Demokratska fronta Željko Komšić
-
StupskaBitanga
- jao_situacije
#21127 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Imaju ured potpredsjednika FBIHBetter Man wrote:Zašto na čelu FMF nebi bio srbin, zašto mora hrvat? Koju čelnu poziciju u FBiH zazuzimaju Srbi?
- jao_situacije
#21129 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa FMF i precjednik su đedovina stožernih..dpjokala26 wrote:jako bitnu.jao_situacije wrote:Imaju ured potpredsjednika FBIHBetter Man wrote:Zašto na čelu FMF nebi bio srbin, zašto mora hrvat? Koju čelnu poziciju u FBiH zazuzimaju Srbi?za slikanje.
- Danguba
#21130 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja ovo svo vrijeme i pisem.It_is_a_Leclerc wrote:Zahtjevi koje danas iznose iz DF-a nisu realni i nisu konstruktivni. Danas smo čuli da oni, osim šest ministarstava, traže - energetiku, finansije i mup. To je uistinu previše i mislim da time iz DF-a samo žele jasno podcrtati kako oni nisu raspoloženi za bilo kakav ulazak u vlast, pa da ovim megalomanskim zahtjevima ogade bilo kakav nastavak dogovora. SDA treba da ima premijera, DF energetiku, a HDZ neka uzme finansije, jer drugačije do dogovora neće doći. DF neka uzme mup i eto im - dva "jaka" ministarstva, plus dva malo slabija, i jedno zajedničko sa SDA. To je zaista korektna i fer ponuda u komplikovanim odnosima na nivou FBiH. Međutim, Željko ne treba da pristaje na četiri kozmetičke fotelje, jer će platiti visoku cijenu,a uraditi neće ništa.
Daleko od toga da mi DF nije simpatican ali imam osjecaj da bas i ne znaju sta hoce al' ono realno.
- Skijaš
#21131 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
HDZ je dobio ovu partiju, ustvari nije dobio nego je Sarajevo predalo. Pitanje je samo koliko će skalpova Čović staviti za pojas, a to hoće li ih biti X ili Y, potpuno je nebitno i ne vidim čemu uzbuđenje oko jedne ili dvije fotelje. HDZ je pobjedio kada je Sarajevo pristalo na Čovićev monopol nad etničkom kvotom, ovo što se sada dešava jeste samo utvrđivanje modaliteta te predaje i kako rekoh, broj skalpova poražene strane.Danguba wrote:znamo. tvrdi se pazar.Čović: Naše je Ministarstvo finansija FBiH, tu nema kompromisa
ovo je sigurno a o ostalom mozemo jos razgovarati.![]()
U dugom ratu koji traje već dvije decenije i koji će trajati još koju, ovo je velika pobjeda HDZ-a i politike koju ta šovinistička stranka promoviše.
-
stari grad Visegrad
#21132 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Je li HDZ vec dobio Ministarstvo finansija, ili ga trazi?
Ima mnogo pametnih ljudi u dijaspori, koji su se pokazali izvandredni. Npr. Sanela Jenkins, ona bi bila odlicna mistrica finansija, a uz to je bogata. Neka je predlozi DF, zasto ta pozicija ne bi pripala DF-u?
Ima mnogo pametnih ljudi u dijaspori, koji su se pokazali izvandredni. Npr. Sanela Jenkins, ona bi bila odlicna mistrica finansija, a uz to je bogata. Neka je predlozi DF, zasto ta pozicija ne bi pripala DF-u?
- Danguba
#21133 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne bih to tako gledao.Skijaš wrote:HDZ je dobio ovu partiju, ustvari nije dobio nego je Sarajevo predalo. Pitanje je samo koliko će skalpova Čović staviti za pojas, a to hoće li ih biti X ili Y, potpuno je nebitno i ne vidim čemu uzbuđenje oko jedne ili dvije fotelje. HDZ je pobjedio kada je Sarajevo pristalo na Čovićev monopol nad etničkom kvotom, ovo što se sada dešava jeste samo utvrđivanje modaliteta te predaje i kako rekoh, broj skalpova poražene strane.Danguba wrote:znamo. tvrdi se pazar.Čović: Naše je Ministarstvo finansija FBiH, tu nema kompromisa
ovo je sigurno a o ostalom mozemo jos razgovarati.![]()
U dugom ratu koji traje već dvije decenije i koji će trajati još koju, ovo je velika pobjeda HDZ-a i politike koju ta šovinistička stranka promoviše.
Ima jos rezerve do 8.
- It_is_a_Leclerc
#21134 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF neće dobiti ovo što traži i mislim da ovo nisu dobre pregovaračke pozicije.
Mislim da smo najbliži scenariju manjinske vlade, i mimo volje SDA.
-
Hafis
#21135 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tako je. Odlično pitanje."Better Man"
Zašto na čelu FMF nebi bio srbin, zašto mora hrvat?
Imam i ja jedno: zašto ne bi premijer vlade federacije bio Hrvat, zašto uvijek Bošnjak?
Mjesto podpredsjednika federacije u svim dosadašnjim kombinatorikama.Koju čelnu poziciju u FBiH zazuzimaju Srbi?
S tim da je npr. Desnica svojedobno harao ministarskim mjestima u vladama federacije.
-
Hafis
#21136 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma daaaj....nemoj nam sad to raditi...ne mogu vjerovati.It_is_a_Leclerc wrote:DF neće dobiti ovo što traži i mislim da ovo nisu dobre pregovaračke pozicije.
Inače, u tebe svaki put - drugi dan - druga nafaka.
Drugu si pjesmu pjevao jučer, a opet drugu prekjučer.... i tako redom.
Last edited by Hafis on 03/03/2015 21:33, edited 1 time in total.
- joint union
#21137 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A zasto se SDA ne bi povukla u opoziciju, kad im je to mimo volje? Nije da su uzeli 51%, pa da ne moze bez njih.It_is_a_Leclerc wrote:DF neće dobiti ovo što traži i mislim da ovo nisu dobre pregovaračke pozicije.
Kako vec HM... rece, oni su se nakrali, ne treba im, pa sto se ne povuku i zezaju iz prikrajka?
-
Hafis
#21138 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako je ovo krenulo, još malo i HDZ će na kraju posve sam morati preuzeti teret upravljanja federalnom vladom 
- mirsek
#21139 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
De kad si vec tu priupitaj u drugu sobu jel zafalilo šoldi za tepu da napravim jednu bonus turu.Hafis wrote:Ma daaaj....nemoj nam sad to raditi...ne mogu vjerovati.It_is_a_Leclerc wrote:DF neće dobiti ovo što traži i mislim da ovo nisu dobre pregovaračke pozicije.
Inače, u tebe svaki put - drugi dan - druga nafaka.
Drugu si pjesmu pjevao jučer, a opet drugu prekjučer.... i tako redom.
- joint union
#21140 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa da nisu stranka samo jednog naroda, ni to ne bi bilo iskljucenoHafis wrote:Kako je ovo krenulo, još malo i HDZ će na kraju posve sam morati preuzeti teret upravljanja federalnom vladom
-
HM 2011
#21141 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
joint union wrote:A zasto se SDA ne bi povukla u opoziciju, kad im je to mimo volje? Nije da su uzeli 51%, pa da ne moze bez njih.It_is_a_Leclerc wrote:DF neće dobiti ovo što traži i mislim da ovo nisu dobre pregovaračke pozicije.
Kako vec HM... rece, oni su se nakrali, ne treba im, pa sto se ne povuku i zezaju iz prikrajka?
A svoj obol društvu, znanje, iskustvo..... Krvlju je to stečeno..... Da su bagra kakvim ih pojedini ljudi predstavljaju ne bi se vratili sa Havaja nikad..... Svi smo mi gradili SDA i SDA je pomogla graditi sve nas......
Support SDA !
Al na Hayatu maloprije zastavica, bijele li se bijele....
Last edited by HM 2011 on 03/03/2015 21:53, edited 1 time in total.
- joint union
#21142 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jest' krvlju, al' tudjom. Cuj obol drustvu, znanje iskustvoHM 2011 wrote:joint union wrote:A zasto se SDA ne bi povukla u opoziciju, kad im je to mimo volje? Nije da su uzeli 51%, pa da ne moze bez njih.It_is_a_Leclerc wrote:DF neće dobiti ovo što traži i mislim da ovo nisu dobre pregovaračke pozicije.
A svoj obol društvu, znanje, iskustvo..... Krvlju je to stečeno..... Da su bagra kakvim ih ljudi predstavljaju ne bi se vratili sa Havaja nikad.....
Support SDA !
kad se sad nisam slogir'o
-
HM 2011
#21143 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Masa je ljudi zaplatila i glavom kao članovi SDA u periodu kada SDP i ostale stranke nisu imale velikog utjecaja, posebno prilikom vršenja službene dužnosti......joint union wrote:Jest' krvlju, al' tudjom. Cuj obol drustvu, znanje iskustvoHM 2011 wrote:joint union wrote:
A zasto se SDA ne bi povukla u opoziciju, kad im je to mimo volje? Nije da su uzeli 51%, pa da ne moze bez njih.
A svoj obol društvu, znanje, iskustvo..... Krvlju je to stečeno..... Da su bagra kakvim ih ljudi predstavljaju ne bi se vratili sa Havaja nikad.....
Support SDA !![]()
Sad će to znanje iskustvo, veze, ugled kako domaći tako i međunarodni i doći do izražaja......
Najjače što bošnjaci kao narod imaju na političkoj sceni....
Al bijele se zastave na Hayatu...
- joint union
#21144 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma ja, sad ce, samo sto nije. Jao, jao.HM 2011 wrote:joint union wrote:Jest' krvlju, al' tudjom. Cuj obol drustvu, znanje iskustvoHM 2011 wrote:
Support SDA !![]()
Sad će to znanje iskustvo, veze, ugled kako domaći tako i međunarodni i doći do izražaja......
- pumica
#21145 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
It_is_a_Leclerc wrote:DF neće dobiti ovo što traži i mislim da ovo nisu dobre pregovaračke pozicije.
DF ce dobiti sve sto trazi. Ukljucujuci finansije.
"Samo konkretno" na Hajatu...gosti Suljagic i Osmanovic...
Emir Suljagic izjavio da ce DF podrzati budzet koji je TRENUTNA vlada fbih duzna predloziti do kraja ovog mjeseca
SDA (Adil Osmanovic drugi gost) je predlozila HDZu da, umjesto sto ocekuju od SDA da nadje treceg partnera, uvede HDZ 90 u vlast
ps. I jedan i drugi smireni sasvim - dobro timski odigrano
-
HM 2011
#21146 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bez Vlade FBiH i VM - nema niti rezultata - a puno posla ima..... Sad će VLade sad će i posao na terenu.....joint union wrote:Ma ja, sad ce, samo sto nije. Jao, jao.HM 2011 wrote:joint union wrote:
Jest' krvlju, al' tudjom. Cuj obol drustvu, znanje iskustvo![]()
Mark my words nije SDA bezze i nema slučajno podršku kakvu ima....
-
palermo
#21147 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Danguba wrote: Ima jos rezerve do 8.a ovim su mu izbijeni aduti o ugrozenosti a i VM moze poceti raditi bez SNSD. Valjalo je to platiti.
A za plaćanje se ne treba sekirati, svakako smo navikli da mi plaćamo ture
- joint union
#21148 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nevjerovatno, svaki, al' bas svaki svoj post promijenis po nekoliko putaHM 2011 wrote:Masa je ljudi zaplatila i glavom kao članovi SDA u periodu kada SDP i ostale stranke nisu imale velikog utjecaja, posebno prilikom vršenja službene dužnosti......joint union wrote:Jest' krvlju, al' tudjom. Cuj obol drustvu, znanje iskustvoHM 2011 wrote:
Support SDA !![]()
Ne sporim, ginuli su i clanovi SDA, no glavonje i njihova djeca iz iste te SDA nisu, valjda da bi sada demonstrirali to znanje i iskustvo. I Komsic je bio u SDA naravno.
- vivaldi
#21149 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
palermo wrote:A za plaćanje se ne treba sekirati, svakako smo navikli da mi plaćamo ture Više nam je prešlo u naviku, ne znam bi li mogli više bez toga.
dosta ovih forumskih podjebavanja me podsjeca na ove magarce sto bacaju banane crnim igracima na utakmicama i misle da su im shuknuli..
a kad poslije sat vremena sudija odsvira kraj, majmun se vrati u svoju vilu od 5 miliona u kojoj ga ceka 10 plavusa na koljenima, a bacac babane u svojih 40 kvadrata gdje ga ceka zivcana zena s pitanjima hoce li grah ili makarone sutra za rucak.
-
HM 2011
#21150 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nevjerovatno dok ti stigneš odgovoriti - ja se sjetim i dodam još nešto....joint union wrote:Nevjerovatno, svaki, al' bas svaki svoj post promijenis po nekoliko putaHM 2011 wrote:Masa je ljudi zaplatila i glavom kao članovi SDA u periodu kada SDP i ostale stranke nisu imale velikog utjecaja, posebno prilikom vršenja službene dužnosti......joint union wrote:
Jest' krvlju, al' tudjom. Cuj obol drustvu, znanje iskustvo![]()
Al bijele se zastave na Hayatu...![]()
Ne sporim, ginuli su i clanovi SDA, no glavonje i njihova djeca iz iste te SDA nisu, valjda da bi sada demonstrirali to znanje i iskustvo. I Komsic je bio u SDA naravno.
šta kažeš mrčo - i Komšić prelivoda ? Ma ne mogu da vjerujem..... P ovo mu je onda 4 dres a niko da primjeti....
Tad su svi bili mali i glave su im bile male - tek su vremenom postali glavonje iz tvog posta ili što bi se reklo "uzorni ljudi"......
a mahali ljudi bijelim zastavama na Hayatu....