FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- HB_BHF
#21051 Re: FC Barcelona
Barca mora imati jednog od njih dvojice kao krilnog napadača. Ako bi dali Pedra (u šta čisto sumnjam), onda Alexis ostaje... Logičnije bi bilo da su napisali da Barca daje Alexisa za Thiaga Silvu.
- skenderija04
#21052 Re: FC Barcelona
Do kraja prelaznog roka bice bar 100 vijesti. Danas glupi utorak,nema utakmica a mora se o necemu pricati
-
5 0 5
#21053 Re: FC Barcelona
neka psg uzme krkica za slivu, i jos nesto malo para pride.HB_BHF wrote:Barca mora imati jednog od njih dvojice kao krilnog napadača. Ako bi dali Pedra (u šta čisto sumnjam), onda Alexis ostaje... Logičnije bi bilo da su napisali da Barca daje Alexisa za Thiaga Silvu.
(t.silva kosta €45M)
- skenderija04
#21054 Re: FC Barcelona
A koliko cijene Pedra? PSG jos ne zna ko ce im biti trener a vec ih uplicu u trgovinu. Glupa vijest.505sCrtom wrote:neka psg uzme krkica za slivu, i jos nesto malo para pride.HB_BHF wrote:Barca mora imati jednog od njih dvojice kao krilnog napadača. Ako bi dali Pedra (u šta čisto sumnjam), onda Alexis ostaje... Logičnije bi bilo da su napisali da Barca daje Alexisa za Thiaga Silvu.![]()
(t.silva kosta €45M)
- HB_BHF
#21055 Re: FC Barcelona
Haha jašta, eto im Krkića. Inače mlada nada
.
Mislim da je Thiago Silva = Pedro + 15 mil €
-
5 0 5
#21056 Re: FC Barcelona
ma sve su to nagadjanja. ipak... navodno... uprava je predlozila onog svabu, hummelsa. a vilanova nije bas uvjeren u tu opciju. on bi radije silvu. i sad pokusavaju da spuste cijenu s pedrom, kao sto si napisao. dok ne slikaju igraca ispred onog grba na camp nou, ja nista ne vjerujem.skenderija04 wrote: A koliko cijene Pedra? PSG jos ne zna ko ce im biti trener a vec ih uplicu u trgovinu. Glupa vijest.
-
5 0 5
#21057 Re: FC Barcelona
pa vjerovatno je pedrito skuplji od ville (kojeg prodaju za 12M). ali za njega traziti 30M? ne znam.HB_BHF wrote:Haha jašta, eto im Krkića. Inače mlada nada.
nadam se da ga se ipak nece rijesiti. on je maskota.
- skenderija04
#21058 Re: FC Barcelona
Sve to oko kupovine i prodaje je komplikovano za klubove kao Barcelona. Kada kupuju, svaki igrac za koga su zainteresovani automatski poskupi 25 posto jer zaboga,trazi ga Barcelona. Kada prodaju,svi znaju da hoce da se rijese tog igraca i cijena pada.Komplikovano.505sCrtom wrote:pa vjerovatno je pedrito skuplji od ville (kojeg prodaju za 12M). ali za njega traziti 30M? ne znam.HB_BHF wrote:Haha jašta, eto im Krkića. Inače mlada nada.
Barca jos iz Cruyffovog vremena ima taj sistem prodaje koji zovu ·petine amortizacije Ako si igraca doveo za 50 miliona i odigrao je dvije sezone,racunaju da je amortizovao 20 i cijene ga na 30. Brojevi su radi lakseg racunanja,a ugovor standard je na pet godina.
- HB_BHF
#21059 Re: FC Barcelona
Orijentišem se prema transfermarkt.de505sCrtom wrote:pa vjerovatno je pedrito skuplji od ville (kojeg prodaju za 12M). ali za njega traziti 30M? ne znam.HB_BHF wrote:Haha jašta, eto im Krkića. Inače mlada nada.
-
5 0 5
#21060 Re: FC Barcelona
koliko daju za bojana?HB_BHF wrote: Orijentišem se prema transfermarkt.de... Tamo je Villa 18 mil, a Pedro 30.
ne znam stvarno. ne bavim se tim stvarima. nisu moje pare. neka prebiju kako znaju. prije par dana sam citao da klub zna koga hoce i da su vec prvi kontakti napravljeni.
moguci treci dres
-
5 0 5
#21061 Re: FC Barcelona
divi iniestine kuce. stavio covjek svoje ime i broj na fasadu.

- HB_BHF
#21062 Re: FC Barcelona
Bojan Krkić - Marktwert: 13.000.000 € 
Dres je užasan
Dres je užasan
- Kemal Malovčić
#21063 Re: FC Barcelona
Aj fejspalm ko sagrada familia, aj aj aj.
-
tutku
#21066 Re: FC Barcelona
Citam svaki dan ova nagdjanja oko transfera, sto neko rece bice za vrijeme prelaznog roka svega i svacega po stampi, vec su poceli...
Uglavnom moje zelje su sljedece : Vjerovatno nas napusa Valdes, uzeti tu jedno 10mil. i dodati eventualno jos 5 maksimalno kako bi se doveo Ter Stegen. Momak je 92 godiste, vec drugu sezonu standardan u Moenchengladbachu, pratio sam ga par tekmi, cini mi se kao dosta dobar golman, a sto je jos vaznije, mislim da bi se uklopio u Barci.
U odbrani sada imamo : piquea, puyola, alvesa, mascherana, albu, adriana, abidala, bartru, montoyu, s posudbe se vraca fontas, i usput sta je sa muniese, znam da se povrijedio na ljeto prosle godine ?? Mislim da je prioritet dovesti dobrog stopera, otprilike se provlace imena Thiaga Silve, Hummelsa i Marquinhosa iz Rome. Moja zelja je definitivno Hummels, njega bi mogli dovesti za nekih 30mil eura, thiago silva je i skuplji, a uz to jos i stariji 5 godina cini mi se... Marquinhos je jos uvijek mlad - 1992. da bi se za njega dalo 30mil. koliko trazi Roma.. Nazalost, Alves ce i sljedece godine igrati u prvoj postavi na desnom beku, iako ja mislim da je krajnje vrijeme da preseli na klupu a njegovo mjesto zauzme Montoya. Momak je u par navrata pokazao da je fakat dobar igrac, cinjenica je da je i oscilirao u par meceva, ali to je rezultat njegovog neiskustva i neigranja. Alves vec dvije sezone zaredom ne igra kako smo navikli od njega, 30. se napunila, ne osporavam da je odlican igrac, ali mislim da bi osvjezenje na toj strani bila prava stvar. Drugi stoper ce najvjerovatnije biti Pique, opet nazalost, jer mislim da taj tip nikako ne moze da se nadje nakon SP 2010., mi je skroz drugi igrac... e moja shakira
... bez obzira na njegovo konstantno lose igranje on kod villanove ima odlicnu minutazu i standardan je. Puyol moze odigrati neke tekme, ali 35. godina je cifra pa cak i za puyia koji na svaku loptu ide 100% i zbog toga mi se uvijek svidjao kao igrac. Moja zelja poziciji drugog stopera je Barta, decko je mlad, treba mu u davati sto vece sanse, mislim da bi mogao biti dobar igrac. Lijevi bek - tu se nema sta dodati, Alba je pun pogodak, nadam se da nece imati nikakvih problema sa povredama i da ce nastaviti dobre partije...
Abidal najvjerovatnije na kraju ide, ili se povlaci, nije jos sigurno, tako da ce ostati vise mjesta Adrianu koji je po meni nezasluzeno podcijenjen. Igrac koji treba dobijati priliku, jer kad god je dobije odigra dobro - osim na poziciji stopera - e moj tito ...
U vezi sve po starom ... bus xavi iniesta .... bus mislim da moze jos vise ponuditi, mada je on standardno solidan u omiljenom dresu.. xavi nas majstor polako gubi onaj sjaj koji ga je krasio dugo godina, sto je i normalno s obzirom na godine, tako da sljedece godine on treba igrati po potrebi, a mjesto u prvih 11 napokon ustupiti Thiagu, koji je za mene izbor prije cesca. Treci u vezi - iniesta, samo nek nam don ostane takav kakav jeste i da ne bude povreda... kad bude potrebe za izmjenom priliku davati dos santosu i sergi robertu, nek se kali decko ... song ostaje kao back-up za busa, treba ga cesce definitivno koristiti, svi znamo kako je duga sezona i koliko se meceva odigra, tako da se definitivno za njega moze naci mjesta. Oko cesca cemo vidjeti sta ce se desiti, spominje se Arsenal i njegov povratak, meni nekako svejedno sve i da ode sve dok mozemo uzeti neke solidne pare na tom transferu..
U napadu ce biti nekih promjena to je izvjesno, moja zelja je odlazak pedra i ville, prvenstveno da se oslobodi mjesto za tella, decko je imao minornu minutazu, a za ono malo vremena sto je igrao pokazao je da je odlican igrac, ima strasan taj for i prvi korak, neki kazu da je predvidljiv medjutim vidjeli smo u zadnjoj tekmi protiv betisa kako je to prolazilo ... messi je tu, hvala bogu, te jos imamo alexisa, koji je poceo u zadnjim tekmama malo bolje igrati, puno je placen da bi ga prodavali sad po nekoj niskoj cijeni, a i mlad je tako da treba mu dati jos jednu sezonu fore da napokon proradi.. mundo deportivo kaze kako je sve spremno i da je dolazak neymara gotova stvar... ne znam sta da mislim o tome, neprovjeren na evropskim terenima, a bice skup to je sigurno, ne ispod 40mil eura ... da li je to pametan potez vidjecemo ako dodje.. moja zelja je luis suarez, mozda mentalitetom ne pripada u barci, medjutim to ce mu upravo na ljeto i spustiti cijenu, o njegovim kvalitetima ne treba puno trositi rijeci, a mislim da bi se igrom uklopio u barci 100%... pored nabrojanih, cuenca je izrazio zelju da ostane u ajaxu jos jednu sezonu, affellay ce vjerovatno biti na prodaju na ljeto, tako da vidjecemo sta ce se jos desiti, uglavnom evo neki prikaz barce za sljedecu sezonu...
---------------------------------------------- TER STEGEN ------------------------------------------------
MONTOYA (Alves) --------- BARTRA/PIQUE -------- HUMMELS (Puyol, Masc)----------- ALBA (Adriano)
--------------------------------------------BUS (Song)--------------------------------------------------------
----------------------------------------------------THIAGO/XAVI---------------------------------------------
----------------------------------------------INIESTA (Fabregas)-----------------------------------
----------MESSI (Deulofeu)---------------------------------------------------------------------- TELLO/ALEXIS
---------------------------------------------------SUAREZ-----------------------------------------------
prodali bi : victora ca. 10 mil, villa ca. 15 mil, pedro ca. 20 mil...... dok ako bi dobre dosle ponude, sto da ne i Alves i Fabregas.. kakogod na ova tri giraca to je 45mil + 50mil koliko je klub izdvojio = 95 mil : suarez 30, ter stegen 15, hummels 35
napisah se ja, da cujemo sta vi misliste o ovoj ekipi
Uglavnom moje zelje su sljedece : Vjerovatno nas napusa Valdes, uzeti tu jedno 10mil. i dodati eventualno jos 5 maksimalno kako bi se doveo Ter Stegen. Momak je 92 godiste, vec drugu sezonu standardan u Moenchengladbachu, pratio sam ga par tekmi, cini mi se kao dosta dobar golman, a sto je jos vaznije, mislim da bi se uklopio u Barci.
U odbrani sada imamo : piquea, puyola, alvesa, mascherana, albu, adriana, abidala, bartru, montoyu, s posudbe se vraca fontas, i usput sta je sa muniese, znam da se povrijedio na ljeto prosle godine ?? Mislim da je prioritet dovesti dobrog stopera, otprilike se provlace imena Thiaga Silve, Hummelsa i Marquinhosa iz Rome. Moja zelja je definitivno Hummels, njega bi mogli dovesti za nekih 30mil eura, thiago silva je i skuplji, a uz to jos i stariji 5 godina cini mi se... Marquinhos je jos uvijek mlad - 1992. da bi se za njega dalo 30mil. koliko trazi Roma.. Nazalost, Alves ce i sljedece godine igrati u prvoj postavi na desnom beku, iako ja mislim da je krajnje vrijeme da preseli na klupu a njegovo mjesto zauzme Montoya. Momak je u par navrata pokazao da je fakat dobar igrac, cinjenica je da je i oscilirao u par meceva, ali to je rezultat njegovog neiskustva i neigranja. Alves vec dvije sezone zaredom ne igra kako smo navikli od njega, 30. se napunila, ne osporavam da je odlican igrac, ali mislim da bi osvjezenje na toj strani bila prava stvar. Drugi stoper ce najvjerovatnije biti Pique, opet nazalost, jer mislim da taj tip nikako ne moze da se nadje nakon SP 2010., mi je skroz drugi igrac... e moja shakira
Abidal najvjerovatnije na kraju ide, ili se povlaci, nije jos sigurno, tako da ce ostati vise mjesta Adrianu koji je po meni nezasluzeno podcijenjen. Igrac koji treba dobijati priliku, jer kad god je dobije odigra dobro - osim na poziciji stopera - e moj tito ...
U vezi sve po starom ... bus xavi iniesta .... bus mislim da moze jos vise ponuditi, mada je on standardno solidan u omiljenom dresu.. xavi nas majstor polako gubi onaj sjaj koji ga je krasio dugo godina, sto je i normalno s obzirom na godine, tako da sljedece godine on treba igrati po potrebi, a mjesto u prvih 11 napokon ustupiti Thiagu, koji je za mene izbor prije cesca. Treci u vezi - iniesta, samo nek nam don ostane takav kakav jeste i da ne bude povreda... kad bude potrebe za izmjenom priliku davati dos santosu i sergi robertu, nek se kali decko ... song ostaje kao back-up za busa, treba ga cesce definitivno koristiti, svi znamo kako je duga sezona i koliko se meceva odigra, tako da se definitivno za njega moze naci mjesta. Oko cesca cemo vidjeti sta ce se desiti, spominje se Arsenal i njegov povratak, meni nekako svejedno sve i da ode sve dok mozemo uzeti neke solidne pare na tom transferu..
U napadu ce biti nekih promjena to je izvjesno, moja zelja je odlazak pedra i ville, prvenstveno da se oslobodi mjesto za tella, decko je imao minornu minutazu, a za ono malo vremena sto je igrao pokazao je da je odlican igrac, ima strasan taj for i prvi korak, neki kazu da je predvidljiv medjutim vidjeli smo u zadnjoj tekmi protiv betisa kako je to prolazilo ... messi je tu, hvala bogu, te jos imamo alexisa, koji je poceo u zadnjim tekmama malo bolje igrati, puno je placen da bi ga prodavali sad po nekoj niskoj cijeni, a i mlad je tako da treba mu dati jos jednu sezonu fore da napokon proradi.. mundo deportivo kaze kako je sve spremno i da je dolazak neymara gotova stvar... ne znam sta da mislim o tome, neprovjeren na evropskim terenima, a bice skup to je sigurno, ne ispod 40mil eura ... da li je to pametan potez vidjecemo ako dodje.. moja zelja je luis suarez, mozda mentalitetom ne pripada u barci, medjutim to ce mu upravo na ljeto i spustiti cijenu, o njegovim kvalitetima ne treba puno trositi rijeci, a mislim da bi se igrom uklopio u barci 100%... pored nabrojanih, cuenca je izrazio zelju da ostane u ajaxu jos jednu sezonu, affellay ce vjerovatno biti na prodaju na ljeto, tako da vidjecemo sta ce se jos desiti, uglavnom evo neki prikaz barce za sljedecu sezonu...
---------------------------------------------- TER STEGEN ------------------------------------------------
MONTOYA (Alves) --------- BARTRA/PIQUE -------- HUMMELS (Puyol, Masc)----------- ALBA (Adriano)
--------------------------------------------BUS (Song)--------------------------------------------------------
----------------------------------------------------THIAGO/XAVI---------------------------------------------
----------------------------------------------INIESTA (Fabregas)-----------------------------------
----------MESSI (Deulofeu)---------------------------------------------------------------------- TELLO/ALEXIS
---------------------------------------------------SUAREZ-----------------------------------------------
prodali bi : victora ca. 10 mil, villa ca. 15 mil, pedro ca. 20 mil...... dok ako bi dobre dosle ponude, sto da ne i Alves i Fabregas.. kakogod na ova tri giraca to je 45mil + 50mil koliko je klub izdvojio = 95 mil : suarez 30, ter stegen 15, hummels 35
napisah se ja, da cujemo sta vi misliste o ovoj ekipi
- burgundy
#21068 Re: FC Barcelona
Nema nista od toga.Da je prije 5 godina ova vijest o Puyolu bila mozda bi i bilo nesto,"tzv milanov staracki dom" ovako cisto sumnjam.Nece Milan dat pare za nekog ko zadnjih godina ima los karton sa povredama a uz to ima ugovor do 2016.Licno bih volio Puyol da dodje za djabe jednu sezonu i sa daleko manjom platom.Poznato je da Puyol simpatise Milan,ne znam hoce li Galijani past na to,uzimajuci u obzir da je tu i Yepes malo stariji ali dosta kvalitetan defanzivac,ne kao Puyol naravno ali sa puno manjom platom nego sto je Puyolu sada u Barci.Samo bi Staama vratio da i u 40 toj potpise : 
- Mikady
#21069 Re: FC Barcelona
505sCrtom wrote:divi iniestine kuce. stavio covjek svoje ime i broj na fasadu.![]()
Eee moj Iniesta gori si od ovi domaći...
-
omar little
#21070 Re: FC Barcelona
505sCrtom wrote:divi iniestine kuce. stavio covjek svoje ime i broj na fasadu.![]()
i jesul' ono iznad vrata dva svjetska kupa?
- Kemal Malovčić
#21071 Re: FC Barcelona
možda je kuća nekog fana 
-
5 0 5
#21072 Re: FC Barcelona
izgleda da jesu. a znas sta je meni, sto bi rek'o aerodrom, odmah zapelo za oko. na njegovom dresu pise, a.iniesta. a na kuci samo, iniestaomar little wrote:aj, makar nije stavio one lavove
i jesul' ono iznad vrata dva svjetska kupa?
-
sumirprimus
#21073 Re: FC Barcelona
ko ona kuča oko gračanice,šerif i šehida...
p.s dobra mu terasa na spratu,,,
p.s dobra mu terasa na spratu,,,
- Zmijuga loma
#21074 Re: FC Barcelona
Pujdo demantovao mučke laži o prelasku u Milan.