Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kamen spoticanja

#21076 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Casual's wrote:Ima radnica iz Konzuma pofino, ali ima i novih. Uglavnom, više radnika..ali već prve dane rade od 07:00 do 21:00.

Glavna Gradska Magistrala

1yr later ..

Image
fudo jeste upravu
zenica je zapusten grad
Zaitsev

#21077 Re: Zeničani

Post by Zaitsev »

Jedno pitanje iz Vaše struke: Koliko je uklanjanje kamenca i poliranje zubi kod Vas i zašto je tako jeftino? :D
Kralj Tvrtko I.

#21078 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Da. Ima par radnica i u Bingu u Crkvicama. Jutros sam vidio 2 nove u Crkvicama.
kamen spoticanja

#21079 Re: Zeničani

Zaitsev wrote:Jedno pitanje iz Vaše struke: Koliko je uklanjanje kamenca i poliranje zubi kod Vas i zašto je tako jeftino? :D
40tak KM je skidanje kamenca i poliranje u Zenici
u Cirihu je malo skuplje :mrgreen:
Ci-Nick

#21080 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

_BataZiv_0809 wrote:
Kralj Tvrtko I. wrote:Joj ovih pivopija iz ZeEsa... :mrgreen:

Dobar Bingo. Raspored isti...99%
Kad uđeš imaš osječaj da su se samo boje promjenile...
Jesu li fakat preuzeli radnike Konzuma? Na ovim slikama nema nesto puno njih, ali ne vidim nijednu radnicu Konzuma :-?

Oni ce biti najrelevantniji da kazu kolika je promjena...
Ima i novih radnika ali ima dosta i konzumovih, dvije kasirke danas su bivše konzumove. Kao što Tvrtko reče isti raspored iste cijene, sve isto.
kamen spoticanja

#21081 Re: Zeničani

oooo jedan granap zamjenio drugi...senzacija

https://m.youtube.com/watch?v=g00T19H-Ub8

:oops: :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#21082 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Otiso hrvacki konzum doso muslimanski bingo. Ekrem Cosic dozivljava ekstazu.
kamen spoticanja

#21083 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:Otiso hrvacki konzum doso muslimanski bingo. Ekrem Cosic dozivljava ekstazu.
ima i ta
na fb slave ko da smo osvojili banjaluku
a drugi pizde za ljepse slozenim policama...ko biva krstasti je veci gospodin i on to bolje radi
u medjuvremenu uganda ispaljuje svoj satelit
Casual's

#21084 Re: Zeničani

Post by Casual's »

kamen spoticanja wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Otiso hrvacki konzum doso muslimanski bingo. Ekrem Cosic dozivljava ekstazu.
ima i ta
a drugi pizde za ljepse slozenim policama...ko biva krstasti je veci gospodin i on to bolje radi
Nije razlika samo u policama, ima i one u platama...po meni mnogo bitnije.
kamen spoticanja

#21085 Re: Zeničani

Casual's wrote:
kamen spoticanja wrote:
ima i ta
ev kazu da su.plate ostale iste...mada mi nije jasno kolika je to razlika pa se pizdi za konzumom?
ili pak kako je konzum placao dobavljace pa sad svi vise kod federalnog premijera pokusavajuci izvuci sta bilo?
Casual's

#21086 Re: Zeničani

Post by Casual's »

kamen spoticanja wrote: ev kazu da su.plate ostale iste...mada mi nije jasno kolika je to razlika pa se pizdi za konzumom?
ili pak kako je konzum placao dobavljace pa sad svi vise kod federalnog premijera pokusavajuci izvuci sta bilo?
Bingo-Fis-Amko 450-500 KM
Tropico BL-CM- 700 KM
Konzum - 800 KM
DM- 900 KM
clio_dci120

#21087 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Da, ali ima i ona kad dadnes radniku dobru platu, nece da radi kako treba...narodski receno, "pohasi se". Prosle godine u DM-u izvadim 20KM da platim cetkicu za zube od 3 i kusur KM, kaze hladno nemam sitno, ili karticu ili vratite to...ne provlacio karticu za 3km, fino joj ostavim artikal i dovidjena. Nikada vise nisam unisao u DM u Zenici.
Casual's

#21088 Re: Zeničani

Post by Casual's »

clio_dci120 wrote:Da, ali ima i ona kad dadnes radniku dobru platu, nece da radi kako treba...narodski receno, "pohasi se". Prosle godine u DM-u izvadim 20KM da platim cetkicu za zube od 3 i kusur KM, kaze hladno nemam sitno, ili karticu ili vratite to...ne provlacio karticu za 3km, fino joj ostavim artikal i dovidjena. Nikada vise nisam unisao u DM u Zenici.
Ništa, radimo onda svi za 400 KM da se ne pohasimo.
Jučer u istom DMu za račun od 12 KM radnica mi govori da provucem karticu jer imam 10% popusta na nju ( a premio gotovinu ).
clio_dci120

#21089 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Pa da, sta ces, ne mogu svih 140 rijesiti kao i njihovog direktora :mrgreen:

Neko pred kapiju, neko u novu kancelariju :mrgreen:

P.S. Ovo za maline je bilo cinicnog karaktera :)[/quote]
ma jasno...ja se samo zakacio
nego dje to shabani? nisam upratio[/quote]

Neka bude zvanicno, da ne pisem previse. Neki iz vijeca prate forum, pa se vec pitali za neke stvari ovdje sto sam pisao. Jedino sad ovaj raskol Dofu vs. SC moze poremetiti dogovor od ranije. Uglavnom, radno mjesto mu je ozbebjedjeno jos prije dva tri mjeseca, ko je pratio sjednice moze skotnati novu radnu sredinu. :)
clio_dci120

#21090 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Casual's wrote:
clio_dci120 wrote:Da, ali ima i ona kad dadnes radniku dobru platu, nece da radi kako treba...narodski receno, "pohasi se". Prosle godine u DM-u izvadim 20KM da platim cetkicu za zube od 3 i kusur KM, kaze hladno nemam sitno, ili karticu ili vratite to...ne provlacio karticu za 3km, fino joj ostavim artikal i dovidjena. Nikada vise nisam unisao u DM u Zenici.
Ništa, radimo onda svi za 400 KM da se ne pohasimo.
Jučer u istom DMu za račun od 12 KM radnica mi govori da provucem karticu jer imam 10% popusta na nju ( a premio gotovinu ).
Ma naravno da ne trebamo svi raditi za 400KM. Ali, ako kao kasirka primas platu od 900KM (sto jeste tacno, cak i visa je cifra u pitanju) u odnosu na svoje kolegice sto rade isti posao, i jos vise posla za 400KM, u najmanju ruku trebas na fin kulturan nacin objasniti da nemas sitno, da ti je los dan, da si "dobila" ili ti je mrsko raditi...a ne istresti se pred svima i kolutati ocima. Da sma gazda nikad ne bih dozvolio radniku da kaze vrati artikal, nemoj kupiti. Ako ikada budes imao privatnu firmu, shvatit ce moj post u potpunosti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#21091 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Casual's wrote:
kamen spoticanja wrote:
ima i ta
I u postivanju radnickih prava ocigledno. Kao sto napisa:
Warashii wrote:Ja sam na slikama vidio barem jednu radnicu Konzuma.
Po pricama drugih radnika Konzuma mislim da jesu jer su govorili da im je problematican godisnji odmor kojeg brdo ljudi nije iskoristilo a sada propada.
Zasto im propada godisnji odmor? Oni su ga stekli u bivsoj firmi, nisu imali prekid radnog odnosa.

Samim tim ako se Bingo vec hvali da su ti ljudi sad dio njihovog tima, treba da zna da su oni postali dio tima sa ranije stecenim pravima. I da su duzni da ih ispostuju.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#21092 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

clio_dci120 wrote:
Neka bude zvanicno, da ne pisem previse. Neki iz vijeca prate forum, pa se vec pitali za neke stvari ovdje sto sam pisao. Jedino sad ovaj raskol Dofu vs. SC moze poremetiti dogovor od ranije. Uglavnom, radno mjesto mu je ozbebjedjeno jos prije dva tri mjeseca, ko je pratio sjednice moze skotnati novu radnu sredinu. :)
Haj ba sta si se utrto, sta ti mogu vijecnici ako i otkrijes koju :oops:

Frajer presao u Novi Travnik, obezbjedio i sebe i ocevu buregzinicu.
kamen spoticanja

#21093 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
clio_dci120 wrote:
Haj ba sta si se utrto, sta ti mogu vijecnici ako i otkrijes koju :oops:

Frajer presao u Novi Travnik, obezbjedio i sebe i ocevu buregzinicu.
koji ce qrac u novom travniku
sta ima tamo?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#21094 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: koji ce qrac u novom travniku
sta ima tamo?
Svjedok sam po cuvenju od (sad vec bivseg valjda :oops: ) radnika cimosa.

Veli da se prvi pokupio ko zadnja picka i pobjego iz firme, pritom je olaksavsi za renoviranje babine buregdzinice. Presao valjda u taj novotravnicki pogon.

Haj da pola oduzmemo na konto ozlojedjenosti covjeka koji je ostao bez posla, mnogo je.

Opet juce slusam radnike i jedan tvrdi "tjeraju nas da se odreknemo otpremnine ako prihvatimo premjestaj i drugu fabriku". Gledam i ne vjerujem. Jebo nas je samoupravni socijalizam da valja :lol:
kamen spoticanja

#21095 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote: koji ce qrac u novom travniku
sta ima tamo?
Svjedok sam po cuvenju od (sad vec bivseg valjda :oops: ) radnika cimosa.

Veli da se prvi pokupio ko zadnja picka i pobjego iz firme, pritom je olaksavsi za renoviranje babine buregdzinice. Presao valjda u taj novotravnicki pogon.

Haj da pola oduzmemo na konto ozlojedjenosti covjeka koji je ostao bez posla, mnogo je.

Opet juce slusam radnike i jedan tvrdi "tjeraju nas da se odreknemo otpremnine ako prihvatimo premjestaj i drugu fabriku". Gledam i ne vjerujem. Jebo nas je samoupravni socijalizam da valja :lol:
sramota...da primaju platu i jos uz to da rade...dje to ima
ja konto lik postao zamjenik fude za nesto a ono otislo iz kasabe u palanku
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#21096 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: sramota...da primaju platu i jos uz to da rade...dje to ima
Ne platu nego otpreminu, kamene. Ne moze oboje osim ako te Zuka ne zaposli :D

Za to drugo ne znam nista, mozda brat Klio dizelas zna, ali nece da nam prica :oops:

Vele da su onu sto prica viceve o Fati, sto joj je sestra portparol bolnice, ubacili kod Zalizanog...
kamen spoticanja

#21097 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote: sramota...da primaju platu i jos uz to da rade...dje to ima

Za to drugo ne znam nista, mozda brat Klio dizelas zna, ali nece da nam prica :oops:

Vele da su onu sto prica viceve o Fati, sto joj je sestra portparol bolnice, ubacili kod Zalizanog...
ne zakeraj isti qrac
jel to ona s 17 kila silikona ko donataela versace?
i odkud zalizani...zar ga nije fudo reformis'o
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#21098 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: ne zakeraj isti qrac
Ne zakeram. Otpreminu dobijes kad prestajes radit, platu kad radis. Ako mozes prestat radit i radit u isto vrijeme onda mogu otpremnina i plata.

Nejse...

Bolji je ova picon od donatele, a koliko znam zalizani Heleg je prezivio nekim cudo sjecu knezeva.
clio_dci120

#21099 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Iz zaista pozudanih izvora spominjalo se mjesto direktora Zenicatransa, valjda su to trazili od Dofua, a radio je i izvjestaj o poslovanju Zenicatransa za vijece, tako da je bila prica da ce dobiti tu poziciju. Sve je navodno vec bilo zavrseno. Pisem navodno jer eto presao je u N. Travnik, ne u Zenicu.
clio_dci120

#21100 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

kamen spoticanja wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

ne zakeraj isti qrac
Da, plavusa zaduzena za pricanje viceva u SC-u je "uhljebljena" u Prostor.

Zar joj je sestra portparol bolnice?

Upravo ova zaposljavanja sto je sve ispunjeno SC-u dovode na rub strpljivosti druge vijecnike koji su davale nacelnu podrsku Dofiju. SVe je vise zahtjeva, mada po nekim "nasim" procjenama nece biti nikakvih vecih promjena na jesen...Cak stavise, na papiru Dofu ima sigurnu vecinu da ga niko ne dira.
Last edited by clio_dci120 on 05/08/2017 15:28, edited 1 time in total.
Post Reply