Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
madner

#21001 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Danguba wrote:Zeljko je sve bio dogovorio. Ko mu je dao mig(a ne bi me iznenadilo da je to neko iz SDP) da odustane od dogovora.
Ono je sasvim solidan dogovor od koga je Zeljko preko noci odustao.
Prema riječima Bakira Izetbegovića, Komšićev odlazak bio je "iznenađenje".

"Jučer sam imao sastanaa sa Komšićem, iznio je prijedlog o kojem smo trebalo pet pozicija dati HDZ-u i da šestog predlože iz reda ostalih s tim da se DF i SDA slože oko izbora. DF bi po tom prijedlogu preuzeo tri srpska mjesta, jedno bošnjačko. A SDA pet bošnjačkih i jedno srpsko. Danas je tražio da iznesem prijedlog i kada sam ga iznio on je kazao da je to neprihvatljivo i da oni ne mogu ostati u jednoj takvoj koaliciji", kazao je Izetbegović.
Bakir je zajebao stvar. Imao je jedan dogovor sa Komsicem u subotu, da bi isti pregazio u nedelju.
Vise nego neozbiljno, seoski varalica.
BAK-eV

#21002 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BAK-eV »

Danguba wrote:Nema Vlade FBiH, nema ni VM...Covic fata mustuluk, Dodik trlja ruke. Ukljucuje se masinerija da razrade plan kako dalje unazaditi i osakatiti drzavu...a to im je i cilj.

Teatralno Zeljko odigrao. Nisu bitne fotelje.
A kad bude vlada/vlade onda sve to propada, je li ....

I onda eto ne mogu vise unazadjivati drzavu ....
:-)
dustaban

#21003 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Treba se vratiti za sto i treba uzeti sta moze uzeti. Ako je bolji i drugaciji od ostalih to moze pokazati i na jednom ministarstvu.

A ako je isti ko i ostala wnago cemu onda uopce frka ko sta drzi. Medjutim da bi smo to znali mora uci u vlast. U parlamentu mogu sjediti i vrece krompira, prava arena je izvrsna vlast.

I neka ne sere vise, tako je kako je, Covicevi glasovi vrijede vise od gradjanskih jer... jer jebiga...
Last edited by dustaban on 03/03/2015 09:41, edited 1 time in total.
šatirana_ljubičica

#21004 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by šatirana_ljubičica »

Komšić je neozbiljan, nije sazreo za politiku ni pored toliko godina provedenih u istoj, i nažalost mislim da na sljedećim izborima neće pokupiti onoliko glasova....
Raja Željku gotivi ali ne gotivi djetinjarije.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#21005 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

šatirana_ljubičica wrote:Komšić je neozbiljan, nije sazreo za politiku ni pored toliko godina provedenih u istoj, i nažalost mislim da na sljedećim izborima neće pokupiti onoliko glasova....
Raja Željku gotivi ali ne gotivi djetinjarije.
A sta je trebao po tebi kao pobjednik izbora u odnosu na Covica da se duboko sagne i kaze gospodine Covicu evo vam sve sto pozelite. Pa gdje to ima???? To bi ti kao dao ispred sebe da si na mjestu Komsica. Sta ce onda koji moj izbori. Po tvojoj logici i Komsic je mogao reci Bakiru da hoce 7 ministarstava bez obzira sto SDA ima duplo vise glasova od DF-a. Halo ljudi uhafizajte se....DF je na izborima imao vise glasova nego HDZ i tu sva prica pocinje ali se i zavrsava isto kao sto je i Fahro imao vise glasova u F BiH od DF-a i da je u kombinacijama po cemu bi to DF trebao dobiti vise mjesta od njega. Zeljko nije nikad dao neprijateljima ove zemlje da se kurce pa tako neda ni sada i jadna smo mi zemlja sa ovakvim ljudima i ovakvim razmisljanjima.
madner

#21006 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Ma ovi SDAovci ne mogu procesirati informaciju da je Bakir prihvatio sve sto je Covic trazio.

To je naime znak velikog politicara kao sto je Bake, prihvatiti svaku ucjenu.
šatirana_ljubičica

#21007 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Pazi dečko, nisam protivnik DF-a ni lika i djela Željka Komšića, ali su činjenice-činjenice.Da nije dozreo, nije.I ovo njegovo ponašanje to dokazuje.
I ne samo ovo.Pa pogledaj ga kad daje neku izjavu, nikako da se sabere.
hrasno38

#21008 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

šatirana_ljubičica wrote:Pazi dečko, nisam protivnik DF-a ni lika i djela Željka Komšića, ali su činjenice-činjenice.Da nije dozreo, nije.I ovo njegovo ponašanje to dokazuje.
Ne znam stvarno o cemu ti pricas i koje su tvoje refernece da kazes da je neko dozreo ili ne. Koje ponasanje???? Ne dozvoljavanje da te neko ponizi ti nazivas nezreloscu....ja ipak mislim da ti imas problem sa tim a ne Zeljko Komsic.
šatirana_ljubičica

#21009 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

hrasno38 wrote:
šatirana_ljubičica wrote:Pazi dečko, nisam protivnik DF-a ni lika i djela Željka Komšića, ali su činjenice-činjenice.Da nije dozreo, nije.I ovo njegovo ponašanje to dokazuje.
Ne znam stvarno o cemu ti pricas i koje su tvoje refernece da kazes da je neko dozreo ili ne. Koje ponasanje???? Ne dozvoljavanje da te neko ponizi ti nazivas nezreloscu....ja ipak mislim da ti imas problem sa tim a ne Zeljko Komsic.
OK, on je iskren, dobar i sve ali nije MUDAR i nikad ništa neće postići.NA ŽALOST, kažem nažalost, ali tako je.
hrasno38

#21010 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

madner wrote:Ma ovi SDAovci ne mogu procesirati informaciju da je Bakir prihvatio sve sto je Covic trazio.

Jest jest to je inace ponasanje zrelog politicara hahahahaha :izet: Imam osjecaj da se simpatizeri SDA lagano svi pretvaraju u male klonove Bakira i da ce za ustrb SDA na vlasti uskoro reci....ma jebo rat nek puste Karadzica on nije nikog licno ubio.
šatirana_ljubičica

#21011 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

hrasno38 wrote:
madner wrote:Ma ovi SDAovci ne mogu procesirati informaciju da je Bakir prihvatio sve sto je Covic trazio.

Jest jest to je inace ponasanje zrelog politicara hahahahaha :izet: Imam osjecaj da se simpatizeri SDA lagano svi pretvaraju u male klonove Bakira i da ce za ustrb SDA na vlasti uskoro reci....ma jebo rat nek puste Karadzica on nije nikog licno ubio.
pazi šta pričaš.... sram te bilo, mislim da bi bilo i Željku sram da zna ko ga simpatiše.
madner

#21012 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Strasno, covjek se busa da stiti bosnjacke interese i hladno pristaje da glasovi njegovih glasaca vrijede duplo manje od HDZ glasova.
hrasno38

#21013 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

šatirana_ljubičica wrote:
hrasno38 wrote:
OK, on je iskren, dobar i sve ali nije MUDAR i nikad ništa neće postići.NA ŽALOST, kažem nažalost, ali tako je.
Sta znaci biti MUDAR u ovoj situaciji????? Klepiti usima pred megalomanskim zahtjevima Covica, popisati svoje birace, popisati sve ono za sta se borio 4 godine i dati sve sto trazi covjeku koji je prije 7 dana opet poceo dijeliti BiH????!!!! Jel to mudrost?
šatirana_ljubičica

#21014 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

hrasno38 wrote: Sta znaci biti MUDAR u ovoj situaciji????? Klepiti usima pred megalomanskim zahtjevima Covica, popisati svoje birace, popisati sve ono za sta se borio 4 godine i dati sve sto trazi covjeku koji je prije 7 dana opet poceo dijeliti BiH????!!!! Jel to mudrost?
Ma pusti ovu situaciju, općenito gledano, čovjek ne posjeduje mudrost, niti inteligenciju da je stekne kroz sve ove godine na političkoj sceni.Meni je njega i žao, jer mi je drag, ali tako je, kako je.
ultima_palabra

#21015 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Nakon dugo vremena, jedan plusić za DF i Željka :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#21016 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

ultima_palabra wrote:Nakon dugo vremena, jedan plusić za DF i Željka :D
Isto pomislih. :D

Steta sto ovi - SDA,HDZ - nisu uletili u zamku manjinske vlade. To bi onda tek bio odlican potez DF. Ovako, vidjet cemo jos...
nosara

#21017 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

Ako df istjera svoje i dobije jos jednu fotelju, sta ce se sustinski promijenit u BiH...? Koji je smisao df-a u koaliciji s kleronacionalistima...?
hrasno38

#21018 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

hrasno38 wrote: Sta znaci biti MUDAR u ovoj situaciji????? Klepiti usima pred megalomanskim zahtjevima Covica, popisati svoje birace, popisati sve ono za sta se borio 4 godine i dati sve sto trazi covjeku koji je prije 7 dana opet poceo dijeliti BiH????!!!! Jel to mudrost?
Ma pusti ovu situaciju, općenito gledano, čovjek ne posjeduje mudrost, niti inteligenciju da je stekne kroz sve ove godine na političkoj sceni.Meni je njega i žao, jer mi je drag, ali tako je, kako je.
Vidi postoje razliciti ljudi sa razlicitim ponasanjima. Bakir je 92 godine mudro se savio pod skute svoga rahmetli oca i jos mudrije kao vojno sposoban izbjegao ratne strahote rovova i prvih linija a Zeljko nije bio mudar kao sto nisam ni ja sam pa smo Aprila 92 uzeli puske i sljedece 4 godine branili ovu zemlju od SDS-a i HDZ-a. E sad kako je bio mudar 92 tako je i danas Bakir mudar pa sa tim istim HDZ-om se lize kao da nista nije bilo a Zeljko kao i 92 godine brani tu istu svoju zemlju ali na drugi nacin ali podjednako drsko kao i 92 godine.
Banksy

#21019 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

nosara wrote: Ako df istjera svoje i dobije jos jednu fotelju, sta ce se sustinski promijenit u BiH...? Koji je smisao df-a u koaliciji s kleronacionalistima...?
Ako dobiju tu jednu fotelju federalne energetike, najzad će se sprovesti projekti SBiH oko termo, vjetro, hidroelektrana, koji stoje na čekanju još od Tihićevog vremena. Umjesto onda SBiH, realiziraće ih danas DF, zajedno s ondašnjim ''projektantima'' (ukoliko im SDA opet ne pomrsi račune).
Poslovi su u milijardama, pa se ''smisao'', i ''smislovi'' generalno, sam nameće.
nosara

#21020 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

hrasno38 wrote:
Vidi postoje razliciti ljudi sa razlicitim ponasanjima. Bakir je 92 godine mudro se savio pod skute svoga rahmetli oca i jos mudrije kao vojno sposoban izbjegao ratne strahote rovova i prvih linija a Zeljko nije bio mudar kao sto nisam ni ja sam pa smo Aprila 92 uzeli puske i sljedece 4 godine branili ovu zemlju od SDS-a i HDZ-a. E sad kako je bio mudar 92 tako je i danas Bakir mudar pa sa tim istim HDZ-om se lize kao da nista nije bilo a Zeljko kao i 92 godine brani tu istu svoju zemlju ali na drugi nacin ali podjednako drsko kao i 92 godine.
Ulaskom u koaliciju s sda i hdz komsic brani drzavu...?

A da je drzak, jeste... Drsko se pokakio na svoju predizbornu kampanju i svoje glasace koji su ocekivali nesto drugo... :D
nosara

#21021 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

Banksy wrote:
nosara wrote: Ako df istjera svoje i dobije jos jednu fotelju, sta ce se sustinski promijenit u BiH...? Koji je smisao df-a u koaliciji s kleronacionalistima...?
Ako dobiju tu jednu fotelju federalne energetike, najzad će se sprovesti projekti SBiH oko termo, vjetro, hidroelektrana, koji stoje na čekanju još od Tihićevog vremena. Umjesto onda SBiH, realiziraće ih danas DF, zajedno s ondašnjim ''projektantima'' (ukoliko im SDA opet ne pomrsi račune).
Poslovi su u milijardama, pa se ''smisao'', i ''smislovi'' generalno, sam nameće.
Uh, pa onda vrijedi natezanje oko te samrlice... Naprijed def, drsko na vjetrenjace... :odustajem:
Altsa

#21022 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Altsa »

djecko pricas gluposti. :roll:
hrasno38

#21023 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

nosara wrote:Ulaskom u koaliciju s sda i hdz komsic brani drzavu...?

A da je drzak, jeste... Drsko se pokakio na svoju predizbornu kampanju i svoje glasace koji su ocekivali nesto drugo... :D
Sta je cilj izbora????? Da udjes u vlast ili ne udjes u vlast??? SDA se jednostavno ne moze izbjeci jer su ljudi apsolutni pobjednici izbora ma koliko ih ko volio ili ne. Ali ulazak u vlast mozes i diktirati nekim svojim uslovima ako imas argumente za njih sto Komsic upravo i radi. Sa nekim u vlasti moras biti bila to SDA ili danas sutra Fahrina stranka. Da je isao sa Fahrom isto bi bio popljuvan. I da, ulaskom u vlast sa dvije nacionalisticke stranke koliko toliko bi postojao neko ko drukcije razmislja od njih i kome ciljevi su totalno drukciji i koji bi mogao pomrsiti bar neke racune.
Last edited by hrasno38 on 03/03/2015 10:52, edited 1 time in total.
sumirprimus

#21024 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sumirprimus »

nosara wrote:Ako df istjera svoje i dobije jos jednu fotelju, sta ce se sustinski promijenit u BiH...? Koji je smisao df-a u koaliciji s kleronacionalistima...?
da im ga zavuku,a da ovi ne znaju da su im ga zavukli,ako u medjuvremnu njima ne zavuku...a ovi to ne saznaju dok ne bude prekasno... bizmis ez južual...
nosara

#21025 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

hrasno38 wrote:
nosara wrote:Ulaskom u koaliciju s sda i hdz komsic brani drzavu...?

Sta je cilj izbora????? Da udjes u vlast ili ne udjes u vlast??? SDA se jednostavno ne moze izbjeci jer su ljudi apsolutni pobjednici izbora ma koliko ih ko volio ili ne. Ali ulazak u vlast mozes i diktirati nekim svojim uslovima ako imas argumente za njih sto Komsic upravo i radi. Sa nekim u vlasti moras biti bila to SDA ili danas sutra Fahrina stranka. Da je isao sa Fahrom isto bi bio popljuvan. I da, ulaskom u vlast sa dvije nacionalisticke stranke koliko toliko bi postojao neko ko drukcije razmislja od njih i kome ciljevi su totalno drukciji i koji bi mogao pomrsiti bar neke racune.
Pogresno... Reciklirat ce ga, izjednacit sa sobom, uprljat... Sto mu, ocigledno, nije mrsko...

Sto nije pravio tu famoznu ujedinjenu ljevicu, gdje gori pa da mora u vlast...?

Ista prica kao sa sdp-om... Potencijal bacen u vjetar...
Post Reply