SDA-All about

Post Reply
HM 2011

#21026 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

mg wrote:
HM 2011 wrote:
mg wrote:Ako neko predje preko prekopavanja mezara vlastite majke, jebote preko mene bi pregazio ko preko bare na pješačkom.

Kakva moralna vertikala moraš biti da to sebi dozvoliš! E moj Bake ako si taj moral, a jesi, iz kuće ponio, sve je jasno. Od prvog slova islamske deklaracije do pušenja Ščepi vama je samo želja za vlašću važna. Sve ostalo je u drugom planu!

A isto se može i zaključiti iz izbora prvih saradnika, Sarajlića i Zukića. Moralne vertikale i beskičmenjaci koji kao svi ostali paraziti samo traže načine da što bolje isisaju sistem. A struĆnost je u petama...

@hm 2011, ti si isti. Ponavljaš prazne fraze, za gram vlasti i da sa što boljim ocjenama završiš kurs rektalnog alpiniste. Od te ocjene ti budućnost zavisi...

A da, i ja vam haramim sve...

HM 2011 ni opstinski vijecnik nikada nije bio i nema niti 1 KM od politike...... i kako mozes vjerske termine ubacivat u vlastito politickpo spletkarenje - cuj haram Vam bilo - pa stotine belaja vise ce donjeti svaki onaj u ciju korist to pisete ili smatrate da pisete kad ste takvi....

opet ponavljam - smatram da mogu doprinjeti - medjutim - sipak - kakav narod - takva vlast....

Ja nemam politicku opciju. Zadnja je bila DF, al sam znao od pocetka da nista od tog nema. Zeljko ne zna dje supalj.

Al si mudro presutio dio mog posta, koji govori o moralu SDA.

SDA je interesno udruzenje beskicmenjaka koji samo i iskljucivo gledaju vlastiti interes! Moralne vertikale i lazni autoriteti i vodje. Al ne mogu vise, iscrpio si me tvrdoglavoscu.

hakde mi reci sta sam presutio....

"Ulazimo u koalciju radi Vas, radi Bosne i Hercegovine, radi Bosnjaka"

SDA kao narodna stranka sa plutokratskim elementima i SBB - Fahrudin Radoncic kao plutokratska stranka sa narodnim elementima....

A u svojoj sustini sve su politicke partije plutokratske skupine samo masi nedostaju ti degenski narodni elementi bez kojih sistem ne funkcionise jer takav bi treao biti prema rijecima svih ucesnika politickog zivota BIH a sto je verifikovano i izjasnjavanjem na popisu stanovnistva.....

situacija je krajnje jednostavna - bjezeci od problema politicke partije sa bosnjackim legitimitetom (glasovima bosnjaka izabarane) u nekim djelovima hijerarhije vlasti bi bili malo pozicija malo opozicija ...

neki drugi pak bi malo lagali u borbi za apsolutnu vlast opijeni samoljubljem Fahrudin Radoncic kao primjer - a neki misle da ce sve to ici lahko i trajati vjecno kao npr. SDA.....

i dok se oni tako igraju odgovornosti nema niko - odnosno ima - ali prilikom zamjene se sve svodi na jos gore nego sto je bilo dok se zamjena nadolmi....

SDA u svemu tome preuzima odgovornost pa dolazi do promjene partnera u obnasanju funkcije izvrsne vlasti (vlada FBiH) te je sve dovelo do te tacke da Fahro uprvao hapi svaku laz koju je plasirao pocev od necemo u vlast za kriminalcima i rektasima monterima politickih ubistava, vrecama zlata, optuzbama za Al Siddija i tome slicno......

Na kraju se sve kristalizovalo i ko je kakav i ko je sta.....

toj saradi se mora stati u kraj , pred nama su izbori - jedna stranka mora biti apsolutni pobjednik i od te stranke mora se traziti buducnost.....

niti jedna od gubitnickih partija ne bi trebala nakon toga postojati..... puno trazim, ali ako ovaj narod hoce napredak to je taj gorki zalogaj koji mora progutati i opet je prema svim matematickim proracunima najsladji od svega ponudjenog....

Samo SDA na svim u jedinstvu je snaga - pokazi odgovornost - trazi odgovornost..... hoces biti politicar - evo ima i odgornost u politici - pa kad petorici pausal na nos izadje dobro ce se svi zamisliti sta i kako u politici.....
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#21027 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Artest wrote:Pruzivsi ruku covjeku s kojim nije bas u najboljim relacijama, Bake je pokazao da je politicar koji ne zna za sujetu. Pokazao je svoju predanost da sluzi narodu i utilitarizmu.

A nezahvalnika koji ne cijene njegovu zrtvu ce uvijek biti.
takoretji žrtva je bajramska, kurbanska...sve za više ciljeve i u ime višeg dobra...100% u duhu poruke Kurana :D
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#21028 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

JoseMujica wrote:
Artest wrote:Pruzivsi ruku covjeku s kojim nije bas u najboljim relacijama, Bake je pokazao da je politicar koji ne zna za sujetu. Pokazao je svoju predanost da sluzi narodu i utilitarizmu.

A nezahvalnika koji ne cijene njegovu zrtvu ce uvijek biti.
takoretji žrtva je bajramska, kurbanska...sve za više ciljeve i u ime višeg dobra...100% u duhu poruke Kurana :D

:lol: :lol: :lol: :thumbup:
JThomas

#21029 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

u rangu sa onim kad je abraham pristao žrtvovati isaka...
ultima_palabra

#21030 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Možete birati hoće li vam ovo biti smiješno ili žalosno... ili oboje. I to je jedini izbor koji imamo.
Oglasio se i bivši reisu-u-ulema IZ u BiH

KOMENTAR MUSTAFE CERIĆA Samo oni koji ne misle dobro Bošnjacima mogu biti protiv dogovora Izetbegovića i Radončića!

Lijepa vijest. Na drugi dan Bajrama "Kod Kibeta" u Sarajevu Bakir Izetbegović i Fahrudin Radončić imali bajramski ručak. Dva sata u četiri oka. Sami samcati razgovarali su o sebi i o nama. Nismo čuli razgovor, ali smo osjetili pozitivne vibracije u zraku i u duši.

Ima li iko u Bošnjaka da nije obradovan ovom viješću? Nema! No, i ako ima, onda je to njegova bruka. I neka ide na njegovu štetu.

Susret i razgovor, i to baš na Bajram, Bakira i Fahre, neki kažu da je najvažniji politički događaj u zadnjih pet godina. Možda, ali je sigurno da ovaj bajramski ručak može biti najznačajniji politički i nacionalni potez u sljedećih pet, deset i pedeset godina za bošnjačko uspravljanje i ispravljanje kičme, koja se vidno počela kriviti.

Najmanje je važno ko je inicijator susreta. Ko je pobjednik. Jer gubitnika nema. Jer kad je cijeli narod i država pobjednik, onda nikome nije važno da se njegovo ime spominje. Nije važno i šta su imali za meni. Najvažnije je da su obojica pokazali visoku političku zrelost i sposobnost da nadiđu sami sebe.

Niko nije savršen. Ali svako može biti odgovoran i savjestan. Bakir i Fahro pokazuju da su obojica i odgovorni i savjesni. To je za početak dovoljno da se nadamo da nas neće razočarati. Oni se dobro poznaju. Znaju prednosti i slabosti jedan drugoga. Bakir zna da je Fahro vrstan menađer i dobro se snalazi u kriznim situacijama. Fahro zna da Bakir nosi Alijinu karizmu u našem narodu. Padale su teške riječi i sa jedne i sa druge strane. Sve smo to preživjeli. U strahu i neizvjesnosti. I nadali se tom danu. Jer smo znali da nema drugog puta nego da se okupljamo oko naroda i države.

Svi znaju da je Fahrin potencijal kroz "Avaz" ogroman, ali bez koordinacije sa drugima taj potencijal se uveliko smanjuje. Bakir nosi blagoslov babinog naslijeđa, ali bez suradnje sa drugima to naslijeđe može biti prokletstvo.

Stoga, svima nam je jasno da nas strah jednog od drugog vodi u propast. A bili smo gotov došli do toga da nas je bilo više strah od nas samih nego od onih koji nam prijete referendumom. I neki od nas su bili počeli tražiti zaštitu i podršku od drugih na štetu svih nas. Susret Bakira i Fahre "Kod Kibeta" je označio kraj tome. Označio je kraj logici da Bošnjak mora žrtvovati drugog Bošnjaka da bi preživio. Ovo je pravi odgovor na izazov 15. novembra, kada je Dodik zakazao u službenom listu referendum, koji ima korijene iz devdesetih. A znamo kakve su od toga bile posljedice za naš narod - agresija i genocid. Neće nam niko pomoći ako ne pomognemo sami sebi.

Bakir i Fahro su učinili prvi korak da pomognu sami sebi. I nama, naravno. Mi treba da ih podržimo. Da ih hrabrimo da nastave. Da ne odustanu od zacrtanog puta, a to je da se svi okupimo oko zajedničkog cilja odbrane duhovne, nacionalne i državne linije protiv svih koji bi da nam ugrožavaju naš duševni mir, naš nacionalni ponos i našu državnu sigurnost.

Ja im stojim na raspaloganju na putu bošnjačkog i bosanskog jednistva i snage kao nikad dosada. Jer vjerujem da Bošnjaci, odnosno Bosanci, nisu nikad bili u boljoj prilici da osiguraju svojoj djeci i unucima bolju i sretniju budućnost... ako su pametni... ako su odgovorni... ako su savjesni... ako nisu sujetni... ako nisu pakosni...

Bakir i Fahro su nam svojim primjerom pokazali da je moguće biti viši od samoga sebe...

Sada je red na svima nama...

Da budemo viši od samih sebe u interesu našeg naroda i naše države...

Allahu Milostivi omili nam jedinstvo i slogu za istinu i pravdu... za slobodu i čast svakog od nas...!
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#21031 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

Image
JThomas

#21032 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

pa čuvena izjava o najvećem vakifu poslije gazi-husref bega i potiče od cerića. sad će opet SDA trolovi nju citirati, ali ponovo u originalnom značenju...
kamen spoticanja

#21033 Re: SDA-All about

Post by kamen spoticanja »

Popisham se na glavu i bakiru i fahri
a vala i cericu...u duhu bosnjackog jedinstva
Banksy

#21034 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Ja im stojim na raspaloganju na putu bošnjačkog i bosanskog jednistva i snage kao nikad dosada.

Fala, ne treba ...

Lirski ton pisma je posebna priča ... :D
JThomas

#21035 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

ma da se raspilavi čovjek... :D
Banksy

#21036 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Pokroviteljski nježno i poučno ... :mrgreen:
jefff

#21037 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Čujem neko novo jedinstvo u Bošnjaka?
oldtajmer

#21038 Re: SDA-All about

Post by oldtajmer »

Samo oni koji ne misle dobro Bošnjacima mogu biti protiv dogovora Izetbegovića i Radončića!
Ima li iko u Bošnjaka da nije obradovan ovom viješću? Nema! No, i ako ima, onda je to njegova bruka. I neka ide na njegovu štetu.
ImageImageImageImageImageImageImageImageImage

putokaz1

#21039 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Sve što je radončič govorio o da je bila iStina ali ono što će od Sutra govoritit bit će laž
hizo ramidovic

#21040 Re: SDA-All about

Post by hizo ramidovic »

samosu kiafiri i dusmani sumljali dacese jednog dana sastat i zdogovorit bakir i fahro dvoica naj veci bosnjaka isacese otvorit nova radna mijesta inece vise bidnut krize bjede i fukare isvima cebit ljepo pogotovo bosnjacima
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#21041 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Bračo i sestre jesmol sada spoznali da u jedinstvu je snaga? :D
VjecitiStudent

#21042 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Imal sad igdje Bošnjak da je ostao izvan jedinstva?

Avaz je uvijek bio gadan za otvarati, sad će to biti nepodnošljivo.
GoldenSpoon

#21043 Re: SDA-All about

Post by GoldenSpoon »

VjecitiStudent wrote:Imal sad igdje Bošnjak da je ostao izvan jedinstva?

Kako Fadil postade premijer za primjer :lol: a i nema više redukcija vode u KS :D

Priča se da je Corto Maltese od puke sreće napravio transfer iz SDA u SBB :bih:
hizo ramidovic

#21044 Re: SDA-All about

Post by hizo ramidovic »

istoriski dan i istoriska pobijeda dvoice istiniti vodza kogod ostane adase nepridruzi uovo jedinstvo bi ce izdajnik pacenik i zlobnik
ezbebe ezdea
toje nasa sudbina
kamen spoticanja

#21045 Re: SDA-All about

Post by kamen spoticanja »

VjecitiStudent wrote:Imal sad igdje Bošnjak da je ostao izvan jedinstva?

Ima moja malenkost...na glavu im se popishkim
It_is_a_Leclerc

#21046 Re: SDA-All about

Post by It_is_a_Leclerc »

Eventualna koalicija SDA i SBB-a je ideološki, svjetonazorski vrlo prirodna i logična. SDA je narodnjačka partija sa nacionalnom pozadinom, SBB je populistička stranka, tako da je njihovo koaliranje daleko smislenije od, recimo, koalicije, kako to pun ponosa (umjesto da u zemlju od srama potone) naglasi onaj Irfan Čengić, "nasljednika komunističke partije - SDP-a" i Jurišićevih crnokošuljaša, ili nacionalnih partija i bljedunjavih šatro-socijaldemokrata iz DF-a.

Ja smatram da snažan konflikt Avaza i SDA šteti jedinstvu Bošnjaka.
Adriatic

#21047 Re: SDA-All about

Post by Adriatic »

Još se čeka Sefer i Hare iz Turske i onda će to biti pravo jedinstvo po HM-u. :izet:
A ovi što imaju pamćenje malo duže od dva dana i malo slabiji želudac, nek se ne javljaju. :D
Adriatic

#21048 Re: SDA-All about

Post by Adriatic »

It_is_a_Leclerc wrote:Eventualna koalicija SDA i SBB-a je ideološki, svjetonazorski vrlo prirodna i logična. SDA je narodnjačka partija sa nacionalnom pozadinom, SBB je populistička stranka, tako da je njihovo koaliranje daleko smislenije od, recimo, koalicije, kako to pun ponosa (umjesto da u zemlju od srama potone) naglasi onaj Irfan Čengić, "nasljednika komunističke partije - SDP-a" i Jurišićevih crnokošuljaša, ili nacionalnih partija i bljedunjavih šatro-socijaldemokrata iz DF-a.

:-) :-)
Šta je to jedinstvo Bošnjaka?
Dedera definiciju.
jefff

#21049 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Čekajte malo. Odakle tolik rezignacija ovim jedinstvom SDA-SBB?
Zašto se to oni ne bi udruživali? U čemu je razlika među njima? Zašto oni ne bi bili u koaliciji?
dezurni_ucenik

#21050 Re: SDA-All about

Post by dezurni_ucenik »

Adriatic wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Eventualna koalicija SDA i SBB-a je ideološki, svjetonazorski vrlo prirodna i logična. SDA je narodnjačka partija sa nacionalnom pozadinom, SBB je populistička stranka, tako da je njihovo koaliranje daleko smislenije od, recimo, koalicije, kako to pun ponosa (umjesto da u zemlju od srama potone) naglasi onaj Irfan Čengić, "nasljednika komunističke partije - SDP-a" i Jurišićevih crnokošuljaša, ili nacionalnih partija i bljedunjavih šatro-socijaldemokrata iz DF-a.

:-) :-)
Šta je to jedinstvo Bošnjaka?
Dedera definiciju.

Ha! A znao je leclerc pisati o Radoncicu kao novom Fikretu Abdicu medju Bosnjacima.
Post Reply