mg wrote:HM 2011 wrote:mg wrote:Ako neko predje preko prekopavanja mezara vlastite majke, jebote preko mene bi pregazio ko preko bare na pješačkom.
Kakva moralna vertikala moraš biti da to sebi dozvoliš! E moj Bake ako si taj moral, a jesi, iz kuće ponio, sve je jasno. Od prvog slova islamske deklaracije do pušenja Ščepi vama je samo želja za vlašću važna. Sve ostalo je u drugom planu!
A isto se može i zaključiti iz izbora prvih saradnika, Sarajlića i Zukića. Moralne vertikale i beskičmenjaci koji kao svi ostali paraziti samo traže načine da što bolje isisaju sistem. A struĆnost je u petama...
@hm 2011, ti si isti. Ponavljaš prazne fraze, za gram vlasti i da sa što boljim ocjenama završiš kurs rektalnog alpiniste. Od te ocjene ti budućnost zavisi...
A da, i ja vam haramim sve...
HM 2011 ni opstinski vijecnik nikada nije bio i nema niti 1 KM od politike...... i kako mozes vjerske termine ubacivat u vlastito politickpo spletkarenje - cuj haram Vam bilo - pa stotine belaja vise ce donjeti svaki onaj u ciju korist to pisete ili smatrate da pisete kad ste takvi....
opet ponavljam - smatram da mogu doprinjeti - medjutim - sipak - kakav narod - takva vlast....
Ja nemam politicku opciju. Zadnja je bila DF, al sam znao od pocetka da nista od tog nema. Zeljko ne zna dje supalj.
Al si mudro presutio dio mog posta, koji govori o moralu SDA.
SDA je interesno udruzenje beskicmenjaka koji samo i iskljucivo gledaju vlastiti interes! Moralne vertikale i lazni autoriteti i vodje. Al ne mogu vise, iscrpio si me tvrdoglavoscu.
hakde mi reci sta sam presutio....
"Ulazimo u koalciju radi Vas, radi Bosne i Hercegovine, radi Bosnjaka"
SDA kao narodna stranka sa plutokratskim elementima i SBB - Fahrudin Radoncic kao plutokratska stranka sa narodnim elementima....
A u svojoj sustini sve su politicke partije plutokratske skupine samo masi nedostaju ti degenski narodni elementi bez kojih sistem ne funkcionise jer takav bi treao biti prema rijecima svih ucesnika politickog zivota BIH a sto je verifikovano i izjasnjavanjem na popisu stanovnistva.....
situacija je krajnje jednostavna - bjezeci od problema politicke partije sa bosnjackim legitimitetom (glasovima bosnjaka izabarane) u nekim djelovima hijerarhije vlasti bi bili malo pozicija malo opozicija ...
neki drugi pak bi malo lagali u borbi za apsolutnu vlast opijeni samoljubljem Fahrudin Radoncic kao primjer - a neki misle da ce sve to ici lahko i trajati vjecno kao npr. SDA.....
i dok se oni tako igraju odgovornosti nema niko - odnosno ima - ali prilikom zamjene se sve svodi na jos gore nego sto je bilo dok se zamjena nadolmi....
SDA u svemu tome preuzima odgovornost pa dolazi do promjene partnera u obnasanju funkcije izvrsne vlasti (vlada FBiH) te je sve dovelo do te tacke da Fahro uprvao hapi svaku laz koju je plasirao pocev od necemo u vlast za kriminalcima i rektasima monterima politickih ubistava, vrecama zlata, optuzbama za Al Siddija i tome slicno......
Na kraju se sve kristalizovalo i ko je kakav i ko je sta.....
toj saradi se mora stati u kraj , pred nama su izbori - jedna stranka mora biti apsolutni pobjednik i od te stranke mora se traziti buducnost.....
niti jedna od gubitnickih partija ne bi trebala nakon toga postojati..... puno trazim, ali ako ovaj narod hoce napredak to je taj gorki zalogaj koji mora progutati i opet je prema svim matematickim proracunima najsladji od svega ponudjenog....
Samo SDA na svim u jedinstvu je snaga - pokazi odgovornost - trazi odgovornost..... hoces biti politicar - evo ima i odgornost u politici - pa kad petorici pausal na nos izadje dobro ce se svi zamisliti sta i kako u politici.....