Putnik: Imam, Dozivotnu

prije će biti ono za slijepe i slabovidne, što se odradilo na malti i socijalnomnj0be wrote:Sta se radilo na stajalištima na Pofalićima, je li se to krenulo sa zatvaranjem ili?
Tako je.perfect_guy wrote:prije će biti ono za slijepe i slabovidne, što se odradilo na malti i socijalnomnj0be wrote:Sta se radilo na stajalištima na Pofalićima, je li se to krenulo sa zatvaranjem ili?
Misliš uništili ih grasovci? Skoro 20 godina radili u Turskoj bez ikakvih problema a ovdje nisu ni 4 izdržali.trambusek88 wrote:Zadnja serija što je stigla 2016 (98 godište) je fenomen. Svih 15 u funkciji i nakon dvije godine.
Bolje su se pokazali i od plinaša i od 10-tak godina mlađih autobusa.
Dok je prva serija iz 2014 propala baš. Svega 13 radi od 30.
A ti radio u iETT pa znaš da su bez ikakvih problema radili. Čuj bez ikakvih problema, a neki došli u Sarajevo sa trećim motorom po redu, većina dere drugi, a koliko sam čuo ni jedan nema originalni.puz_u_salati wrote:Misliš uništili ih grasovci? Skoro 20 godina radili u Turskoj bez ikakvih problema a ovdje nisu ni 4 izdržali.trambusek88 wrote:Zadnja serija što je stigla 2016 (98 godište) je fenomen. Svih 15 u funkciji i nakon dvije godine.

Odavno ne procitah veću nebulozu.puz_u_salati wrote:Misliš uništili ih grasovci? Skoro 20 godina radili u Turskoj bez ikakvih problema a ovdje nisu ni 4 izdržali.trambusek88 wrote:Zadnja serija što je stigla 2016 (98 godište) je fenomen. Svih 15 u funkciji i nakon dvije godine.
Da je tender urađen po zakonu, da je sve transparentno prošao bi. Pokušava gras da namjesti tender određenoj firmi, ne odustaje od toga i naravno da će pasti. Ni pod koju cijenu ne smije se dozvoliti izuzimanje grasa iz javnih nabavki. To bi tek bila korupcija neviđenih razmjera. Ako može po zakonu, može, ako ne, gasi firmi, na biro uhljebe i idemo dalje.man_464 wrote:Naravno pored toga pominje se pomoc i po pitanju minibusa iz Turske o kojoj nisam optimistican, jer nama ne trebaju polovni minibusi jer je teren vecine linija pretezak.
I dalje tender nije prosao. Pogađate radi koga.
Minibuski sektor lagano pada sa svega 15 do 20 minibusa u opticaju a cesce je 15.... Privatnik komercijalno posluje na nekim linijama i građani su osuđeni da placaju karte jer se privatnik nije integrisao u linijski i tarifni sistem te se ne pridrzava redova voznje koje je propisalo ministarstvo saobracaja. Npr za Faletice voze svako 2 sata, a treba svako 25 minuta. Smiješno. Uz to promijenili su trasu linije.
I sve to preko leđa građana.
Jedino su Istanbulski pravo prilagođeni našoj klimi, može pričati šta ko hoće.konektovan wrote:Hebo majku, pa mogu li šta grasovci izmoliti, kad se vec mole, recimo od Amsterdama, Berlina, Brisela, Štokholma, Kopenhagena, Parisa, Rima, Beča, Geneve, hebo ih Istanbul više...
puz_u_salati wrote:Da je tender urađen po zakonu, da je sve transparentno prošao bi. Pokušava gras da namjesti tender određenoj firmi, ne odustaje od toga i naravno da će pasti. Ni pod koju cijenu ne smije se dozvoliti izuzimanje grasa iz javnih nabavki. To bi tek bila korupcija neviđenih razmjera. Ako može po zakonu, može, ako ne, gasi firmi, na biro uhljebe i idemo dalje.man_464 wrote:Naravno pored toga pominje se pomoc i po pitanju minibusa iz Turske o kojoj nisam optimistican, jer nama ne trebaju polovni minibusi jer je teren vecine linija pretezak.
I dalje tender nije prosao. Pogađate radi koga.
Minibuski sektor lagano pada sa svega 15 do 20 minibusa u opticaju a cesce je 15.... Privatnik komercijalno posluje na nekim linijama i građani su osuđeni da placaju karte jer se privatnik nije integrisao u linijski i tarifni sistem te se ne pridrzava redova voznje koje je propisalo ministarstvo saobracaja. Npr za Faletice voze svako 2 sata, a treba svako 25 minuta. Smiješno. Uz to promijenili su trasu linije.
I sve to preko leđa građana.
moze li se vidjeti sadrzaj tendera? Zalba ne znaci automatsko obaranje tendera, nesto je moralo biti problematicno. Iskustvo nas uci da nije vjerovati ni GRASu ni Centrotransu ni drzavi / vladi.man_464 wrote:Na tenderu je pobijedila druga strana, pa je Sejari oborio. Ahahahahah, 3 puta za redom, mislim da je jasno do koga je.![]()
A Sejari je imao dobru saradnju sa GRAS-om dok nije postao 54%-tni vlasnik Centrotransa.
LOL, GRAS treba izuzeti iz tendera, ako CTS misli ostajati u JGP. Jer kad nisi jedini koji vozi ne podlažeš javnim nabavkama, eh ako me tjeraš na tender, hajmo konkurencija IŠ sa linija. Jer ako me tjeraš na tender, onda sam dakle jedini koji vozi.
Pod uslovom da nema nelojalnu konkurenciju.k4mi wrote: Inace drzavna firma, a pogotovo firma sa historijom gubitaka i sumnjivih ugovora / nabavki, nikad ne bi smjela biti izuzeta od javnih nabavki.
Samo izbaciš konkurenciju i onda MORA biti tender.puz_u_salati wrote:Likovi namjestili tender pa kupili praonice koje ne odgovaraju tramvajima, sada vjerovatno pokušavaju nabaviti minibuse koji ne odgovaraju konfiguraciji terena kako bi opet neko iz grasa hajrovao masnu proviziju. Izuzeti gras iz javnih nabavki je glupost neviđena. Nakon njih će isto tražiti i telekom i EP i ostale uhljebsko-parazitske firme.
Ni pod koju cijenu ne dozvoliti da se to desi. Bolje i ugasiti gras nego da nastavi rad kao do sada a bez javnih nabavki biće samo gore.
Tako je, Pola opštine Stari Grad i ostatak grada ispašta radi Sejari-ja.Sodom1 wrote:Nisu oni krivi , vidis Sejari
Onda se pričalo ove sedmice, iduće sedmice, i onda sklonili Harisa, on uzeo godišnji dok se ne izabere novi direktor, i izgleda ništa.Tvrtko II Kotromanić wrote:jel se ikad oglasilo ono konkurencijsko vijece vezano za taj tender za nabavku minibusa?
inace svaka cast definitivno vozacima koji voze, kombiji su maltene u poluraspadnutom stanju, svaka cast sto se trude da omoguce prevoz gradjanima