To bi bila dobra vijest. Ako bude preko 5 miliona funti, a Ara ne vrijedi manje zbog kvaliteta, forme i godina, eto malo i Želji novogodišnjih 'paketića'!MOSALJOZE wrote:The Mirror piše da Ara prelazi u Aston Vilu
BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- shake69
#21051 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
- luckylaka
#21052 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ako Zeba ostvari kakav transfer ide li ista Zelji od togashake69 wrote:To bi bila dobra vijest. Ako bude preko 5 miliona funti, a Ara ne vrijedi manje zbog kvaliteta, forme i godina, eto malo i Želji novogodišnjih 'paketića'!MOSALJOZE wrote:The Mirror piše da Ara prelazi u Aston Vilu
- shake69
#21053 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Atife, u pitanju su milionski transferi a ne sica! Uz kone(Cimirot) samo smo mi prodali Bajica za 500000 eura i jos beremo lovu od Dzeke a zasto ne prizeljkivati prodaju Are kad bi mogli fino popuniti budzet!?luckylaka wrote:Ako Zeba ostvari kakav transfer ide li ista Zelji od togashake69 wrote:To bi bila dobra vijest. Ako bude preko 5 miliona funti, a Ara ne vrijedi manje zbog kvaliteta, forme i godina, eto malo i Želji novogodišnjih 'paketića'!MOSALJOZE wrote:The Mirror piše da Ara prelazi u Aston ViluOvi se uzdaju samo u preprodaju igraca
- luckylaka
#21054 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
@shake69 Jasan sam ko dan .da se Zeba sutra proda vani da li bi Zeljo imao ista od tog transfera pa makar to bilo za jedam mixer betona.Ostalo znam.Unapred hvala na odgovoru.
- phillie
#21055 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Inter (Milano), ne mislim da onaj iz Zapresica, naravno da je liga petice. Kao i Torino i Empoli...Grean wrote:Prvo se trebamo dogovoriti je li Inter = liga petice pa onda nastaviti dalje.phillie wrote:
Ma nije smjesno, naravno. Svi bi od nas voljeli da se Susic (i ne samo on) proda i ode u Inter i u ekipe iz lige petice. Ali realno je da je Susic (i ne samo on) od ovih klubova udaljen svjetlosnu godinu. Isto tako sto su mi amidzu trazilI Galate do reprezentacije Irana, pa covjek ode trenirati francuskog drugoligasa, sto mu je i realan domet. Kao i malom Tinu sto je Hajduk domet, i da Bog da da se on naigra u nekoj jacoj ligi od hrvatske, a o petici da ne govorimo.
Opet kazem, svi bi voljeli da nije tako, i da svi nasi reprezentatvci (i potencijalni) igraju u sto jacim klubovima i da tamo budu nosioci igre. Nazalost, realnost je sasvim durgacija.
Za mene su liga petice i Empoli, Torino ili Darmstad gdje igraju Tinini konkurenti Krunic, Prcic, Vrancic, igraci koji bi trebali biti alternativa u veznom redu u sljedecim kvalifikacijama (vjerujem da nisam propustio nikog vrijednog pomena, ako jesam samo izvoli i napomeni).
Od do sad vidjenog Tino je po meni vise pokazao od Krunica i Prcica dok za Vrancica ne mogu reci jer sam ga premalo gledao, nema se prilike jer konstantno sjedi na klupi. Od njih cetvorice Krunic je najjaci trkac ali tehnicki najslabiji, sto se Prcica tice vidjelo se u onih nekoliko utakmica koje su odigrali za A reprezentaciju da je Tino trenutno bolji.
Znaci to je bitno, od njega se pravi nekakav skart i visak a realno od svih nada koje smo dobili u veznom redu na njegovoj poziciji je vjerovatno najperspektivniji igrac. Koliko god to los nivo bio mi nemamo boljih.
Jbg, nije isto kad gledas Susica u dresu Hajduka protiv Istre, ili kad gledas Krunica u dresu Empolija protiv Rome, Genoe... ni to taj level.
Na stranu da je Susic skart od igraca, vjerovatno ima potencijala u njemu, ali sto nema ponuda da predje u neki jaci klub od Hajduka ne znam...Ovo sa Interom je ispala kao losa sala na njegov racun.
Isto tako simptomaticno je da nakon dolaska Bazdarevica, mali nije odigrao ni minute na terenu.
- Grean
#21056 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Bazdarevic je p*****
ne smije da ga stavi.
Salu na stranu, imao je Mesa egzibicija i neke stvari su malo tuknule na dodvoravanje publici. Ovo moze biti jedna od njih a i ne mora. jednostavno je mozda lutao. Te pozicije su mu igrali Pjanic, Medunjanin, Hadzic i Salihovic. Susic nije. Pa eto procijeni sam je li Mesa izabrao na osnovu velike razlike u kvalitetu (ako izuzmemo Pjanica).
Salu na stranu, imao je Mesa egzibicija i neke stvari su malo tuknule na dodvoravanje publici. Ovo moze biti jedna od njih a i ne mora. jednostavno je mozda lutao. Te pozicije su mu igrali Pjanic, Medunjanin, Hadzic i Salihovic. Susic nije. Pa eto procijeni sam je li Mesa izabrao na osnovu velike razlike u kvalitetu (ako izuzmemo Pjanica).
- cyprus
#21057 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Stani jebemu... Zašto bi interesovanje nekog kluba bilo loša šala? A da se Inter interesovao, to je činjenica...phillie wrote:Inter (Milano), ne mislim da onaj iz Zapresica, naravno da je liga petice. Kao i Torino i Empoli...
Jbg, nije isto kad gledas Susica u dresu Hajduka protiv Istre, ili kad gledas Krunica u dresu Empolija protiv Rome, Genoe... ni to taj level.
Na stranu da je Susic skart od igraca, vjerovatno ima potencijala u njemu, ali sto nema ponuda da predje u neki jaci klub od Hajduka ne znam...Ovo sa Interom je ispala kao losa sala na njegov racun.
Isto tako simptomaticno je da nakon dolaska Bazdarevica, mali nije odigrao ni minute na terenu.
A ovo što Grean kaže u potpunosti stoji... Meša se jeste itekako dodvoravao publici, između ostalog i preko TSS-a, za kojeg je smislio solomonsko rješenje - zvat ću ga, ali neće igrat... To dodvoravanje se između ostalog ogleda i u činjenici što je pravio spiskove od po 30-tak igrača, samo kako bi suzio mogućnost da mu neko kaže: ''a što nisi zvao ovoga?!''...
- Grean
#21058 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
U svoj ovoj diskusiji se izbjegava pomenuti da je Hajduk za Tinu stavio cijenu od 5mil€, koja je realno bila prevelika.
Na kraju su uzeli Brozovica, koji je isto tako igrao protiv Intera iz Zapresica pa je direktno uletio u prvih 11 Intera iz Milana. Igrao je u HNL-u i Kalinic pa je dao cetiri puta vise golova u Serie A nego nas Dzeko.
Jedini razlog sto je Tino i dalje u Hajduku je cijena, koja je i trenutno (smanjena na 2,5mil€) prevelika za timove tipa Empoli i Torino.
Na kraju su uzeli Brozovica, koji je isto tako igrao protiv Intera iz Zapresica pa je direktno uletio u prvih 11 Intera iz Milana. Igrao je u HNL-u i Kalinic pa je dao cetiri puta vise golova u Serie A nego nas Dzeko.
Jedini razlog sto je Tino i dalje u Hajduku je cijena, koja je i trenutno (smanjena na 2,5mil€) prevelika za timove tipa Empoli i Torino.
- shake69
#21059 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Bezbeli da bi imao, Zajko je Željino dijete!luckylaka wrote:@shake69 Jasan sam ko dan .da se Zeba sutra proda vani da li bi Zeljo imao ista od tog transfera pa makar to bilo za jedam mixer betona.Ostalo znam.Unapred hvala na odgovoru.
- luckylaka
#21060 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Vidis kad se malo uozbiljis odmah covjek sazna nesto malo vise.hvala za info.shake69 wrote:Bezbeli da bi imao, Zajko je Željino dijete!luckylaka wrote:@shake69 Jasan sam ko dan .da se Zeba sutra proda vani da li bi Zeljo imao ista od tog transfera pa makar to bilo za jedam mixer betona.Ostalo znam.Unapred hvala na odgovoru.
-
Tyke
#21061 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Od transfera bi Zeljo mogao dobiti samo naknadu za treniranje Zebe, mada ne znam ni to dal bi dobio, ne sjecam se kako to ide, dal klub dobije samo od njegovog prvog transfera u neki klub ili od svakog. Ali to je zanemariva cifra. A svakako da prve ozbiljne profi igracke tekme nije igrao u Zelji.
Pretpostavljam da ni u Olimpicu, a ni u Brotnju kasnije, nije imao profesionalni ugovor.
Pretpostavljam da ni u Olimpicu, a ni u Brotnju kasnije, nije imao profesionalni ugovor.
- shake69
#21062 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Covjek u maju puni 33 g. manite njega u toj prici! Naknada "solidarnosti" ide ko je "odskolovao" igraca a u ovom slucaju je Zelje i to vazi za svaki kasniji ugovor!Tyke wrote:Od transfera bi Zeljo mogao dobiti samo naknadu za treniranje Zebe, mada ne znam ni to dal bi dobio, ne sjecam se kako to ide, dal klub dobije samo od njegovog prvog transfera u neki klub ili od svakog. Ali to je zanemariva cifra. A svakako da prve ozbiljne profi igracke tekme nije igrao u Zelji.
-
hzsa22
#21063 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ovaj Milicevic ce ko da gledam odabrati Majcicu.
- cyprus
#21064 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Nešto kontam, pa nije nemoguće da ga Švicarci sad zovnu na prvenstvo, jer zaista igra na visokom nivou ove sezone...hzsa22 wrote:Ovaj Milicevic ce ko da gledam odabrati Majcicu.
-
Mobile_Disco
#21065 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Da smo se kvalifikovali mozda bi igrao za nas ovako sam skeptican..
- jeza u ledja
#21066 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Od transfera Hodzica bi Zeljeznicar mogao imati 2% ukupno. Znaci od 5 miliona necega dobili bi 100.000k.
Mislim nije bezze suma ali mislim malo se previse oko toga digla pompa zbog Dzeke. Moras biti bas superstar i prodavati se za ogromne pare da bi to imalo velikog znacaja za lokalni klub.
Od Dzeke je Zeljeznicar ako se ne varam dobijao 3% od transfera, sto znaci , sto znaci koliko, 370k puta 3 od prelaska u Manchester. Znaci oko milion eura za to. Ako je tacno ovo za 20 miliona za prelazak u Romu (kad i ako se kompletira transfer) to je jos 600k eura. Za prelazak u VfL 3% od 4 miliona, znaci nekih 120k eura. Fine su to cifre u pitanju ali kad se radi bas o world class player.
Uglavnom, hocu reci da ova prica, tj potenciranje tog "dohotka" u nekim generalnim okvirima PLBiH ima smisla jedino kad se prica o Dzeki.
Ovo ostalo je sitna lova, na nivou zarade od prodaje Kvesica.
Ovime ne zelim umanjiti doprinos koji ovi daju. Svaka marka je dobrodosla, pogotovo kad si u finansijskoj dubiozi.
Mislim nije bezze suma ali mislim malo se previse oko toga digla pompa zbog Dzeke. Moras biti bas superstar i prodavati se za ogromne pare da bi to imalo velikog znacaja za lokalni klub.
Od Dzeke je Zeljeznicar ako se ne varam dobijao 3% od transfera, sto znaci , sto znaci koliko, 370k puta 3 od prelaska u Manchester. Znaci oko milion eura za to. Ako je tacno ovo za 20 miliona za prelazak u Romu (kad i ako se kompletira transfer) to je jos 600k eura. Za prelazak u VfL 3% od 4 miliona, znaci nekih 120k eura. Fine su to cifre u pitanju ali kad se radi bas o world class player.
Uglavnom, hocu reci da ova prica, tj potenciranje tog "dohotka" u nekim generalnim okvirima PLBiH ima smisla jedino kad se prica o Dzeki.
Ovo ostalo je sitna lova, na nivou zarade od prodaje Kvesica.
Ovime ne zelim umanjiti doprinos koji ovi daju. Svaka marka je dobrodosla, pogotovo kad si u finansijskoj dubiozi.
- phillie
#21067 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
O tome se i radi, da je momak precijenjen. Druga je stvar sto Hajduk preko njega hoce da izadje iz krize.Grean wrote:U svoj ovoj diskusiji se izbjegava pomenuti da je Hajduk za Tinu stavio cijenu od 5mil€, koja je realno bila prevelika.
Kad spomenu Brozovica, igrao je i Vrsajevic protiv Zapresica, pa ode u Tursku...dakle, vjerovatno je Brozovic kvalitetniji od Susica, pa su se za njega odlucili (a vjerovatno je i cijena uticala na odabir).
Gledajuci na Tranfermarketu, Susicu je cijena rapidno skocila od onog momenta kad je poceo dobijati pozive za reprezentaciju.
- JThomas
#21068 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
ja ljetos pisao, al' eto, nama ne treba čovjek ključan u uzimanju belgijske titule i evo sad prolazu u 1/16 lige šampiona. da je pozvan kad smo se još mogli plasirati bile bi mnogo veće šanse da se odazove.cyprus wrote:Nešto kontam, pa nije nemoguće da ga Švicarci sad zovnu na prvenstvo, jer zaista igra na visokom nivou ove sezone...hzsa22 wrote:Ovaj Milicevic ce ko da gledam odabrati Majcicu.
- Logovan
#21069 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Cimirot u prvoj postavi protiv Dortmunda. 
- Baltazar_khan
#21070 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Logovan wrote:Cimirot u prvoj postavi protiv Dortmunda.

- SkyLimit
#21071 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Eto nije zaigrao do sada samo jer je strucni stab mislio da nije potrebanJThomas wrote: ja ljetos pisao, al' eto, nama ne treba čovjek ključan u uzimanju belgijske titule i evo sad prolazu u 1/16 lige šampiona. da je pozvan kad smo se još mogli plasirati bile bi mnogo veće šanse da se odazove.
- Baltazar_khan
- jeza u ledja
#21073 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Drugi najbolji procenat i total tacnih dodavanja u ekipi. 
-
hzsa22
#21074 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Jeko ovaj Suljic u St. Entienu? Na klupi je
- cyprus
#21075 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Subić dobar u prvom poluvremenu...