Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nakon niza otkaza koji su zadesili nogometnu reprezentaciju BiH, Safet Sušić će sutra odnosno danas poslati poziv Edinu Višći, nogometašu turskog Istanbula.
Ukoliko mu Istanbul dopusti da dođe brzonogi Višća će imati priliku da debitira za našu najbolju selekciju 6.februara u Ljubljani protiv Slovenije.
Podsjetimo, zbog povreda u posljednje vrijeme, selektoru Sušiću su otkazali Mensur Mujdža, Sejad Salihović, Muhamed Bešić, Ivan Sesar i danas najvjerovatnije Josip Kvesić.
Pred sami kraj jučerašnjeg prijateljske utakmice u kojoj je Istra rezultatom 2:1 savladala Željezničar, povrijedio se novopečeni bh. reprezentativac i lijevi bočni momčadi s Grbavice, Josip Kvesić.
svega mi nećemo ni prvih 11 moć sastaviti protiv Slovenaca.....jes nas peh ufatio, što bi se reklo: samo taki ali se nadam da će Pape izvući pouku iz ovoga...prestat se pravit pametan i svaki naredni put zvati maximalan mogući broj igrača.... i još pored toga imati barem 3-4 imena u rezervi za nedaj bože
Pred sami kraj jučerašnjeg prijateljske utakmice u kojoj je Istra rezultatom 2:1 savladala Željezničar, povrijedio se novopečeni bh. reprezentativac i lijevi bočni momčadi s Grbavice, Josip Kvesić.
svega mi nećemo ni prvih 11 moć sastaviti protiv Slovenaca.....jes nas peh ufatio, što bi se reklo: samo taki ali se nadam da će Pape izvući pouku iz ovoga...prestat se pravit pametan i svaki naredni put zvati maximalan mogući broj igrača.... i još pored toga imati barem 3-4 imena u rezervi za nedaj bože
JoseMujica wrote:znam da ne trebaju tri napadača, ali nemamo ni tri stopera
Da ne ispadne da zafrkavam, ali ne trebaju za to ni tri stopera.. Bekovi i centrealni stoper (Spaha)...onda veza i ofanzivna krila sa centarforom... Tu bi igrao Dzeko sa dva krila (igraci nesto poput stila Ronalda na obje strane....znam ), a Vedo bi bio visak...ALi naravno od toga nema nista, zato 4-4-2 je nama tapija.
Slusam Konjica kaze "Mi Grke moramo iznenaditi",..u pravu je...Ali kako i s cim...
Ali nismo mi jedini koji su ograniceni sto se formacije i stila tice...Grci igraju istu "politiku" vec godinama, pa su opet tu negdje. Potez ili dva ce odluciti utakmicu, kao sto je to zamalo bilo i u Atini.
JoseMujica wrote:možda ne trebaju al na Football Manageru
krila u ovoj formaciji su hajmo reći malo ofanzivniji bekovi, dok su dva bočna napadača krila
u suštini, defanzivno ovo ispadne 5-4-1
Pa mozda blizu, ali imas (u nekoj idealnoj situaciji) i klasicne bekove i klasicna krila.
Evo ovako bi to izgledalo sa nasim (potencijalnim) kadrom:
Begovic
Mujdza Spaha Kvesic/Zukanovic
Zahir/RAhimic Zukanovic/Salihovic
Pjanic Miske
Stevan Dzeko Lulic
Ali nema od toga nista...
I dobro si rekao...pretvara se u 5-4-1 ( s tim da bi Dzeko vjerovatno bio vise medju ovom "4" a Miske bi bio vise "1" sa svojim "trcanjem")
eeeee da je nama sastavit stabilnu zadnju liniji LB-CB-CB-RB da imamo za 442....nisu za nas te formacijske perverzije, đe se puno premeće i duma
osim jednog stopera Spahića, koji će za koju godinu vjerovatno u pemziju ostale tri pozicije su nam šuplje...ni Mujdža nije klasičnni bek već više neki krilni-ofenzivni bek.....lijevog nemamo ni takvog, a drugi stoper nam je konstantno bacanje kocke pa na šta padne
Muzurović: I nakon Grčke se igraju kvalifikacije
Uoči prijateljskog susreta sa Slovenijom, temožda i odlučujućeg kvalifikacijskog duela sa Grčkom, razgovarali smo s nekadašnjim bh. selektorom Fuadom Muzurovićem.
"Pristup je fenomenalan, imamo zadivljujuće rezultate. Mislim da je Safet stvorio fenomenalnu atmosferu, sve je to lijepo ukomponovao", istakao je Muzurović za SportSport.ba.
"Očekujem dobru igru u Ljubljani, ali nas objektivno mnogo više interesuje duel sa Grčkom. Međutim, treba napomenuti da se kvalifikacije ne završavaju susretom s Grčkom", dodao je Muzurović.
Uoči prijateljskog susreta sa Slovenijom selektor našeg nacionalnog tima, Safet Sušić, našao se u ogromnim problemima.
Naime, zbog povreda Sušiću su dolazak na okupljanje otkazali Mensur Mujdža, Sejad Salihović, Muhamed Bešić, Ivan Sesar, a najvjerovatnije u Sloveniji neće biti ni Josipa Kvesića.Suočen sa pomenutim otkazima Sušić je uputio poziv fudbaleru Istanbula Edinu Višći."Pozvao sam Višću, morao sam nakon serije otkaza. Prvao da vam kažem i ranije sam razmišljao o Višći. Pratim njegove igre, u posljednje vrijeme je standardan i mislim da je zaslužio poziv", za SportSport.ba je istakao Sušić.S obzirom da je poziv Višći upućen naknadno postojala je mogućnost da ga njegov klub ne pusti."Postojala je ta mogučnost, međutim Višća sigurno dolazi. Poznajem njegovog trenera jako dobro tako da problema neće biti. Višća je sutra s nama u Sloveniji", zaključio je selektor našeg nacionalnog tima.
"Pozvao sam Višću, morao sam nakon serije otkaza. Prvao da vam kažem i ranije sam razmišljao o Višći. Pratim njegove igre, u posljednje vrijeme je standardan i mislim da je zaslužio poziv", za SportSport.ba je istakao Sušić.
S obzirom da je poziv Višći upućen naknadno postojala je mogućnost da ga njegov klub ne pusti.
"Postojala je ta mogučnost, međutim Višća sigurno dolazi. Poznajem njegovog trenera jako dobro tako da problema neće biti. Višća je sutra s nama u Sloveniji", zaključio je selektor našeg nacionalnog tima.
Ovo bi još bolje izgledalo da imamo lijevog beka i da Lulić može ići na mjesto Medunjanina a Salihović na mjesto Zahirovića i sa Mujdžom na njegovom mjestu.
Također bi bilo bolje da ovdje Mujdža mijenja Vranješa iako nije stoper čisto zbog iskustva, ovoj formaciji slaba karika je Zahir.Medunj. i znatno bi bila bolja kombinacija Salihović Zukanović/Cocoalić s tim da ako bi Bičakčić nekada zaigrao za nas mijenjao mjesto Zukanovića u ovoj formaciji. Višća bi uvijek dobro došao kao zamjena ili alternativa Stev.ili Luliću pošto može da igra na obije strane.
MOSALJOZE wrote:Kao što negdje procitah po vama bi selektor trebao predviditi povrede nekih igrača te pozvati jedno 29 njih
Da naravno ja od Sušića očekujem da bude Nizama al raisa ili makar da se obrati mojoj neni koja baca grah za cenera da mu da neki savjet.
Daj Mosaljoze nemoj zajebavati stavrno ako to neko i kaže onda se na takvu glupost ne treba ni obazirati. Ono što bi bilo po meni korisno je znati prije kvalifikacija kvalitete i sposobnosti igrača koji dolaze u obzir kao zamjena standardnim igračima. Znači znati šta konkretno može i koliko može na kojoj poziciji može Zukanović, Višća, Kvesić, Cocalić, Mahmutović pa i Vranješ i Šunjić pa donekle i Stevanović.
6 od 8 gore navedenih igrača ti mjesec dana pred najvažniju tekmu konkurišu za poziciju u prvih 11 bilo zbog kvalitete bilo zbog povreda drugih a neki od njih imaju manje minuta u repki od Sesara, Svrake i Avdije koji pa recimo prilično sigurno ne konkurišu za prvih 11 niti su ikad to ozbiljno činili.
@Corola
Nije sve u formacijama imaš pravo ali eto nije da u njima nema ništa.
MOSALJOZE wrote:Kao što negdje procitah po vama bi selektor trebao predviditi povrede nekih igrača te pozvati jedno 29 njih
ne treba ih pozvati 29 ali bez 25 imena u opticaju u kvalifikacije ide samo amater.....i svaki selektor na prijateljske uvijek zove maksimalni dozvoljen broj igrača upravo zbog ovakvih zahebancija
ne treba ih pozvati 29 ali bez 25 imena u opticaju u kvalifikacije ide samo amater.....i svaki selektor na prijateljske uvijek zove maksimalni dozvoljen broj igrača upravo zbog ovakvih zahebancija
Ma ne mora on zvati više od 20 igrača, ali treba imati 30tak imena koji konkurišu za tim... i to da svaki od njih već ima bar 1-2 nastupa za A tim... ako zagusti da može uskočiti odmah, i da zna šta treba igrati i šta se očekuje od njega.
Ma ne mora on zvati više od 20 igrača, ali treba imati 30tak imena koji konkurišu za tim... i to da svaki od njih već ima bar 1-2 nastupa za A tim... ako zagusti da može uskočiti odmah, i da zna šta treba igrati i šta se očekuje od njega.
S vecinom kritika iznesenih ovdje protiv Safeta se ne slazem, ali s ovim se slazem. Nije sad da nesto trebamo da balimo za Hrvatima, ali Stimac je prvo pozvao 26, pa skratio na 19. I tako je uvijek.
Medjutim, Pape ima tu filozofiju, i to je jos jedno od njegovih selektorskih prava, da u prijateljskim zove onoliko igraca koliko ce zaista igrati u odredjenoj utakmici ("Necu da neko zavrsi na tribinama"). Jbg, da mene u mojoj bransi neko uvrsti u najsiri moguci spisak da predstavljam svoju zemlju, sjedio bih i na reflektoru i prodavao kikiriki, samo da znam da sam blizu vatre.
Ali, opet kazem, Pape to tako i to je njegovo pravo.
Svi ovi koji zagovaraju 30 imena na spisku, od cega po 7-8 novajlija odjednom, se sigurno nikada nisu bavili sportom, niti znaju sta je to timski duh, niti kako se on gradi
Dobro je pa vas niko ne pita za misljenje, samo mi je krivo sto uvijek potrosim dragocjeno vrijeme citajuci sve to.
zlajapravaraja wrote:Svi ovi koji zagovaraju 30 imena na spisku, od cega po 7-8 novajlija odjednom, se sigurno nikada nisu bavili sportom, niti znaju sta je to timski duh, niti kako se on gradi
Dobro je pa vas niko ne pita za misljenje, samo mi je krivo sto uvijek potrosim dragocjeno vrijeme citajuci sve to.
Zato jer nas je vecina navikla od prethodnih selektora da za svaku utakmicu imamo po makar tri, cetiri novopecena reprezentativca. Nesto tipa Bajano protiv Danske. Nema veze sto su to igraci sumnjivog kvaliteta, ali nek se zove. Nek svaka mahala ima po jednog igraca.
zlajapravaraja wrote:Svi ovi koji zagovaraju 30 imena na spisku, od cega po 7-8 novajlija odjednom, se sigurno nikada nisu bavili sportom, niti znaju sta je to timski duh, niti kako se on gradi
Sva sreca pa je Safet Susic Pape selektor rep. BIH