SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nepass1

#21001 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

Dabogda svaki dan ovako izvrtali ove shisha kafice
Sodom1

#21002 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sodom1 »

Obicna predstava za gradjane,kao nesto radi SE.
ing-ecc

#21003 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ing-ecc »

Al dobra fora i s ovim kamermanom u akciji :D umjesto petokrake :lol: zakacio kameru da se dokumentira sve :mrgreen:
mali_balon

#21004 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

Jest ih ljepo vidjet kako se sami bacaju po podu i sire ruke i noge :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
hali gali halid

#21005 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hali gali halid »

Sinoc migrant kod Orta gdje su one baste, maznu telefon sa stola i krenuo bjezati prema Obali, uhvatise ga na kraju ulice, valjda se i policajac u civilu nasao tu, ili je bio van duznosti ne znam, uglavnom dodase mu lisice iz auta.
black

#21006 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by black »

ing-ecc wrote:Al dobra fora i s ovim kamermanom u akciji :D umjesto petokrake :lol: zakacio kameru da se dokumentira sve :mrgreen:
https://www.radiosarajevo.ba/multimedia ... ila/298353
Naslovnica

#21007 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

black wrote:
ing-ecc wrote:Al dobra fora i s ovim kamermanom u akciji :D umjesto petokrake :lol: zakacio kameru da se dokumentira sve :mrgreen:
https://www.radiosarajevo.ba/multimedia ... ila/298353
Ko se mača lati, od mača će poginuti.
Tako se to radi u državama koje su poslale najviše oficira da obučavaju i reformišu našu policiju.
Kako se to radi kod njih - da se vidjeti iz priloženog.
Kod nas - svi znamo.
Država za kriminalce.
Oligarh

#21008 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Oligarh »

hali gali halid wrote:Sinoc migrant kod Orta gdje su one baste, maznu telefon sa stola i krenuo bjezati prema Obali, uhvatise ga na kraju ulice, valjda se i policajac u civilu nasao tu, ili je bio van duznosti ne znam, uglavnom dodase mu lisice iz auta.
Uglavnom, krenulo je lagano. Biće toga sve više i više. A koliko vidim park kod Vijećnice se sve više i više puni ovim “intelektualcima”.
Edin H.

#21009 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

Oligarh wrote:
hali gali halid wrote:Sinoc migrant kod Orta gdje su one baste, maznu telefon sa stola i krenuo bjezati prema Obali, uhvatise ga na kraju ulice, valjda se i policajac u civilu nasao tu, ili je bio van duznosti ne znam, uglavnom dodase mu lisice iz auta.
Uglavnom, krenulo je lagano. Biće toga sve više i više. A koliko vidim park kod Vijećnice se sve više i više puni ovim “intelektualcima”.
Daj ba mani se ksenofobije i bigotizma zasnovane ni na cemu.

Sve statistike pokazuju da imigranti cine mnogo manje krivicnih djela nego domace stanovnistvo.

Bolje se zapitaj zasto ovi ljudi spavaju po parkovima :( i to u zemlji koja je devedesetih imala preko million izbjeglica i raseljenih lica.
smijesni_ste

#21010 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by smijesni_ste »

Može li link za te statistike?

Mislim da se Šveđani ne slažu... ;-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#21011 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

zašto uopšte država dopušta da se oni okupljaju po parkovima? :?
vješalica

#21012 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Edin H. wrote:
Oligarh wrote:

Sve statistike pokazuju da imigranti cine mnogo manje krivicnih djela nego domace stanovnistvo.

Bolje se zapitaj zasto ovi ljudi spavaju po parkovima :( i to u zemlji koja je devedesetih imala preko million izbjeglica i raseljenih lica.
Ma pasa spusti loptu
Iz prve ruke ti migranti nisu samo iz ratom zahvacenih zemalja vec je vecina iskoristila val i prisaltala se da se prebace u zemlje EU
vješalica

#21013 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Velkoski wrote:zašto uopšte država dopušta da se oni okupljaju po parkovima? :?
Zato sto je to sto smo tranzitna zemlja i sto u SA dolaze iz drugih manjih gradova gdje ih sverceri dovlace preko grane oni nemaju potrebu da se ovdje zadrzavaju niti se prihvataju kao da im se daje azil
Sta sad treba i prihvatne centre imat da ih sto vise dolazi kad vide komotitet i sigurnost
Tek onda smo naglabali
Kad vide da ovdje nemaju sta traziti ici ce dalje
Edin H.

#21014 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

vješalica wrote:
Edin H. wrote:
Oligarh wrote: Uglavnom, krenulo je lagano. Biće toga sve više i više. A koliko vidim park kod Vijećnice se sve više i više puni ovim “intelektualcima”.

Ma pasa spusti loptu
Iz prve ruke ti migranti nisu samo iz ratom zahvacenih zemalja vec je vecina iskoristila val i prisaltala se da se prebace u zemlje EU
Treba li osudjivati Bosance sto idu vani nadajuci se boljem zivotu za svoju familiju i sebe?
Svako trazi svoju nafaku.

Migracije su uvijek postojale i prirodna pojava kao rezultat globalne politike.
Oligarh

#21015 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Oligarh »

Edin H. wrote:
Oligarh wrote:

Samo polako. Ti mladi migranti su potrošili većinu svojih sredstava dok su došli do BiH. Hrvatska će hermetički držati granicu zatvorenom tako da smo im mi ovdje zadnja stanica. Ako ovo potraje, ovi ljudi će da itekako budu u bezizlaznoj situaciji. A posto sam jedan dio svog života proveo u Magrebu, iz kojeg dolazi bar polovni a ovih omladinaca dobro znam šta nas čeka. A nagledao sam ih se i po Zap. Evropi. Živi bili pa vidjeli. Nije ksenofobija to što mi tražimo da se sistemski urede neke stvari, a u BiH sistemski se ne može ništa urediti. Oni su jednostavno zapeli ovdje i postajat će sve očajniji i očajniji. Taj njihov očaj u sinergiji sa nesposobnošću naših vlasti će nam donijeti svašta nešto.
Oligarh

#21016 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Oligarh »

Edin H. wrote:
Treba li osudjivati Bosance sto idu vani nadajuci se boljem zivotu za svoju familiju i sebe?
Svako trazi svoju nafaku.

Migracije su uvijek postojale i prirodna pojava kao rezultat globalne politike.
Jel ti zaista porediš nas i ove?! Ti vjerovatno znaš da su naši zemljaci u svakoj zemlji među najbolje integrisanih grupacijama. Pa i bivši vođa desnice Norveške, Hagen, je žalio što umjesto 15 000 Bosanaca i Hercegovac u Norvešku nije pušteno najmanje 150 000 nas i tako se zadovoljili sve tadašnje kvote.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#21017 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Matijevic_Vlado »

Da nije ganci ili je govorio Allahu ekber dok je bjezao pa si ga provalio?
Zajebajem se
zipoo

#21018 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zipoo »

Bas ce nam naskoditi. Jebat vec jebanog, bas strasno. Idu trbuhom za kruhom za bolje sutra. Pa i mi sami i dan danas bjezimo iz ove rupe, a eto oni ce ostati. Uvijek ce se naci neki nacin za prelaz preko granice.
thekupus

#21019 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by thekupus »

Vidio sam i ja da je taman, jedno je ili drugo. Tu ordiniraju oni Romi što džepare stalno. Ja sam mislio da je onoj ženi strgnuo nešto s vrata, jer je ciknula pravo. Al se 5 momaka zaleti za njim, vjerujem da su ga našutali kad su ga uhvatili.

Edit: ovo moje se desilo kod vatre, malo sam pomiješao.Sinoć oko 10,10:30
hali gali halid

#21020 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hali gali halid »

Jeni ganci :), bio sam tu kada je uhvacen, govorio: "no money".
made_in_sarajevo

#21021 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

noviclan wrote:
SmokingMan wrote:
Baltazar_khan wrote:.

Puna podrška,samo da imamo državu izgrađenu na zdravim temeljima ne bi bilo usiljenih kockastih glava po Sarajevu,babinih sinova koji po čitav dan bleje po ovim šišha barovima. :thumbup:
Fakat nidje veze ako su ovi momci za prvim stolom njihovi u civilu ok ali ako nisu kako bi momci trebali dici tuzbu ladno protiv ovih konjskih specijalaca pa nisu u americii jbte, a ko da bi i glavonja sto su fga dosli privesti krenuo bjezati ili eventualno potegnuti pistolj kad bi vidio ove opasne specijalce uostalom imas frajeru pusku pa ga pucajj ako nemas kondicije da trcis za njim da su pretjerali malo je reci
Sigurno, jos sjebase brude i sise pa stoka samo takva. Trebaju se javno preko avaza izvinuti. Cuj ono specijalna jedinica i onako da uljece pa odakle im samo pravo. Ja bi HIN sve natjero da sisu puse, za kaznu.
vješalica

#21022 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Briga nekog specijalca sta misli tamo neki 'merhametlija' o njegovom poslu
Steta sto im nisu kundacima zvalje izlupali pa nek metnu svoj skupocjeni slauf onda u dupe i nek cuclaju cijeli dan
vješalica

#21023 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

https://faktor.ba/vijest/pet-dana-nakon ... jku-293919

Preminuo policijski sluzbenik koji je prije 6 dana povrijedjen u saobracajnoj nesreci na A1/Josanica-Podlugovi
ing-ecc

#21024 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ing-ecc »

vješalica wrote:...... Steta sto im nisu kundacima zvalje izlupali pa nek metnu svoj skupocjeni slauf onda u dupe i nek cuclaju cijeli dan
ufffff jesi ti sadista :roll: a jesi li bar malo i mazohista :P
Bloo
Globalna šefica

#21025 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bloo »

vješalica wrote:https://faktor.ba/vijest/pet-dana-nakon ... jku-293919

Preminuo policijski sluzbenik koji je prije 6 dana povrijedjen u saobracajnoj nesreci na A1/Josanica-Podlugovi
Nadam se brzom suđenju i velikoj kazni počiniocu.

Ali kad bismo se zajebavali.
Očito dobro djelo ne može proći nekažnjeno.
Post Reply