Mirza Teletovic all about

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
MOSALJOZE

#21026 Re: Mirza Teletovic all about

Post by MOSALJOZE »

Mirza DOUBLE TROUBLE Teletubi 8)
nema me tamo

#21027 Re: Mirza Teletovic all about

Post by nema me tamo »

Izbacio ga čkapi, Lože voli te brat.
relativno84

#21028 Re: Mirza Teletovic all about

Post by relativno84 »

:izet: :izet:
nema me tamo

#21029 Re: Mirza Teletovic all about

Post by nema me tamo »

Haha skocio Mirzoni ne da nikom loptu!!
relativno84

#21030 Re: Mirza Teletovic all about

Post by relativno84 »

koji levati na 30s opali je lik s parkinga hahah boze s kim igra :-)
nema me tamo

#21031 Re: Mirza Teletovic all about

Post by nema me tamo »

Nije htio Mirzi da da picka
Tuzla111

#21032 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tuzla111 »

fakat moras biti strasan debil d aonako tricu bacis a imas 2 od 11 za tri poena. bgte sto mrzim ovo Knighta.
Tuzla111

#21033 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tuzla111 »

Knight nikad ne dodaje Mirzi, ne znam jeste li vi to primjetili. Cak se i ne pozdravlj sa njim pretjerano nesto.
relativno84

#21034 Re: Mirza Teletovic all about

Post by relativno84 »

Booker mali glupko :-)
nema me tamo

#21035 Re: Mirza Teletovic all about

Post by nema me tamo »

E ne vjerujem imao Mirzu na trici da doda da šuta, pa piča ti materina mala retardiranna ne vjerujem!
relativno84

#21036 Re: Mirza Teletovic all about

Post by relativno84 »

MT17 :izet: 9reb :izet:

Koliko su samo tekmi popusili zbog sebicnog ponasanja u prelomnim trenutcima, al dobro mladost ludost :D
Tuzla111

#21037 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tuzla111 »

a ne znam sto Mirza ovaj zadnji napad stane na skren kad je imao prazan da pretrci ispod kosa :S
nema me tamo

#21038 Re: Mirza Teletovic all about

Post by nema me tamo »

Laku noć braco odo ja završit ovu višnju.
relativno84

#21039 Re: Mirza Teletovic all about

Post by relativno84 »

Great timeout coach.
Image
:D dobro je procijenio :D

steta poraza mogli su ovo izvuci al eto levatizam, nema veze sve dok Mirza djeluje dobro ovi mogu da ga puse 50+
nema me tamo

#21040 Re: Mirza Teletovic all about

Post by nema me tamo »

Ma Mirzu do Cavsa narednu sezonu gurnut ja bi drko svaku tekmu.
relativno84

#21041 Re: Mirza Teletovic all about

Post by relativno84 »

nema me tamo wrote:Ma Mirzu do Cavsa narednu sezonu gurnut ja bi drko svaku tekmu.
Koja bi to kazna bila da moram gledati LeChoku i jos radovati se pobjedama :-)
nema me tamo

#21042 Re: Mirza Teletovic all about

Post by nema me tamo »

Ne seri djeteami LeChoke svaku sezonu igra vrhunski s debilnim igracima. :D
relativno84

#21043 Re: Mirza Teletovic all about

Post by relativno84 »

Image
nema me tamo

#21044 Re: Mirza Teletovic all about

Post by nema me tamo »

SUZE ME OBLIŠE KUNEM TI SE

HAHAHAHAHAHAHAHAH
MOSALJOZE

#21045 Re: Mirza Teletovic all about

Post by MOSALJOZE »

Sta ce jadan,uvijek sam vuče,niko da pomogne.
Hija lechoke,hijaa
MOSALJOZE

#21046 Re: Mirza Teletovic all about

Post by MOSALJOZE »

insaneinthebrain

#21047 Re: Mirza Teletovic all about

Post by insaneinthebrain »

mirza i kralj sljedece sezone, ima da karaju ostatak lige 8-) :izet:
SkyLimit

#21048 Re: Mirza Teletovic all about

Post by SkyLimit »

Dio intervjua Mirze za Source koji se tice njegove NBA karijere:
Source.ba: Sezona za Phoenix Sunse je daleko od idealne. Mnogo oscilacija u igri, loših serija, daleko od mjesta koje vodi u Play Off. Na koji način gledaš na aktuelnu sezonu Phoenixa, koja će završiti u aprilu?

Mirza Teletović:
Sezona sigurno završava u aprilu. Kao što sam rekao i ranije, u sezonu smo krenuli dosta ambiciozno, ali bilo je dosta nepredviđenih situacija. Povreda Bledsoea, loša forma i nekoliko utakmica koje smo izgubili u posljednjim četvrtinama. Teško se vratiti kada ekipa uđe u negativnu seriju, kao što je to bio slučaj sa nama. U posljednjih mjesec dana igramo znatno bolje, ali smo daleko od Play Offa. Uživamo u utakmicama, dajemo sve od sebe i želimo da pokažemo kako možemo mnogo više. Da, pomalo sam frustriran, jer nisam navikao gubiti, ali trudimo se da se izdignemo iz situacije i da uživamo u košarci.

Source.ba: Jeff Hornacek je otpušten nakon serije loših rezultata, sada je tu Earl Watson. Šta se promijenio smjenom Hornaceka i dolaskom novog trenera. Da li se mnogo toga promijenilo? Šta je po tebi ključni problem Sunsa u ovoj sezoni pa su rezultati takvi kakvi jesu?

Mirza Teletović:
Imam tu nesreću da se treneri često mijenjaju. Tako je bilo i u Brooklynu, tako je bilo sada i u Sunsima. U suštini, nije se mnogo toga promijenilo, osim što imamo malo više slobode. Ključni problem je nekonstantnost i, kao što sam i rekao, povrede tokom sezone, koje su nas izbacile iz ritma. Na samom početku je bilo nekoliko utakmica koje smo izgubili u posljednjim minutama, iako smo igrali dobro. Međutim, prelomilo se u korist protivnika i onda smo lagano tonuli u neku ispodprosječnost.

Source.ba:Tokom trade roka se stalno pominjalo tvoje ime. Spominjalo se nekoliko NBA klubova, a Milwaukee Bucksi su se nekako i najviše spominjali, da li zbog Kidda s kojim si nekada radio, ili nešto drugo. Koliko su uopće bili tačne takve špekulacije i kako ti gledaš na njih sada iz perspektive igrača nakon okončanja trade roka?

Mirza Teletović: Bilo je ekipa koje su se interesovale za mene, ali sam svom agentu rekao da ne želim mijenjati sredinu prije ljeta. U Phoenixu mi je zaista lijepo, a još bitnije od toga jeste da se moja porodica sjajno osjeća u Arizoni, kao i ja. Bilo je špekulacija, ali ne kajem se što sam odbio mogući trade. Igram svoju najbolju sezonu u Phoenixu i ukoliko se promijene neke stvari u ekipi, možda produžim ugovor sa Sunsima.

Source.ba: Iza tebe je poprilično dobra sezona. U posljednja dva mjeseca gotovo da nisi imao utakmicu u kojoj nisi bio dvocifren (što se tiče ubačenih poena). Da li se tvoja igra poboljšala sada kada si u Arizoni, ili je to rezultat možda nešto veće minutaže?

Mirza Teletović: Minutažom i dalje nisam zadovoljan, ali jako je teško i treneru da da priliku igraču, koji na kraju sezone možda odlazi. Rezultatski je sezona postala nevažna i trener forsira nešto mlađu ekipu kako bi dobili na iskustvu. U toj situaciji i ja nekad igram manje, nekad više, ali sam uvjeren da bih sa nešto većom minutažom imao i bolji učinak. Slijedeće sezone biram ekipu u kojoj će moj kvalitet doći do izražaja i u kojoj ću imati značajnu minutažu.

Source.ba: Možeš li napraviti crtu između Brooklyna i Phoenixa? Gdje si se bolje uklapao, osjećao, ako tako možemo pričati? Brooklyn je nakon tvog odlaska napravio mnogo promjena, otišao je veliki broj igrača koji su bili kičma ekipe, sada je i Brooklyn na Istoku tu otprilike gdje su i Sunsi na Zapadu.

Mirza Teletović: Teško je napraviti poređenje, jer se radi o ekipama sa različitim filozofijama igre. U Phoenixu je igra trči i šutiraj, dok sam po dolasku u Brooklyn zatekao mnogo veterana i sjajnih igrača, od kojih sam naučio šta je NBA. Bili su tu Garnett, Williams, Lopez, Kirilenko i ostali, dok je Phoenix u tom segmentu jako neiskusna momčad. Međutim, jasno je da se ništa ne može postići preko noći.

Source.ba: Kao što sam već rekao, ti si imao dobru sezonu, ali to se i ne može reći za Sunse. OK, loša sezona, prilika da se naprave neke promjene i da se krene gradnja ekipe za narednu sezonu. Postoje li neke naznake da će doći neko zvučno ime u Phoenix, šta se po tebi mora uraditi i na koji način vidiš sebe u narednoj sezoni?

Mirza Teletović: Nisam kompetentan da govorim o tome kako će Phoenix izgledati u slijedećoj sezoni. Rekao sam, ako se promjene neke stvari, ostanak nije isključen, ali isto tako već sada razmišljam o tome gdje bih mogao igrati sljedeće sezone. Imam solidnu sezonu i nemam problema oko zainteresovanih klubova, ali najbitnije je izabrati onaj pravi u kojem ću se ja dobro osjećati, grad u kojem će moja porodica uživati i ekipu koja će imati pozitivan omjer na kraju sezone.

Source.ba: Ovo je posljednja sezona za legendu NBA lige, Kobeja Bryanta. Imao si priliku da igraš protiv njega. Kako komentarišeš njegovu karijeru i sve ono što je uradio? Kobe je osvojio pet naslova i još mnogo toga, ali samo jedna MVP nagrada. Misliš li da je zaslužio više, posebno kada se uzme u obzir da ga je u dva navrata pobijedio Steve Nash? Da li si razgovarao sa njim tokom vaših duela ove godine i šta si mu poručio?

Mirza Teletović: Kobe je jedna od živućih legendi ovog sporta. Njegove igre govore same za sebe, a i činjenica da je osvojio sve što je mogao osvojiti. Njegov odlazak sa košarkaške scene je veliki gubitak za NBA, jer je on bio jedan od zaštitnih znakova. Nismo imali priliku voditi duge razgovore, ali čovjek je sjajan sportista i zaista će biti sve drugačije kada u slijedećoj sezoni Lakersi izađu na parket, a među njima ne bude Bryanta.

Source.ba:
Nedavno sam gledao jedan meč Sunsa gdje je američki komentator (nisam siguran da li sam gledao utakmicu na TNT-u ili ESPN-u) za tebe rekao da si na trećem ili četvrtom mjestu u NBA ligi kada su u pitanju šutevi sa više od osam ili devet metara, te da si po učinkovitosti među najboljima. Mislim da su ispred tebe samo spomenuta imena Stepha Curryja i Klayja Thompsona. Kako gledaš na taj segment svoje igre i takve komentare?

Mirza Teletović: Nekako sam se nametnuo kao igrač koji najčešće šutira trojke, ali ako si gledao utakmice, kao što kažeš da jesi, onda si zapravo mogao vidjeti kako ja nisam samo to. Da, često šutiram trojke, ali često ulazim i u reket i nisam samo potrošač lopti. Lijepo je biti u društvu kojeg si pomenuo, ali isto tako zaista se ne obazirem na komentare, bili oni dobri ili loši. Trudim se igrati svoju košarku i dati sve od sebe na parketu kada dobijem priliku za to. Naravno da sam sretan što sam oborio rekord kluba star 23 godine po broju ubačenih trojki sa klupe, ali više bih volio da sam starter i da imam veću minutažu, nego što rekorde rušim ulazeći u igru.

Source.ba: Kada sam već spomenuo Stepha Curryja, neki tvoj komentar na nevjerovatnu sezonu Golden Statea i Curryja. Jesu li oni tvoji favoriti za naslov, a Curry za naslov MVP igrača na kraju regularnog dijela sezone? Ko bi im mogao pomrsiti račune?

Mirza Teletović: Prošle sezone sam, mislim baš u razgovoru za Source.ba, i rekao da će Golden State biti prvak. I ove sezone igraju dosta dobro, što je i vidljivo po njihovom učinku. Što se tiče Curryja, zaista je nezaustavljiv. Cijelu sezonu igra u ujednačenom ritmu što je jako teško, ali njemu to polazi za rukom. Mislim da bi i ove sezone trebali otići do samog kraja, ukoliko se ne dese neke nepredviđene stvari, poput povreda.

Source.ba: Koliko su po tebi realna poređenja današnjih Warriorsa i one legendarne ekipe Bullsa sa Jordanom, Pippenom i Rodmanom od prije 20-ak godina, kada su napravili onaj čuveni omjer 72-10?

Mirza Teletović: U to vrijeme se igrala nešto drugačija košarka, a Bullsi su imali sjajnu i neponovljivu generaciju. Teško mi je to porediti jer u to vrijeme sam bio posmatrač putem Tv ekrana, a sad sam direktno involiran u sve. Obje generacije imaju svoje prednosti i mane i teško ih je usporediti.

Source.ba: Kakav je generalno život u Phoenixu, Arizoni? Kako se osjećaš? Da li si se nekako bolje osjećao na istočnoj obali?

Mirza Teletović:
U Arizoni je sjajno. I porodica i ja se sjajno osjećamo. Sve je baš onako kako treba, sa više lijepih, nego kišovitih dana, kao da sam u svojoj Jablanici.
relativno84

#21049 Re: Mirza Teletovic all about

Post by relativno84 »

sto ga prekuca :-) :D
relativno84

#21050 Re: Mirza Teletovic all about

Post by relativno84 »

:izet: :izet:
Post Reply