Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
todd_smith

#21126 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

Charuga wrote:
1946--1987 wrote:Ja skidam kapu onom kome je do prcanja nakon onog jucer :mrgreen:
Peljto kakav je to klosar, svaki pogled krivi je svirao kao faul, naravno da tu nema utakmice onda.
Ne kazem da bi bio el klasiko bez toga al bi bilo gledljivije jebo ga faul u picku.
Išao je na "sigurno", da ga slučajno ne bi neko prozvao poslije utakmice kako je izgubio zbog njega. Samo sjeckanje, sjeckanje i sjeckanje ...
Ma lik je uzasan bio. Hajde sto je sjeckao igru nego, pusti prednost i kada krene prednost debil vrati nazad. Nama da nepostojuci faul i onda vama poslije par minuta vrati sa nepostojucim faulom jer je nama jedan dao. Wtf

Utakmica je bila sranje ali on je branio da se na par minuta krene igrati kako treba.
Logovan

#21127 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

spree wrote: A i on je padao vala, al' eto. Sudija glupan mogao je pola faula ne svirati. Ne bi ni igraci toliko bacali kad bi vidjeli da im ne svira.

Poslano sa mog koristeći Tapatalk
Ma druga je sad stvar ako je simulirao u nekim situacijama.
kory_galaktikos wrote: jest jak ćaća ga je.bo , za nas derbi i prejak pa je sve svirano :p
Jak ili ne, ne možeš reći da nisam u pravu.
Bambino Blu

#21128 Re: Sarajevski derbi

Post by Bambino Blu »

MrkiMedjed87 wrote:
sumirprimus wrote:
Bambino Blu wrote:Samo ne treba preskociti da se MUP-u jebe od do znaci. Kakvi su to sljamovi to je za nevjerovati. Govna da ne mogu veca biti fuj fuj fuj. Pocrkali Amin
sho sha je bilo?
Koliko ja znam nisu dali unijeti zastave i sve ostalo za koreografiju koja je prvo bila dopustena pa onda odjednom sve vraceno sa stadiona

:thumbup: i jos jednom pocrkali Amin
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#21129 Re: Sarajevski derbi

Post by Pitar sa Kariba »

1946--1987

#21130 Re: Sarajevski derbi

Post by 1946--1987 »

Nazva frajer manijake psima hladno :run:
sarajevo999999

#21131 Re: Sarajevski derbi

Post by sarajevo999999 »

BlueBlood wrote:Prosao sam mnoga sela i stadione i definitvno najveca rupa u drzavi je stadion Kosevo. Oronuli i zaostali olimpijski stadion je sve prije nego stadion za fudbalske utakmice i ne treba puno pameti da se vidi da je tu nekad bila bara ili jezero.Rusenje i pravljenje nekog modernog kupalista ili umjetnog jezera bi rijesio problem sarajlija sa ovim oronulim komunistickim stadionom koji trenutno ne sluzi ni za sta.

Za jak centar zajedno :thumbup: :bih:
Jednom isao na Plavu vodu sa ekskurzijom.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#21132 Re: Sarajevski derbi

Post by Pitar sa Kariba »

Još jedna lijepa strana derbija :thumbup:

Tomahawk11
Globalni moderator

#21133 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

lendric wrote:pošto vidim svi pitari zaključiše da su bolji od nas, zašto nas ne dobiste? vidim dzakmic im neke bajke priča, bekić zatvorio stevanovića :lol: :lol:
Zato sto ste se ovdje hvalili kako cete nas dobiti, pa bi ispalo bezveze da smo mi dobili.
Ovako smo sa remijem ''iznenadili'' 8)
Tomahawk11
Globalni moderator

#21134 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Ne znam jesi li upratio, ja sam i prije utakmice pisao da ce vjerovatno biti 0-0, a nadam se eventualnih 1-0 za nas.
A poslije utakmice sam susret opisao kao duel loseg i goreg.
Pusti tu pricu nismo uzeli. Derbiji se uglavnom zavrsavaju sa nista-nista ili pobjedom slucajnim uzorkom.
Uglavnom ste bili optimisticniji od nas.

Nije nikakva satisfakcija ni to da budes kao bolji na terenu, a ono zavrsi 0-0. Ocito da si smotan/ne znas dati gol.
LSD

#21135 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

lendric wrote:pošto vidim svi pitari zaključiše da su bolji od nas, zašto nas ne dobiste? vidim dzakmic im neke bajke priča, bekić zatvorio stevanovića :lol: :lol:
Ubili su nas sa 0-0 na svom terenu, razvalili igrom sitnog pasa, ogadili nam fudbal, ali nisu imali srece u završnicama, pogodili tri precke i dvije stative, Kjosevski odbranio penal koji bi inace završio u rašljama da ga nije bilo.
Izdomonirali su nas i moramo se poklopiti :skoljka: preloši smo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#21136 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Pa ne znam sta nije jasno to oko Stevanovica, fakat se lik nije naigrao. Mislim da je puno zapazeniji bio na proslom derbiju (na Kosevu), puno vise prostora imao po svojoj strani.
Logovan

#21137 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Ti da imaš makar malo obraza, poklopio bi se, ne bi te bilo do narednog vikenda. Najavljivao si deranje, trpanje, a niste dvije prilike stvorili. Ne ide nikako.

To zašto vas nismo pobijedili, iako smo bili bolji, to je valjda logično. Ne pobjeđuješ uvijek ako bolje odigraš.
kory_galaktikos

#21138 Re: Sarajevski derbi

Post by kory_galaktikos »

Logovan wrote:
spree wrote: A i on je padao vala, al' eto. Sudija glupan mogao je pola faula ne svirati. Ne bi ni igraci toliko bacali kad bi vidjeli da im ne svira.

Poslano sa mog koristeći Tapatalk
Ma druga je sad stvar ako je simulirao u nekim situacijama.
kory_galaktikos wrote: jest jak ćaća ga je.bo , za nas derbi i prejak pa je sve svirano :p
Jak ili ne, ne možeš reći da nisam u pravu.
nisam ni rekao da nisi, u pravu si.. 50 prekrsaja je previse
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#21139 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:Ne znam jesi li upratio, ja sam i prije utakmice pisao da ce vjerovatno biti 0-0, a nadam se eventualnih 1-0 za nas.
Pusti tu pricu nismo uzeli. Derbiji se uglavnom zavrsavaju sa nista-nista ili pobjedom slucajnim uzorkom.

Nije nikakva satisfakcija ni to da budes kao bolji na terenu, a ono zavrsi 0-0. Ocito da si smotan/ne znas dati gol.
Pa nije bas tako od zadnje 4 utakmice mi smo dobili dvije i dvije su odigrane nerjeseno
MaroonBrigade

#21140 Re: Sarajevski derbi

Post by MaroonBrigade »

LSD wrote:Izdomonirali su nas i moramo se poklopiti :skoljka: preloši smo.
Pa hajde iskreno napisi koliko si ti zadovoljan sa onim sto je zeljeznicar pokazao na terenu juce. Fakat me zanima.
todd_smith

#21141 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

Ali sto ih lendric isprska izjavom, niko ne smije da mu zucne :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#21142 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

hrasno38 wrote:
Tomahawk11 wrote:Ne znam jesi li upratio, ja sam i prije utakmice pisao da ce vjerovatno biti 0-0, a nadam se eventualnih 1-0 za nas.

Pa nije bas tako od zadnje 4 utakmice mi smo dobili dvije i dvije su odigrane nerjeseno
Dobro. Hajd analiziraj onu s Koseva pobjedu. Sve se svelo na taj gol. Nista vise vrijedno pomena Zeljo nije napravio na toj utakmici.
Logovan

#21143 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

lendric wrote: Gdje sam ja najavio deranje? gdje sam uopšte pobjedu najavio?
Pa meni se čini da si najavljivao pobjedu zajedno sa svojim drugovima dobrinjom, mensurom i ostalom kompanijom. Ima vas par koji vazda nešto najavljujete, pa vas je teško pohvatati.
hrasno38

#21144 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:
hrasno38 wrote:

Dobro. Hajd analiziraj onu s Koseva pobjedu. Sve se svelo na taj gol. Nista vise vrijedno pomena Zeljo nije napravio na toj utakmici.
Vidi ti si korektan forumas medjutim interesantno je koliko se uvijek umanjuje ono sto Zeljo napravi. Pobjeda je pobjeda i koga zaboli cuna sta je pored gola ko napravio u toj utakmici. Evo sva prica je sinoc oko utakmice kako je Sarajevo bilo nadmocno! Kako kad statistika apsolutno ne kaze tako. Bilo bolje jeste, imalo vise prilika jeste ali bas nadmocno nije ni u mislima. I kad smo vas pobjedili na Grbavici sa ama bas statisticki totalnom dominacijom opet je neki klinac trazen. Dakle poenta je da u ovoj sezoni nije jos uvijek niko bolji jer ste vi uzeli bod nama a vi nama...imamo isto broj bodova i ekipe za koje navijamo igraju kitu od fudbala. Medjutim posto se kod nas u raspravam poteze ama bas sve cinjenica je da nas podugo niste dobili na Kosevu, da smo u medjusobnim susretima bolji za dvije pobjede i da se sanse i korneri sa utakmica nigdje ne pisu i ne vode osim poslije same utakmice. A u ovoj da ste bili toliko bolji ne bi posjed lopte bio 50/50!
hrasno38

#21145 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Logovan wrote:
Pa meni se čini da si najavljivao pobjedu zajedno sa svojim drugovima dobrinjom, mensurom i ostalom kompanijom. Ima vas par koji vazda nešto najavljujete, pa vas je teško pohvatati.
Pa i vas je pola najavljivalo isto to sto pises pa sta sad. Gdje su @belave, @batara, @stroj i slicni koji se obicno zavuku u misije rupe ako im nije po volji. @lendric sa kojim sam se ja nedavno skrsio na forumu makar ima muda pa je uvijek na liniji.
Logovan

#21146 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

lendric wrote:
Logovan wrote:
Nemoj mi toga bogati, ako nisi siguran nemoj pisati
Rekoh teško vas je pohvatati, ali kad bih birao ko je najavio pobjedu, naveo bih i tebe.
hrasno38 wrote: Pa i vas je pola najavljivalo isto to sto pises pa sta sad. Gdje su @belave, @batara, @stroj i slicni koji se obicno zavuku u misije rupe ako im nije po volji. @lendric sa kojim sam se ja nedavno skrsio na forumu makar ima muda pa je uvijek na liniji.
Pa dobro, pa? Govorim o @lendriću, a ne općenito. :wink:
Tomahawk11
Globalni moderator

#21147 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

hrasno38 wrote: Vidi ti si korektan forumas medjutim interesantno je koliko se uvijek umanjuje ono sto Zeljo napravi. Pobjeda je pobjeda i koga zaboli cuna sta je pored gola ko napravio u toj utakmici. Evo sva prica je sinoc oko utakmice kako je Sarajevo bilo nadmocno! Kako kad statistika apsolutno ne kaze tako. Bilo bolje jeste, imalo vise prilika jeste ali bas nadmocno nije ni u mislima. I kad smo vas pobjedili na Grbavici sa ama bas statisticki totalnom dominacijom opet je neki klinac trazen. Dakle poenta je da u ovoj sezoni nije jos uvijek niko bolji jer ste vi uzeli bod nama a vi nama...imamo isto broj bodova i ekipe za koje navijamo igraju kitu od fudbala. Medjutim posto se kod nas u raspravam poteze ama bas sve cinjenica je da nas podugo niste dobili na Kosevu, da smo u medjusobnim susretima bolji za dvije pobjede i da se sanse i korneri sa utakmica nigdje ne pisu i ne vode osim poslije same utakmice. A u ovoj da ste bili toliko bolji ne bi posjed lopte bio 50/50!
Ne umanjujem ja Zeljine pobjede, nego samo kazem da su sve pobjede (nebitno cije) puka slucajnost, imali smo i mi takvih, gdje nesto mrljavis na utakmici i dobijes nekim frljavim golom.
Ma dobro, slazem se da je glupa prica da je neko bio bio bolji, a zavrsilo 0-0.
Al bilo je price prije utakmice kako ce FKS fasovati, kao ne bi smjeli spavati od Zelje i tako to...pa je to mozda razlog sto sad neki forumasi pitaju sta bi od toga.
Mi smo itekako svjesni (ne)kvalitete svoje ekipe, jbg. Ne mozes se nadati da ces bilo koga razvaliti, svaka pobjeda je puna saka brade.
hrasno38

#21148 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:
hrasno38 wrote: Vidi ti si korektan forumas medjutim interesantno je koliko se uvijek umanjuje ono sto Zeljo napravi. Pobjeda je pobjeda i koga zaboli cuna sta je pored gola ko napravio u toj utakmici. Evo sva prica je sinoc oko utakmice kako je Sarajevo bilo nadmocno! Kako kad statistika apsolutno ne kaze tako. Bilo bolje jeste, imalo vise prilika jeste ali bas nadmocno nije ni u mislima. I kad smo vas pobjedili na Grbavici sa ama bas statisticki totalnom dominacijom opet je neki klinac trazen. Dakle poenta je da u ovoj sezoni nije jos uvijek niko bolji jer ste vi uzeli bod nama a vi nama...imamo isto broj bodova i ekipe za koje navijamo igraju kitu od fudbala. Medjutim posto se kod nas u raspravam poteze ama bas sve cinjenica je da nas podugo niste dobili na Kosevu, da smo u medjusobnim susretima bolji za dvije pobjede i da se sanse i korneri sa utakmica nigdje ne pisu i ne vode osim poslije same utakmice. A u ovoj da ste bili toliko bolji ne bi posjed lopte bio 50/50!
Ne umanjujem ja Zeljine pobjede, nego samo kazem da su sve pobjede (nebitno cije) puka slucajnost, imali smo i mi takvih, gdje nesto mrljavis na utakmici i dobijes nekim frljavim golom.
Ma dobro, slazem se da je glupa prica da je neko bio bio bolji, a zavrsilo 0-0.
Al bilo je price prije utakmice kako ce FKS fasovati, kao ne bi smjeli spavati od Zelje i tako to...pa je to mozda razlog sto sad neki forumasi pitaju sta bi od toga.
Mi smo itekako svjesni (ne)kvalitete svoje ekipe, jbg. Ne mozes se nadati da ces bilo koga razvaliti, svaka pobjeda je puna saka brade.
he e zamisli onda kakav je tek protivnik kojeg ti mrljavljenjem dobijes :D
LSD

#21149 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

MaroonBrigade wrote:
LSD wrote:Izdomonirali su nas i moramo se poklopiti :skoljka: preloši smo.
Pa hajde iskreno napisi koliko si ti zadovoljan sa onim sto je zeljeznicar pokazao na terenu juce. Fakat me zanima.
Prezadovoljan.
Izvuci remi protiv koševskih divova i ogađivača fudbala jer ravno pobjedi... ma kakvoj pobjedi - osvojenoj tituli.

Prejaki ste, yebete sve redom uzduž i poprijeko, liga prekucana sa drugim timom, jer se prvi cuva za grupne faze LP.
Duljević opet izdominirao nejake štumfove iz novog sarajeva, uglavnom ništa novo.
Last edited by LSD on 17/10/2016 16:39, edited 1 time in total.
Logovan

#21150 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

lendric wrote:
Logovan wrote: Rekoh teško vas je pohvatati, ali kad bih birao ko je najavio pobjedu, naveo bih i tebe.
Nemoj ti mene navoditi, otvoriš moj profil, klikneš da vidiš sve moje postove i ćao. Ako ćemo tako onda ću i ja svašta za tebe izmisliti
Taman posla da tražim. Ako nisi, nisi... Izmisli. :oops: :lol:
Post Reply