Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dana 07. 08. 2015. godine oko 18,10 sati u ulici Maršala Tita bb, općina Centar Sarajevo, od strane dva NN lica uz prijetnju nožem, izvršeno je krivično djelo razbojništva nad M. Dž. od kojeg je otuđen mobitel marke “Alkatel”. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su izvršili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.
Sat, 08/08/2015
Vrelo Bosne...
Dana 17.08.2015. godine oko 14,20 sati u ulici Vrelo Bosne, općina Ilidža, od strane dva NN lica, izvršeno je krivično djelo razbojništva nad Đ.A. iz Sarajeva. Tom prilikom NN lica su uz prijetnju pištoljem od istog otuđila torbu u kojoj se nalazila određena suma novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.
DaffyDuck wrote:
Bacene pare. Svakao im je opravdanje da se na kamerama nista ne vidi, pogotovo navece. Policija ne zeli da radi svoj posao. Opravdanje im je zbog suda, jer oni uhvate ove klosare, sud ih pusti. Ne znam ni ssta bi im rekla.
opravdanje zbog suda ?!
ne, opravdanje im je "snađi se sam", "ma haj šta ima veze kupićeš novi mobitel auto stan avion", "ti ga nađi pa ga kazni" itd itd pa sve do drskih i nekulturnih "boli me qrac"
zamisli da tako doktori na hitnoj kažu, opravdanje nam je zbog kcusa, što bi mi sanirali ranu kad nema stručnog kirurga, što bi mi otišli na intervenciju kad će svakako fasovati mrsa u bolnici
kakva je to logika, ja nikako ne moram raditi svoj posao za koji sam plaćen jer neko drugi ne radi svoj posao kako treba
DaffyDuck wrote:
Bacene pare. Svakao im je opravdanje da se na kamerama nista ne vidi, pogotovo navece. Policija ne zeli da radi svoj posao. Opravdanje im je zbog suda, jer oni uhvate ove klosare, sud ih pusti. Ne znam ni ssta bi im rekla.
opravdanje zbog suda ?!
ne, opravdanje im je "snađi se sam", "ma haj šta ima veze kupićeš novi mobitel auto stan avion", "ti ga nađi pa ga kazni" itd itd pa sve do drskih i nekulturnih "boli me qrac"
zamisli da tako doktori na hitnoj kažu, opravdanje nam je zbog kcusa, što bi mi sanirali ranu kad nema stručnog kirurga, što bi mi otišli na intervenciju kad će svakako fasovati mrsa u bolnici
kakva je to logika, ja nikako ne moram raditi svoj posao za koji sam plaćen jer neko drugi ne radi svoj posao kako treba
Gledaj, razmisljala sam kao i ti. Ali nakon razgovora sa nekim ljudima sagledala sam situaciju i iz drugog ugla. Policija nije samostalna. To je lanac koji mora da funkcionise da bi imao smisla. Ako policajac radi svoj posao, pa i rizikuje zivot da bi uhvatio kriminalca , slusa prijetnje od istog, uhvati ga i iz svoje nadleznosti preda tuzilastvu i sudstvu, a oni ga puste nakon 12-24 sata, ili eventualno osude na uslovnu automatski devalviraju rad tog policajca. Ponovo ga puste na ulicu, ponovo ponavlja krivicna djela, pritom prijeteci istom tom policajcu,pa mu prijeti porodicom itd...pa ga ponovo uhapsi, pa ga ovi opet puste. Pa tako 10 puta. Jel bi ti rekao o vas vise je.e?! Ako nikom nije stalo, nije ni meni? Ja bi. A potvrda za ovo su ti svi ovi clanci iz crne hronike gdje se za 99% kriminalnih radnji spominje: od ranije je poznat/a istraznim organima, ili visestruki povratnik u vrsenju krivicnih dijela, a svi na slobodi jer zbog dobrog ponasnja nema opasnosti od ponavljanja krivicnog djela. Mozes mislit
jesu jesu
ubiše se od rada, nema šta
@daffy policija je očito zaboravila da je njen posao djelovati preventivno i represivno a ne samo uhapsiti zapisnik i vodi ga u pritvor pa nek se tužilaštvo igra
nije sve za suda i zatvora, po toj logici bi pola ks trebalo biti zatvor
policija ne treba da se pravi pametna ona je upravni organ i treba da radi ono za šta je plaćena, a svaka deseta marka u budžetu ode za najbrojniju policiju evrope
koliko je auta u zadnjih godinu dana izgorilo
koliko je auta ukradeno i prevezeno u četnitet i koliko ima izlaza prema pc-u, ne znaju staviti 5 patrola na 5 izlaza nego ih svaki put ganjaju
koliko je ljudi poginulo u saobraćaju
koliko je ljudi poginulo na tramvajskim stanicama
kad su zadnji put izvršili raciju u nekoj kafani
kad su zadnji put legitimirali ikoga na ulici
te šuplje priče krivo je tužilaštvo kriv je sud su dječija priča
policija ne radi svoj posao.
jao_situacije wrote:
koliko je auta ukradeno i prevezeno u četnitet i koliko ima izlaza prema pc-u, ne znaju staviti 5 patrola na 5 izlaza nego ih svaki put ganjaju
par puta sam postavio isto pitanje a nisam dobio odgovor pa evo i tebi cu...npr. ukradem auto i krenem tranzitom prema Vracama, kolege ti koje me prate s onim truljama od auta, jave da idem prema tebi koji si na razgranicenju...Izvoli pa me zaustavi a da je sve po zakonu,kako?
Cornholio_ wrote:Eh znas onu: 'Ta cu ja za ovol'ku platu zivot rizikovati?
Tu recenicu apsolutno podrzavam. Ni ne trebaju.
Eto sto nama drzava propade. Svi bi na budzet a nista da ne rade.
Neka daju otkaz ako im je mala plata ali jok gdje bi se drot odrekao cvaje u padze za pojas, dzaba klope i drugih beneficija.
Kome je rizik prevelik (koja ironija jbt), mala plata bujrum otkaz, olaksas budzet jer ih svakako ima previse, hapliciraj u gugl, 4-5 milja u dzep i Bog da te vidi. Steta takav potencijal da propada
Neka daju otkaz ako im je mala plata ali jok gdje bi se drot odrekao cvaje u padze za pojas, dzaba klope i drugih beneficija.
Kome je rizik prevelik (koja ironija jbt), mala plata bujrum otkaz, olaksas budzet jer ih svakako ima previse, hapliciraj u gugl, 4-5 milja u dzep i Bog da te vidi. Steta takav potencijal da propada
Ne propada tu već u drugim djelovima administracije. Budzet treba rasteretiti na drugim mjestima, a policiji dati vece ovlasti i veca primanja. Pored toga, drzava mora preueti na sebe brigu o clanoviam porodice ukoliko se nešto desi pri vršenju dužnosti! Tek tada se može očekivati da SVAKI policiajac svoj život da državi i građanima. Do tada, neka rade što mogu i sklanjaju se u stranu pri belaju
Rekao sam par puta, ako je država prema tebi maćeha i nema poštivanja, budi i ti isti prema njoj.
Pomijesao si patrole i saobracajnu policiju
To su 2 razlicita svijeta
jao_situacije wrote:
Kanton Sarajevo, mjesto ugodnog življenja ...
U toku 2014. godine na području Kantona Sarajevo izvršeno je 825 krivičnih djela teških krađa motornih vozila, od čega su 222 ili 26,9% pronađena i vraćena (od strane policije MUP Kantona Sarajevo vraćeno je 75 vozila, MUP-a RS-a – 44, drugih MUP-ova – 25, uz novčanu nadoknadu – četiri i 74 vozila vlasnici su sami pronašli).
U cijeloj Federaciji:
OTUĐENJA MOTORNIH VOZILA
U 2014. godini, izvršeno je 1.208 krivicnih djela otuđenja motornih vozila, manje za 20 djela (1,6 %) u odnosu na uporedni period, od kojih je rasvijetljeno 60 (4,96%). http://www.fup.gov.ba/wp-content/upload ... t-2014.pdf
seoBIH wrote:
Ne propada tu već u drugim djelovima administracije. Budzet treba rasteretiti na drugim mjestima, a policiji dati vece ovlasti i veca primanja. Pored toga, drzava mora preueti na sebe brigu o clanoviam porodice ukoliko se nešto desi pri vršenju dužnosti! Tek tada se može očekivati da SVAKI policiajac svoj život da državi i građanima. Do tada, neka rade što mogu i sklanjaju se u stranu pri belaju
Rekao sam par puta, ako je država prema tebi maćeha i nema poštivanja, budi i ti isti prema njoj.
Pa nek da otkaz i bude irget ili sta vec hoce, ako vec nema muda da bude na strani gradjana, bar takvih ima, koji ne mogu prismrditi tom poslu od stomacina sa sapkama.
Joj price, nek da otkaz! Pa pobogu nije problem u otkazu, vec u odnosu drzave prema njegovom poslu! On da otkaz, dodje isti na njegovu poziciju.
Poznanik je upao u policiju i na pocetku prema iskustvu iz serija i filmova, davao sve od sebe, dok nije vidio da ne vodi nigdje i samo da radi na svoju stetu. Isti bi bio i ti, ako imas imalo u glavi.
bar takvih ima, koji ne mogu prismrditi tom poslu od stomacina sa sapkama.
Kao sto sam i rekao, ima prvih par mjeseci dok ne vidi da je uzaludno i da skace sebi u stomak. NE VRIJEDI!
jao_situacije wrote:
par puta sam postavio isto pitanje a nisam dobio odgovor pa evo i tebi cu...npr. ukradem auto i krenem tranzitom prema Vracama, kolege ti koje me prate s onim truljama od auta, jave da idem prema tebi koji si na razgranicenju...Izvoli pa me zaustavi a da je sve po zakonu,kako?
Cudi me da ti nije niko odgovorio na ovo pitanje. U ovim slucajevima je predvidjeno da se pored policijskih vozila koja te upozoravjau da stanes i drugih upozorenja razvuce traka za ispustanje zraka iz tockova (zracnica) pa ti nakon par stotina metara mozes nastaviti voziti samo na felgama.
Policija jeste najbolja u lancu koji se bori protiv kriminala ali daleko od toga da nebi trebala biti jos bolja. Vecina policajaca su dobri momci koji hoce da se bore za pravdu ali rukovodni kadar je vecinom kocnica koja ubija volju i moral obicinim policajcima. Znamo svi kako ovdje stvari funkcionisu i ne treba biti previse pametan da skontas gdje je problem. Treba ovdje jos generacija da prodje i da se to sve isfiltrira a da se politicki uticaj svede na neku normalnu razinu da bi policija bila profesionalna kako svi zelimo ali opet ce sve biti djaba bez dobrog i postenog sudstva i tuzilastva.
jao_situacije wrote:
Cudi me da ti nije niko odgovorio na ovo pitanje. U ovim slucajevima je predvidjeno da se pored policijskih vozila koja te upozoravjau da stanes i drugih upozorenja razvuce traka za ispustanje zraka iz tockova (zracnica) pa ti nakon par stotina metara mozes nastaviti voziti samo na felgama.
Smiju li se uopšte, prema eu normama koristiti ekseri i ježevi prilikom zaustavljanja u potjeri? Ili je i to zabranjeno prema fucking normama i ljudskim pravima, pa čak i kriminalaca?
Znam da američki policajac ima pravo razvući "bušioca" guma po cesti prilikom potjere.