Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
leškarenje

#21051 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

Psi laju :izet:
north

#21052 Re: Sarajevski derbi

Post by north »

omega369 wrote:Ali sramota je da teren u mionici kod kaknja izgleda bolje nego na Kosevu. stvarno vise...
Strpi se..sad će to Nećko odraditi http://scsport.ba/vijest/118929

Ali dva renomirana njemačka kluba, Bayern I Dortmund nema ko drugi :lol: ...
omega369

#21053 Re: Sarajevski derbi

Post by omega369 »

e bas ce :D :D ne, fakat sramota

Mislim da je samo pirota losija od koseva
5korpus

#21054 Re: Sarajevski derbi

Post by 5korpus »

ima li neko od jufki da nije rekao da psi laju :-)
Lakat Jebić

#21055 Re: Sarajevski derbi

Post by Lakat Jebić »

Šibicar wrote:
leškarenje wrote:I nema lakta u pregledu :roll:

Pa ispade da Slavko laje,dok je Lendric jos uvijek prvi strijelac ekipe....zna li to Slavko ?
Sigurno ne zna,moraš mu nekako javiti....
Sto cu ja koji kurac u pregledu, ja stajao, pusio i gledao tekmu, nema nista.za hajlajta
leškarenje

#21056 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

:lol:
Logovan

#21057 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Evo ćelavog, da vidimo šta kaže.
Kinaski

#21058 Re: Sarajevski derbi

Post by Kinaski »

leškarenje wrote:
Šibicar wrote:
leškarenje wrote:Hajmo,dje onaj lakat :shock: do sada bi lendric i ekipa oprali sa gifovima da je recimo Dulja opalio nekog 8)

Tukli ste i vi,niste nikom ostali dužni. :wink:
Lakat dok je imao zuti :oops:
nije lakat, vec otvoreni dlan. kako god drugi zuti je trbao dobiti. Moguce i da Peljto bude suspendovan
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#21059 Re: Sarajevski derbi

Post by Velkoski »

Najslabije posjećen derbi otkad znam za sebe, na svim tribinama, bez izuzetka.

Kakav grad, kakav narod ovdje, takav i fudbal. Napretka nema, niti će ikada biti nažalost.

Publika za dom spremna samo. :roll:
BHF_Manijak

#21060 Re: Sarajevski derbi

Post by BHF_Manijak »

Da je dostupnost gledanja bila veca tj. da je bila tekma na BHT-u umjesto na MojaTV, bilo bi jos manje! :lol: :oops:
north

#21061 Re: Sarajevski derbi

Post by north »

Pa koliko je bilo zvanično i realno? Na BHT kažu 15 milja, to mi je nešto puno..meni se čini cener plafon...pravi derbi, spektakl :D , ko na košarkaškoj utakmici ne tako bitnoj negdje u Evropi :D ...Smiješi se svijetla budućnost debija, uskoro i ispod pet cifara ako se ovako nastavi :skoljka:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#21062 Re: Sarajevski derbi

Post by Velkoski »

Zvanično 12.500, ali nema šanse da je bilo toliko.
Šibicar

#21063 Re: Sarajevski derbi

Post by Šibicar »

Lakat Jebić wrote:
Šibicar wrote:
leškarenje wrote:I nema lakta u pregledu :roll:

Pa ispade da Slavko laje,dok je Lendric jos uvijek prvi strijelac ekipe....zna li to Slavko ?
Sigurno ne zna,moraš mu nekako javiti....
Sto cu ja koji kurac u pregledu, ja stajao, pusio i gledao tekmu, nema nista.za hajlajta
:lol:
BHF_Manijak

#21064 Re: Sarajevski derbi

Post by BHF_Manijak »

Pa s obzirom da dolazi Liga za prvaka (mada je po igri realnija Liga za opstanak :oops: ) i da to znaci +2 derbija u sezoni, pod pretpostavkom da ce oba kluba zavrsiti u istoj "ligi", a ako daleko doguraju u Kupu to je potencijalno jos 2 utakmice, onda je vrlo realno da ce doci do dodatnog zasicenja kod raje i da ce posjeta imati tendenciju pada. :zzzz:

I meni je vatra za posjetu, ali opet s druge strane sta baletani pokazuju tokom utakmice, kakve predstave pruzaju u ligi i ovo im je previse, realno! :oops:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#21065 Re: Sarajevski derbi

Post by Velkoski »

BHF_Manijak wrote:I meni je vatra za posjetu, ali opet s druge strane sta baletani pokazuju tokom utakmice, kakve predstave pruzaju u ligi i ovo im je previse, realno! :oops:
S obzirom na to da su prosječne posjete ~1.500 ljudi, ne znam ni šta to mi očekujemo generalno od sporta kao narod?
Logovan

#21066 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Velkoski wrote:Zvanično 12.500, ali nema šanse da je bilo toliko.
Bilo 12.500, ako ne i više. :wink:

:mrgreen:
north

#21067 Re: Sarajevski derbi

Post by north »

Velkoski wrote:
BHF_Manijak wrote:I meni je vatra za posjetu, ali opet s druge strane sta baletani pokazuju tokom utakmice, kakve predstave pruzaju u ligi i ovo im je previse, realno! :oops:
S obzirom na to da su prosječne posjete ~1.500 ljudi, ne znam ni šta to mi očekujemo generalno od sporta kao narod?
Možda golove napokon :P ? Da zaredom dva derbija zavre sa golovima I finim igrama u ligi sa ostalim protivnicima, koliko god da smo generalno kao ovce narod, vjerovatno bi treći derbi došli mnogi koji su ranije prespavali....U ovome slučaju se ne smiju raja optuživati, jer šta realno gledaju zadnjih utakmica, iako često u mnogo čemu ne samo oko sporta pokazujemo da nismo baš najbistriji :oops:
bjelave

#21068 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

Nije bilo tako loša utakmica, bilo je i gorih derbija.
Bili smo bolji al jebo to kad ga nismo zabili.

Meni je drago da smo više upirali i željeli što nije bio slučaj odavno u derbijima.

Na dobrom smo putu
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#21069 Re: Sarajevski derbi

Post by Velkoski »

north wrote:
Velkoski wrote:
Možda golove napokon :P ? Da zaredom dva derbija zavre sa golovima I finim igrama u ligi sa ostalim protivnicima, koliko god da smo generalno kao ovce narod, vjerovatno bi treći derbi došli mnogi koji su ranije prespavali....U ovome slučaju se ne smiju raja optuživati, jer šta realno gledaju zadnjih utakmica, iako često u mnogo čemu ne samo oko sporta pokazujemo da nismo baš najbistriji :oops:
Jebiga, kada prosjek bude bar 15 milja onda mislim da ćemo imati pravo da zahtjevamo nešto, do tada mi je ovo sve onako kako i zaslužujemo.

Mada... S obzirom na organizaciju utakmice, vjerovatno bi na 30 milja bilo povrijeđenih, jer se retardiranost prije utakmice ne može opisati riječima.
BHF_Manijak

#21070 Re: Sarajevski derbi

Post by BHF_Manijak »

Velkoski wrote: S obzirom na to da su prosječne posjete ~1.500 ljudi, ne znam ni šta to mi očekujemo generalno od sporta kao narod?
Imao je evo Zeljeznicar na pocetku sezone jako dobru posjetu, raja se nalozila, pa i poslije par kikseva dodje 5-6 hiljada, ali kad hadalji iz kola u kola te karaju u mozak, sta ocekivati? Nece to mene, tebe, petog, desetog otjerati, ali hoce one koji dodju zbog rezultata, igre itd...
Ne opravdavam pristup/razmisljanje i raju, ali ih razumijem.

Ako dodje vise od 2 milje - pritisak, ne mogu, srklet, strah ih... :zzzz:
Logovan

#21071 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Snimak je na BHT-u. Nemojte propustiti.
lakilaka

#21072 Re: Sarajevski derbi

Post by lakilaka »

po izjavama ovdje, vise kukaju bordo. vise su razocarani a to kriju.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#21073 Re: Sarajevski derbi

Post by Velkoski »

BHF_Manijak wrote:
Velkoski wrote: S obzirom na to da su prosječne posjete ~1.500 ljudi, ne znam ni šta to mi očekujemo generalno od sporta kao narod?
Imao je evo Zeljeznicar na pocetku sezone jako dobru posjetu, raja se nalozila, pa i poslije par kikseva dodje 5-6 hiljada, ali kad hadalji iz kola u kola te karaju u mozak, sta ocekivati? Nece to mene, tebe, petog, desetog otjerati, ali hoce one koji dodju zbog rezultata, igre itd...
Ne opravdavam pristup/razmisljanje i raju, ali ih razumijem.

Ako dodje vise od 2 milje - pritisak, ne mogu, srklet, strah ih... :zzzz:
Jebiga, šta trebaju navijači Stuttgarta, ili još bolje, Dresdena, kojeg niđe nema od 1990? :zzzz:

Turbofolk grad -> turbofolk fudbal. Samo nek' se ne puca... :mrgreen:
BHF_Manijak

#21074 Re: Sarajevski derbi

Post by BHF_Manijak »

bjelave wrote:Nije bilo tako loša utakmica, bilo je i gorih derbija.
Bili smo bolji al jebo to kad ga nismo zabili.

Meni je drago da smo više upirali i željeli što nije bio slučaj odavno u derbijima.

Na dobrom smo putu
Sarajevu nisu problem velike, vec male utakmice. Moje misljenje. Ja sam i ocekivao da danas igra FKS bude daleko bolja nego protiv Olimpica, Viteza, Metalleghea itd... Ne znam do cega je, to je vec vas problem za analize. :)
BHF_Manijak

#21075 Re: Sarajevski derbi

Post by BHF_Manijak »

Velkoski wrote: Jebiga, šta trebaju navijači Stuttgarta, ili još bolje, Dresdena, kojeg niđe nema od 1990? :zzzz:

Turbofolk grad -> turbofolk fudbal. Samo nek' se ne puca... :mrgreen:
Jebo ga sad ti, poredis mi ligu u kojoj u 3. ligi bude utakmica na kojima bude 10-15 hiljada ljudi, je l' me jebes?! :roll:

Svabo - mi, dvije razlicite galaksije. Mada se generalno ba slazemo se, ne znam koji qrac i pisem uopste. Mentalitet ovog naroda, posebno grada, je kita, a tako se i fudbaleri uklapaju u njega, navijaci i svi ostali... Pricali sm sto puta o tome.

Ovdje nema kulta odlaska na utakmice vikendom i to trubim 10 godina. Poredis nas sa Svabama, gdje ljudi na gostovanja odu s brojkom od 7-8 hljada, ti bas lud! :mrgreen:
Post Reply