iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
arnes_king

#21026 Re: iPhone - All about

Post by arnes_king »

@saka kako mislis scriptati? :D
Saka

#21027 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

arnes_king wrote:@saka kako mislis scriptati? :D
Napraviti scenario i editovati. Ovako na improvizaciju nije profesionalno, al svaka čast za početak. :)
arnes_king

#21028 Re: iPhone - All about

Post by arnes_king »

Saka wrote:
Napraviti scenario i editovati. Ovako na improvizaciju nije profesionalno, al svaka čast za početak. :)
Aha, hvala na savjetu, znam da trebam to al tek sam poceo pa dok se malo uhodam :D
Radar71

#21029 Re: iPhone - All about

Post by Radar71 »

Ako bih uzeo u piljari tel, kako mogu znati da je nov? Na šta obratiti pažnju :)
Ali_G

#21030 Re: iPhone - All about

Post by Ali_G »

Provjeri serijski ili IMEI broj. To ce ti pokazati ne li telefon aktiviran, i ako jeste kada. Samo neaktiviran je nov. Ovi ostali mogu biti i da su samo upaljeni, ali moze biti i da su koristeni kratko vrijeme
Radar71

#21031 Re: iPhone - All about

Post by Radar71 »

Ali_G wrote:Provjeri serijski ili IMEI broj. To ce ti pokazati ne li telefon aktiviran, i ako jeste kada. Samo neaktiviran je nov. Ovi ostali mogu biti i da su samo upaljeni, ali moze biti i da su koristeni kratko vrijeme
Jel ovo ok, kaže da su vakumirani fabrički? https://www.olx.ba/artikal/26963033/iph ... 56-akcija/
insomnia78

#21032 Re: iPhone - All about

Post by insomnia78 »

Saka wrote:
Mogo si vala i rodicu malo prikazati. Ko ce gledat tvoje rundave ruke
xamp

#21033 Re: iPhone - All about

Post by xamp »

Radar71 wrote:
Ali_G wrote:Provjeri serijski ili IMEI broj. To ce ti pokazati ne li telefon aktiviran, i ako jeste kada. Samo neaktiviran je nov. Ovi ostali mogu biti i da su samo upaljeni, ali moze biti i da su koristeni kratko vrijeme
Jel ovo ok, kaže da su vakumirani fabrički? https://www.olx.ba/artikal/26963033/iph ... 56-akcija/
Ako nista pogledaj medalje na profilu. S druge strane, Paco se vec jako jako jako dugo bavi prodajom telefona i nisu bile nikakve lose glasine o njemu.
basicm

#21034 Re: iPhone - All about

Post by basicm »

Ovaj prodaje telefone 100 godina. Dogovori s njim kad se nadjes da ti ukuca imei telefona na apple stranicu i pokaze detalje.
Saka

#21035 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

xamp wrote:
Radar71 wrote:
Ako nista pogledaj medalje na profilu. S druge strane, Paco se vec jako jako jako dugo bavi prodajom telefona i nisu bile nikakve lose glasine o njemu.
Potvrđujem. Sasvim korektan momak, nikakvih problema.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#21036 Re: iPhone - All about

Post by corolla02 »

Saka wrote:
arnes_king wrote:Korisnik sam Samsunga ali rodica kupila iPhone 8 pa sam iskoristio priliku da snimim unboxing :D

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=S5QvnCZ ... e=youtu.be[/youtube]

Jarane moraš scriptati ova videa.
Ponadao se da je Apple stavio AirPods u kutiju. :lol: Nema to ni sa puno skupljim iPhone X, a kamoli sa iPhone 8.
Nema ni punjača za brzo punjenje, taj što dođe je obični 1A. ;)
Dobar;

Recimo ovaj adapter pomaze da telefon priključis dodatno na postojeći stereo u autu i radi kao bluetooth, preko stereoa, tj. zvucnika ; super rijesnje za starija auta;
Lakše zamjeniti tel ili stereo, nego auto :)
Enticer

#21037 Re: iPhone - All about

Post by Enticer »

Pojavila mi se danas poruka na iphone 6s
“The iTunes Store is unable to process purchases at this time. Please try again later”

I sta god otvaram dolazi ova poruka. Software je azuriran. :(

Jel se prije ovo nekom desavalo?
xoklix

#21038 Re: iPhone - All about

Post by xoklix »

Enticer wrote:Pojavila mi se danas poruka na iphone 6s
“The iTunes Store is unable to process purchases at this time. Please try again later”

Meni se isto desavalo 30ak minuta... Sad je stalo.
iPhone 8 plus je u pitanju.
miikaa77

#21039 Re: iPhone - All about

Post by miikaa77 »

https://www.olx.ba/profil/MobileWorld/povjerenje Jel neko ima iskustva s ovim momkom?
arnes_king

#21040 Re: iPhone - All about

Post by arnes_king »

ee raja, rodjak mi ima Iphone 6 na kojem mu je jednom prekinuo bio update nakon cega mu je uredjaj bio neupotrebiv. Nosio ga je u vise servisa niko mu nije mogao pomoci.

Na iTunes restore je dolazilo do pred kraj i bacalo mislim gresku 53 (mozda i 63). Uglavnom ovdje na forumu mi je neko pisao da mu najvjerovatnije nije neki originalni dio, npr mijenjan display. Ali to nije bio slucaj. On je ipak bio uporan i kuci pokusavao, i nekako je cekajuci vise sati uspio da "popravi".

Medjutim, nakon sto je prije toga nosio u te servise, primjetio je da mu u telefonu nesto klepece, iako je telefon radio normalno. Kada mu je opet dosao novi update, ponovo ga je htio odraditi i ponovo mu je na pola prekinulo i desio mu se isti problem (on kuci ima veoma nestabilan internet tako da mu se mozda zbog toga desi?).

Uglavnom, dosao je kod mene i htio da prvo otvorimo telefon, kako bi vidjeli sta se to cuje u njemu, pa da nakon toga ponovo pokusa restore. Mobitel je palio samo je bio zaglavio na onom itunes ekranu.

Ja sam se ranije bavio popravkama, otvorio sam bezbroj telefona, mijenjao displej, ploce itd. Njegov iPhone smo samo otvorili, odspojili naravno bateriju, displej i sve sto je bilo potrebno samo kako bi vidjeli sta se desava. Vidjeli smo da jedan mali saraf nije bio zavrnut pa je on ima lufta i cuo se da leta. Najvjerovatnije mu neko od ovih servisa nije to dobro odradio.

Eh sad je problem, nakon sto smo opet sve zatvorili, telefon ne pali nikako. Dosta smo pazljivi bili i ne znam zasto, ali nece. Uglavnom iTunes ga prepozna ali mob ne daje pored toga nikakve znakove zivota.

Sta mislite da moze biti?
mad_max_ba

#21041 Re: iPhone - All about

Post by mad_max_ba »

arnes_king wrote:ee raja, rodjak mi ima Iphone 6 na kojem mu je jednom prekinuo bio update nakon cega mu je uredjaj bio neupotrebiv. Nosio ga je u vise servisa niko mu nije mogao pomoci.

Na iTunes restore je dolazilo do pred kraj i bacalo mislim gresku 53 (mozda i 63). Uglavnom ovdje na forumu mi je neko pisao da mu najvjerovatnije nije neki originalni dio, npr mijenjan display. Ali to nije bio slucaj. On je ipak bio uporan i kuci pokusavao, i nekako je cekajuci vise sati uspio da "popravi".

Medjutim, nakon sto je prije toga nosio u te servise, primjetio je da mu u telefonu nesto klepece, iako je telefon radio normalno. Kada mu je opet dosao novi update, ponovo ga je htio odraditi i ponovo mu je na pola prekinulo i desio mu se isti problem (on kuci ima veoma nestabilan internet tako da mu se mozda zbog toga desi?).

Uglavnom, dosao je kod mene i htio da prvo otvorimo telefon, kako bi vidjeli sta se to cuje u njemu, pa da nakon toga ponovo pokusa restore. Mobitel je palio samo je bio zaglavio na onom itunes ekranu.

Ja sam se ranije bavio popravkama, otvorio sam bezbroj telefona, mijenjao displej, ploce itd. Njegov iPhone smo samo otvorili, odspojili naravno bateriju, displej i sve sto je bilo potrebno samo kako bi vidjeli sta se desava. Vidjeli smo da jedan mali saraf nije bio zavrnut pa je on ima lufta i cuo se da leta. Najvjerovatnije mu neko od ovih servisa nije to dobro odradio.

Eh sad je problem, nakon sto smo opet sve zatvorili, telefon ne pali nikako. Dosta smo pazljivi bili i ne znam zasto, ali nece. Uglavnom iTunes ga prepozna ali mob ne daje pored toga nikakve znakove zivota.

Il Fatiha...
Saka

#21042 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

arnes_king wrote:ee raja, rodjak mi ima Iphone 6 na kojem mu je jednom prekinuo bio update nakon cega mu je uredjaj bio neupotrebiv. Nosio ga je u vise servisa niko mu nije mogao pomoci.

Ubacite ga u DFU mode (Nađi na Google kako) i napravite restore sa skinutim firmware-om (skini na https://ipsw.me/, Shift+Restore). Ako ne prolazi neka je hardware greška.
Enticer

#21043 Re: iPhone - All about

Post by Enticer »

xoklix wrote:

I kod mene danas stalo, a jucer jedno pola dana mi se stalno pojavljivalo, cudan je ovaj iphone, cudan, ali dobarr :razz:
Radar71

#21044 Re: iPhone - All about

Post by Radar71 »

Pazario sam iphone 8 plus :D
Gdje kupiti kakvu masku za njega?
Jel mogu kontakte povući sa gmaila?
Ovo mi je prvi iphone pa svaki savjet je dobrodošao :thumbup:
tr_ba

#21045 Re: iPhone - All about

Post by tr_ba »

Imam sedmicu,mescini 64 gb,nedugo poslije kupovine pukne mu ekran,i to je zamjenjeno,naravno skart,i sada je i taj ekran legao,posto je vec kupljen novi telefon,ovaj bi suhnuo,al popravljao nista nebih...
Koliko mogu dobiti para otprilike.
xoklix

#21046 Re: iPhone - All about

Post by xoklix »

Radar71 wrote:Pazario sam iphone 8 plus :D
Gdje kupiti kakvu masku za njega?
Jel mogu kontakte povući sa gmaila?
Ovo mi je prvi iphone pa svaki savjet je dobrodošao :thumbup:
Uzmi Baseus masku u Univerzalnom ili gdje vec ima... 15 KM ...one od cenera su predebele.
To za gmail , google is your friend. Taman posla da ti objasnjavam :D
Znaci samo kucaj “how to import contacts from gmail to iphone”...
Mis mekinjas

#21047 Re: iPhone - All about

Post by Mis mekinjas »

Enticer wrote:
xoklix wrote:

I kod mene danas stalo, a jucer jedno pola dana mi se stalno pojavljivalo, cudan je ovaj iphone, cudan, ali dobarr :razz:
Jucer je server pao zato ste imali te poruke.
exampLe.

#21048 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

tr_ba wrote:Imam sedmicu,mescini 64 gb,nedugo poslije kupovine pukne mu ekran,i to je zamjenjeno,naravno skart,i sada je i taj ekran legao,posto je vec kupljen novi telefon,ovaj bi suhnuo,al popravljao nista nebih...
Pa realno 650-700KM posto se oni sa originalnim ekranom krecu oko 800-850KM.
tr_ba

#21049 Re: iPhone - All about

Post by tr_ba »

exampLe. wrote:
tr_ba wrote:Imam sedmicu,mescini 64 gb,nedugo poslije kupovine pukne mu ekran,i to je zamjenjeno,naravno skart,i sada je i taj ekran legao,posto je vec kupljen novi telefon,ovaj bi suhnuo,al popravljao nista nebih...
Hvala,pa i nije lose...
kokuz_sa

#21050 Re: iPhone - All about

Post by kokuz_sa »

exampLe. wrote:
Previse je to sa tel sa neispravnim ekranom
Post Reply