Dozvolićeš da se složimo oko nekih teza, ali isto tako siguran sam da ćeš mi dati prostora i za djelimično neslaganje.tvsabina wrote:Ako se Peđa kandiduje sigurna sam da će suvereno pobijediti.Banksy wrote:Dobra vijest, samo ukoliko stranku, sada i formalno, preuzme Kojović. Svakako sve nosi na svojim leđima.
Dennis Gratz neće prihvatiti kandidaturu za drugi mandat na mjestu predjsednika Naše stranke
Predsjednik Naše stranke Dennis Gratz najavio je danas da neće prihvatiti kandidaturu za drugi mandat na poziciji stranačkog predsjednika.
Ako Peđa pobijedi Naša Stranka će u potpunosti postati liberalna a ono "socijal" će služiti samo za pisanje i svrstavanje prema nekoj "ljevici"....
Ako Peđa pobijedi očekujem nastavak dosljednosti i političke ispravnosti....
To je dobra vijest. Ljevica je u Bosni i Hercegovini završila , prevaziđena je i sve intimne želje naroda o jakoj socijalnoj državi su samo mašta u periodu koji je pred nama....
Nacionaliste mogu pobijediti jedino liberali a NS je na dobrom putu da okupi što više liberala , socijalista i sve one koji nacionalizam žele vidjeti sa brojem glasova na ivici cenzusa....
Dakle Peđa.....sretno....
Naravno da očekujem da NS nastavi politiku dosljednosti i političke ispravnosti. Ali prije toga očekujem od NS-a da stane na stranu SLABIH i OBESPRAVLJENIH.
Naravno da smatram da padina na Bjelašnici nije JAVNI INTERES (liberalno), ali smatram da RVI, neratni invalidi i porodilje zahtjevaju posebnu pažnju društva (socijalno i ljevičarski).
Uvjeren sam da ŽENE kao većinski dio populacije nemaju politički značaj koje bi morale imati.
Imajući sve naprijed navedeno u vidu, smatram da bi dvojno rukovodstvo NS imalo najviše smisla. I ideološki i sa aspekta zastupljenosti.