IRAN
-
The 51st State
#21051 Re: IRAN
Interesantno da provociraju rat, mada ovo se moze smatrati kao reciprocna mjera za njihov tanker, kako god klize u sukob.
-
Korisničkoime
#21052 Re: IRAN
Covjek se zajebaje, ne znam kako ti to nije JASNO.arman1 wrote:Ne mrzim je nego mi se GADI njeno vodstvo, mentalitet i sve ono što predstavljaju. Njihovo nakaradno poianje Islama ne prihvatam da priznam za vjeru i za mene su SEKTA. Meni kao etničkom BOSANCU su zbog svojih interesa i dosadašnjih postupaka NEPRIJATELJI i ne mogu ih voliti.Ljuci wrote:Ja ne mogu da shvatim da neko moze mrziti Saudijsku Arabiju jer ona se sa pravom moze nazvati liderom islamskog svijeta.
Je li ti sad bar ma JASNIJE???
-
Korisničkoime
#21053 Re: IRAN
Zabise izgleda Iranci sebi autogol sa ovim tankerom.Point. wrote:Ko vodi?
Medjutim ceka se sta ce reci VAR.
- Edin H.
#21054 Re: IRAN
Iskreno ne provoci oni nego Trump koji se povukao iz sporazuma koji je potpisao Obama, zato sto ga je potpisao Obama.The 51st State wrote:Interesantno da provociraju rat, mada ovo se moze smatrati kao reciprocna mjera za njihov tanker, kako god klize u sukob.
Neki dan ih je britanaska fregata rastjerala, ali su dosadni ko ose, pa danas klapise tanker u medjunarodnim vodama.
U svakom slucaju ne valja, evo u Londonu zasjeda Cobra - Komitet za urgentne situacije
-
The 51st State
#21055 Re: IRAN
I to je tacno, izgleda da ce vas tramp iskoristi kao mamac u jalijaskoj fori, idi mali isprovociraj, a mi cemo ga slomiti.Edin H. wrote:Iskreno ne provoci oni nego Trump koji se povukao iz sporazuma koji je potpisao Obama, zato sto ga je potpisao Obama.The 51st State wrote:Interesantno da provociraju rat, mada ovo se moze smatrati kao reciprocna mjera za njihov tanker, kako god klize u sukob.
Neki dan ih je britanaska fregata rastjerala, ali su dosadni ko ose, pa danas klapise tanker u medjunarodnim vodama.
U svakom slucaju ne valja, evo u Londonu zasjeda Cobra - Komitet za urgentne situacije
A nadam se da je ovo cisto akt da iranci iskazu samopostovanje.
-
Ljuci
#21056 Re: IRAN
Amerika ne krece u vojnu intervenciju bez Britanaca. Oni su zajedno povezani kao pupcana vrpca. KSA ipak pozdravlja svaku vojnu intervenciju protiv Irana. KSA je sunnijska drzava i oni ne vole shiije.
-
zlajaBHF
#21057 Re: IRAN
jesam li ja nesto propustio, ili su britanci zarobili Iranski tanker prije 10 dana?The 51st State wrote:Interesantno da provociraju rat, mada ovo se moze smatrati kao reciprocna mjera za njihov tanker, kako god klize u sukob.
- Edin H.
#21058 Re: IRAN
zlajaBHF wrote:jesam li ja nesto propustio, ili su britanci zarobili Iranski tanker prije 10 dana?The 51st State wrote:Interesantno da provociraju rat, mada ovo se moze smatrati kao reciprocna mjera za njihov tanker, kako god klize u sukob.
Nako?
-
The 51st State
#21059 Re: IRAN
Nisi, jesuzlajaBHF wrote:jesam li ja nesto propustio, ili su britanci zarobili Iranski tanker prije 10 dana?The 51st State wrote:Interesantno da provociraju rat, mada ovo se moze smatrati kao reciprocna mjera za njihov tanker, kako god klize u sukob.
- Kikibombona
#21060 Re: IRAN
Kada Iran dobije po labrnji nemojte kmecati!!!!!
Cuj molim te, zaustavili britanski tanker
Sve vrijeme provociraju rat i jedino oni zele rat. Ako ga dobiju, molim bez kmecanja.
Cuj molim te, zaustavili britanski tanker
Sve vrijeme provociraju rat i jedino oni zele rat. Ako ga dobiju, molim bez kmecanja.
- Sanjarko
#21061 Re: IRAN
Nisi. Jedan Britanci a jedan Saudija mozda ali nisam siguran za Saudiju. A i Iranci su jedan ali iz Irana krijumcarski. Dron oboreni se ne zna ciji je.zlajaBHF wrote:jesam li ja nesto propustio, ili su britanci zarobili Iranski tanker prije 10 dana?The 51st State wrote:Interesantno da provociraju rat, mada ovo se moze smatrati kao reciprocna mjera za njihov tanker, kako god klize u sukob.
- Kikibombona
#21062 Re: IRAN
Ruzne mule imaju dva izbora:The 51st State wrote:Interesantno da provociraju rat, mada ovo se moze smatrati kao reciprocna mjera za njihov tanker, kako god klize u sukob.
1. Da ih rusi siromasna, ugrozena i besperspektivna iranska mladost na ulici
2. Rat sa Amerikom
Mule misle da im je druga opcija bolja. Neka im je bog na pomoci sa takvim razmisljanjem.
- Sanjarko
#21063 Re: IRAN
Milenijumski izazov odradzen od strane mene zasto je rat sa Iranom los. 200+ miliona Shija Muslimana u regiji, oko milion ih u Shija Muslimanskim paramilicijama itd. Jedino rovariti po Iranu mogu kako si pisao @Kiki. Ali moguce je da i Iranci imaju izlaznu strategiju.
-
Ljuci
#21064 Re: IRAN
Ovo su reciprocne mjere Irana ali to ce podstaknuti Britance da se ukljuce u rat protiv Irana. KSA i Izrael pozdravljaju svaku vojnu intervenciju protiv Irana. KSA zeli da se Bliski Istok smiri i da se pocne cijela regija razvije kao Saudijska Arabija. Ja kao musliman volim KSA i oni se brinu o svetim mjestima muslimana i pomazu muslimane svijeta.zlajaBHF wrote:jesam li ja nesto propustio, ili su britanci zarobili Iranski tanker prije 10 dana?The 51st State wrote:Interesantno da provociraju rat, mada ovo se moze smatrati kao reciprocna mjera za njihov tanker, kako god klize u sukob.
-
The 51st State
#21065 Re: IRAN
Tesko da bi sebi dozvolio taj nivo pretencioznosti da predvidim dva tako kompleksna scenarija.Kikibombona wrote:Ruzne mule imaju dva izbora:The 51st State wrote:Interesantno da provociraju rat, mada ovo se moze smatrati kao reciprocna mjera za njihov tanker, kako god klize u sukob.
2. Rat sa Amerikom
Mule misle da im je druga opcija bolja. Neka im je bog na pomoci sa takvim razmisljanjem.
- mirsek
#21066 Re: IRAN
Nekad ovaj Ljuci djeluje pametniji u izjavama od tebe.Kikibombona wrote:Kada Iran dobije po labrnji nemojte kmecati!!!!!
Cuj molim te, zaustavili britanski tanker![]()
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#21067 Re: IRAN
Pun pdf olivudskih rezisera.... 
- Kikibombona
#21068 Re: IRAN
Iranska mladost je obrazovana, inteligentna. Jasno im je da nemaju nikakvu perspektivu pod mulanskim rezimom. Mladi su sve vise nezadovoljnim prevazidjenim sistemom, zele napredovati, zele bolje plate, bolju perspektivu.The 51st State wrote:Tesko da bi sebi dozvolio taj nivo pretencioznosti da predvidim dva tako kompleksna scenarija.Kikibombona wrote:Ruzne mule imaju dva izbora:The 51st State wrote:Interesantno da provociraju rat, mada ovo se moze smatrati kao reciprocna mjera za njihov tanker, kako god klize u sukob.
2. Rat sa Amerikom
Iranska sirotinja je na dnu, katastrofalna ekonosmka situacija.
...
Mulanski rezim nema druge opcije nego da maksimalno podstakne najnize nacionalisticke i vjerske strasti. Samo time mogu opravdati ili ublaziti ocajnu ekonomsku situaciju i nikakvu perspektivu.
...
Povukli su nekoliko izrazito provokativnih poteza koji su vec mogli dovesti do rata. Amerika nece rat, 17% Amerikanca podrzava vojnu opciju. Rat sa Iranom je izrazito nepopularan u Americi i Evropi. Iran to zna i zato maksimalno provocira kako bi homogenizirao siromasni narod.
Medjutim, igraju se sa vatrom i plesu po tankoj zici... pitanje je koliko Amerika moze tolerisati provokacije.
-
zlajaBHF
#21069 Re: IRAN
Ne razumijem sta ljudi ocekuju od irana u ovom slucaju?Vizionar 1985 wrote:Nisi. Jedan Britanci a jedan Saudija mozda ali nisam siguran za Saudiju. A i Iranci su jedan ali iz Irana krijumcarski. Dron oboreni se ne zna ciji je.zlajaBHF wrote:jesam li ja nesto propustio, ili su britanci zarobili Iranski tanker prije 10 dana?The 51st State wrote:Interesantno da provociraju rat, mada ovo se moze smatrati kao reciprocna mjera za njihov tanker, kako god klize u sukob.
Da se naguze i da kazu, udri....
-
zlajaBHF
#21070 Re: IRAN
Nisi uopste objektivan.....Kikibombona wrote:Kada Iran dobije po labrnji nemojte kmecati!!!!!
Cuj molim te, zaustavili britanski tanker![]()
- Nadzornik
#21071 Re: IRAN
Kad ce Iran vec jednom izgubiti strpljenje i dovesti u red ove Kurde na svojoj teritoriji poput Iraka i Turske a uskoro i Sirije.
- Sanjarko
#21072 Re: IRAN
Realno ko bi.zlajaBHF wrote:
Ne razumijem sta ljudi ocekuju od irana u ovom slucaju?
Da se naguze i da kazu, udri....
-
espn
-
Ljuci
#21074 Re: IRAN
KSA je zadovoljna razvojem situacije jer izgleda da je blizu vojna intervencija na Iran od strane Amerike i Britanije. Belucistan treba dobiti svoju nezavisnost i da se Iran natjera da prizna nezavisni Belucistan. KSA je zasluzna za sirenje Islama jer oni su mnoge krscane preveli u Islam i smatram da je to pozitivno.
-
Guadalajara
#21075 Re: IRAN
Moj LjuciLjuci wrote:KSA je zadovoljna razvojem situacije jer izgleda da je blizu vojna intervencija na Iran od strane Amerike i Britanije. Belucistan treba dobiti svoju nezavisnost i da se Iran natjera da prizna nezavisni Belucistan. KSA je zasluzna za sirenje Islama jer oni su mnoge krscane preveli u Islam i smatram da je to pozitivno.