Pa 7 utakmica nisu izgubili...i opet ne valja. Treba muda otkinuti onom sto je duvuko onog slovenca. Ja znam da smo mi kao navijaci Zelje sada vec navikli da dobijamo princeze sa Koseva ali ne moze uvijek...dvije dobijemo pa onda vije nerjeseno.....sad opet sljedece dvije dobijamo jer eto nam Zebe:) eeehhhhh sto bi valjo da je bio veceras u par slucajevaBHF_Manijak wrote:Imao je evo Zeljeznicar na pocetku sezone jako dobru posjetu, raja se nalozila, pa i poslije par kikseva dodje 5-6 hiljada, ali kad hadalji iz kola u kola te karaju u mozak, sta ocekivati? Nece to mene, tebe, petog, desetog otjerati, ali hoce one koji dodju zbog rezultata, igre itd...Velkoski wrote: S obzirom na to da su prosječne posjete ~1.500 ljudi, ne znam ni šta to mi očekujemo generalno od sporta kao narod?
Ne opravdavam pristup/razmisljanje i raju, ali ih razumijem.
Ako dodje vise od 2 milje - pritisak, ne mogu, srklet, strah ih...
Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#21076 Re: Sarajevski derbi
- Šibicar
#21077 Re: Sarajevski derbi
Velkoski wrote:S obzirom na to da su prosječne posjete ~1.500 ljudi, ne znam ni šta to mi očekujemo generalno od sporta kao narod?BHF_Manijak wrote:I meni je vatra za posjetu, ali opet s druge strane sta baletani pokazuju tokom utakmice, kakve predstave pruzaju u ligi i ovo im je previse, realno!
Opet o posjeti,a kako natjerati bošnju kojem čitav život na uho trube kako nam je liga kurac,fudbal katastrofa,sve naštimano ovo ono,da pored milion sportskih kanala i interneta koji su danas svima dostupni,po oblačnom i lošem vremenu,odvoji 5-10 maraka i da dodje pogledati ono za šta mu je već rečeno da kurcu ne valja?Ne može tako jebiga,pa na ovom forumu ljudi koji prate fudbal ali ne gledaju i ne prate našu ligu i koji su btw odani navijači nekih klubova iz liga 5,konstantno je pljuju i hraču iako je ne prate.Sve dok se ne promijeni svijest kod naših ljudi tako će nam biti,znači zauvijek.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#21078 Re: Sarajevski derbi
Pa ja, treća liga, ne mogu ništa, opet stalno puno?BHF_Manijak wrote:Jebo ga sad ti, poredis mi ligu u kojoj u 3. ligi bude utakmica na kojima bude 10-15 hiljada ljudi, je l' me jebes?!Velkoski wrote: Jebiga, šta trebaju navijači Stuttgarta, ili još bolje, Dresdena, kojeg niđe nema od 1990?![]()
Turbofolk grad -> turbofolk fudbal. Samo nek' se ne puca...![]()
Svabo - mi, dvije razlicite galaksije. Mada se generalno ba slazemo se, ne znam koji qrac i pisem uopste. Mentalitet ovog naroda, posebno grada, je kita, a tako se i fudbaleri uklapaju u njega, navijaci i svi ostali... Pricali sm sto puta o tome.
Ovdje nema kulta odlaska na utakmice vikendom i to trubim 10 godina. Poredis nas sa Svabama, gdje ljudi na gostovanja odu s brojkom od 7-8 hljada, ti bas lud!
Mada, boli me više kurac, čekam sutra 21:00, s ovim sam se već pomirio da ne može bolje
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#21079 Re: Sarajevski derbi
I dobro reče jedan kolega danas.
Evo imamo četiri derbija ove godine, u dva namjestite X, u jednom 2:0 za jedne, u drugom 2:0 za druge.

Evo imamo četiri derbija ove godine, u dva namjestite X, u jednom 2:0 za jedne, u drugom 2:0 za druge.
- BHF_Manijak
#21080 Re: Sarajevski derbi
Ne znaju ovi ni namjestit, vjeruj mi! Neko bi zicere masio!

- Logovan
#21081 Re: Sarajevski derbi
Kratko i jasno.BHF_Manijak wrote: Ovdje nema kulta odlaska na utakmice vikendom
- Muhamed Đakmić
#21082 Re: Sarajevski derbi
Meni vala najveći problem današnje utakmice organizacija, odnosno ulazak na stadion.
Ove sekjuriti agencije treba pogasiti, oni su najveći garant da posao neće biti obavljen.
Drugi najveći problem katastrofalno stanje travnjaka. Nemoguće bilo razviti normalnu igru.
Popravljaju se stvari, mislim da će ovo biti bolje kad još malo uigraju ekipe Čala i Petrović. Mi solidni, da smo dali gol, sad bi išla priča da smo rutinski uzeli.
Ove sekjuriti agencije treba pogasiti, oni su najveći garant da posao neće biti obavljen.
Drugi najveći problem katastrofalno stanje travnjaka. Nemoguće bilo razviti normalnu igru.
Popravljaju se stvari, mislim da će ovo biti bolje kad još malo uigraju ekipe Čala i Petrović. Mi solidni, da smo dali gol, sad bi išla priča da smo rutinski uzeli.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#21083 Re: Sarajevski derbi
U 13:20 ne mogu da uđem na stadion 
-
LSD
#21084 Re: Sarajevski derbi
http://scsport.ba/vijesti/dobra-predsta ... ad-image-0Stadion: Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase. Sudija: Peljto Irfan (Sarajevo). Gledalaca: 14 500. Žuti kartoni: Ćetković, Rustemović (Sarajevo); Kosorić, Marković, S.Stevanović, Boccaccini (Željezničar).
Sarajevo: Pavlović, Hodžić, Rustemović, Novaković, Duljević (Hebibović od 78. minute), Sarić, Crnkić, Mihojević, Al. Bekić, Ćetković i Ahmetović (Amer Bekić od 81. minute).
Željezničar: Kjosevski, Memija, S. Stevanović, Boccaccini, Kosorić, Marković, Radinović, Blagojević, Križman, M. Stevanović i Lendrić.
Ovdje piše da je bilo 14,5 hiljada...što je zapravo odlicna cifra s obzirom kakvo sranje od fudbala se igra.
Treba biti baš mazohista u životu, da bi došao po kiši, platio cenera i gledao sat i pol patnju na terenu....normalan svijet svoje vrijeme , novce (a bogme i živce) pametnije troši...ali eto, mi smo bolesnici i jbg tako je kako je
-
north
#21085 Re: Sarajevski derbi
Ja se ne mogu složiti da je razlog posjete samo mentalni sklop ljudi mada ima jednim finim dijelom i do toga..Pa hajde neka igrači istestiraju malo navijače pa da vidimo, haj neka oba kluba zaredaju seriju pobjeda, neka se bore za prvaka, neka naredna dva derbija jedan završi 3-2 za jedne a drugi sa 2-1 za druge, uz neke lude preokrete, puno šansi I slično, pa da vidimo hoće li treći biti ista situacija ko danas npr...ja mislim da neće, naravno da neće opet biti puno Koševo, ali sam siguran da imamo 5+ hiljada vise ljudi na stadionu...Znam lično ljudi koji su išli, nisu neki fanatici, ali su išli, I koji danas kažu ne mogu više jarane, ne mogu vise da mi srce otkida svaki put kada igraš protiv sela I patiš se I ne možeš da dobiješ...I kako ja takvog čovjeka mogu ubijediti da nije u pravu, samo argumentum da nije pravi navijač, pa sve ima svoje granice jebi ga da ti je rod najrođeniji....
Last edited by north on 17/10/2016 00:10, edited 1 time in total.
- Capajebo
#21086 Re: Sarajevski derbi
BHF_Manijak wrote:masio!
- BHF_Manijak
#21087 Re: Sarajevski derbi
Ukratko - u posljednjih 30 medjusobnih utakmica, na samo 6 njih je jedna od ekipa dala 2 gola. Ono "dva ili vise" necu da govorim, jer u tih 30 utakmica i nije nikad nijedna ekipa dala 3. E jebem ti derbi i majku!

-
todd_smith
#21088 Re: Sarajevski derbi
Karina od derbija.
Nikad gore sarajevo protiv nikad goreg zelje. Nemas ti ti sta ocekivati.
Mi imali svega 2 ozbiljne prilike zeljo 1. A i to nisu bile neke wow prilike.
Nikad gore sarajevo protiv nikad goreg zelje. Nemas ti ti sta ocekivati.
Mi imali svega 2 ozbiljne prilike zeljo 1. A i to nisu bile neke wow prilike.
- Muhamed Đakmić
#21089 Re: Sarajevski derbi
Zato što mi globalno kontamo da je jednom ostvaren uspjeh donja granica onog što u budućnosti trebamo ostvariti. Odnosno, naš bi svijet nakon tri uzastopne titule postao nezadovoljan titulom i htio bi puno više od toga.north wrote:Ja se ne mogu složiti da je razlog posjete samo mentalni sklop ljudi mada ima jednim finim dijelom i do toga..Pa hajde neka igrači istestiraju malo navijače pa da vidimo, haj neka oba kluba zaredaju seriju pobjeda, neka se bore za prvaka, neka naredna dva derbija jedan završi 3-2 za jedne a drugi sa 2-1 za druge, uz neke lude preokrete, puno šansi I slično, pa da vidimo hoće li treći biti ista situacija ko danas npr...ja mislim da neće, naravno da neće opet biti puno Koševo, ali sam siguran da imamo 5+ hiljada vise ljudi na stadionu...Znam lično ljudi koji su išli, nisu neki fanatici, ali su išli, I koji danas kažu ne mogu više jarane, ne mogu vise da mi srce otkida svaki put kada igraš protiv sela I patiš se I ne možeš da dobiješ...I kako ja takvog čovjeka mogu ubijediti da nije u pravu, samo argumentum da nije pravi navijač, pa sve ima svoje granice jebi ga da ti je rod najrođeniji....
Ili još bolji primjer, da u Ligi prvaka budeš u grupi sa Baselom, Real Madridom i PSG-om i da se zalomi da sa Baselom igraš treću utakmicu grupne faze, na njoj bi ti bilo 8 hiljada gledalaca.
Ne može pravom navijaču jedina veza sa klubom biti rezultat, to je prilično besmisleno.
Osnovna stvar bi bila kreiranje seta unizeverzalnih vrijednosti koje taj klub gaji, što bi ti garantovalo da imaš nešto sa čim ćeš se identifikovati po pitanju svog kluba. Kod nas svaki prelazni rok znači razbijanje igračkog kadra i sklapanje novog, a svaka promjena trenera totalnu promjenu stila igre. Nema tu identifikacije, a naravno, kad još izostanu i rezultati, imamo to što imamo.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#21090 Re: Sarajevski derbi
Pa i u BiH ljudi sazrijevaju i svjesni su da danas ljudi idu na stadione na kojima se ne moze pokisnuti, na kojima su terenu fudbalski a ne za sadnju krompira i igranje vaterpola, da najnormlanije mogu uci na utakmice sa svojom djecom i tamo popiti pivo, sok te navijati za svoj klub a da ne poginu od nadobudnih drkadzija. Ne kaze se dzaba da za sve u zivotu postoji vrijeme. Ja sam prije rata bjezao od kuce znajuci da cu fasovati da bi otisao na utakmice Zelje i Sarajeva i Bosne....preskakao preko ograda...ulazio ko priljepak starijim navijacima....zico pare na svim stranama porodice za neke znacajne utakmice....nabijao petice u skoli da bi na neke mogao ici a onda covjek jednostavno promjeni prioritete u zivotu pogotovo sto su se promjenila i ponasanja na tribinama i jednotsavno kada dodje "tobe" skonta da mu nije potrebno da ide slusati adrenalinske balavce kako nekome jebu majke, sestre, familije....kako cekaju samo priliku da naprave belaj......i slicno. Koji ce to kurac normalnom covjeku u zivotu. Ja sam isao na sve utakmice do prije jedno 10 godina dok mi sina nisu pogodili sokom u glavu na sjeveru onako iz objesti...tada jos malesnog gdje je bio veci sal Zelje nego on sam. U tom trenutku sam pozelio majmuna da ubijem ali nisam 100% znao ko je. Da se to ne bi desilo bolje ostati kuci.Logovan wrote:Kratko i jasno.BHF_Manijak wrote: Ovdje nema kulta odlaska na utakmice vikendom
Osim toga i kosti mi vise ne propustaju uslove na tribinama tako da od kulta nema nista. Kult ide vremenom i gradi se uporedo sa uslovima gdje ljudi pored toga sto hoce da navijaju za svoj klub hoce i da uzivaju ta 2-3 sata sto je kod nas misaona imenica.
Zaboravih najvaznije a to je u takvim jebenim uslovima gledas utakmice zvane OCAJ i jos treba da platis za to
- BlueBlood
#21091 Re: Sarajevski derbi
http://www.sarajevo365.com/sport/mup-ni ... dno-slovo/Logovan wrote:Ma na prste jedne ruke možeš nabrojati dobre derbije počevši od 2008. godine. Eto taj 4:2, 2:2 (kada smo ispustili prednost od 2:0), na Grbavici 1:2 i možda još jedan i to je to.Anestezija wrote:Najbolji derbi ono kad smo 4-2 u kupu pobijedili,kad je Turkovic igr'o,ovo ostalo mozda jos 1-2 utakmice
![]()
![]()
- duminjo
#21092 Re: Sarajevski derbi
Joj livade bog te pomogo 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#21093 Re: Sarajevski derbi
Cekaj, a to je neko ocekivao golove od ekipa koje daju ove sezone citav gol po utakmici?!
Jos kad se uzme kako i ta ''efikasnost'' pada u vodu kad je derbi u pitanju
Jos kad se uzme kako i ta ''efikasnost'' pada u vodu kad je derbi u pitanju
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#21094 Re: Sarajevski derbi
Sve dok nama sude sudije na nacin na koji sude jebi ti nas nema od nas nista ni od lige ni od derbija. Peljto je jucer oborio mescini rekord po broju sviranih prekrsaja. Najmanje pola od tih je bilo bespotrebno svirano a to gledamo svaki derbi. Konstantno sjeckanje igre. Bezmudost sudije da pusti prednost i da pusti igru cim neki od igraca padne. Toliko nekih faulova i na jednoj i na drugoj strani, cim se igrac koji u duelu izgubi loptu baci ovaj svira faul. Kao posljedicu toga imas presjecenu igru, i mozda unistene prilike za gol. Natezanja odugovlacenja itd itd. Unisti se sva igra. I to gledamo svaki je.eni derbi ili ligasku utakmicu.
- Dr. Kuca
#21095 Re: Sarajevski derbi
Sudjenje se popravilo ali je i dalje katastrofalno. 51 je faul u jednoj normalnoj utakmici, bez puno grubosti. Pusti malo nek se igra, manje faula ima u kosarci nego kod nas u fudbalu.
Fudbal ocajan, navijanje nikad losije i neorganizovanije. Manijaci citavu utakmicu jebu nekog i nesta, svrsavaju, karaju niti jedne smislene pjesme o zelji, sjever pjeva neke balade koje traju po 4 minute koje imaju 4 strofe i refren.. 0 bodova.
Fudbal ocajan, navijanje nikad losije i neorganizovanije. Manijaci citavu utakmicu jebu nekog i nesta, svrsavaju, karaju niti jedne smislene pjesme o zelji, sjever pjeva neke balade koje traju po 4 minute koje imaju 4 strofe i refren.. 0 bodova.
-
Nadzorna_ploca
#21096 Re: Sarajevski derbi
Mi smo primorani ovo da gledamo. Ali ocigledno je da je dosta ljudi odustalo i sve je veca tendencija.
Do nekih boljih vremena, kad se klubovi uozbilje.
Do nekih boljih vremena, kad se klubovi uozbilje.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#21097 Re: Sarajevski derbi
Ma nije samo problem (ne)kvalitet derbija.
U augustu/septembru/martu/aprilu/maju ce ti garantovano doci vise raje na utakmicu.
Naravno, sve pod uslovom da ne pada/ce padati (oblacno) kisa.
Jbg, to je tako.
U augustu/septembru/martu/aprilu/maju ce ti garantovano doci vise raje na utakmicu.
Naravno, sve pod uslovom da ne pada/ce padati (oblacno) kisa.
Jbg, to je tako.
-
kory_galaktikos
#21098 Re: Sarajevski derbi
Ma realno sve je lose. Igra je katastrofa, ako se zabije gol to je vise onako slucajno. Sto je inekako valjalo to su navijaci, a juce je i to bilo bas lose. Sjever smijesan, mi se ibretili sta je ono onako. Jug 70% vremena nekog i nesto je.be, 20% se odaje pocast i ostatak se navija, pjeva. Trebaju ovdje po jos jedan Stevanovic i Duljevic u ekipi, trener koji ce reci ajmo ih napast, pa barem na domacem terenu i navijaci koji ce doc navijat a ne lijecit frustracije na tribini.
- Charuga
- Globalni moderator
#21099 Re: Sarajevski derbi
Ja ušau u 13:30 sa djecom, bez ikakvog guranja i problema.Velkoski wrote:U 13:20 ne mogu da uđem na stadion
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#21100 Re: Sarajevski derbi
Realno, trenerima i jedne i druge ekipe se nema sta prigovoriti.
Oni su preuzeli ekipe i cupaju sta i kako mogu iz ove sake jada sto im je na raspolaganju.
Oni su preuzeli ekipe i cupaju sta i kako mogu iz ove sake jada sto im je na raspolaganju.