Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
jeza u ledja

#21076 Re: Utakmice.

Post by jeza u ledja »

Pitar sa Kariba wrote: Ma ja ne mogu da se pomirim i džaba. Svaki vikend kontam proigrace... A znam da je tako kako ti kažeš. A Cali se ne smije ni zucnuti, dušman je ko kod makar i pomisli sta na Calu. Kako god, dobro kolo ispade.
Ja sam uvjeren da cemo mi njega tjerati, jer smo sve do sad otjerali.
Maharadza

#21077 Re: Utakmice.

Post by Maharadza »

afannedim wrote:Libo me racku za igru mene intetesuje pobjeda i svaka im čast.
I ja kažem, svaka čast protivniku, da nisu postigli autogol naši ga do nove ne bi zabili! :thumbup:

Inače, ne znam na čemu je Ćala pa još uvijek drži rustemovića u ekipi?! :run:
Stroj-2

#21078 Re: Utakmice.

Post by Stroj-2 »

jeza u ledja wrote:
Pitar sa Kariba wrote: Ma ja ne mogu da se pomirim i džaba. Svaki vikend kontam proigrace... A znam da je tako kako ti kažeš. A Cali se ne smije ni zucnuti, dušman je ko kod makar i pomisli sta na Calu. Kako god, dobro kolo ispade.
Pu, pu, pu, pu... Neka te bolan, ne pehiraj :run: :D

''Današnjom pobjedom nad Krupom, Mehmed Janjoš je upisao 48. trenersku pobjedu na klupi Sarajeva, te se tako našao na petom mjestu trenera Sarajeva po broju pobjeda u zvaničnim utakmicama.

Janjoš je tako u svom trećem mandatu, te ukupno 96. utakmici na klupi bordo tima, dostigao cifru od 48 zvaničnih pobjeda, čime se našao ispred trenera druge šampionske generacije sa Koševa, Boška Antića koji je u 136 utakmica koliko je vodio bordo tim sa klupe, ostvario 47 pobjeda.

Od ovih 48 pobjeda, njih 38 je popularni Čala ostvario u prvenstvenim utakmicama, 7 u Kupu BiH, dvije u Evropskoj ligi, te jednu u Superkupu BiH.

Ispred aktuelnog šefa stručnog štaba sada su ostala još samo četvorica trenera koja su ostvarila više trijumfa i to Miroslav Brozović (126 pobjeda), Husref Musemić (119), Fuad Muzurović (114) i Denijal Pirić (82).''
Logovan

#21079 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Maharadza wrote: Inače, ne znam na čemu je Ćala pa još uvijek drži rustemovića u ekipi?! :run:
Da odstrani bilo kojeg igrača, ne ide nikako, jer je naš igrački kadar siromašan, tako da nam je svaki igrač potreban.

Čala :thumbup: :thumbup: Do zimske pauze neka bude 51. pobjeda i biće dobro. :D
Stroj-2

#21080 Re: Utakmice.

Post by Stroj-2 »

Rustemaga danas bio najbolji na klupi :thumbup:
Maharadza

#21081 Re: Utakmice.

Post by Maharadza »

Logovan wrote:
Maharadza wrote: Inače, ne znam na čemu je Ćala pa još uvijek drži rustemovića u ekipi?! :run:
Da odstrani bilo kojeg igrača, ne ide nikako, jer je naš igrački kadar siromašan, tako da nam je svaki igrač potreban.

Čala :thumbup: :thumbup: Do zimske pauze neka bude 51. pobjeda i biće dobro. :D
Baš suprotno; zamijeni bilo kojeg' igrača sa juniorom i možda čak vidiš napredak u igri! :run:

Ma Ćala je pitar prije svega, samo se nadam da ga ovi iz uprave neće izdati na zimu i dovesti iole pojačanja! :P
Logovan

#21082 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Maharadza wrote:Baš suprotno; zamijeni bilo kojeg' igrača sa juniorom i možda čak vidiš napredak u igri! :run:
Ne ide to baš tako.
Naravno, juniori trebaju dobijati priliku, ali nam i trebaju svi igrači na raspolaganju.
1946--1987

#21083 Re: Utakmice.

Post by 1946--1987 »

Al kreten me kostao jedno 2 godine zivota kad je uze pehlati u nasih 16 metara pred kraj utakmice i jos dade faul krupi na 20 metara.Naravno mislim na bivseg igraca drine iz zvornima.
Cossack

#21084 Re: Utakmice.

Post by Cossack »

Vratiti Xomora pod hitno! :)

Sent from my LG-H850 using Tapatalk
trener-profesionalac

#21085 Re: Utakmice.

Post by trener-profesionalac »

cestitke na pobjedi drugo poluvrijeme posebno...gore se niko nije naigrao iz lige, mi smo bili puno bolja ekipa.bez veznog reda saric,rustemovic,radovac
igramo bolje nego sa njima.
jeza u ledja

#21086 Re: Utakmice.

Post by jeza u ledja »

1946--1987 wrote:Al kreten me kostao jedno 2 godine zivota kad je uze pehlati u nasih 16 metara pred kraj utakmice i jos dade faul krupi na 20 metara.Naravno mislim na bivseg igraca drine iz zvornima.
Ja gledam, i ne vjerujem. Gdje ces jebote?! Ono dugo nisam vidio na fudbalskim terenima. :-) Ono se mozda desi kad se neki spic slucajno nadje u 16ercu pred sam kraj, pa ne zna covjek da je najbitnije da izbacis. Ali defanzivni vezni, destruktivan, haloooo!!
I opet, bar za mene, ono nije pokazatelj fudbalskog neznanja u smislu tehnike, vec neznanja u glavi, a to je nesto sto se moze popraviti sa pravilnim radom. Ne govorim za Rustema, jer je za njega vjerovatno kasno. :roll: Ali govorim generalno. Glupe odluke na terenu, to je jedan od glavnih problema nasih igraca. Znaci ne da ne znas dodat, osutat, ustopat, nego samo glava.
Al djaba, to se uci godinama. Sa pravilnim radom i trenerima. :-?

Zato oni na momente izgledaju kao igraci, samo zato sto donesu pravu odluku, pa vidis da moze, fizicki, ali psiha, glava....to pupa-hava. :roll:

Kad gledas neku profi ekipu na tv, pa onaj osjecaj kad vidis igrace na terenu, vidis gdje je igrac s loptom, i tacno vidis moze dodati ovamo, moze tamo, i tacno to uradi, u 90% slucajeva. Kod nas, taj procenat je mozda 30%. :D Ne zbog toga sto ne znaju uputit loptu, vec sto jednostavno ne zna izabrat najbolju opciju. Stavis igraca sa Rustemovim predispozicijama, samo 4-5 godina mladjeg, u pravu ekipu sa pravim radom, i on bi mogao biti pristojan igrac, siguran sam. Al jebiga...

Sjo da nam je Ordagic umjesto Rustema, on ima upravo to sto ovaj nema. Jest da bi i taj kod nas propao. :skoljka:
jeza u ledja

#21087 Re: Utakmice.

Post by jeza u ledja »

Stroj-2 wrote:
jeza u ledja wrote:
Jebiga ja to po iskustvu. Previse razocarenja je bilo do sad, a i previse nestrpljenja. :sad:
north

#21088 Re: Utakmice.

Post by north »

jeza u ledja wrote:
Stroj-2 wrote:
jeza u ledja wrote:
Jebiga ja to po iskustvu. Previse razocarenja je bilo do sad, a i previse nestrpljenja. :sad:
Ništa nisi pretjerao....sad kad bi opalili kladionicu da li će Ćala prije kraja prvenstva biti tjeran ili neće, ubjedljivo bi vise bilo realno da hoće nego da neće...Nažalost...Mi bi trebali restartovati našu filozofiju razmišljanja, kako navijači tako i u klubu, pa početi treneru davati malo veće šanse pa čak i kad vidiš da nije dobro i kad se zaredalo par kikseva...jer najlakše je otjerati i kontati biće bolje, a nikada ne bude bolje, dugoročno...Našom filozofijom Murinjo je davno trebao dobiti otkaz, I monogi drugo treneri po Evropi kad ih ne ide, ali oni su između ostalog i zbog toga druga dimenzija u odnosu na nas...Tako da, ako mislimo sebi dobro, jedino rješenje je da ovaj put promijenimo način ponašanja i ostavimo trenera do kraja sezone, pa taman ne znam šta da bude...novo mijenjanje trenera u ukletom martu jasno da pokazuje i dokazuje da cirkus se nastavlja do beskonačnosti :-)
Muhamed Đakmić

#21089 Re: Utakmice.

Post by Muhamed Đakmić »

Pa za početak ne treba tvrditi da nam je igrački kadar pun krampi, jer nije. Jeste ako hoćemo da igramo play off evropske lige, ali za našu ligu je sasvim ok.

U Krupi je Sloboda kao lider prvenstva fasovala tricu, Zrinjski u goroj utakmice od današnje odigrao 0-0, Radnik iščupao bod... zapravo smo ih samo mi dobili.

Ja i dalje tvrdim da je ova ekipa ok i da sa prava dva igrača može iduće sezone biti itekako konkurentna za naslov. Ove je već prekasno. Ako na zimu opet počnemo veliku rekonstrukciju, nema nas niđe.
north

#21090 Re: Utakmice.

Post by north »

Džakmiću, imamo pofin broj igrača koje ja ne vidim u ekipi koja je zrela za trofeje, o iskoraku u Evropi da ne pričamo..Možemo i o imenima: Rustemović, Radovac, Amer Bekić, sve vise i Almir opada, Balić sa najboljim CV-em ne oduševljava nimalo, Ivetić nije neka pljačka, nemaš drugog golmana kvalitetnoga, Said neupotrebljiv....evo samo na prvu 5-6 igrača gdje da svi odu ne možeš reći da si pogriješio...plus imaš i igrača koji odigraju dosta po sistemu toplo-hladno, vise hladno tipa Sarić....mislim da bi pametnije bilo dovesti prava 3 igrača, a riješiti se 6, pa ta tri nedostajuća upotpuniti sa našim mlađima...Slažem se da je najgora opcija otjeraj 7 dovedi novih 7 :-)
leškarenje

#21091 Re: Utakmice.

Post by leškarenje »

Šampioni :hajmooo:
Nadzorna_ploca

#21092 Re: Utakmice.

Post by Nadzorna_ploca »

Ja sam se na Rustemovića prestao obazirati kad je dao onaj pas vanjskom na derbi. Jebo ga onaj ko ga to nauci. Lik nije ispunio ocekivanja, mislim da mu je vrijeme da se preseli na klupi. Za bolje od Fks nije.
sencobih

#21093 Re: Utakmice.

Post by sencobih »

Igramo ko Juventus, gadimo fudbal svima, dobijemo levate a ni go ne damo. :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#21094 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

Nisam gledao.
Vidio gol :lol: :lol:
Boli nas... :thumbup:
leškarenje

#21095 Re: Utakmice.

Post by leškarenje »

Nadzorna_ploca wrote:Ja sam se na Rustemovića prestao obazirati kad je dao onaj pas vanjskom na derbi. Jebo ga onaj ko ga to nauci. Lik nije ispunio ocekivanja, mislim da mu je vrijeme da se preseli na klupi. Za bolje od Fks nije.
Pa na klupi je :shock:
Stroj-2

#21096 Re: Utakmice.

Post by Stroj-2 »

Rustem najbolje igra na klupi. Leži mu.
north wrote:
Ništa nisi pretjerao....sad kad bi opalili kladionicu da li će Ćala prije kraja prvenstva biti tjeran ili neće, ubjedljivo bi vise bilo realno da hoće nego da neće...Nažalost...Mi bi trebali restartovati našu filozofiju razmišljanja, kako navijači tako i u klubu, pa početi treneru davati malo veće šanse pa čak i kad vidiš da nije dobro i kad se zaredalo par kikseva...jer najlakše je otjerati i kontati biće bolje, a nikada ne bude bolje, dugoročno...Našom filozofijom Murinjo je davno trebao dobiti otkaz, I monogi drugo treneri po Evropi kad ih ne ide, ali oni su između ostalog i zbog toga druga dimenzija u odnosu na nas...Tako da, ako mislimo sebi dobro, jedino rješenje je da ovaj put promijenimo način ponašanja i ostavimo trenera do kraja sezone, pa taman ne znam šta da bude...novo mijenjanje trenera u ukletom martu jasno da pokazuje i dokazuje da cirkus se nastavlja do beskonačnosti :-)
Ostanak trenera zavisi od nas u 90% slučajeva.

Nijedan strani trener koji bude dolazio neće moći da donese ono nešto što imaju naši. Osvajali smo trofeje samo sa domaćim trenerima, i to iz kluba, tako nam je što bi se reklo ''grah pao''. I ne treba tu tradiciju mijenjat. Neka Ćale i treba ga trpiti. Sa ovom ekipom izvlači maksimum, nek radi svoj poso, donosi rezultate, krenulo nas hvala Bogu napokon.

A i mi smo naopaki, kad imamo dobru ekipu, nemamo trenera, kad imamo trenera nemamo ekipu. Možda je Kodro bio izuzetak, kojeg nismo mogli trpiti, zbog rezultata, kao ni igrači, zbog toga što je tražio od njih profesionalan pristup kojeg oni nisu imali.
Dr. Kuca

#21097 Re: Utakmice.

Post by Dr. Kuca »

3 bobe jedino bitno, igra nula bodova. bezveze se Mihojevic gura u sredinu 2 tekme zaredom najgori, kao i Ivetic. Al jebaiga. Cala je napravio i izvukao maksimum.
Logovan

#21098 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Pavlovic- Hodzic, Kadusic, Novakovic, Balic- Mihojevic, Rustemovic, Duljevic, Hebibovic, Crnkic- Amer
Na klupi: Adilovic, Saric, Cetkovic, Husejinovic, Ahmetovic, Andjusic i Radovac

:zekzek: :-)

Pobijediti moramo!
vegass

#21099 Re: Utakmice.

Post by vegass »

na kojem kanalu je prenos?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#21100 Re: Utakmice.

Post by Velkoski »