisivanje međunarodne potjernice za Stevandićem i Viškovićem koji se nalaze u Bosni i Hercegovini. Zbog toga je Sud BiH vratio ovaj zahtjev na doradu.
Ukoliko Tužilaštvo dostavi uređen prijedlog, Sud BiH bi najkasnije sutra mogao raspisati međunarodnu potjernicu za Miloradom Dodikom. No, to ne znači da će ta potjernica odmah biti u sistemu Interpola. Sud BiH, naime, potjernicu dostavlja Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH u okviru koje djeluje bh. ogranak Interpola. Nakon što se provjeri da li potjernica ispunjava formalne podatke, dokumenti će biti poslati u sjedište Interpola u Lyonu. U sjedištu Interpola bi, potom, nekoliko dana potrajala provjera svih navoda i pratećih dokumenata nakon čega centralan Interpola odlučuje da li će potjernicu za Dodikom ubaciti u svoj sistem.
Postoji, međutim, u svemu tome i jedan objektivni problem. Dodik bi se u Bosnu i Hercegovinu mogao vratiti prije nego što Interpolova potjernica bude ubačena u sistem Interpola. U tom slučaju se ne bi stekli uslovi za objavu potjernice u bazi Interpola.
Rade institucije
Jel Čampi zajebo ili ovaj Đermin? 8 faking tužilaca radi na ovom slučaju i jade jadne ne znaju napisati potjernicu. Najizvikanija struka je ova pravna, koji nesposobnjakovići tamo parazitiraju. Nevjerovatno..
Dr Arsla wrote: ↑26/03/2025 16:43
Kad sam prošle godine prolazio preko GP Rača primjetio sam da uopće nije bilo državne zastave. Hajd što nema rampe, nema ni zastave. A brat bratu, džaba su i ti nazovi policajci na tom mjestu. Bolje poravnat to bagerima i da se prolazi kako hoće. Imaš granicu na papiru a u stvarnosti imaš jednu veliku qurčinu
Svi prelazi prema Srbiji i Crnoj Gori su tu samo na papiru. Za 50-100KM prevozis sta hoces.
Interpolova potjernica je smijurija. Covjek nije u bjekstvu, vratit ce se za par dana pa neka ga hapse. Tu su i Stevandic i Viskovic. Oni bi da drugi urade njihov posao.
Svi prelazi prema Srbiji i Crnoj Gori su tu samo na papiru. Za 50-100KM prevozis sta hoces.
A ja se pitam otkud po Sarajevu onoliki sjenički sir, kajmak i paprika u pavlaci!
Zbog brojnih procesnih i materijalnih grešaka, Sud BiH vratio je Tužilaštvu BiH zahtjev za raspisivanje međunarodne potjernice za predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, saznaje Istraga.ba. Tužilaštvu je, kako saznajemo, naređeno da do kraja dana dostavi novi, uređeni zahtjev za raspisivanje međunarodne potjernice.
U zahtjevu koji je potpisala tužiteljica Vedrana Mijović bilo je zatraženo raspisivanje međunarodne potjernice za Miloradom Dodikom, Nenadom Stevandićem i Radovanom Viškovićem koji su osumnjičeni za rušenje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine. Upravo takvim zahtjevom Tužilaštvo je napravilo veliki propust jer je zatražilo raspisivanje međunarodne potjernice za Stevandićem i Viškovićem koji se nalaze u Bosni i Hercegovini. Zbog toga je Sud BiH vratio ovaj zahtjev na doradu.
Ukoliko Tužilaštvo dostavi uređen prijedlog, Sud BiH bi najkasnije sutra mogao raspisati međunarodnu potjernicu za Miloradom Dodikom. No, to ne znači da će ta potjernica odmah biti u sistemu Interpola. Sud BiH, naime, potjernicu dostavlja Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH u okviru koje djeluje bh. ogranak Interpola. Nakon što se provjeri da li potjernica ispunjava formalne podatke, dokumenti će biti poslati u sjedište Interpola u Lyonu. U sjedištu Interpola bi, potom, nekoliko dana potrajala provjera svih navoda i pratećih dokumenata nakon čega centralan Interpola odlučuje da li će potjernicu za Dodikom ubaciti u svoj sistem.
Postoji, međutim, u svemu tome i jedan objektivni problem. Dodik bi se u Bosnu i Hercegovinu mogao vratiti prije nego što Interpolova potjernica bude ubačena u sistem Interpola. U tom slučaju se ne bi stekli uslovi za objavu potjernice u bazi Interpola.
Sistem fercera……. I sve nekako u zadnji momenat Dodo se izvuce….. kakve hebene “koincidencije”
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik- ... /250326169
Dodikovom ulizivanju nema kraja..
Na kraju mu možda ovo uvlačenje jakim u guz*** i urodi plodom..
A sve samo da bi nastavio vladati i nastavio sa diktaturom.
Njega je najbolje da skine sa vlasti sopstveni narod.
Kako god, siguran sam da bi uklanjanjem vepra sa ovih prostora svanulo svim narodima u BiH.
27 godina narcisoidna primitivčina psihički truje cijelu BiH.
Haris033 wrote: ↑26/03/2025 17:25 https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik- ... /250326169
Kako god, siguran sam da bi uklanjanjem vepra sa ovih prostora svanulo svim narodima u BiH.
Bez sistemskog rješavanja problema doći će novi Dodik za 10-15 godina. Samo tada neće biti stranih sudija u Ustavnom sudu
Mi smo u ovu krizu usli imenovanjem Schmidta. Rusija ga nije priznala, a nije ni Dodik i sve radi po njihovom nalogu. Eskalacija je prvobitno izbjegnuta zahvaljujuci otporu Ukrajine. Sad je kulminirala zbog prvostepene presude i Schmidtovih izmjena krivicnicnog zakona. Dodik je prije presude izjavio da, u slucaju da presuda bude osudjujuca, rs ce krenuti u otcjepljenje.
Dakle, problem je mnogo siri od toga da institucije, u ovom slucaju policijske, ne rade svoj posao. To se nekako uvijek slutilo
Kriza se realno ne moze rijesiti bez OHR, EU i USA jer su direktno upleteni u trenutna desavanja. Mislim da imenovanje novog ministra sigurnosti i direktora SIPAe nece biti dovoljno.
Krmak se razletio na sve strane, vrsi drzavni udar, lobira po Izraelu, otvoreno prijeti, izjavljuje sta mi padne pa pamet, prelazi granice ko da ih i nema, sprda se sa drzavom, zapisava je svakim danom sve vise...a sa druge strane ponestaje "institucionalnih" odgovora, samoobmane tipa "strpite se" "institucije samo sto nisu proradile" i sl.
I onda te jos forumski pokemoni napadnu da si bot, ako opises situaciju onakvu kakva jeste.
Last edited by LSD on 26/03/2025 17:34, edited 1 time in total.
Haris033 wrote: ↑26/03/2025 17:25 https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik- ... /250326169
Nije nimalo naivno ovo sto Dodik radi sa odlaskom u Izrael. Jako namazan i pametan potez s njegove strane.
Haris033 wrote: ↑26/03/2025 17:31
Dodik je diktator i kriminalac i treba što prije da završi iza rešetaka.
Opozicija RS-a kakva god da je, bolja je za BiH od primitivnog diktatora!
Kako vam ne dosadi sa tim ublehama, pobogu
Pretpostavljam da je pocetkom 2000-tih bila prica "Karadzic je ratni zlocinac i treba sto prije u Hag. Dodik kakav god da je bolji je za BiH od ratnog zlocinca".
Nije nimalo naivno ovo sto Dodik radi sa odlaskom u Izrael. Jako namazan i pametan potez s njegove strane.
Mislim da su Izraelci ipak pametniji, u stvari nadam se... Imaju dovoljno problema sa imidzom svakako, jos im Dodik fali, a on niti ima ikakvu moc, hemde negator genocida, bjegunac od pravde. Ali, svasta je moguce.
Haris033 wrote: ↑26/03/2025 17:31
Dodik je diktator i kriminalac i treba što prije da završi iza rešetaka.
Opozicija RS-a kakva god da je, bolja je za BiH od primitivnog diktatora!
I Dodik je dok je bio opozicija govorio da su Karadžić i Mladić ratni zločinci