SAA napreduje istočno od Homsa. Oslobođeno selo Qasr Al-Hīr Al-Gharbi.

Tulul as Sud

Borbe na zapadu Palmire za brdo Jbel Qassoun i dvorac Al- Ma'any.

https://www.almasdarnews.com/article/br ... g-palmyra/

Ako su poslali najsposobnijeg oficira na Palmiru to bi trebalo dovoljno govoriti.. iz tri razloga..Maystor wrote:Ja nisam našao, što opet ne znači da nema. Imam utisak da je ovo vrhunac, iako je primirje i stvari na izgled izgledaju smireno ... Mislim da je na sceni plan F ili G po Čelijevoj nomenklaturi.husein_kapetan wrote:Majstore ina li kakvih naznaka djelovanja SAA po dubini autoputa M45.. ne znam koliko ce ovi u Raqqi moci izdrzati..Maystor wrote:Simultani napad (SAA+Hezbolah) na Palmiru i Karjatejn, uz punu zračnu podršku. Napredak u Palmiri sa zapadne strane.
Krajnji cilj operacije - Deir ez-Zur!
I.. maloprije postavih link sa Tigrovom slikom .. kazu friska..kao biva on vodi ove operacije oko Palmire..
promoviran u general-majora..
Koliko istine u tom moze biti?
SAA mora ići prema granicama, mislim na pustinju, prema Jordanu i Iraku (najnovija podvala tamo je ta neka nova fsa, pogledaj samo koliko patak lažirić skače od sreće).
Ovo će se završiti dealom velikih sila, zato SAA mora izaći na granice što prije. Amerikanci ne dozvoljavaju Iraku da Hašd učestvuje u bilo kakvim borbama oko Mosula. Pokušava se onemogućiti buduća osovina Teheran-Bagdad-Damask.
Turska je na prekretnici, mislim da su shvatili opasnost, ali u teškoj su situaciji. Davutoglu je tražio od Teherana da posreduje sa Rusijom, a zauzvrat nudio medijaciju sa saudijom.
Mislim da je sada vrijeme da se krene prema Deiru i da (bar negdje) SAA izađe na granicu sa Irakom. Po meni, to je važnije od Rake. Isil je gotov, to je samo pitanje vremena.
Ne znam kako ti vidiš ovo, da li dijeliš ovo razmišljanje?
Kikibombona wrote:Evandjelje po Cheliju!
Pitaj patka on zna, ali nece da nam kazeIronmen wrote:Kikibombona wrote:Evandjelje po Cheliju!
Kiki imas li kakvih informacija o pomoci u oruzju od srane sirijske vlade kurdima u Hasaki i nekom dogovoru oko Zora ????
Vijeće staraca sunitskih plemenaIronmen wrote:sarajevoxxxx wrote:I u Halebu demonstracije. Veliki natpis "Odlazi"
#حلب اليوم ٧-٣-٢٠١٦
عودٌ على بدءْ "ارحل".
#Aleppo Today 7 March 2016
Turning Full Circle "Go Away"
https://m.facebook.com/LCCSy/photos/ms. ... &source=48
Koga nude kao zamjenu ili alternativu ko su ti ljudi koji bi trebali da vladaju sirijom Bagdadi i slicni njemu imajuli ovi ljudi svoga politickog prestavnika i sta je njihov cilj ????
DuckZz wrote:Pripadnici Al Nusre bi mogli danas napasti vladine položaje na jugu Aleppa. Pošto ovo ne krši primirje, možemo ocekivati zračne udare.
hahasarajevoxxxx wrote:Asad jeste samo u Siriji, ali to ne umanjuje obim zla kojeg je počinio.
Selefije su širok pojam. U mnogim državama su najglasniji protivnici nasilja i daleko najviše ga osuđuju od svih drugih.
U Siriji po količini zla i mržnje ide režim i njegovi saveznici pa deset praznih mjesta pa tek onda svi ostali.
Col. Suheil Al Hassan with his men near the front-lines with Daesh in Palmyra today (07/03/2016)
Što bi reko Izet Fazlinović u jednoj epizodi LZN - porođajne muke!Co0l wrote:Koji su to strucnjaci,jebo te zivot.Izgube Palmiru za dva sata i onda je godinu dana povracaju.

Skromnosarajevoxxxx wrote:Davutoglu ponudio prijedlog kojim bi se trajno riješio problem izbjeglica. Uskoro bi trebala početi zajednička konferencija za štampu. Turci su tražili tri stvari:
- Dodatne 3 milijarde eura
- Ukidanje viza za Turke od juna ove godine
- Za svaku izbjeglicu koja se vrati u Tursku da EU zauzvrat primi jednu.
Pare im možda i daju, a od ukidanja viza nema ništa - najviše što mogu dobiti po tom pitanju je olakšavanje i ubrzavanje procesa izdavanja viza.zrakomlat wrote:Skromnosarajevoxxxx wrote:Davutoglu ponudio prijedlog kojim bi se trajno riješio problem izbjeglica. Uskoro bi trebala početi zajednička konferencija za štampu. Turci su tražili tri stvari:
- Dodatne 3 milijarde eura
- Ukidanje viza za Turke od juna ove godine
- Za svaku izbjeglicu koja se vrati u Tursku da EU zauzvrat primi jednu.
DuckZz wrote:Pobunjenici napreduju prema T2 pumpnoj stanici u prov. Deir Ezora.
Već 7 dana totalni media blackout![]()
Ovi pobunjenici baš golorukiDuckZz wrote:Pobunjenici napreduju prema T2 pumpnoj stanici u prov. Deir Ezora.
Već 7 dana totalni media blackout![]()
Još ako je i ovo tačno, stvari se odvijaju brže nego što se očekivalo.Kurdish-dominated Syrian Democratic Forces took al-Ougla from ISIS, reaching near the outskirts of Deir Ezzor