Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#21101 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

Vidi juniora 4:1... pa đe akademija?
Charuga
Globalni moderator

#21102 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Muhamed Đakmić wrote:Meni vala najveći problem današnje utakmice organizacija, odnosno ulazak na stadion.

Ove sekjuriti agencije treba pogasiti, oni su najveći garant da posao neće biti obavljen.

Drugi najveći problem katastrofalno stanje travnjaka. Nemoguće bilo razviti normalnu igru.

Popravljaju se stvari, mislim da će ovo biti bolje kad još malo uigraju ekipe Čala i Petrović. Mi solidni, da smo dali gol, sad bi išla priča da smo rutinski uzeli.
Aferim.
golman

#21103 Re: Sarajevski derbi

Post by golman »

Logovan wrote:
Anestezija wrote:Najbolji derbi ono kad smo 4-2 u kupu pobijedili,kad je Turkovic igr'o,ovo ostalo mozda jos 1-2 utakmice :-)
Ma na prste jedne ruke možeš nabrojati dobre derbije počevši od 2008. godine. Eto taj 4:2, 2:2 (kada smo ispustili prednost od 2:0), na Grbavici 1:2 i možda još jedan i to je to.

Image
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Dobar derbi bio prije 2 godine,negdje u ovo vrijeme,na Grbavici bilo 2:1 za Sarajevo,a Duljević se ispromašivao i propustio priliku na nokautira Želju totalno
a bilo i lijepo vrijeme,teren idealan za igru,sve bilo potaman :)
1946--1987

#21104 Re: Sarajevski derbi

Post by 1946--1987 »

Ja skidam kapu onom kome je do prcanja nakon onog jucer :mrgreen:
Peljto kakav je to klosar, svaki pogled krivi je svirao kao faul, naravno da tu nema utakmice onda.
Ne kazem da bi bio el klasiko bez toga al bi bilo gledljivije jebo ga faul u picku.
Charuga
Globalni moderator

#21105 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

1946--1987 wrote:Ja skidam kapu onom kome je do prcanja nakon onog jucer :mrgreen:
Peljto kakav je to klosar, svaki pogled krivi je svirao kao faul, naravno da tu nema utakmice onda.
Ne kazem da bi bio el klasiko bez toga al bi bilo gledljivije jebo ga faul u picku.
Išao je na "sigurno", da ga slučajno ne bi neko prozvao poslije utakmice kako je izgubio zbog njega. Samo sjeckanje, sjeckanje i sjeckanje ...
1946--1987

#21106 Re: Sarajevski derbi

Post by 1946--1987 »

Teoreticari zavjera bi rekli da je to vama islo na mlin s obzirom da ste ocigledno isli na bod u derbiju( hej ides na bod a prvi ti bjezi 8 bodova a tebi liga za prvaka visi :mrgreen: ), tako da jestari kospicar odradio sta je trebalo :mrgreen:

Ponavljam, teoreticari zavjera bi to rekli :mrgreen: :oops:

Ono sto je cinjenica jeste da je zeljeznicar jedna od losijih ekipa ove sezone na kosevu, krupa, olimpic, metalege svi su bili bolji al fakat :mrgreen:

Slavko zvani sigurica
Last edited by 1946--1987 on 17/10/2016 10:09, edited 2 times in total.
Logovan

#21107 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Charuga wrote:Samo sjeckanje, sjeckanje i sjeckanje ...
Em su nas igrači jebali sa igrom, em on sa sjeckanjem.

Jedva čekam sljedeći derbi. :mrgreen:
BlueBlood

#21108 Re: Sarajevski derbi

Post by BlueBlood »

Prosao sam mnoga sela i stadione i definitvno najveca rupa u drzavi je stadion Kosevo. Oronuli i zaostali olimpijski stadion je sve prije nego stadion za fudbalske utakmice i ne treba puno pameti da se vidi da je tu nekad bila bara ili jezero.Rusenje i pravljenje nekog modernog kupalista ili umjetnog jezera bi rijesio problem sarajlija sa ovim oronulim komunistickim stadionom koji trenutno ne sluzi ni za sta.

Za jak centar zajedno :thumbup: :bih:
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#21109 Re: Sarajevski derbi

Post by F&N »

Charuga wrote:
1946--1987 wrote:Ja skidam kapu onom kome je do prcanja nakon onog jucer :mrgreen:
Išao je na "sigurno", da ga slučajno ne bi neko prozvao poslije utakmice kako je izgubio zbog njega. Samo sjeckanje, sjeckanje i sjeckanje ...
Brata mi isto ko da na tribinama nema ni ograde ni policije pa cim nesto zajebe uletice po tribine i slomit ga. Eto tako je sudio. Ubi igru. Ja garantujem da je bio neki sudija koji ne bi svirao sve ove gluposti da bi utakmica bila duplo bolja i sa puno vise golova. Nije to samo za derbi inace se tako sudi kod nas u svakoj utakmici. Samo je na derbiju puno vise duela pa bude i puno vise faulova.
Nek neko pogleda druge utakmice. Cim se igrac baci odmah faul, pogotovo ako je odbrambeni igrac pred svojim golom, zagradi se. Ako padne, 100% faul. Nista drugo. Jebem ti sudije.
Charuga
Globalni moderator

#21110 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Baš tako. Ko da će mu neko posao odmah oduzeti, ako ne svira svaki pogled kao faul.
Šibicar

#21111 Re: Sarajevski derbi

Post by Šibicar »

Neko je prije derbija dao odličan prijedlog,da se za derbi plati Mažiću da sudi,sigurno nikog ne bi namjerno zakinuo,a sudjenje bi bilo kako treba.
Dr. Kuca

#21112 Re: Sarajevski derbi

Post by Dr. Kuca »

Bokacini jel mu pridje mersudin padne ko da ga je vbr pokosio. Klasicni talijan.
Logovan

#21113 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Dr. Kuca wrote:Bokacini jel mu pridje mersudin padne ko da ga je vbr pokosio. Klasicni talijan.
Ma padali su svi oko Mersudina. :-) Frajer se zagradi sudija mu svira faul, frajer skoči opet mu faul svira, bori se za loptu opet faul. Nije moguće da je onoliko puta faul napravio.
made_in_sarajevo

#21114 Re: Sarajevski derbi

Post by made_in_sarajevo »

BlueBlood wrote:Prosao sam mnoga sela i stadione i definitvno najveca rupa u drzavi je stadion Kosevo. Oronuli i zaostali olimpijski stadion je sve prije nego stadion za fudbalske utakmice i ne treba puno pameti da se vidi da je tu nekad bila bara ili jezero.Rusenje i pravljenje nekog modernog kupalista ili umjetnog jezera bi rijesio problem sarajlija sa ovim oronulim komunistickim stadionom koji trenutno ne sluzi ni za sta.

Prosao sam mnoga sela i stadione i definitvno najveca rupa u drzavi je stadion Grbavica. Oronuli i zaostali stadion je sve prije nego stadion za fudbalske utakmice i ne treba puno pameti da se vidi da je tu nekad bila livada koju su ljudima uskratili da sade voce i povrce ili prave stambene objekte. Rusenje i pravljenje nekog modernog kompleksa zgrada, bazena, parka bi rijesio problem sarajlija sa ovim oronulim komunistickim stadionom koji trenutno ne sluzi ni za sta osim da neko glavu izgubi ili fasuje kakvu bolest

Za jako Novo Sarajevo zajedno :thumbup: :bih:
Dr. Kuca

#21115 Re: Sarajevski derbi

Post by Dr. Kuca »

Rekose ovi sto im je suma iznad stadiona dogojila tarzana. Samo kad vas jednu tekmu medo zaganja.
Nadzorna_ploca

#21116 Re: Sarajevski derbi

Post by Nadzorna_ploca »

Kosevo onako jest nezgrapno, ali je Vestfalen za Grbavicu.
BlueBlood

#21117 Re: Sarajevski derbi

Post by BlueBlood »

Ne znam sta ste se vi nasli uvrijedjenim Kosevo sam spomenuo nisam Butmir
Logovan

#21118 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Nadzorna_ploca wrote:Kosevo onako jest nezgrapno, ali je Vestfalen za Grbavicu.
Jašta je. I jedan i drugi stadion su preloši da je to stvarno bruka i sramota.
spree

#21119 Re: RE: Re: Sarajevski derbi

Post by spree »

Logovan wrote:
Dr. Kuca wrote:Bokacini jel mu pridje mersudin padne ko da ga je vbr pokosio. Klasicni talijan.
Ma padali su svi oko Mersudina. :-) Frajer se zagradi sudija mu svira faul, frajer skoči opet mu faul svira, bori se za loptu opet faul. Nije moguće da je onoliko puta faul napravio.
A i on je padao vala, al' eto. Sudija glupan mogao je pola faula ne svirati. Ne bi ni igraci toliko bacali kad bi vidjeli da im ne svira.

Poslano sa mog koristeći Tapatalk
Bambino Blu

#21120 Re: Sarajevski derbi

Post by Bambino Blu »

Samo ne treba preskociti da se MUP-u jebe od do znaci. Kakvi su to sljamovi to je za nevjerovati. Govna da ne mogu veca biti fuj fuj fuj. Pocrkali Amin
sumirprimus

#21121 Re: Sarajevski derbi

Post by sumirprimus »

Bambino Blu wrote:Samo ne treba preskociti da se MUP-u jebe od do znaci. Kakvi su to sljamovi to je za nevjerovati. Govna da ne mogu veca biti fuj fuj fuj. Pocrkali Amin
sho sha je bilo?
MrkiMedjed87

#21122 Re: Sarajevski derbi

Post by MrkiMedjed87 »

sumirprimus wrote:
Bambino Blu wrote:Samo ne treba preskociti da se MUP-u jebe od do znaci. Kakvi su to sljamovi to je za nevjerovati. Govna da ne mogu veca biti fuj fuj fuj. Pocrkali Amin
sho sha je bilo?
Koliko ja znam nisu dali unijeti zastave i sve ostalo za koreografiju koja je prvo bila dopustena pa onda odjednom sve vraceno sa stadiona
kory_galaktikos

#21123 Re: Sarajevski derbi

Post by kory_galaktikos »

Logovan wrote:
jest jak ćaća ga je.bo , za nas derbi i prejak pa je sve svirano :p
ultima_palabra

#21124 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

Ne pamtim kad je derbi trajao sat i 45, ono baš po pravilima, da nije bio nijedan prekid zbog bakljade ili nekog sranja...
ibizza

#21125 Re: Sarajevski derbi

Post by ibizza »

BlueBlood wrote:Prosao sam mnoga sela i stadione i definitvno najveca rupa u drzavi je stadion Kosevo. Oronuli i zaostali olimpijski stadion je sve prije nego stadion za fudbalske utakmice i ne treba puno pameti da se vidi da je tu nekad bila bara ili jezero.Rusenje i pravljenje nekog modernog kupalista ili umjetnog jezera bi rijesio problem sarajlija sa ovim oronulim komunistickim stadionom koji trenutno ne sluzi ni za sta.

To ti je isto kao da jaa vozim Golf 5 a ti Golf 2 i ti mene zajebajes da losije auto nisi vozio od ovog mog. Stadion sa tri tribine, na jednoj nemas wc , od druge tribine veca svecana loza stqdiona koji ismikavas. Ukratko, prejak stadion, kada ides na juznu tribinu, ulazis na sjevernoj :D
Post Reply