fudo jeste upravuCasual's wrote:Ima radnica iz Konzuma pofino, ali ima i novih. Uglavnom, više radnika..ali već prve dane rade od 07:00 do 21:00.
Glavna Gradska Magistrala
1yr later ..
zenica je zapusten grad
Moderators: _BataZiv_0809, anex
fudo jeste upravuCasual's wrote:Ima radnica iz Konzuma pofino, ali ima i novih. Uglavnom, više radnika..ali već prve dane rade od 07:00 do 21:00.
Glavna Gradska Magistrala
1yr later ..
40tak KM je skidanje kamenca i poliranje u ZeniciZaitsev wrote:Jedno pitanje iz Vaše struke: Koliko je uklanjanje kamenca i poliranje zubi kod Vas i zašto je tako jeftino?
Ima i novih radnika ali ima dosta i konzumovih, dvije kasirke danas su bivše konzumove. Kao što Tvrtko reče isti raspored iste cijene, sve isto._BataZiv_0809 wrote:Jesu li fakat preuzeli radnike Konzuma? Na ovim slikama nema nesto puno njih, ali ne vidim nijednu radnicu KonzumaKralj Tvrtko I. wrote:Joj ovih pivopija iz ZeEsa...![]()
Dobar Bingo. Raspored isti...99%
Kad uđeš imaš osječaj da su se samo boje promjenile...![]()
Oni ce biti najrelevantniji da kazu kolika je promjena...
ima i ta_BataZiv_0809 wrote:Otiso hrvacki konzum doso muslimanski bingo. Ekrem Cosic dozivljava ekstazu.
Nije razlika samo u policama, ima i one u platama...po meni mnogo bitnije.kamen spoticanja wrote:ima i ta_BataZiv_0809 wrote:Otiso hrvacki konzum doso muslimanski bingo. Ekrem Cosic dozivljava ekstazu.
na fb slave ko da smo osvojili banjaluku
a drugi pizde za ljepse slozenim policama...ko biva krstasti je veci gospodin i on to bolje radi
u medjuvremenu uganda ispaljuje svoj satelit
ev kazu da su.plate ostale iste...mada mi nije jasno kolika je to razlika pa se pizdi za konzumom?Casual's wrote:Nije razlika samo u policama, ima i one u platama...po meni mnogo bitnije.kamen spoticanja wrote:ima i ta_BataZiv_0809 wrote:Otiso hrvacki konzum doso muslimanski bingo. Ekrem Cosic dozivljava ekstazu.
a drugi pizde za ljepse slozenim policama...ko biva krstasti je veci gospodin i on to bolje radi
Bingo-Fis-Amko 450-500 KMkamen spoticanja wrote: ev kazu da su.plate ostale iste...mada mi nije jasno kolika je to razlika pa se pizdi za konzumom?
ili pak kako je konzum placao dobavljace pa sad svi vise kod federalnog premijera pokusavajuci izvuci sta bilo?
Ništa, radimo onda svi za 400 KM da se ne pohasimo.clio_dci120 wrote:Da, ali ima i ona kad dadnes radniku dobru platu, nece da radi kako treba...narodski receno, "pohasi se". Prosle godine u DM-u izvadim 20KM da platim cetkicu za zube od 3 i kusur KM, kaze hladno nemam sitno, ili karticu ili vratite to...ne provlacio karticu za 3km, fino joj ostavim artikal i dovidjena. Nikada vise nisam unisao u DM u Zenici.
Ma naravno da ne trebamo svi raditi za 400KM. Ali, ako kao kasirka primas platu od 900KM (sto jeste tacno, cak i visa je cifra u pitanju) u odnosu na svoje kolegice sto rade isti posao, i jos vise posla za 400KM, u najmanju ruku trebas na fin kulturan nacin objasniti da nemas sitno, da ti je los dan, da si "dobila" ili ti je mrsko raditi...a ne istresti se pred svima i kolutati ocima. Da sma gazda nikad ne bih dozvolio radniku da kaze vrati artikal, nemoj kupiti. Ako ikada budes imao privatnu firmu, shvatit ce moj post u potpunosti.Casual's wrote:Ništa, radimo onda svi za 400 KM da se ne pohasimo.clio_dci120 wrote:Da, ali ima i ona kad dadnes radniku dobru platu, nece da radi kako treba...narodski receno, "pohasi se". Prosle godine u DM-u izvadim 20KM da platim cetkicu za zube od 3 i kusur KM, kaze hladno nemam sitno, ili karticu ili vratite to...ne provlacio karticu za 3km, fino joj ostavim artikal i dovidjena. Nikada vise nisam unisao u DM u Zenici.
Jučer u istom DMu za račun od 12 KM radnica mi govori da provucem karticu jer imam 10% popusta na nju ( a premio gotovinu ).
I u postivanju radnickih prava ocigledno. Kao sto napisa:Casual's wrote:Nije razlika samo u policama, ima i one u platama...po meni mnogo bitnije.kamen spoticanja wrote:ima i ta_BataZiv_0809 wrote:Otiso hrvacki konzum doso muslimanski bingo. Ekrem Cosic dozivljava ekstazu.
Zasto im propada godisnji odmor? Oni su ga stekli u bivsoj firmi, nisu imali prekid radnog odnosa.Warashii wrote:Ja sam na slikama vidio barem jednu radnicu Konzuma.
Po pricama drugih radnika Konzuma mislim da jesu jer su govorili da im je problematican godisnji odmor kojeg brdo ljudi nije iskoristilo a sada propada.
Haj ba sta si se utrto, sta ti mogu vijecnici ako i otkrijes kojuclio_dci120 wrote:
Neka bude zvanicno, da ne pisem previse. Neki iz vijeca prate forum, pa se vec pitali za neke stvari ovdje sto sam pisao. Jedino sad ovaj raskol Dofu vs. SC moze poremetiti dogovor od ranije. Uglavnom, radno mjesto mu je ozbebjedjeno jos prije dva tri mjeseca, ko je pratio sjednice moze skotnati novu radnu sredinu.
koji ce qrac u novom travniku_BataZiv_0809 wrote:Haj ba sta si se utrto, sta ti mogu vijecnici ako i otkrijes kojuclio_dci120 wrote:
Neka bude zvanicno, da ne pisem previse. Neki iz vijeca prate forum, pa se vec pitali za neke stvari ovdje sto sam pisao. Jedino sad ovaj raskol Dofu vs. SC moze poremetiti dogovor od ranije. Uglavnom, radno mjesto mu je ozbebjedjeno jos prije dva tri mjeseca, ko je pratio sjednice moze skotnati novu radnu sredinu.![]()
Frajer presao u Novi Travnik, obezbjedio i sebe i ocevu buregzinicu.
Svjedok sam po cuvenju od (sad vec bivseg valjdakamen spoticanja wrote: koji ce qrac u novom travniku
sta ima tamo?
sramota...da primaju platu i jos uz to da rade...dje to ima_BataZiv_0809 wrote:Svjedok sam po cuvenju od (sad vec bivseg valjdakamen spoticanja wrote: koji ce qrac u novom travniku
sta ima tamo?) radnika cimosa.
Veli da se prvi pokupio ko zadnja picka i pobjego iz firme, pritom je olaksavsi za renoviranje babine buregdzinice. Presao valjda u taj novotravnicki pogon.
Haj da pola oduzmemo na konto ozlojedjenosti covjeka koji je ostao bez posla, mnogo je.
Opet juce slusam radnike i jedan tvrdi "tjeraju nas da se odreknemo otpremnine ako prihvatimo premjestaj i drugu fabriku". Gledam i ne vjerujem. Jebo nas je samoupravni socijalizam da valja
Ne platu nego otpreminu, kamene. Ne moze oboje osim ako te Zuka ne zaposlikamen spoticanja wrote: sramota...da primaju platu i jos uz to da rade...dje to ima
ja konto lik postao zamjenik fude za nesto a ono otislo iz kasabe u palanku
ne zakeraj isti qrac_BataZiv_0809 wrote:Ne platu nego otpreminu, kamene. Ne moze oboje osim ako te Zuka ne zaposlikamen spoticanja wrote: sramota...da primaju platu i jos uz to da rade...dje to ima
ja konto lik postao zamjenik fude za nesto a ono otislo iz kasabe u palanku![]()
Za to drugo ne znam nista, mozda brat Klio dizelas zna, ali nece da nam prica![]()
Vele da su onu sto prica viceve o Fati, sto joj je sestra portparol bolnice, ubacili kod Zalizanog...
Ne zakeram. Otpreminu dobijes kad prestajes radit, platu kad radis. Ako mozes prestat radit i radit u isto vrijeme onda mogu otpremnina i plata.kamen spoticanja wrote: ne zakeraj isti qrac
jel to ona s 17 kila silikona ko donataela versace?
i odkud zalizani...zar ga nije fudo reformis'o
Da, plavusa zaduzena za pricanje viceva u SC-u je "uhljebljena" u Prostor.kamen spoticanja wrote:ne zakeraj isti qrac_BataZiv_0809 wrote:Ne platu nego otpreminu, kamene. Ne moze oboje osim ako te Zuka ne zaposlikamen spoticanja wrote: sramota...da primaju platu i jos uz to da rade...dje to ima
ja konto lik postao zamjenik fude za nesto a ono otislo iz kasabe u palanku![]()
Za to drugo ne znam nista, mozda brat Klio dizelas zna, ali nece da nam prica![]()
Vele da su onu sto prica viceve o Fati, sto joj je sestra portparol bolnice, ubacili kod Zalizanog...
jel to ona s 17 kila silikona ko donataela versace?
i odkud zalizani...zar ga nije fudo reformis'o