Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
jao_situacije

#21127 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by jao_situacije »

Better Man wrote:Zašto na čelu FMF nebi bio srbin, zašto mora hrvat? Koju čelnu poziciju u FBiH zazuzimaju Srbi?
Imaju ured potpredsjednika FBIH :lol:
dpjokala26

#21128 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dpjokala26 »

,
jao_situacije

#21129 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by jao_situacije »

dpjokala26 wrote:
jao_situacije wrote:
Better Man wrote:Zašto na čelu FMF nebi bio srbin, zašto mora hrvat? Koju čelnu poziciju u FBiH zazuzimaju Srbi?
Imaju ured potpredsjednika FBIH :lol:
jako bitnu. :-) za slikanje.
Pa FMF i precjednik su đedovina stožernih.. :roll:
Danguba

#21130 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Danguba »

It_is_a_Leclerc wrote:Zahtjevi koje danas iznose iz DF-a nisu realni i nisu konstruktivni. Danas smo čuli da oni, osim šest ministarstava, traže - energetiku, finansije i mup. To je uistinu previše i mislim da time iz DF-a samo žele jasno podcrtati kako oni nisu raspoloženi za bilo kakav ulazak u vlast, pa da ovim megalomanskim zahtjevima ogade bilo kakav nastavak dogovora. SDA treba da ima premijera, DF energetiku, a HDZ neka uzme finansije, jer drugačije do dogovora neće doći. DF neka uzme mup i eto im - dva "jaka" ministarstva, plus dva malo slabija, i jedno zajedničko sa SDA. To je zaista korektna i fer ponuda u komplikovanim odnosima na nivou FBiH. Međutim, Željko ne treba da pristaje na četiri kozmetičke fotelje, jer će platiti visoku cijenu,a uraditi neće ništa.
Ja ovo svo vrijeme i pisem.
Daleko od toga da mi DF nije simpatican ali imam osjecaj da bas i ne znaju sta hoce al' ono realno.
Skijaš

#21131 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Skijaš »

Danguba wrote:
Čović: Naše je Ministarstvo finansija FBiH, tu nema kompromisa
znamo. tvrdi se pazar.
ovo je sigurno a o ostalom mozemo jos razgovarati. :izet: :izet:
HDZ je dobio ovu partiju, ustvari nije dobio nego je Sarajevo predalo. Pitanje je samo koliko će skalpova Čović staviti za pojas, a to hoće li ih biti X ili Y, potpuno je nebitno i ne vidim čemu uzbuđenje oko jedne ili dvije fotelje. HDZ je pobjedio kada je Sarajevo pristalo na Čovićev monopol nad etničkom kvotom, ovo što se sada dešava jeste samo utvrđivanje modaliteta te predaje i kako rekoh, broj skalpova poražene strane.

U dugom ratu koji traje već dvije decenije i koji će trajati još koju, ovo je velika pobjeda HDZ-a i politike koju ta šovinistička stranka promoviše.
stari grad Visegrad

#21132 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by stari grad Visegrad »

Je li HDZ vec dobio Ministarstvo finansija, ili ga trazi?

Ima mnogo pametnih ljudi u dijaspori, koji su se pokazali izvandredni. Npr. Sanela Jenkins, ona bi bila odlicna mistrica finansija, a uz to je bogata. Neka je predlozi DF, zasto ta pozicija ne bi pripala DF-u?
Danguba

#21133 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Danguba »

Skijaš wrote:
Danguba wrote:
Čović: Naše je Ministarstvo finansija FBiH, tu nema kompromisa
znamo. tvrdi se pazar.
ovo je sigurno a o ostalom mozemo jos razgovarati. :izet: :izet:
HDZ je dobio ovu partiju, ustvari nije dobio nego je Sarajevo predalo. Pitanje je samo koliko će skalpova Čović staviti za pojas, a to hoće li ih biti X ili Y, potpuno je nebitno i ne vidim čemu uzbuđenje oko jedne ili dvije fotelje. HDZ je pobjedio kada je Sarajevo pristalo na Čovićev monopol nad etničkom kvotom, ovo što se sada dešava jeste samo utvrđivanje modaliteta te predaje i kako rekoh, broj skalpova poražene strane.

U dugom ratu koji traje već dvije decenije i koji će trajati još koju, ovo je velika pobjeda HDZ-a i politike koju ta šovinistička stranka promoviše.
Ne bih to tako gledao.
Ima jos rezerve do 8. :wink: a ovim su mu izbijeni aduti o ugrozenosti a i VM moze poceti raditi bez SNSD. Valjalo je to platiti.
It_is_a_Leclerc

#21134 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

DF neće dobiti ovo što traži i mislim da ovo nisu dobre pregovaračke pozicije.
Mislim da smo najbliži scenariju manjinske vlade, i mimo volje SDA.
Hafis

#21135 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

"Better Man"
Zašto na čelu FMF nebi bio srbin, zašto mora hrvat?
Tako je. Odlično pitanje.
Imam i ja jedno: zašto ne bi premijer vlade federacije bio Hrvat, zašto uvijek Bošnjak?
Koju čelnu poziciju u FBiH zazuzimaju Srbi?
Mjesto podpredsjednika federacije u svim dosadašnjim kombinatorikama.
S tim da je npr. Desnica svojedobno harao ministarskim mjestima u vladama federacije.
Hafis

#21136 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

It_is_a_Leclerc wrote:DF neće dobiti ovo što traži i mislim da ovo nisu dobre pregovaračke pozicije.
Ma daaaj....nemoj nam sad to raditi...ne mogu vjerovati.
Inače, u tebe svaki put - drugi dan - druga nafaka.
Drugu si pjesmu pjevao jučer, a opet drugu prekjučer.... i tako redom.
Last edited by Hafis on 03/03/2015 21:33, edited 1 time in total.
joint union

#21137 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

It_is_a_Leclerc wrote:DF neće dobiti ovo što traži i mislim da ovo nisu dobre pregovaračke pozicije.
A zasto se SDA ne bi povukla u opoziciju, kad im je to mimo volje? Nije da su uzeli 51%, pa da ne moze bez njih.
Kako vec HM... rece, oni su se nakrali, ne treba im, pa sto se ne povuku i zezaju iz prikrajka?
Hafis

#21138 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Kako je ovo krenulo, još malo i HDZ će na kraju posve sam morati preuzeti teret upravljanja federalnom vladom :D
mirsek

#21139 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mirsek »

Hafis wrote:
Ma daaaj....nemoj nam sad to raditi...ne mogu vjerovati.
Inače, u tebe svaki put - drugi dan - druga nafaka.
Drugu si pjesmu pjevao jučer, a opet drugu prekjučer.... i tako redom.
De kad si vec tu priupitaj u drugu sobu jel zafalilo šoldi za tepu da napravim jednu bonus turu.
joint union

#21140 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

Hafis wrote:Kako je ovo krenulo, još malo i HDZ će na kraju posve sam morati preuzeti teret upravljanja federalnom vladom :D
Pa da nisu stranka samo jednog naroda, ni to ne bi bilo iskljuceno :bih:
HM 2011

#21141 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

joint union wrote:
A zasto se SDA ne bi povukla u opoziciju, kad im je to mimo volje? Nije da su uzeli 51%, pa da ne moze bez njih.
Kako vec HM... rece, oni su se nakrali, ne treba im, pa sto se ne povuku i zezaju iz prikrajka?

A svoj obol društvu, znanje, iskustvo..... Krvlju je to stečeno..... Da su bagra kakvim ih pojedini ljudi predstavljaju ne bi se vratili sa Havaja nikad..... Svi smo mi gradili SDA i SDA je pomogla graditi sve nas......

Support SDA !

Al na Hayatu maloprije zastavica, bijele li se bijele....
Last edited by HM 2011 on 03/03/2015 21:53, edited 1 time in total.
joint union

#21142 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

HM 2011 wrote:
joint union wrote:

A svoj obol društvu, znanje, iskustvo..... Krvlju je to stečeno..... Da su bagra kakvim ih ljudi predstavljaju ne bi se vratili sa Havaja nikad.....

Support SDA !
Jest' krvlju, al' tudjom. Cuj obol drustvu, znanje iskustvo :D
kad se sad nisam slogir'o :-D
HM 2011

#21143 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

joint union wrote:
HM 2011 wrote:
joint union wrote:

A svoj obol društvu, znanje, iskustvo..... Krvlju je to stečeno..... Da su bagra kakvim ih ljudi predstavljaju ne bi se vratili sa Havaja nikad.....

Support SDA !
Masa je ljudi zaplatila i glavom kao članovi SDA u periodu kada SDP i ostale stranke nisu imale velikog utjecaja, posebno prilikom vršenja službene dužnosti......

Sad će to znanje iskustvo, veze, ugled kako domaći tako i međunarodni i doći do izražaja......

Najjače što bošnjaci kao narod imaju na političkoj sceni....

Al bijele se zastave na Hayatu...
joint union

#21144 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

HM 2011 wrote:
joint union wrote:
HM 2011 wrote:

Support SDA !

Sad će to znanje iskustvo, veze, ugled kako domaći tako i međunarodni i doći do izražaja......

Ma ja, sad ce, samo sto nije. Jao, jao.
pumica

#21145 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

:zzzz:
DF ce dobiti sve sto trazi. Ukljucujuci finansije. :saveta:

"Samo konkretno" na Hajatu...gosti Suljagic i Osmanovic...

Emir Suljagic izjavio da ce DF podrzati budzet koji je TRENUTNA vlada fbih duzna predloziti do kraja ovog mjeseca :zzzz:
SDA (Adil Osmanovic drugi gost) je predlozila HDZu da, umjesto sto ocekuju od SDA da nadje treceg partnera, uvede HDZ 90 u vlast :izet:

:zzzz: DF ruuuuulz :bih:

ps. I jedan i drugi smireni sasvim - dobro timski odigrano :bih:
HM 2011

#21146 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

joint union wrote:
HM 2011 wrote:
joint union wrote:

Ma ja, sad ce, samo sto nije. Jao, jao.
Bez Vlade FBiH i VM - nema niti rezultata - a puno posla ima..... Sad će VLade sad će i posao na terenu.....

Mark my words nije SDA bezze i nema slučajno podršku kakvu ima....
palermo

#21147 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Danguba wrote: Ima jos rezerve do 8. :wink: a ovim su mu izbijeni aduti o ugrozenosti a i VM moze poceti raditi bez SNSD. Valjalo je to platiti.
:thumbup: kao što je zorno pokazala i rezolucija Hrvatskog narodnog sabora.

A za plaćanje se ne treba sekirati, svakako smo navikli da mi plaćamo ture :thumbup: Više nam je prešlo u naviku, ne znam bi li mogli više bez toga.
joint union

#21148 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

HM 2011 wrote:
joint union wrote:
HM 2011 wrote:

Support SDA !
Masa je ljudi zaplatila i glavom kao članovi SDA u periodu kada SDP i ostale stranke nisu imale velikog utjecaja, posebno prilikom vršenja službene dužnosti......

Nevjerovatno, svaki, al' bas svaki svoj post promijenis po nekoliko puta :-)
Ne sporim, ginuli su i clanovi SDA, no glavonje i njihova djeca iz iste te SDA nisu, valjda da bi sada demonstrirali to znanje i iskustvo. I Komsic je bio u SDA naravno.
vivaldi

#21149 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vivaldi »

palermo wrote:A za plaćanje se ne treba sekirati, svakako smo navikli da mi plaćamo ture Više nam je prešlo u naviku, ne znam bi li mogli više bez toga.
:lol: :lol: :lol:

dosta ovih forumskih podjebavanja me podsjeca na ove magarce sto bacaju banane crnim igracima na utakmicama i misle da su im shuknuli..

a kad poslije sat vremena sudija odsvira kraj, majmun se vrati u svoju vilu od 5 miliona u kojoj ga ceka 10 plavusa na koljenima, a bacac babane u svojih 40 kvadrata gdje ga ceka zivcana zena s pitanjima hoce li grah ili makarone sutra za rucak.
HM 2011

#21150 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

joint union wrote:
HM 2011 wrote:
joint union wrote:

Nevjerovatno, svaki, al' bas svaki svoj post promijenis po nekoliko puta :-)
Ne sporim, ginuli su i clanovi SDA, no glavonje i njihova djeca iz iste te SDA nisu, valjda da bi sada demonstrirali to znanje i iskustvo. I Komsic je bio u SDA naravno.
Nevjerovatno dok ti stigneš odgovoriti - ja se sjetim i dodam još nešto....

šta kažeš mrčo - i Komšić prelivoda ? Ma ne mogu da vjerujem..... P ovo mu je onda 4 dres a niko da primjeti....

Tad su svi bili mali i glave su im bile male - tek su vremenom postali glavonje iz tvog posta ili što bi se reklo "uzorni ljudi"......

a mahali ljudi bijelim zastavama na Hayatu....
Post Reply