Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Mikady

#21101 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mikady »

Artest wrote:Ne moze ga sad zvat, trebalo je ranije uputit poziv.

Susic vazda u cudu kad neko otkaze. Mozemo samo molit nebesa da nasa dva jedina napadaca izguraju ciklus neozljedjeni. Iako se nas selektor plaho ne sekira; njemu je Ibro, po potrebi, treci napadac

Tako mala nacija a toliko sturcnjaka i mozgova ne jednom mjesto.
Cudo ne vidjeno, jos kad na to dodas da smo najneuspijesnija nacija u regionu :shock:

Strucnjaci dzaba palamudite, Safet vas drzi na ignore listi.. :mrgreen:
Dead Man Walking

#21102 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

zlajapravaraja wrote:Svi ovi koji zagovaraju 30 imena na spisku, od cega po 7-8 novajlija odjednom, se sigurno nikada nisu bavili sportom, niti znaju sta je to timski duh, niti kako se on gradi 8-)

Dobro je pa vas niko ne pita za misljenje, samo mi je krivo sto uvijek potrosim dragocjeno vrijeme citajuci sve to.
Kume, posto si se ti ocito bavio sportom, ako nije problem da te priupitam gdje si ti vidio da neko zagovara to o cemu pricas?
MOSALJOZE

#21103 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

SEFEROVIC ODBIO poziv saveza molim da se isti odbaci iz svake diskusije potencijalnog reprezentativca :x :x :x :x
shalla

#21104 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

Dead Man Walking wrote:
zlajapravaraja wrote:Svi ovi koji zagovaraju 30 imena na spisku, od cega po 7-8 novajlija odjednom, se sigurno nikada nisu bavili sportom, niti znaju sta je to timski duh, niti kako se on gradi 8-)

Dobro je pa vas niko ne pita za misljenje, samo mi je krivo sto uvijek potrosim dragocjeno vrijeme citajuci sve to.
Kume, posto si se ti ocito bavio sportom, ako nije problem da te priupitam gdje si ti vidio da neko zagovara to o cemu pricas?
Ma pusti bolan, lupetaju bezveze, uopšte ne čitaju postove...
Ja dosad 10x napisao, naravno da ne treba zvati 10 novih imena odjednom već postepeno, svaku prijateljsku tekmu po 2 nova igrača i za 5 prijateljskih u toku godine isprobaš 10 igrača i kao što ranije nekad napisah, ako se od tih 10 dvojica pokažu kvalitetnim za reprezentaciju nama puna šaka brade...
Korisničkoime

#21105 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

Čuj 30 najmanje 35 treba da bude i nekih 10 novajlija minimalno, iskreno pojma ti nemaš kad bolje razmislim treba biti 45 pozvano i najmanje 15 novih. Idi ba skuhaj večeru ženi budi koristan.

@shalla
Možda su slabi u čitanju ono teško im ide, od sada bi možda trebali da koristimo jednostavnije riječi i kraće rečenice, ovako kontam da pođu čitati ali se kod prve duže rečenice pogube i odustanu.
MOSALJOZE

#21106 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

Bolić: BiH na SP u Brazilu? To je moja najveća želja
Slovenija u prošlosti nije imala nimalo uspjeha protiv bh. reprezentacije. Jedan od njenih "krvnika" je Elvir Bolić, proslavljeni bivši napadač Zmajeva, koji je u dva navrata tresao mrežu našeg narednog protivnika.
Dva puta je Slovenija poražena od bh. reprezentacije u kvalifikacijama za SP 1998. godine. Po jedan gol u obje utakmice postigao je Bolić, što je bio i više nego dovoljan razlog da s popularnim Bolom porazgovaramo pred gostovanje u Ljubljani."Mislim da je ovo dosta dobra proba pred Grke. Slovenija je jedna jaka ekipa koja godinama igra dobro, bez obzira što su u maloj igračkoj krizi. Utakmica u Sloveniji će puno toga pokazati i bit će prilika da selektor vidi na koga može računati za Grke. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu", rekao je Bolić za SportSport.ba, zatim potvrdio našu konstataciju da je, bez obzira na sve, važno izboriti dobar rezultat."To je bitno. Kada uđemo u dobru seriju, to puno bolje motiviše igrače. Rezultat je bitan, ali ne i presudan. Odigrat ćemo sigurno dobru utakmicu, ali bitno je da svi igrači budu spremni. Selektor je svjestan da je bitno da ostvarimo dobar rezultat, ali ponavljam da se neće ništa loše dogoditi ni ako ne pobijedimo."Selektor Safet Sušić u posljednje vrijeme dobio je nekoliko loših vijesti. Prvo povreda Sejada Salihovića, zatim Ivana Sesara, a nedavno i mladog Josipa Kvesića, koji je trebao zaigrati umjesto Salihovića na lijevom beku."Hendikep je svaki igrač koji nedostaje, međutim mislim da imamo dosta dobrih igrača i da se možemo i bez nekolicine povrijeđenih, prije svega Salihovića, pokazati u najboljem svjetlu. Vidjet ćemo što će biti do marta. Protiv Grčke se nadam da ćemo biti u punom sastavu. Možda je i bolje da su se ove povrede dogodile pred prijateljsku utakmicu."Radovali smo se golovima Bolića, Barbareza... Sada se radujemo pogocima Edina Džeke i Vedada Ibiševića. Nije lako uporediti različite generacije, s čim se i naš sagovornik složio."Teško je porediti generacije. Svaka generacija u sebi ima neke kvalitetne stvari, ali u ovom momentu imamo dosta kvalitetan napadački tandem. Možda imamo najbolji tandem u svijetu. Ali, vrlo je bitno imati dobru ekipu, a mi je itekako imamo. Mislim da pored sjajnih napadača imamo i dobre igrače na svim drugim pozicijama. Vrlo bitno je da imamo dobru atmosferu, a ona nikada nije bila bolja", smatra Bolić.Mart se bliži, utakmica s Grčkom polako ulazi u misli svih kojima je ova reprezentacija u srcu. Grčka je, reći će neki, još jedna povijesna utakmica. Još jedna, ko zna koja, "meč-lopta" za odlazak na veliko natjecanje."Moramo biti sretni da to nije zadnja utakmica u ovim kvalifikacijama. Bez obzira na taj rezultat, bit će još teških utakmica. Pobjedom bi svakako situacija po nas bila puno bolja, ali poslije toga ima dosta utakmica, tako da treba igrati i probati ostvariti taj veliki cilj. Neriješen rezultat ne bi bio smak svijeta. Grci imaju iskustvo. Igrali su dosta svjetskih prvenstava, ali sada imamo bolju ekipu. Nadam se da će i sportska sreća biti na našoj strani."
BiH na Svjetskom prvenstvu u Brazilu na ljeto 2014. godine?"To mi je najveća želja. Treba biti mirne glave. Imamo dobru ekipu, dobru situaciju u grupi. Imamo poluotvorena vata, ali još ništa nije urađeno", kaže Bolić za kraj našeg razgovora.Bolić je treći najbolji strijelac BiH svih vremena s 22 gola. Slavu je stekao nastupajući za turske velikane Galatasaray i Fenerbahče, imao je tu čast da zabije gol Manchester Unitedu. Osim toga, nosio je dresove još nekolicine klubva u Turskoj, igrao u Španiji za Rayo Vallecano... Karijeru je započeo u zeničkom Čeliku, a bio jedno vrijeme i u Crvenoj zvedi, da bi karijeru okončao u Rijeci 2006. godine. Bolić je bez sumnje jedna od najvećih legendi bh. reprezentacije.
SaPnA

#21107 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SaPnA »

seferovica ko :dance: e da se javim da pojedem sve ono sto sam pisao da se savez dovoljno ne vrti oko ovih dijasporasa sto malo hoce malo nece, kad kaze nisam se odlucio odmah prekriziti, nadam se samo ovom seadu hajrovicu, izgleda on nema dilema za koga igrati
MOSALJOZE

#21108 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

SaPnA wrote:seferovica ko :dance: e da se javim da pojedem sve ono sto sam pisao da se savez dovoljno ne vrti oko ovih dijasporasa sto malo hoce malo nece, kad kaze nisam se odlucio odmah prekriziti, nadam se samo ovom seadu hajrovicu, izgleda on nema dilema za koga igrati
ma da hoce kolasinac pristat i ovaj hajrovic bilo bi dobro,halilovica je dosadio i bogu i narodu
MOSALJOZE

#21109 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

jeza u ledja

#21110 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

shalla wrote:
Dead Man Walking wrote:

Ma pusti bolan, lupetaju bezveze, uopšte ne čitaju postove...
Ja dosad 10x napisao, naravno da ne treba zvati 10 novih imena odjednom već postepeno, svaku prijateljsku tekmu po 2 nova igrača i za 5 prijateljskih u toku godine isprobaš 10 igrača i kao što ranije nekad napisah, ako se od tih 10 dvojica pokažu kvalitetnim za reprezentaciju nama puna šaka brade...
U posljednje 3 godine od kad je Susic selektor debitovalo je 26 novih igraca, 17 bez one utakmice protiv Poljske u Turskoj. Znaci haman pa 10 novih igraca godisnje.
MOSALJOZE

#21111 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

EDIT: Taj igrac nije za ove teme a ako se definitivno odlucio za Svicu onda nije vise ni za jedne koja je vezana za nasu reprezentaciju! Njegove slike su sad najmanje bitne!
Dead Man Walking

#21112 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

jeza u ledja wrote: U posljednje 3 godine od kad je Susic selektor debitovalo je 26 novih igraca, 17 bez one utakmice protiv Poljske u Turskoj. Znaci haman pa 10 novih igraca godisnje.
Koliko ih je dobilo citavo poluvrijeme da pokazu sta (ne) znaju, da ne govorimo o cijeloj utakmici ili dvije. Ili je isprobavanje kad igraca ubacis 6 minuta na neku lijevu poziciju?
jeza u ledja

#21113 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Dead Man Walking wrote:
jeza u ledja wrote: U posljednje 3 godine od kad je Susic selektor debitovalo je 26 novih igraca, 17 bez one utakmice protiv Poljske u Turskoj. Znaci haman pa 10 novih igraca godisnje.
Koliko ih je dobilo citavo poluvrijeme da pokazu sta (ne) znaju, da ne govorimo o cijeloj utakmici ili dvije. Ili je isprobavanje kad igraca ubacis 6 minuta na neku lijevu poziciju?
24 od ovih 26 je igralo bar jedno poluvrijeme, u cugu.
preostala dvojica su igrala bar pola sata.

petorica su igrala jedno poluvrijeme.

jednog sam ukljucio ali u stvari nije igrao - kvesic.

ostali uglavnom imaju vise odigranih utakmica.

ps: i ovdje ne racunam igrace koji su pozivani ali nisu igrali, mada nisam siguran da li ih uopste ima, niti racunam nekoga ko je pozvan ranije ali nije igrao.

pps: ali evo ovako nabrzaka spisak: o. vranjes, s. vranjes, sunjic, kvesic, svraka, sesar, zukanovic, vrsajevic, sehic, visca, stevanovic, besic, vrancic, alispahic, stilic, subasic, zahirovic plus barisic, puric, ivankovic, dzakmic, torlak, dzafic, vasilic, raspudic, e. adilovic.

nije moguce, haman 1 od ovih da kazes da je nesto od njega ispalo (stevanovic), ostali srednja zalost (o. vranjes, zukanovic i zahirovic jos nekako). uglavnom, nijedan superstar definitivno bez kojeg bi nasa igra bila nezamisliva.
jeza u ledja

#21114 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

eh da. zaboravio sam naravno lulica, koji je debitirao mnogo ranije, ali u onoj utakmici protiv azerbejdzana koju niko nije gledao. mos ga komotno kao 27og igraca stavit.

takodje, fulio sam semira kerlu koji je takodje igrao protiv poljske onu utakmicu. tako da je to 28.

ako ima ko jos da to bolje protabiri bujrum, ali evo ja prebrojah 28 novih igraca u 3 godine.
Dead Man Walking

#21115 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Tu Poljsku ne racunaj, selekcija PL BiH. Ni Safet ih ne bi znao pobrojati. Ne da mi se sad sve provjeravati, al znam da Stojan sigurno nije igrao tih pola sata. Vecinu ovih je Sajo iz naftalina izvukao na ustrb igraca koji bolje kotiraju. Al nejse, slazem se da niko od ovih nije neka pljacka, ali mi i ne ocekujemo novog Pjanica nego nekog da uskoci i popuni rupu po potrebi. Evo sad opet imamo problem lijevog beka, zadnjeg veznog da ne spominjem, itd. Onaj Vrancic je po meni mogao pomoci, da je bar jednu prijateljsku odigrao u cugu da vidimo ima li tu hljeba. Cak i crni Stojan je dosao kao napadac a zavrsio na beku, i sahranismo covjeka a mozda je mogao biti taj famozni treci spic.
jeza u ledja

#21116 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Dead Man Walking wrote:Tu Poljsku ne racunaj, selekcija PL BiH. Ni Safet ih ne bi znao pobrojati. Ne da mi se sad sve provjeravati, al znam da Stojan sigurno nije igrao tih pola sata. Vecinu ovih je Sajo iz naftalina izvukao na ustrb igraca koji bolje kotiraju. Al nejse, slazem se da niko od ovih nije neka pljacka, ali mi i ne ocekujemo novog Pjanica nego nekog da uskoci i popuni rupu po potrebi. Evo sad opet imamo problem lijevog beka, zadnjeg veznog da ne spominjem, itd. Onaj Vrancic je po meni mogao pomoci, da je bar jednu prijateljsku odigrao u cugu da vidimo ima li tu hljeba. Cak i crni Stojan je dosao kao napadac a zavrsio na beku, i sahranismo covjeka a mozda je mogao biti taj famozni treci spic.
Zasto ne racunati Poljsku? Tako i Hitdzfield kojeg smo spominjali garant ima utakmice u kojim samo igraju neki shlj igraci. I tako se probavaju novi. Ja bih volio da imamo jos takvih igraca.

U pravu si za S. Vranjesa. Igrao je samo 20 minuta. Mada na wikipediji pise da je imao cak 3 nastupa i da je debitirao jos u 2009?? Ali ne mogu naci potvrdu za to (Uzbekistan?)
Mikady

#21117 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mikady »

Spanija je Spanija, Brazil je Brazil pa mi imamo sasvim dovoljno isprobani igraca godisnje, u repki vlada super atmosfera koju vodi Safet Susic Pape sa svojim pomocnicima.. :bih:

A manite se one da rep.BIH bude nekima igracima proba za zapad 8) sta isprobati, koga :? kad znamo njihov sumnjivi kvalitet aka Stojan Vranjes.
Last edited by Mikady on 04/02/2013 23:17, edited 1 time in total.
Dead Man Walking

#21118 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Poljsku ne racunaj zato sto mi treba da isprobamo kako se igrac snalazi kad je okruzen kvalitetnim igracima, a ne kakav je kad je okruzen mediokritetima, te zato sto treba da isprobamo je li igrac moze zakrpiti neku rupu a to mozemo samo ako ga gurnemo u vatru. A ta poluozbiljna utakmica sa Poljacima nazalost ne moze pokazati nista od navedenog.
jeza u ledja

#21119 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

E pa, za tako nesto nam je trebalo mozda vise utakmica protiv protivnika tipa Slovenija.

Susic je prvih pola godine (kad smo igrali 3-4 jake prijateljske) uglavnom iskoristio da isproba vec poznate igrace. Gana , Svedska , Njemacka. Mozda je tu mogao nesto vise, ali opet, jaki protivnici, a on tek poceo.

Htio sam samo reci da taj broj novih igraca i nije tako mali kao sto se misli.
Da ne govorim o tome da nema mnogo igraca koje je mogao probati , a nije. (da ne ulazimo u raspravu ponovo o onim sa stranim pasosem)
IcedMFEarth

#21120 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by IcedMFEarth »

http://www.transfermarkt.de/de/bosnien- ... 02-04.html

http://www.transfermarkt.de/de/safet-su ... 00-00.html

Igrači koji su debitirali pod Sušićem i spisak svih igrača koje je koristio Pape. Nije baš mali broj.
Korisničkoime

#21121 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

jeza u ledja wrote:
Dead Man Walking wrote:
24 od ovih 26 je igralo bar jedno poluvrijeme, u cugu.
preostala dvojica su igrala bar pola sata.

petorica su igrala jedno poluvrijeme.

jednog sam ukljucio ali u stvari nije igrao - kvesic.

ostali uglavnom imaju vise odigranih utakmica.

ps: i ovdje ne racunam igrace koji su pozivani ali nisu igrali, mada nisam siguran da li ih uopste ima, niti racunam nekoga ko je pozvan ranije ali nije igrao.

pps: ali evo ovako nabrzaka spisak: o. vranjes, s. vranjes, sunjic, kvesic, svraka, sesar, zukanovic, vrsajevic, sehic, visca, stevanovic, besic, vrancic, alispahic, stilic, subasic, zahirovic plus barisic, puric, ivankovic, dzakmic, torlak, dzafic, vasilic, raspudic, e. adilovic.

nije moguce, haman 1 od ovih da kazes da je nesto od njega ispalo (stevanovic), ostali srednja zalost (o. vranjes, zukanovic i zahirovic jos nekako). uglavnom, nijedan superstar definitivno bez kojeg bi nasa igra bila nezamisliva.
Prvo zaboravi Poljsku drugo onako napamet ti mogu reći da Sesar nije igrao jedno cijelo poluvrijeme u komadu mislim da sve ukupno nije odigrao poluvrijeme, Svraka isto tako, Vranješ je mislim imao po 20-tak minuta protiv Irske i Meksika, Šunjić je igaro samo protiv Lihtenštajna 90 minuta, Kvesić nije igrao nikako, Zukanović ako izuzmeš Alžir ima nekih 20-tak minuta, Višća nije igrao do sada, Alispahić ima 10 minuta, Štilić mislim ne može sakupiti dvije tekme ma jednu tekmu sa produžecima, Subašić nema poluvrijeme mislim skupa.
Od ovih da nije povrede Salihovića Kvesić ne bi bio ni sada pozvan da nije povrede Kvesića Višća ne bi bio pozvan da nije povrede Pandže Vranješ ili Šunjić ne bi bili pozvani, da nije nesigurnosti Vranješa protiv Grčke ni Zukanović ne bi bio pozvan da ne spominjem sada već ranije pomenuta imena koja čekaju poziv. To pozive Barisicu, Puricu, Ivankovicu, Dzakmicu, Torlaku, Dzaficu, Vasilicu, Raspudicu, Adilovicu, Sesaru, Svraki, Vršajeviću, Alispahiću čini još čudnijim barem meni.
jeza u ledja

#21122 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Alispahic ima poluvrijeme protiv Svedske. Ima jos 10 minuta protiv Irske.
Visca je igrao u toj utakmici sa Poljskom, cijelu.
Stilic je igrao pola sata protiv Rumunije i sat protiv Grcke (prijateljska).
Sesar ima 20 minuta protiv Alzira i 10 minuta protiv Velsa.
Svraka ima nesto vise, igrao je 20ak minuta protiv Lihtenstajna, 10 minuta protiv Velsa i 20 minuta protiv Alzira.

Sad, da li bi bili pozivani i kada ostaje pitanje.

Ne zaboravimo da je 90 minuta utakmice samo dio onoga sto Susic vidi na treningu.

Ma mislim ne znam...moze to i bolje, ali se debelo pretjeruje. Samo zelim istaci fakte, kojih neki izgleda nisu svjesni.

PS: Necu da zaboravim Poljsku. :oops: :D

PPS: Bila je jos jedna Poljska, sa Musemicem. I tamo je bilo hipter nekih imena, ali eto hajd jebo to.
Korisničkoime

#21123 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

jeza u ledja wrote:Alispahic ima poluvrijeme protiv Svedske. Ima jos 10 minuta protiv Irske.
Svraka ima nesto vise, igrao je 20ak minuta protiv Lihtenstajna, 10 minuta protiv Velsa i 20 minuta protiv Alzira.

Ne zaboravimo da je 90 minuta utakmice samo dio onoga sto Susic vidi na treningu.

Ma mislim ne znam...moze to i bolje, ali se debelo pretjeruje. Samo zelim istaci fakte, kojih neki izgleda nisu svjesni.

PPS: Bila je jos jedna Poljska, sa Musemicem. I tamo je bilo hipter nekih imena, ali eto hajd jebo to.
Zaboravi Poljsku kad ti kažem :D .
Kažem onako napamet nabrojao daleko je 2010 drug moj zaboravi se. Višća po meni budući da Poljsku ne računam nikada i nije igrao i Subašić je mislim igrao cijelu protiv Poljske čak i zabio ako se sjećam. Zašto to kažem jer nije igrao u timu ni u konkurenciji sa igračima sa kojima bi inače to bio.
Naravno da ima i pretjerivanja to i ne sporim međutim sve zavisi šta ćeš iz nabrojanih fakata izvući. Šta zaključiti na faktu da Svraka ima veću minutažu od ponajboljeg defanzivca belgijske lige ili da ima poziv za razliku od ponajboljeg igrača sasvim solidnih klubova iz grčke i izraelske lige koje kakve god da su bolje su od naše PL a klubovi bolji od Želje.
Šta zaključiti na faktu da igrač kao Višća koji dolazi realno u opticaj makar za klupu protiv Grčke biva testiran i to možda opet 20-tak minuta mjesec pred samu tu tekmu sa Grčkom.
Ne zaboravimo da Sušić nema taj luksuz kao neki drugi selektori i da su mu pozivi na prijateljske jednini način da pogleda igrača i da je Ferguson 10-tak minuta nije dovoljno za konačan sud.
jeza u ledja

#21124 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Korisničkoime wrote:Zaboravi Poljsku kad ti kažem :D .
ma neeeecu! :-x

:D

A sta zakljuciti? Da se Susic pali ko dizel.
cvrčak_na_hedonizmu

#21125 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

jeza u ledja wrote:Alispahic ima poluvrijeme protiv Svedske. Ima jos 10 minuta protiv Irske.

Kakva bolan Poljska, utakmice C timova obje zemlje. Okružen mediokritetima izgubio bi se i Mesi, realno.

Jedina dva igrača koja su zaista dobila priliku su Štilić i Alispahić ( koji je debitovao kod Ćire, kod Sušića je igrao i protiv Katara ), vidjelo se da ne mogu, hvala lijepo i doviđenja.
jeza u ledja wrote: pps: ali evo ovako nabrzaka spisak: o. vranjes, s. vranjes, sunjic, kvesic, svraka, sesar, zukanovic, vrsajevic, sehic, visca, stevanovic, besic, vrancic, alispahic, stilic, subasic, zahirovic plus barisic, puric, ivankovic, dzakmic, torlak, dzafic, vasilic, raspudic, e. adilovic.
Sad kontaj ko je sve dobijao priliku prije Zukanovića :-) Ko je sve dobijao priliku prije Cocalića :run: Stojan Rivaldo Vranješ je napadač a ne bek.

Šunjić, Kvesić, Svraka, Sesar, Šehić, Višća, Subašić, Zukanović ( onaj vaterpolo protiv Alžira ne računam ), Vrančić nemaju zajedno odigranu utakmicu a kamoli nešto više, odnosno, nijedan nije igrao da se vidi koliko zaista (ne)mogu.

O. Vranješ, Vršajević, Stevanović, Bešić, Štilić, Alispahić i Zahirović su dobili priliku da igraju. Alispahić je igrao kod Ćire i vidjelo se da ne može, al nejse.
O. Vranješ i Stevanović su dobili priliku da igraju više zbog povreda nego zbog želje da se isprobaju igrači. Spisak od 25-26 igrača spade na 6-7 igrača ( a dvojica od navedenih opet igrom prilika a ne željom da se "isprobaju" ) dok si reko keks :skoljka: Malo je to,blago rečeno.

Da, Sušić pali kao diesel. Upravo to.
Locked