Svetionik demokratije I ljudskih prava, bjezi na
IRAN
-
The 51st State
#21001 Re: IRAN
https://www.newsflare.com/video/303563/ ... -tent?a=on
-
sumirprimus
#21002 Re: IRAN
Ljuci wrote:Saudijska Arabija je jedna moderna zemlja koja se zasniva na Islamu jer to je zemlja za muslimane koji klanjaju na sunnijski nacin. Muslimani su dobri i oni vole Saudijsku Arabiju.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#21003 Re: IRAN
Ne mrzim je nego mi se GADI njeno vodstvo, mentalitet i sve ono što predstavljaju. Njihovo nakaradno poianje Islama ne prihvatam da priznam za vjeru i za mene su SEKTA. Meni kao etničkom BOSANCU su zbog svojih interesa i dosadašnjih postupaka NEPRIJATELJI i ne mogu ih voliti.Ljuci wrote:Ja ne mogu da shvatim da neko moze mrziti Saudijsku Arabiju jer ona se sa pravom moze nazvati liderom islamskog svijeta.
Je li ti sad bar ma JASNIJE???
- asurbanipal
#21004 Re: IRAN
Vidiš da lik trolla čitavo vrijeme.
Vjerovatno se gadi i njemu, ali pila naopako. Nešto kao hizo ramidovic...
- geralt
#21005 Re: IRAN
Znam da je bio davno ovaj post, ali mi bode oci ovolika licemjernost i pristrasnost. Mogu li se Jevreji vratiti u Libiju, Alzir, Egipat, Irak... i dobiti imovinu nazad? Mogu al u kurcu. Da ne spominjem neke malo sire primjere, tipa Grci i Armenci protjerani iz Turske.A_A_AKCIJA wrote: Sva navedena imovinska prava su u Izraelu i odnose se na izbjeglice koji ih ne mogu ostvariti. Jedina zemlja na svijetu gdje se izbjeglicama ne garantuje povratak.
-
Ljuci
#21006 Re: IRAN
Saudijska Arabija ne promovise sektu nego izvor kome se muslimani trebaju vratiti.
-
A_A_AKCIJA
#21007 Re: IRAN
Možda si upravu?geralt wrote:Znam da je bio davno ovaj post, ali mi bode oci ovolika licemjernost i pristrasnost. Mogu li se Jevreji vratiti u Libiju, Alzir, Egipat, Irak... i dobiti imovinu nazad? Mogu al u kurcu. Da ne spominjem neke malo sire primjere, tipa Grci i Armenci protjerani iz Turske.A_A_AKCIJA wrote: Sva navedena imovinska prava su u Izraelu i odnose se na izbjeglice koji ih ne mogu ostvariti. Jedina zemlja na svijetu gdje se izbjeglicama ne garantuje povratak.
Nađi nam primjere rasističkih zakona kao onih sa linka o pravima ne-Jevreja u Izraelu, i ja ću svaki osuditi. U 21. vijeku nema mjesta rasizmu i fašizmu.
Ako ostaješ na svojoj ofrljometrijskoj izjavi, onda si samo još jedan apologeta i jadni relativizator zločina, koji još jadnije pokušava da u drugim zločinima nađe opravdanje za ove o kojima sada pričamo.
- geralt
#21008 Re: IRAN
Primjer 1: Protjerivanje Jevreja iz Egipta i oduzimanje imovine. Od 80 000 ih je ostalo manje od 20. Ljudi, ne hiljada.A_A_AKCIJA wrote:Možda si upravu?geralt wrote:Znam da je bio davno ovaj post, ali mi bode oci ovolika licemjernost i pristrasnost. Mogu li se Jevreji vratiti u Libiju, Alzir, Egipat, Irak... i dobiti imovinu nazad? Mogu al u kurcu. Da ne spominjem neke malo sire primjere, tipa Grci i Armenci protjerani iz Turske.A_A_AKCIJA wrote: Sva navedena imovinska prava su u Izraelu i odnose se na izbjeglice koji ih ne mogu ostvariti. Jedina zemlja na svijetu gdje se izbjeglicama ne garantuje povratak.
Nađi nam primjere rasističkih zakona kao onih sa linka o pravima ne-Jevreja u Izraelu, i ja ću svaki osuditi. U 21. vijeku nema mjesta rasizmu i fašizmu.
Primjer 2: https://en.wikipedia.org/wiki/Day_of_Revenge - protjerivanje i oduzimanje imovine 37 000 libijskih Jevreja, koje se svake godine slavilo kao nacionalni praznik tokom Gadafijeve vlasti, pa i u 21. vijeku. Danas je u Libiji ostalo 0 Jevreja.
Primjer 3: Saudijska Arabija zabranjuje ulazak u drzavu svakome ko se religijski izjasni kao Jevrej.
Mozda da budes malo oprezniji kad dajes izjave kao sto je "Jedina zemlja na svijetu gdje se izbjeglicama ne garantuje povratak". Ne samo da nije jedina vec nije ni medju najgorima.
- arman1
#21009 Re: IRAN
Opet trolaš. Ono što oni proklamuju nema veze sa islamom.Ljuci wrote:Saudijska Arabija ne promovise sektu nego izvor kome se muslimani trebaju vratiti.
-
Ljuci
#21010 Re: IRAN
Mnogo ti znas.arman1 wrote:Opet trolaš. Ono što oni proklamuju nema veze sa islamom.Ljuci wrote:Saudijska Arabija ne promovise sektu nego izvor kome se muslimani trebaju vratiti.
- arman1
#21011 Re: IRAN
DA i vidim da ti je krivo.Ljuci wrote:Mnogo ti znas.arman1 wrote:Opet trolaš. Ono što oni proklamuju nema veze sa islamom.Ljuci wrote:Saudijska Arabija ne promovise sektu nego izvor kome se muslimani trebaju vratiti.
- arman1
#21012 Re: IRAN
Izgleda da su tankeri postali javno dobro po balkanskom receptu. Uzima kako ko stigne. Ovi na gibraltaru klepiše iranski, a mule jedan potopiše, a drugi zarobiše.
-
Ljuci
#21013 Re: IRAN
Tanker je bio namijenjen Siriji i time su Iranci prekrsili uvedene sankcije.
-
Ljuci
#21014 Re: IRAN
Iran nece dugo opstati sa uvedenim sankcijama. Gradjani Irana veoma tesko zive i ekonomija je pala. Amerika na taj nacin zeli oslabiti Iran a kao krajnje sredstvo ce se upotrebiti vojna intervencija. Iran ce biti podjeljen i belucistan ce osnovati svoju neovisnu drzavu. Saudijska Arabija ce se i dalje razvijati i to je jedna bogata drzava.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#21015 Re: IRAN
đeš hizu sa ovim robotom poreditiasurbanipal wrote:Vidiš da lik trolla čitavo vrijeme.
hizo je intelektualac i humorista, ismet horo sa foruma
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#21016 Re: IRAN
lud ovaj iran
zanimljiva dešavanja sa njima
zanimljiva dešavanja sa njima
-
Ljuci
#21017 Re: IRAN
I ja sam intelektualac jer sam zavrsio skolu u Medini. Selefija sam i imam dugu bradu i zalazem se za Saudijski utjecaj.japin_mutapi wrote:đeš hizu sa ovim robotom poreditiasurbanipal wrote:Vidiš da lik trolla čitavo vrijeme.
hizo je intelektualac i humorista, ismet horo sa foruma
- muhafuca
#21018 Re: IRAN
ma nema ovaj tanker veze sa "osvetom" Britancima i slicnim glupostima.
Nekakav mali tanker koji su lokalni kriminalci iz regiona koristili za krijumicarenje nafte iz Irana i prodaju na crnom trzistu.
Toga ima po cjelom bliskom istoku i ovakve zapljene se desavaju s vremena na vreme.
Samo sto su se novinari docepali ovoga u svjetlu trenutne krize i pumpaju kao da je nesto kriticno.
Nekakav mali tanker koji su lokalni kriminalci iz regiona koristili za krijumicarenje nafte iz Irana i prodaju na crnom trzistu.
Toga ima po cjelom bliskom istoku i ovakve zapljene se desavaju s vremena na vreme.
Samo sto su se novinari docepali ovoga u svjetlu trenutne krize i pumpaju kao da je nesto kriticno.
- славянин
#21019 Re: IRAN
muhafuca wrote:ma nema ovaj tanker veze sa "osvetom" Britancima i slicnim glupostima.
The tanker was seized by Revolutionary Guard forces on July 14 after getting intercepted south of Iran’s Larak Island in the strategic Strait of Hormuz amid allegations that the tanker was smuggling fuel from Iranian smugglers to foreign customers.
It remains unclear to which country or company the tanker belongs but a tanker based in the United Arab Emirates disappeared earlier this week.
- muhafuca
#21020 Re: IRAN
upravo to - nekakva lokalna Iranska (vjerovatno) kriminalna grupa svercuje naftu u malim tankerima.славянин wrote:muhafuca wrote:ma nema ovaj tanker veze sa "osvetom" Britancima i slicnim glupostima.
Samo sto su se novinari docepali ovoga u svjetlu trenutne krize i pumpaju kao da je nesto kriticno.The tanker was seized by Revolutionary Guard forces on July 14 after getting intercepted south of Iran’s Larak Island in the strategic Strait of Hormuz amid allegations that the tanker was smuggling fuel from Iranian smugglers to foreign customers.
It remains unclear to which country or company the tanker belongs but a tanker based in the United Arab Emirates disappeared earlier this week.
kao sto se kod nas svercuju cigarete u sleperima ili brzim gliserima kad za Italiju idu (pa i marijuana) - tako tamo lokalne bande svercuju naftu u malim tankerima.
- Bosanski_kralj
#21021 Re: IRAN
Nešto se šuška da su SAD oborile dron od Irana??
- Bosanski_kralj
#21023 Re: IRAN
Pročitao sam prvo to na nekim "lijevim" portalima, a takvima nikad nije vjerovati.
-
asker
#21024 Re: IRAN
Prijavit cemo te SIPA-, naci ce te po IP adresi. Pa njima objasni sve oko SA.Ljuci wrote:
I ja sam intelektualac jer sam zavrsio skolu u Medini. Selefija sam i imam dugu bradu i zalazem se za Saudijski utjecaj.
-
Ljuci
#21025 Re: IRAN
Prijavi me i to bas me briga jer sam za Saudijsku Arabiju koja je pomagala Bosni.asker wrote:Prijavit cemo te SIPA-, naci ce te po IP adresi. Pa njima objasni sve oko SA.Ljuci wrote:
I ja sam intelektualac jer sam zavrsio skolu u Medini. Selefija sam i imam dugu bradu i zalazem se za Saudijski utjecaj.