Pa iskreno da je taj ekonomski pogled ispravan, ne bi Njemacka jedina u Evropi prosli kvartal zavrsila negativno.elcaliente wrote: ↑01/08/2024 14:45 Puno ti toga ne razumijes moj Ozi, puno. Al ne krivim te frisak si ti jos.
Moras poceti razmsiljati sire, imas poglede na ekonomiju tako jednostavne kao da si jucer dosao iz Bosne. Prosiri vidike.
Imas internet, prozor u svijet pa malo pogledas kakva sve osiguranja postoje, pa vidis koliko brzo raste udio osiguranika koji osigruravaju bicikla, pa vidis koliko je udio onih koji prave velike ture sa bicikilima pa im se bajs pokvari. Koga zovu i pomoc?
Tebi se osiguranje samo svodi na auto al ne krivim te frisak si.
Nije ti bitno ko te spasava uredu al jel ti bitno koliko placas to spasavanje? Helikopter mora biti placen, cijenu odreduje onaj ko ima helikopter. A ko placa krajnju cijenu? Bravo Ozi, da osigranik, jer ste svi zajednica.
Sumnjam da ti trosak osiguranja bicikla kosta koliko i auta, ukoliko kosta onda taj sto vozi bajs i nije bas normalan. Vjerujem da ce i industrija psihofarmaka da biljezi rast prihoda uz to.
Meni je bitno koliko placam osiguranje, ako je spasavanje ukljuceno u polisu, dalje me ne zanima, vi se kusurajte kako zelite. Ako mi osiguranje postane skupo i neisplativo - otkazat cu ga.
Sad mi je jasno zasto ne zelis da odgovoris na brojeve clanova:
https://de.statista.com/statistik/daten ... dschaften/
Zadnje 4 godine imali ste rast od 3% broja clanova (vjerujem da su u taj procenat usli i ovi biciklisti "koliko brzo raste udio osiguranika koji osigruravaju bicikla" tako da je vjerovatno broj auto-clanova ostao isti. I planirate uz smanjenje broja auta u narednih 6 god da pojacate clanstvo za 15%. Pa odlicni targeti.
Nemoj se iznenaditi kad ti sutra neko od sefova pokuca i kaze da nisi ispunio target (koji nije realan ni po kojem osnovu).