SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MMM1977

#21076 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MMM1977 »

Par dana iza ovog slučaja na AP, samo 2 km naprijed, oko 10 sati uveče (dakle već mrak) 2 stručnjaka mijenjaju gumu, kod jednog guzica na pola ceste. Niti sve 4 nisu upaljena, ni prsluka ni znakova, ma ništa. Sreća jedan imao bijelu majicu inače bi i mene razvlačili po forumu sada.

Naravno da sam odmah obavijestio policiju.
made_in_sarajevo

#21077 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

Ne opravdam nikoga, ali je bolesno vozaca kombija nazivati pogrdnim imenima i traziti najgore jer covjek radi od jutra do mraka za bjedne pare. Da ima.bolje eto ne bi promjenio. Pa ja sam par puta kljucno glavom za volanom, pogotovo ljeto,a frka na poslu. Ko te pita danas, jebe se investitoru jesam li umoran, on hoce to odma, a moja je firma ali ako hoces opstati i raditi nema umoran sam haj sutra. Retardirana vam je prica i usao sam na ovu temu nakon bas dugo vremena,a vidim sve isto ostalo. Sad su vozaci zlocinci, a ovi sto servisiraju auto na sred autoputa bez asistencije bihamka ili ko je vec dezurni na autoputu su heroji.

Desilo sta se desilo, povratka nema. Vozac ce u zatvor najmanje kriv u cijelom lancu ljudi, momak 2m pod zemlju i zivot pici dalje.

Vjesalica i dalje dominira, nije ni cudo sto su je iz policije sa konkursa nabili nogom
vješalica

#21078 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

sabina1 wrote: Samo kod nas postoje "cake s tahografom" za vozila C kategorije , samo kod nas vozaci voze" u cugu" 15-20 sati jer se gazdi zuri...
sabinice zar nisi čula ili čuo da postoje cake sa tahografom i za d kategoriju ;)
vješalica

#21079 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

made_in_sarajevo wrote:Ne opravdam nikoga, ali je bolesno vozaca kombija nazivati pogrdnim imenima i traziti najgore jer covjek radi od jutra do mraka za bjedne pare. Da ima.bolje eto ne bi promjenio. Pa ja sam par puta kljucno glavom za volanom, pogotovo ljeto,a frka na poslu. Ko te pita danas, jebe se investitoru jesam li umoran, on hoce to odma, a moja je firma ali ako hoces opstati i raditi nema umoran sam haj sutra. Retardirana vam je prica i usao sam na ovu temu nakon bas dugo vremena,a vidim sve isto ostalo. Sad su vozaci zlocinci, a ovi sto servisiraju auto na sred autoputa bez asistencije bihamka ili ko je vec dezurni na autoputu su heroji.

Desilo sta se desilo, povratka nema. Vozac ce u zatvor najmanje kriv u cijelom lancu ljudi, momak 2m pod zemlju i zivot pici dalje.

Vjesalica i dalje dominira, nije ni cudo sto su je iz policije sa konkursa nabili nogom

još jedan u nizu likova na temi koji dominira od situacije do situacije
glavno je opravdanje "od jutra do sutra" i radi za crkavicu
zbog takvih mentaliteta se tako i radi u ovoj državi i plate su obična nula
jer uvijek ima bijednika koji pristaju uvijek na sve odnosno na jedno veliko ništa,zato i treba im davati crkavicu,i ne prijavljivati ih ni ništa,samo neka sami sebe kopaju, jer većina i to debela većina, sama prista,ne zato što nema izbora,nego što neće sebi ništa bolje u životu,a sanjaju san i pričaju okolo kako im je ekstra,obični dostavljači i ubojice na cesti...sve dok se nekom mudrovanu ne desi nešto slično,neće on razmišljati glavom nego svojim ofucanim merhametom po forumu....i sažaljevačkom politikom....;)
i glavna im je stvar kukati po forumima
a ti i tebi slični kojima je policija i rad u njoj neki nivo i najpoželjniji poslodavac dovoljno govori o njima samima
takvi poslovi su vani u fixnoj plati i radi to trećerazredna fukara koja nikad ništa nije mogla drugo postići,jedno je kod nas nobl,a zna se i iz kojih razloga ;)
insomnia78

#21080 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Jarane to za kolko i koliko ti radis je nebitno. Spavanje za volanom je opasnije od trkanja
vješalica

#21081 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

vidiš da jeste bitno,jer kako bi drugačije tražili opravdanja ;)

sad samo postavi situaciju da dežurni branitelji su gazde
i da gone svoje vozače da tako rade
i da im kaznu neko spiči,prvi bi otkaz mu dali i tražili drugu "robu"
a kamoli da mu kao pravnom licu opališ kaznu....gdje bi kraj tu bio
a sve neke poštenjačkine,merhametlije,moralnici....

a da ti ne govorim o situacijama kad ti neka npr kurirska služba,ili dostava firme sa kamionima,špedicija kasni sa dostavom neke stvari iz objektivnih razloga
kako to krene drvlje i kamenje što moraju čekati,što su nesposobni,i ona klasična naša uzrečica "kad sam mogo ja moreš i ti",to bogu allahu dostavljaš i mora biti brže od meleka
mogo si u guzici
Last edited by vješalica on 01/05/2018 15:22, edited 2 times in total.
insomnia78

#21082 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

vješalica wrote:vidiš da jeste bitno,jer kako bi drugačije tražili opravdanja ;)
Ma preseravanje
SvojTiPos'o

#21083 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by SvojTiPos'o »

Tomahawk11 wrote:Igrom slučaja poznajem osobu koja je sve to vidjela i čula iz prve ruke i koja zna čovjeka.
Nisam stao ni sa kakvom odbranom, samo sam komentarisao članak kojem fali detalja i koji navodi da ljudi izvlače zaključke kakav je bio od Bloo.
Ono, teška kazna, trkač, ubio čovjeka.
Koja si ti od pobrojanih? Vidim sve znaš, u najmanju ruku desna ruka tužioca.
Ti poznaješ, a autor članka vjerovatno ne poznaje, jer, koliko vidim, ne daje nikakve nezvanične informacije.

Ni MUP KS, ni GPBiH nisu saopćili detalje koji ti iznosiš:
http://www.granpol.gov.ba/Publication/R ... &pageId=57
http://mup.ks.gov.ba/aktuelno/vijesti/s ... ezgoda-924

Članak ne navodi ni na kakav zaključak, po mom mišljenju je sasvim korektan. Piše da je umro čovjek taj i taj, koji je stradao u nesreći toj i toj, ne kaže pregazio ga podivljali trkač ili sl. tako da mislim da u najmanju ruku, pretjeruješ.
vješalica

#21085 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

http://mup.ks.gov.ba/aktuelno/vijesti/s ... ezgoda-924

Članak ne navodi ni na kakav zaključak, po mom mišljenju je sasvim korektan. Piše da je umro čovjek taj i taj, koji je stradao u nesreći toj i toj, ne kaže pregazio ga podivljali trkač ili sl. tako da mislim da u najmanju ruku, pretjeruješ.
U 14:30 sati
Prvo udara u jednog pa u kombi pa u druugog pjesaka na zaustavnoj traci.....
kloniran

#21088 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kloniran »

insaneinthebrain

#21089 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insaneinthebrain »

u sveČkoj nemir zdrao :zzzz:
uglavnomja

#21090 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

aha, fata svedjanka opljackala rasemu norvezanku :D
Dope_Man

#21091 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dope_Man »

Mnogo pametna neka domaca svedjanka.. cuj prebacila sa racuna te zene pare na svoj.. nikako nije ostavila trag :lol:
triconja

#21092 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by triconja »

Dope_Man wrote:Mnogo pametna neka domaca svedjanka.. cuj prebacila sa racuna te zene pare na svoj.. nikako nije ostavila trag :lol:
Nemoj ba tako, zena ponjela pips pa obrisala tastaturu, nije ni ona od juce :lol:
vješalica

#21093 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

O'zone
Globalni moderator

#21094 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Eeeeee kad se ja sjetim šta sam sve imao urezano po rukama od zapešća do ramena... Žilet se koristio kakav šestar kakvi klinci....
Sodom1

#21095 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sodom1 »

JNA samo bajo moj
FreakyStyley

#21096 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by FreakyStyley »

Da li se ovo Emo stil vraca u modu? Ne bih volio...jos Myspace fali.
radiša

#21097 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by radiša »

Treba ovu omladinu u red dovest,malo korejskog rezima nam fali,tipa" Internet ne postoji osim zatvorene državne mreže, zbog čega malo ljudi uopšte zna šta se dešava u ostatku svijeta. Vlada strogo kontroliše TV i radio programe, a ograničen pristup ‘pravom’ internetu ima samo nekolicina ljudi u vladi"
Juliuscezar

#21098 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Juliuscezar »

havarija na remizi, opet stanica nastradala :lol: :lol:
holowey

#21099 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by holowey »

bhnapoleon1 wrote:havarija na remizi, opet stanica nastradala :lol: :lol:
stanica od ranije poznata policiji :lol:
Logovan

#21100 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »