Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Filter wrote:tako se nekad ostavljala karta u ponistacu u tramvaju
Ostavim ja još uvijek (doduše na sjedištu ili pitam ako ima neko ko mi se čini ok da mu treba).
Meni je jedanput, čini mi se prošle godine, neki čovjek platio cestarinu na izlazu s autoputa. Pogrešno je protumačio da nemam novac i kad sam došla na red momak na naplatnoj mi je rekao da je moju kartu platio vozač koji je prošao prije mene.
tempuser wrote:Maloprije situacija za nepovjerovati da se moze desiti kod nas... Parkiram na parking kod zelj. stanice i obilazim oko aparata za placanje da vidim koja je zona da platim mobitelom kad me zove lik, znaci golf IV, bradica, bicepsi, torbica, i kaze, sefe evo ti moj listic, ja maloprije dosao i platio, imas jos 45 min. Ko god da si kapa do poda!
Nisam jednom tako uradio. I krivo mi bude ako je ostalo dosta na tiketu, a nikog ne nađem da mu dam.
tempuser wrote:Maloprije situacija za nepovjerovati da se moze desiti kod nas... Parkiram na parking kod zelj. stanice i obilazim oko aparata za placanje da vidim koja je zona da platim mobitelom kad me zove lik, znaci golf IV, bradica, bicepsi, torbica, i kaze, sefe evo ti moj listic, ja maloprije dosao i platio, imas jos 45 min. Ko god da si kapa do poda!
Predrasude su duboko uvriježene u današnjem društvu. Stereotipi da momak koji vozi golfa ili škodu mora biti papak uglavnom preovladavaju, ili da je glup ako redovito posjećuje teretanu. Uglavnom to govori više o osobama koje podliježu takvim stereotipima. Sindrom hamo vid mu glave.
Haveru skontao te ko si i prepao se da ne zovnes policiju pa da naprave cistku u njegovom naselju sto se svi parkiraju po totoarima i kolovoznoj traci.
Vidjeces sad kad u cevabdzinicama pocnu placene 15-ke sa kajmakom i cjelim somunom da sjevaju. O kafama da ne pricamo.
Haveru skontao te ko si i prepao se da ne zovnes policiju pa da naprave cistku u njegovom naselju sto se svi parkiraju po totoarima i kolovoznoj traci.
Vidjeces sad kad u cevabdzinicama pocnu placene 15-ke sa kajmakom i cjelim somunom da sjevaju. O kafama da ne pricamo.
Nego ti kreni lagano po gradu pa gdje god vidis situaciju kao u nedima filipovica sto je bila, fino zapisi sebi u rokovnik.
A onda onako kao upozorenje ponekad prosetaj po tim lokacijama uslikaj par kadrova. Ali pazi da te dosta ljudi vidi. Opali par selfija zvekni na instagram i jos dole napisi
Npr. #paromlinska
#pogresno_nedozvoljeno_parkiranje
#jebacu_vam_majku_ili_me_biti_nece
I dole onako kao slucajno svoj pay-pal account.
sky is the limit
Ali samo par stotina metara dalje.
Posmatrao sam lika. Mid50-s u guzici.
On se satro da sa parkinga se ucera ovdje.
Iluzorno je reci da ovaj pored njega ima ikakve sanse da udje u auto.