Mene samo zanima Wimbledon gdje Roger ima 2:1 protiv Rafe a gdje je brzina podloge drasticno smanjena krajem prve dekade ovog stoljeca. Uzgred, pustite zemlju gdje je Spanac nesumnjivo King ove teniske igre od kada se igra u Engleskoj. Treba malo pogledati recimo indoor hard koje je uvijek bilo zgodno mjesto da Roger obrise pod s Matadorom! Tamo je skor 5:1 za Carobnjaka, samo da se zna!cevapcinica wrote:Nije samo Wimbledon usporio. Rogeru to usporavanje nije ni najmanje pogodovalo u kontekstu meceva protiv Nadala na sta se moj odgovor i odnosio. Roddick je imao sansu protiv Federera i prije usporavanja pa je nije iskoristio. Njega ako stane prvi servis, kao i sve servere, dzaba mu da servira i na najbrzoj podlozi.shake69 wrote:Ne bih rekao da je Rogeru bas toliko pogodovalo. Mrsko mi traziti statistiku koliko je Wimbledon drasticno usporio podlogu upravo kada je Federeru Rafa zaprijetio na petogodisnjoj dominaciji. I uspio je, iako je Roger kasnije jos dva pehara pokupio a Rafa bi se dobro morao oznojiti da uzme i jednu titulu (ima dvije) na svetoj travi da je ostala ista brzina trave kao i pocetkom ovog stoljeca u prvih 6-7 godina.ultima_palabra wrote:Usporavanje podloge se desilo ranije, raja nije htjela da gleda servis-botove tipa Philippoussis, Rusedski, Krajicek, Goran... i ono je pogodovalo Federeru jer se na sporijim podlogama izdvojio od svoje generacije savršenim kretanjem i all-court igrom. Roddick pogotovo bi imao puno više uspjeha protiv Rogera.
TENIS
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- shake69
#21001 Re: TENIS
- kakotakonikako
#21002 Re: TENIS
Cuj ovih sto si nabacuju na volej. Ali moraju oni pomenuti Novaka, pa makar jos tugovali i nosili crninu. Kakav bre Cilic. Kakav rivalitet. Mada kao No2 mozda i bude sada taj rivalitet.KENJAC wrote:Vece je ono Djokovic Cilic !Blek Stena wrote:Najvece rivalstvo u tenisu u kojem malo Nadal pobjedi pa malo Roger izgubi...I tako ukrug
Ovi iz Istocnog Bazela totalno kompas izgubili !
-
KENJAC
#21003 Re: TENIS
Zanimljivo je kako ovi strucnjaci otkrivaju pravo lice na postovima gdje se ne moze koristit internet. Dok je nama Wikipedije znamo i to da je Rozer stajo dva metra iza linije do Marta 2008 a onda je preso ...... Svi sve znaju i od momenta kad nisu ni rodjeni bili. Toliko detalja " drze u glavi " da bi im Mats pozavidio.
I onda ..... pomenes rivalstvo Djokovic Cilic .... I lik se provali ko rijetko ko. Da si jarane ikad pogledo teniski mec znao bi na sta se odnosi ono Djokovic Cilic.
Ljudi uzivajte u tenisu ne opterecujte se glupostima. I jos nesto. Jel ga vi to ko na a suknete kad kazete No 2 ? Broj dva ! Vi ste pogubili sve kompase ! I ne samo kompase!
I onda ..... pomenes rivalstvo Djokovic Cilic .... I lik se provali ko rijetko ko. Da si jarane ikad pogledo teniski mec znao bi na sta se odnosi ono Djokovic Cilic.
Ljudi uzivajte u tenisu ne opterecujte se glupostima. I jos nesto. Jel ga vi to ko na a suknete kad kazete No 2 ? Broj dva ! Vi ste pogubili sve kompase ! I ne samo kompase!
- Fajcion
#21004 Re: TENIS
Dr Baltazar wrote:Upravo ovo. To je najveće rivalstvo u tenisu, ali nakon par pobjeda Nadala ja više nisam ni očekivao drugačije rezultate, nije bilo neizvjesnosti. Zato kažem da su lagane pobjede bile, naročito na zemlji. Australija nije zemlja pa ga je i tamo dobijao, Wimbledon. Dobio bi ga i na USO 2009. Kad ti neko ne odgovara, to je tako. 9-2 je za Nadala na GS turnirima. U Australiji je 3-0, a Fedex uzeo ukupno 3 seta. 2014. su igrali i tad ga je najlakše dobio, tako da to što kažeš da su se sretali - mislim da bi omjer bio još gori.
10-9 je na brzim podlogama za Nadala. On nije ni približno tu dobar kao na zemlji, ali opet dovoljno dobar za najbolje. Ne mijenja to činjenicu ko je najbolji igrač na travi, betonu.
Da nije bilo Nadalovih povreda, drugačija bi se priča danas pričala. Toga su svi svjesni, jer bez povreda on bi sad brojao 20 GS titula sigurno. Ali imamo šta imamo i nije mi žao toliko jer je i Federer veliki gospodin
-
KENJAC
#21005 Re: TENIS
Gospode dragi , cime se djeca odusevljavaju. Djeca , i to gluplja. Uzgred , upravo u ovom smajliju i lezi vas problem. Vi sad mislite , vi mi ga suknuli. Ja kuci imam ovu narodnu nosnju, do duse jako malu. I ponosan sam sto je to dio neke tradicije mojih djedova. Zastave nemam. Imam Jugoslovensku , ali mi nije ovu mrsko vidjet. Vi ? Vasa nosnja ? Vasa zastava ? Ne ova , nametnuta vam i usadjenja u baste na silu. Vasa ? Nejma ! Pojela maca i dimije i samije i burke ! I umjesto da razvijate svoje vama oci ispadose gledajuci tudje. Tako vam je sa sportom isto ! Nidje prispjeli nidje se ne pojavili. Al nije to vama problem.
No , tema je tenis !
No , tema je tenis !
- necko_hz
#21006 Re: TENIS
Đoković-Nadal rivalstvo je najveće u Open eri. Ujednačeno, neizvjesno, brutalno sa ogromnim brojem klasika odigranih u finalima velikih turnira. Iako imamo dva igrača čija se igra zasniva na dosta sličnih elemenata (tempo sa osnovne linije, podjednako kvalitetni napad i odbrana, sličan mentalni pristup poenima i mečevima) te sitne, 'kozmetičke' razlike u tehnici i izvođenju udaraca, kao i sama energija koju su obojica donosili u tim mečevima rezultovali su epskom borbom, nenormalnim poenima i u konačnici i takvim mečevima.
Federer-Nadal rivalstvo, vjerovatno najljepše tenisko rivalstvo zbog raznovrsnosti stilova, ali i previše jednosmjerno da bi se moglo smatrati najvećim. Đoković - Federer mi je rame uz rame sa Đoković - Nadal, al prednost dajem prvom zbog generalno većeg broja odigranih mečeva, kao i zbog većeg broja odigranih mečeva u finalima Grand slam turnira.
Nadal je platio i plaća cijenu svog stila igre. Da nije 'rudario' kolko je rudario vjerovatno bi kroz karijeru imao i manji broj povreda, ali i poprilično manje osvojenih titula. Cijenu ovakvog uspjeha je platio tijelom i malo je onih koji nisu očekivali da će se to desiti, bilo je samo pitanje vremena. Znao je to i sam Nadal, još 2008. godine je rekao da mu je takva igra jedina opcija i da će igrati tako taman mu karijera trajala još jednu ili 10 narednih godina.
Federer-Nadal rivalstvo, vjerovatno najljepše tenisko rivalstvo zbog raznovrsnosti stilova, ali i previše jednosmjerno da bi se moglo smatrati najvećim. Đoković - Federer mi je rame uz rame sa Đoković - Nadal, al prednost dajem prvom zbog generalno većeg broja odigranih mečeva, kao i zbog većeg broja odigranih mečeva u finalima Grand slam turnira.
Nadal je platio i plaća cijenu svog stila igre. Da nije 'rudario' kolko je rudario vjerovatno bi kroz karijeru imao i manji broj povreda, ali i poprilično manje osvojenih titula. Cijenu ovakvog uspjeha je platio tijelom i malo je onih koji nisu očekivali da će se to desiti, bilo je samo pitanje vremena. Znao je to i sam Nadal, još 2008. godine je rekao da mu je takva igra jedina opcija i da će igrati tako taman mu karijera trajala još jednu ili 10 narednih godina.
- zarko.filip
#21007 Re: TENIS
necko_hz wrote:Đoković-Nadal rivalstvo je najveće u Open eri. Ujednačeno, neizvjesno, brutalno sa ogromnim brojem klasika odigranih u finalima velikih turnira. Iako imamo dva igrača čija se igra zasniva na dosta sličnih elemenata (tempo sa osnovne linije, podjednako kvalitetni napad i odbrana, sličan mentalni pristup poenima i mečevima) te sitne, 'kozmetičke' razlike u tehnici i izvođenju udaraca, kao i sama energija koju su obojica donosili u tim mečevima rezultovali su epskom borbom, nenormalnim poenima i u konačnici i takvim mečevima.
- Charuga
- Globalni moderator
#21009 Re: TENIS
Banned user for reason “kršenje pravila foruma, vrijeđanje”KENJAC wrote:Gospode dragi , cime se djeca odusevljavaju. Djeca , i to gluplja. Uzgred , upravo u ovom smajliju i lezi vas problem. Vi sad mislite , vi mi ga suknuli. Ja kuci imam ovu narodnu nosnju, do duse jako malu. I ponosan sam sto je to dio neke tradicije mojih djedova. Zastave nemam. Imam Jugoslovensku , ali mi nije ovu mrsko vidjet. Vi ? Vasa nosnja ? Vasa zastava ? Ne ova , nametnuta vam i usadjenja u baste na silu. Vasa ? Nejma ! Pojela maca i dimije i samije i burke ! I umjesto da razvijate svoje vama oci ispadose gledajuci tudje. Tako vam je sa sportom isto ! Nidje prispjeli nidje se ne pojavili. Al nije to vama problem.
No , tema je tenis !
» KENJAC
14 dana
Ohanite malo, tema je TENIS!
-
zikamu
#21010 Re: TENIS
Jedino mi nije jasno sto moj posljednji post zaplati ni kriv ni duzan?!...
Valjda zato sto sam uputio na cinjenicu da su moderatori na ovom topicu malkice previse tolerantni spram nacionalno opterecenih i sto sam podsjetio pojedince da je tema TENIS?
Hajd', ako nista urodilo je plodom makar privremeno...
Valjda zato sto sam uputio na cinjenicu da su moderatori na ovom topicu malkice previse tolerantni spram nacionalno opterecenih i sto sam podsjetio pojedince da je tema TENIS?
Hajd', ako nista urodilo je plodom makar privremeno...
-
tabija
#21011 Re: TENIS
necko_hz wrote:Đoković-Nadal rivalstvo je najveće u Open eri. Ujednačeno, neizvjesno, brutalno sa ogromnim brojem klasika odigranih u finalima velikih turnira. Iako imamo dva igrača čija se igra zasniva na dosta sličnih elemenata (tempo sa osnovne linije, podjednako kvalitetni napad i odbrana, sličan mentalni pristup poenima i mečevima) te sitne, 'kozmetičke' razlike u tehnici i izvođenju udaraca, kao i sama energija koju su obojica donosili u tim mečevima rezultovali su epskom borbom, nenormalnim poenima i u konačnici i takvim mečevima.
Uglavnom se sa neckom mogu slozit u vecini stvari.
Osim naravno u jednoj, a to je teza kako je Novak u 2015 igrao neki bogovski tenis, kako je radio Nadalu sta je htio jer mu se je moglo, jer je igro najbolji tenis u zivotu (bolji od onog 2011).Kako je Nadal bio sasvim dobar ali eto ipak nije mogao ništa najboljem Novaku i najboljem tenisu ikada.
Istina je da je ta 2015 bila bolja od 2012 ili 13 ili 14 za Novaka.Igrao je bolji tenis sigurno.Upravo to sto je poboljsao tenis u odnosu na 2012,13 ili 14 + ogromni pad konkurencije mu je i donio takvu godinu.Pod konkurenciju mislim na jedinog ATG igrača koji ga je mogao dobiti u tom trenutku, NAdala.Ali samo to dvoje u kombinaciji.Da nije bilo pada konkurencije Novak bi osvojio 1 ili 2 GS-a, Rafa vjerovatno 1 da je ostao na nivou od godinu prije, i to je to.Idalje bi to bila top sezona za Novaka, te još jedna u nizu (11-a) gdje bi Rafa uzeo bar 1GS.
Od 2014 i finala RG-a Novak ima 7-0 seriju sa Rafom.Meni na um padaju 2 meča i još jedan set u trećem meču, znači 2 i po meča, gdje je Rafa pruzio otpor i dostojno izgubio, kao sto je gubio i 2011 6-7 puta u nizu, kao sto je gubio i 2012,13 ili 14 od Novaka.Nije problem priznati te poraze ali vala ni samom Rafi ne vjerujem u priče poslje finala Dohe i slično.Nisam ćorav pored očiju.Statiranje u mečevima i to samo tako.Ni sam ne znam kako je dolazilo do tih okršaja 4-5 puta.
I btw glupa je priča "Da se Rafa nije povrijedio".Ne mozes igrat onaj stil i ne povrijedit se.Pogotovo igrati ga na tom nivou 10 punih godina, od 18 do 28.Taj stil igre i te povrede su dio njegove karijere i to je to.Ostace upamcen po njima.Mozda je moglo proci bez 1 ili 2 povrede i mozda je mogao uzeti jos slem ili dva, ali o 20 nije realno govoriti.
- ultima_palabra
#21012 Re: TENIS
Tačno, ali da je bolje raspoređivao turnire mogao je izbjeći povredu 2009... realno je trebao pomesti 2008-10 jer je bio daleko najbolji igrač tada, a uzeo je samo 6/12 GS.tabija wrote:I btw glupa je priča "Da se Rafa nije povrijedio".Ne mozes igrat onaj stil i ne povrijedit se.Pogotovo igrati ga na tom nivou 10 punih godina, od 18 do 28.Taj stil igre i te povrede su dio njegove karijere i to je to.Ostace upamcen po njima.Mozda je moglo proci bez 1 ili 2 povrede i mozda je mogao uzeti jos slem ili dva, ali o 20 nije realno govoriti.
Osim toga, može žaliti još za AO 2014... da se povrijediš u finalu je baš kurčeva sreća.
- Blek Stena
#21015 Re: TENIS
Posteno od moderatora da kazne Kenjca ali ne i forumasa koji je svim Novakovim naviijacima ponudio da mu puse kurac. Pravedno nema sta

-
Dr Baltazar
#21016 Re: TENIS
Ko je taj ?Blek Stena wrote:Posteno od moderatora da kazne Kenjca ali ne i forumasa koji je svim Novakovim naviijacima ponudio da mu puse kurac. Pravedno nema sta![]()
Kenjac je trajni zaslužio jer je njemu svaki drugi post ovakav
@ultima
Ja nisam mogao sačekati kraj prvog poena, a gledao preko 1 min
- Leopold_IV
#21017 Re: TENIS
Čovjek ponudio, niko nije prihvatio ponudu i nikom ništa.Blek Stena wrote:Posteno od moderatora da kazne Kenjca ali ne i forumasa koji je svim Novakovim naviijacima ponudio da mu puse kurac. Pravedno nema sta![]()
Šalu na stranu, ja nisam upratio ovo o čemu pričaš.
- shake69
#21018 Re: TENIS
Damir Dzumhur novu sezonu otvara u indijskom Chennai 2.januara, na cije su titule Slaveni skoro pretplaceni unazad 8 godina (Stanoje 4, Chilkan 2, Raonic 1 i Janko 1) pa valjda i Sarajliju krene! Naredne godine ocekujem prvu titulu na ATP. Red je.
- commendatore
#21019 Re: TENIS
Blek Stena wrote:Posteno od moderatora da kazne Kenjca ali ne i forumasa koji je svim Novakovim naviijacima ponudio da mu puse kurac. Pravedno nema sta![]()

pa naucili ljudi od sVeCke gromade
- kakotakonikako
#21020 Re: TENIS
Ovo je stvarno sramota. Kakva nekultura. Fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj.commendatore wrote:
- shake69
#21021 Re: TENIS
Pa zato junačina nije smio par godina doći na turnir jer su Španci saznali šta im je poručio! Izmišljao je povrede, drugačiji raspored da bi na kraju zbog sponzora ipak otišao, čini mi se prošle godine.
- zarko.filip
#21023 Re: TENIS
Klasicno domacinsko sudjenje.Blek Stena wrote:Posteno od moderatora da kazne Kenjca ali ne i forumasa koji je svim Novakovim naviijacima ponudio da mu puse kurac. Pravedno nema sta![]()
Vratice se Kenjac,bez brige.
- zarko.filip
#21024 Re: TENIS
Imao sam srecu da ove "ludake" vidim u Firenci 1990.Svaka im cast.
http://www.index.hr/sport/clanak/video- ... 33939.aspx
A imao sam priliku i ovog majstora gledati uzivo.
http://gol.dnevnik.hr/clanak/tenis/dieg ... 58138.html
http://www.index.hr/sport/clanak/video- ... 33939.aspx
A imao sam priliku i ovog majstora gledati uzivo.
http://gol.dnevnik.hr/clanak/tenis/dieg ... 58138.html
-
tabija
#21025 Re: TENIS
Mogu se sloziti.Morao je pauzu napraviti poslje onog AO-a 2009 i 2 teška meča zaredom.Poslje te titule je sve morao podrediti RG-u iste godine, a on levat osvojio IW, MC, Rim,Barcelonu i jos igrao 1/4 Miamia i finale Madrida.ultima_palabra wrote:Tačno, ali da je bolje raspoređivao turnire mogao je izbjeći povredu 2009... realno je trebao pomesti 2008-10 jer je bio daleko najbolji igrač tada, a uzeo je samo 6/12 GS.tabija wrote:I btw glupa je priča "Da se Rafa nije povrijedio".Ne mozes igrat onaj stil i ne povrijedit se.Pogotovo igrati ga na tom nivou 10 punih godina, od 18 do 28.Taj stil igre i te povrede su dio njegove karijere i to je to.Ostace upamcen po njima.Mozda je moglo proci bez 1 ili 2 povrede i mozda je mogao uzeti jos slem ili dva, ali o 20 nije realno govoriti.
Osim toga, može žaliti još za AO 2014... da se povrijediš u finalu je baš kurčeva sreća.
Našao sam na netu razgovor Tonija i Rafe pred samo finale te 2009, dokaz kolko je AO te godine bio zahtjevan.
Rafa: "It's easy to speak, Toni. For you, it's very easy, but I can assure you that I can't move. The legs don't respond. I can't run".
Toni: "Bah, that's rubbish! It's obvious that you can run. If, when you enter on court, someone shoots you when you stop to run, I assure you that you wouldn't stop, you would run till Mallorca".
Znači taj RG 2009 (cak i da se nije povrijedio sumnjam da bi osvojio WB ili US) te taj AO 2014 naravno.Veci baksuzluk od povrijediti se u finalu ne moze, to je definitivno.Jako dobro je igrao taj AO, cijeli turnir, cak i Dohu prije njega je osvojio.Bilo je par meceva problema sa zuljevima ali generalno je igra bila jako dobra, nošena tenisom iz 2013.
Dva turnira za kojima ja najviše zalim.