Neče tebi Niko govoriti gdje češ ga ti uparkirati.
Malo na malo na cestu, malo na zebru, malo na trotoar...i to je to

Moderators: _BataZiv_0809, anex

voli da ga dudlamk ultra wrote:aa tebe pa na šišu
Ovo je super kako inace parkira.kljurso wrote:Uparkiro' ga prijatelj. Nek' je na očima.
Ima u C fazi isti u formi pjesackog i vibro trake koje su propale te nicemu ne sluze. Dok su u C fazi sad napravili prije lezeceg ulaz/izlaz za auta na trg i tuda se juri i auta izlijecu, onda ide taj lezeci/pjesacki i 10 m poslije jos jedan pjesacki i izlaz za auta s trga koji je isto nepregledan. Ko je nadlezan za to?Naslovnica wrote:U B-fazi ima samo jedan ležeći, i to onaj u formi pješačkog, u relativno dobrom je stanju.JavierBosnia wrote:Ima li ko sa Alipasina da pokrecemo peticiju kakvu da se prvo srede dva lezeca kod obje osnovne skole, jer su propali i ne sluze nicemu.
Ali i da upravo oko tih prijelaza zabrane 5m parkiranje, jer stoji auto bukvalno do lezeceg i ne mozes vidjeti dijete iza koje moze istrcati svake sekunde. Nije do mene kao vozaca, nego imam osnovca u kuci
Samo je prije njega trebalo postaviti vibro trake, i opet jedan lezeći ili vibro trake poslije njega jer debili pređu preko njega i na gas, a 30m poslije njega još jedan pješački, isto tako frekventan.
Kod nas se nikada ne može uraditi sveobuhvatno rješenje, sve nešto polovično.
Pun grada debila. Svakodnevno gledam i čujem kada takve spodobe pređu preko ležećeg i opale po gasu, a, što ti kažeš, može izletiti bilo šta između auta, uključujući i auta. Vazda djece okolo, ali našmrkanim maloumnicima ništa nije sveto niti imaju poštovanja prema bilo čemu.nepass1 wrote:Mislite na onaj crveni kod skole? Pa koji debil moras biti da ondje gasas, sa svih strana moze nesta izletitiNaslovnica wrote:U B-fazi ima samo jedan ležeći, i to onaj u formi pješačkog, u relativno dobrom je stanju.JavierBosnia wrote:Ima li ko sa Alipasina da pokrecemo peticiju kakvu da se prvo srede dva lezeca kod obje osnovne skole, jer su propali i ne sluze nicemu.
Ali i da upravo oko tih prijelaza zabrane 5m parkiranje, jer stoji auto bukvalno do lezeceg i ne mozes vidjeti dijete iza koje moze istrcati svake sekunde. Nije do mene kao vozaca, nego imam osnovca u kuci
Samo je prije njega trebalo postaviti vibro trake, i opet jedan lezeći ili vibro trake poslije njega jer debili pređu preko njega i na gas, a 30m poslije njega još jedan pješački, isto tako frekventan.
Kod nas se nikada ne može uraditi sveobuhvatno rješenje, sve nešto polovično.
Ma na onaj parking mozes doci da trazis mjesto po danu ili ako BAS BAS moras(kao sto si ti morao)ili ako si glup.beni-bu-man wrote:Bio danas kod DODEX-a na pofalicima da mi zavari auspuh, ko zna gdje je, zna kakav je parking tu, nagledo sam se debila kojom brzinom prouije kroz taj parking, stvarno moras biti dobro retardiran
jos zena naka fino spremi djete u sjedalicu, napati de okretanjem da bi kroz zabranu izasladrug_profi wrote:Na tom parkingu ces naci i auto udareno vrlo lako. Ne znaju izaci pa razgrcu.
ma ja sam njemu u trecoj odma uso u radionu, strah me bilo onih majmuna sto jurcaju po parkinguzdruzdjo wrote:Ma na onaj parking mozes doci da trazis mjesto po danu ili ako BAS BAS moras(kao sto si ti morao)ili ako si glup.beni-bu-man wrote:Bio danas kod DODEX-a na pofalicima da mi zavari auspuh, ko zna gdje je, zna kakav je parking tu, nagledo sam se debila kojom brzinom prouije kroz taj parking, stvarno moras biti dobro retardiran
Pa radije parkirati u krugu binga pa posetati tih 200 metara ako sta trebas ondje oko aksamije i sl.
Nemoj ba semu slikati babo mu jeu mupu biokljurso wrote:Uparkiro' ga prijatelj. Nek' je na očima.
To je moj "nadlezni" parking, eto znas kakva je tamo situacija, Energoinvest, Vlada FBiH,, itd, itd, sve na tom parkingu i sad treba kao treba da sazaljevam tamo neke zato sto kruze u potrazi za parkingom otkako su im ukinuli divlji parking na sred ceste.zdruzdjo wrote:Ma na onaj parking mozes doci da trazis mjesto po danu ili ako BAS BAS moras(kao sto si ti morao)ili ako si glup.beni-bu-man wrote:Bio danas kod DODEX-a na pofalicima da mi zavari auspuh, ko zna gdje je, zna kakav je parking tu, nagledo sam se debila kojom brzinom prouije kroz taj parking, stvarno moras biti dobro retardiran
Pa radije parkirati u krugu binga pa posetati tih 200 metara ako sta trebas ondje oko aksamije i sl.
Ma fakat nisam. Cak naprotiv mogu reci da sam skroz suprotno.konektovan wrote:Znaci, ima još Gorana?!
pa sto onda "legalista" nije isao na sud?zdruzdjo wrote:Ma fakat nisam. Cak naprotiv mogu reci da sam skroz suprotno.konektovan wrote:Znaci, ima još Gorana?!
Ali covjek senavadio drotu kretenu na vrat a sto su iz PU N.Sarajevo odlucili da bas rapidni budu je drugi par cipela.
Sigurno su se malkice prepali jer bi se tu mogla kakva i sudska parnica povuci pa da izvuku deblji kraj. Pa su oni odlucili bolje u kost nego nama po glavi.
Milicija nece. Oni su ispinili svoj posao vezan za tu lokaciju.Sodom1 wrote:Mene vise interesuje do kad ce milicija drzati ulicu cistom ?
Pazi sto se tice zakonske tacke gledista on je kriv za sudar.shandrprcSA wrote:pa sto onda "legalista" nije isao na sud?
I naravno, direktor komunalnog dobio prigodan poklon.zdruzdjo wrote:Pazi sto se tice zakonske tacke gledista on je kriv za sudar.shandrprcSA wrote:pa sto onda "legalista" nije isao na sud?
E sad mogao se tuzakati sa policijom zato sto je dopustila da njihovim neradom se dodje do toga da je covjeku nanesena materijalna steta. Naravno to iziskuje vjestaka, advokate, rocista i dooosta zivaca.
Rodjakov punac je prije 7-8 godina imao udes. Covjek je advokat pa je znao kako i sta.
Na nizbrdici se nekim cudom pokrenuo kontejner za smece i krenuo niz ulicu. Nije velika nizbrdica ali dovoljna. On isao uz ulicu i direkt na njega isao kontejner. Pokusavajuci da ga izbjegne skrene i opali u drugo auto. Kontejner se prevrnuo i udario u ogradu od nekog lika. Nazvao policiju i napravili zapisnik u kojem je on priznao krivicu. Osiguranje namirilo stetu ovom drugom liku za auto. Njegovo dooobro unisteno. Ali je uzeo policijski zapisnik i svjedoke koji su vidjeli sve to i zajedno sa ovim likom podnese tuzbu protiv komunalnog, gdje je naveo kao glavni argument "sta su oni uradili da do toga ne dodje, jer je tu bila prijetnja cak i po njegov zivot".
Naravno sud, peljanje, pregovori...Ne znam kojim redoslijedom i koliko dugo ali je legla neka nagodba. Znam da nije nikad htio reci iznos i uvijek se smijao na pomen toga, a sebi i zetu je kupio auta od cifre. Sebi audi a zet je dobio peugeot. Polovna oba ali daleeeko iznad vrijednosti svog scenic-a kojeg je slupao.
Ne znam sta je gore ljudi koji ne mogu razumiju, ili ljudi ne zele da razumiju, a pitaju?shandrprcSA wrote:pa sto onda "legalista" nije isao na sud?zdruzdjo wrote:Ma fakat nisam. Cak naprotiv mogu reci da sam skroz suprotno.konektovan wrote:Znaci, ima još Gorana?!
Ali covjek senavadio drotu kretenu na vrat a sto su iz PU N.Sarajevo odlucili da bas rapidni budu je drugi par cipela.
Sigurno su se malkice prepali jer bi se tu mogla kakva i sudska parnica povuci pa da izvuku deblji kraj. Pa su oni odlucili bolje u kost nego nama po glavi.