nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Concord
#21101 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Cuj na forumu naucio pravila u kruznom, pa ovdje na forumu dvojica kad raspravljaju o kruznom nekako se ko' i sloze, treci kad se ukljuci ne zna se vise ni ko je upravu ni ko sta prica, po 5 stranica ide rasprava 
- Laplace
- Project Ashe
- S4mpion
#21104 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Juče na pravcu kod Bihaća 170kmh, bez ugrožavanja bilo koga, osim vjeverice pored puta.
- JavierBosnia
-
azdralovic
- S4mpion
#21107 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nisam, treba bit' odgovoran.
-
mali_balon
- S4mpion
#21109 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne mere u četvrtoj.
-
last mohicans
#21110 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
100 puta sam se pitao ko je crtao i odredio te linije. Zaista me interesuje, na mnogim dionicama. Neka rjesenja mi ne idu glavu, sto je puna na mrtvom pravcu,niti sto je isprekidana stotinjak metara. Sad kad sam se vracao preko Zvornika prema Vlasenici bruku takvih primjere ali i spomenica pored ceste. Isprekidana stotinjak metara, da nema sanse da nekoga pretečeš, osim ako nije manji kamion koji se vuče, a ti imaš namjanje 200 konja ili si motor. To je velika odgovornost u iscrtavanju tih traka i da li tu radi jedan inžinjer ili cijeli tim? Fakat me neko vrijeme intrigira. Da li se kod saobracajki ikad to dovelo u pitanje, siguran sam da ima nesreca i zbog lose iscrtanih linija i neadekvatne signalizacije.
-
mali_balon
#21111 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Priznaj da lozis ove, sve po zakonu pizdice sa foruma........,....
- nepass1
#21112 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Da, ja sam nailazio na isprekidanu gdje mozes samo traktor prestici. Ili eventualno ako vozis porsche RUF, mislim da bi i "obicni" imao problem prestici kamion.last mohicans wrote: ↑29/06/2021 14:50100 puta sam se pitao ko je crtao i odredio te linije. Zaista me interesuje, na mnogim dionicama. Neka rjesenja mi ne idu glavu, sto je puna na mrtvom pravcu,niti sto je isprekidana stotinjak metara. Sad kad sam se vracao preko Zvornika prema Vlasenici bruku takvih primjere ali i spomenica pored ceste. Isprekidana stotinjak metara, da nema sanse da nekoga pretečeš, osim ako nije manji kamion koji se vuče, a ti imaš namjanje 200 konja ili si motor. To je velika odgovornost u iscrtavanju tih traka i da li tu radi jedan inžinjer ili cijeli tim? Fakat me neko vrijeme intrigira. Da li se kod saobracajki ikad to dovelo u pitanje, siguran sam da ima nesreca i zbog lose iscrtanih linija i neadekvatne signalizacije.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#21113 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
U pc cesto ima problem neslaganja vertikalne i horozontalne signalizacije

Evo jednog inzinjera 10 god staza

Evo jednog inzinjera 10 god staza
- black_adrian
- Vozim: vjetar
#21114 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Sinoć "vozač profesionalac" što vozi cisternu na punoj liniji od Konjica prema Bradini pretiče vozilo marke Audi A7 i sekunda je falila da rastavi od života vozila koje dolaze iz suprotnog smjera.
-
zdruzdjo
#21115 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
isto sam se neki dan pitao. Vozio sam-samcat u autu od sarajeva do skretanja za auto-put kod doboja i nazad. nisam nigdje zurio i bilo prevruce pa sam lagano i bas razgledao slicne pojave. covjece na 10 mjesta od zenice do doboja sam naletio na isprekidane gdje nema nikakve logike da mozes ikoga prestici ako nemas kakav "super-car". bas sam se pitao zasto? jel to neko ide da ustedi na farbi za cestu ili neko slicno sranje. znam da je tamo nekih ranih 2000-tih u hrvatskoj bila neka kompanija koja je dobila tender za to pa su malo negdje stavljali isprekidane. da se ustedi na farbi. bila bas afera. i brzo su ih stisnuli za vrat, sudovi.....last mohicans wrote: ↑29/06/2021 14:50100 puta sam se pitao ko je crtao i odredio te linije. Zaista me interesuje, na mnogim dionicama. Neka rjesenja mi ne idu glavu, sto je puna na mrtvom pravcu,niti sto je isprekidana stotinjak metara. Sad kad sam se vracao preko Zvornika prema Vlasenici bruku takvih primjere ali i spomenica pored ceste. Isprekidana stotinjak metara, da nema sanse da nekoga pretečeš, osim ako nije manji kamion koji se vuče, a ti imaš namjanje 200 konja ili si motor. To je velika odgovornost u iscrtavanju tih traka i da li tu radi jedan inžinjer ili cijeli tim? Fakat me neko vrijeme intrigira. Da li se kod saobracajki ikad to dovelo u pitanje, siguran sam da ima nesreca i zbog lose iscrtanih linija i neadekvatne signalizacije.
-
last mohicans
#21116 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Mozde hoce da budemo cipovani cuneri
Ja od ovog Pfizera nista brzi nisam., iako sam čipovan.
Zanimljiva tematika za diskusiju, ako ima koji inzinjer saobracaja da se uključi, evo vidim jos niko iz struke nam nije odgovorio.
1. Ko određuje gdje ide puna,gdje isprekidana? Vjestaci saobracajne struke, inzinjeri saobracaja?
2. Zasto neka nelogična rješenja po pitanju ocrtavanja istih?
3. Da li se ikad desilo da se signalizacija nakon nekog perioda promjeni, uvede puna, ili isprekidana na mjestima gdje nije bila, a da pri tome nisu vršene korekcije ceste, magistrale ili slično?
Zanimljiva tematika za diskusiju, ako ima koji inzinjer saobracaja da se uključi, evo vidim jos niko iz struke nam nije odgovorio.
1. Ko određuje gdje ide puna,gdje isprekidana? Vjestaci saobracajne struke, inzinjeri saobracaja?
2. Zasto neka nelogična rješenja po pitanju ocrtavanja istih?
3. Da li se ikad desilo da se signalizacija nakon nekog perioda promjeni, uvede puna, ili isprekidana na mjestima gdje nije bila, a da pri tome nisu vršene korekcije ceste, magistrale ili slično?
- escobar__
#21117 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ima i ovaj dio na M-18 (između Dolova i Bakića, ko vozi tamo znat će o čemu govorim). Preglednost ne postoji jer imaš borovo drveće tik uz cestu i ovdje ako kreneš preticat nisi dobar u glavu, a godinama iscrtavaju isprekidanu liniju. 

-
c0de
#21118 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jucer sam se bas nagledao svega na dionici Sarajevo - Ajdinovici. Svasta mogu razumjeti, ali mi nikako ne ide u glavu da neko vozi 50-60 na pravcu gdje je nelogicna puna i ogranicenje 70, i onda na dionici gdje je dozvoljeno preticanje krene ubrzavati na 70-80, i onda opet uspori poslije na 50-60 i vuce kolonu kilometrima...
- escobar__
#21119 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Može stoka sve. Specijalno dragi su mi oni s posebnim potrebama što krenu ubrzavat kad vide da si krenuo preticat.
- black_adrian
- Vozim: vjetar
#21120 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
vala tako kad me iznervira, nek je milion puta puna preteknem ga ako je pregledno...
-
mali_balon
#21121 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Mozes fino preteci i mozes vidjeti.....samo probaj nagazit malo iznad 120....kada ides brze brze ces preteci i cim predjes u drugu trako bolje vidis...logicno......nemoj se ponasati ko da vozis zaprezna kola ili motokutivator.....slobodno nagazi gas nece nista ti nista biti
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#21122 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
I klepi te radar pa onda nek drugi voze
Za razliku od vecine rekreativaca kome je ova put ili u tazbinu ili na vakcinaciju, neko ko zivi od VD takvi izleti bijesa ne idu u prilog.
Za razliku od vecine rekreativaca kome je ova put ili u tazbinu ili na vakcinaciju, neko ko zivi od VD takvi izleti bijesa ne idu u prilog.
-
noviclan
#21123 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
E upravo tako od dolova prema sarajevu imas prvo isprekidano drugo isprekidano i trece isprekidano dozvoljeno preticanje, prilikom voznje nocu trece isprekidano ti je zagarantovan sudar imas znak imas isprekidano i krenes preticati vidis krivina vidis dolaze farovi iz suprotnog smjera sudar, mislim da su za ovo dozvoljeno preticanje trebali dozvoliti iz smjera sarajeva i iz kontra smjera zabranniti, ne znam ranije je nekada i bilo iz jednog smjera puna a iz drugog smjera isprekidana i puna rijetko vidjam istomali_balon wrote: ↑30/06/2021 20:42Mozes fino preteci i mozes vidjeti.....samo probaj nagazit malo iznad 120....kada ides brze brze ces preteci i cim predjes u drugu trako bolje vidis...logicno......nemoj se ponasati ko da vozis zaprezna kola ili motokutivator.....slobodno nagazi gas nece nista ti nista biti
-
mali_balon
#21124 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne kontam, pa ako vidis farove pa ne pocinji preticanje ili ako farove vidis u sred preticnaja zkocis i fino se vratis u svoju trakunoviclan wrote: ↑01/07/2021 07:02E upravo tako od dolova prema sarajevu imas prvo isprekidano drugo isprekidano i trece isprekidano dozvoljeno preticanje, prilikom voznje nocu trece isprekidano ti je zagarantovan sudar imas znak imas isprekidano i krenes preticati vidis krivina vidis dolaze farovi iz suprotnog smjera sudar, mislim da su za ovo dozvoljeno preticanje trebali dozvoliti iz smjera sarajeva i iz kontra smjera zabranniti, ne znam ranije je nekada i bilo iz jednog smjera puna a iz drugog smjera isprekidana i puna rijetko vidjam istomali_balon wrote: ↑30/06/2021 20:42
Mozes fino preteci i mozes vidjeti.....samo probaj nagazit malo iznad 120....kada ides brze brze ces preteci i cim predjes u drugu trako bolje vidis...logicno......nemoj se ponasati ko da vozis zaprezna kola ili motokutivator.....slobodno nagazi gas nece nista ti nista biti
-
noviclan
#21125 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Haha obzirom da si i sam naveo kojim se brzinama vozi nema tu velike reakcije