Naravno da nije mjera, kada se radi stadion treba ga uraditi za 30000 milja ljudi, zasto grad Sarajevo ne bi moglo ugostiti jedno finale lige uefe ili superkup, a za to treba 30, u vrlo bliskoj buducnosti se nece moci igrati ni liga prvaka bez 30, korak nazad bi bio graditi stadion bez 30 ooo, on kao nov bi zastario. Nedavno je donesena odluka da se za Euro u Francuskoj ne moze igrati na stadionu ispod 50 , pogledaj svi koji imaju manje od 50 traze nadogradnju, a u Bordeaux i Nica ce dobiti posebno odobrenje. Treba razmisljati racionalno, nece BiH uvijek biti shupak Evrope? Stvarno mi nije jasno da ljudi u BiH uopce ni nemaju nadu u buducnost, sve ide u smjeru lose je, nema interesa, al' niko i ne radi nesto po pitanju sto nosi buducnost. Strasno glup potez bi bio graditi stadion ispod 30, okrutno.Charuga wrote:15.000 je mjera, nema potrebe za većim stadionom s obzirom na interesovanje ljudi za ovu ligu. Ako se desi nekad neka jača utakmica, uvijek ima Koševo.The 51st State wrote:stvarno mi ne bi bilo mrsko da dobijete moderan stadion koji ce odgovarati vasim potrebama ali je problem racunica, manji dio problema je nalazak para, vise sama eksploatacija i vracanje angazovanog kapitala, u vasem slucaju mozda bi vrijedilo razmisliti o stadionu kapaciteta 10.000-15 000 max, nije ogromno za odrzavati, a ni koji ce bilo kojem nasem klubu veci.
Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- no_mani=no_fjučr
#2101 Re: Fudbal u BiH (općenito)
- Charuga
- Globalni moderator
#2102 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Neka grad, kanton, FBiH i N/FSBiH prave stadion od 30.000 i više sjedečih mjesta, mi nemamo ni za onaj od 15.000. Nama bi taj bio idealan a koga interesuje finale lige uefa ili superkup neka pravi veći.
- Ajatolah_
#2103 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Pa i tih 15.000 ljudi se trenutno skupi kad sabereš sve utakmice iz dva kola.no_mani=no_fjučr wrote:Naravno da nije mjera, kada se radi stadion treba ga uraditi za 30000 milja ljudi, zasto grad Sarajevo ne bi moglo ugostiti jedno finale lige uefe ili superkup, a za to treba 30, u vrlo bliskoj buducnosti se nece moci igrati ni liga prvaka bez 30, korak nazad bi bio graditi stadion bez 30 ooo, on kao nov bi zastario. Nedavno je donesena odluka da se za Euro u Francuskoj ne moze igrati na stadionu ispod 50 , pogledaj svi koji imaju manje od 50 traze nadogradnju, a u Bordeaux i Nica ce dobiti posebno odobrenje. Treba razmisljati racionalno, nece BiH uvijek biti shupak Evrope? Stvarno mi nije jasno da ljudi u BiH uopce ni nemaju nadu u buducnost, sve ide u smjeru lose je, nema interesa, al' niko i ne radi nesto po pitanju sto nosi buducnost. Strasno glup potez bi bio graditi stadion ispod 30, okrutno.Charuga wrote:15.000 je mjera, nema potrebe za većim stadionom s obzirom na interesovanje ljudi za ovu ligu. Ako se desi nekad neka jača utakmica, uvijek ima Koševo.The 51st State wrote:stvarno mi ne bi bilo mrsko da dobijete moderan stadion koji ce odgovarati vasim potrebama ali je problem racunica, manji dio problema je nalazak para, vise sama eksploatacija i vracanje angazovanog kapitala, u vasem slucaju mozda bi vrijedilo razmisliti o stadionu kapaciteta 10.000-15 000 max, nije ogromno za odrzavati, a ni koji ce bilo kojem nasem klubu veci.
-
Eborg
#2104 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Ma to ti je kad se kuca od krova pravi. Zeljo se sekira za stadion a jedva za platice igracima imaju. Neka prvo rijese osnovno a onda neka se sekiraju za dalje. Eto prvi Celik ima vrhunsku infrastrukturu pa mu nista ne znaci kada skripi sve ostalo. Slazem se da onaj kokosinjac od Grbavice treba obnoviti ali ne mora se ici toliko daleko. Za pocetak neka obrisu golubija govna za sjevera, pocupaju travu sa juga i istoka i mozda naprave neku montaznu tribinicu za 100-injak hiljada pa krenuti od toga.
- Charuga
- Globalni moderator
#2105 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Ma nije, to ti je kad o nečemu piše neko ko ne zna.Eborg wrote:Ma to ti je kad se kuca od krova pravi. Zeljo se sekira za stadion a jedva za platice igracima imaju.
Ne sekiraju se u Želji za stadion, ovo je priča navijača. Jer da se u klubu sekiraju, možda bi do sada barem istok napravili. Njima je veća briga kako vratiti dugove a stadion kad bude.
-
salle_eh1986
#2106 Re: Fudbal u BiH (općenito)
no_mani=no_fjučr wrote:Naravno da nije mjera, kada se radi stadion treba ga uraditi za 30000 milja ljudi, zasto grad Sarajevo ne bi moglo ugostiti jedno finale lige uefe ili superkup, a za to treba 30, u vrlo bliskoj buducnosti se nece moci igrati ni liga prvaka bez 30, korak nazad bi bio graditi stadion bez 30 ooo, on kao nov bi zastario. Nedavno je donesena odluka da se za Euro u Francuskoj ne moze igrati na stadionu ispod 50 , pogledaj svi koji imaju manje od 50 traze nadogradnju, a u Bordeaux i Nica ce dobiti posebno odobrenje. Treba razmisljati racionalno, nece BiH uvijek biti shupak Evrope? Stvarno mi nije jasno da ljudi u BiH uopce ni nemaju nadu u buducnost, sve ide u smjeru lose je, nema interesa, al' niko i ne radi nesto po pitanju sto nosi buducnost. Strasno glup potez bi bio graditi stadion ispod 30, okrutno.Charuga wrote:15.000 je mjera, nema potrebe za većim stadionom s obzirom na interesovanje ljudi za ovu ligu. Ako se desi nekad neka jača utakmica, uvijek ima Koševo.The 51st State wrote:stvarno mi ne bi bilo mrsko da dobijete moderan stadion koji ce odgovarati vasim potrebama ali je problem racunica, manji dio problema je nalazak para, vise sama eksploatacija i vracanje angazovanog kapitala, u vasem slucaju mozda bi vrijedilo razmisliti o stadionu kapaciteta 10.000-15 000 max, nije ogromno za odrzavati, a ni koji ce bilo kojem nasem klubu veci.
izvini drug, znam da u najboljoj namjeri ti ovo napisa, ali meni je ovo kao vic, jedan od boljih
-
jasmin93
#2107 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Kriticki osvrt na sport u BiH, pa i NFSBiH...
http://sport033.com/kada-ce-savezi-poce ... voj-posao/
http://sport033.com/kada-ce-savezi-poce ... voj-posao/
- Reglan
- Charuga
- Globalni moderator
- lerdi
#2110 Re: Fudbal u BiH (općenito)
To nas je grizla savjest zbog '46-te.
- Logovan
#2111 Re: Fudbal u BiH (općenito)
GOSPODA!
- jeza u ledja
#2112 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Ne kontam ovo u vezi brukanja? Hoces reci da se Amar bruka sada dok je na "ostaloj funkciji"? Ne bruka se jer nije on taj koji je eksponiran. Na stranu manjak logike da je Amar strucnjak koji ce dici klub na zdrave finansijske noge.BHF_Manijak wrote:
A kao covjek se samo bruka ukoliko je na klupi, dok na ostalim funkcijama ne?! Pa s kim ja ba da pricam, kome da ista pises?!
Ako je moj stav zasnovan na idolopoklonstvu, tvoj je na mrznji spram doticne osobe, znaci da smo obojica neobjektivni, zar ne?
Ponavljam, da se nije htio brukati, da ne zeli da nesto napravi, otisao bio, povukao bi se, ne bu trebala ova zajebancija! Al' jok, imate vi svoju viziju.
OK, postujem, ali nemojte onda nas zapitkivati, nastavite sa internim bordo dijalozima. Ionako sve znate.
Ono sto ja govorim je da Amar Osim nije vise htio biti trener Zeljeznicara kada je para za kvalitetnu ekipu ponestalo.
Jasno mi je idolopoklonstvo u smislu Amara kao trenera. Ali dalje od toga mi nikako nije jasno, osim da mislim da se za njega hvatate kao za zadnju slamku, praveci od njega nesto sto nije.
Logika kojom je ostao u klubu "zato sto mu znaci" (a ne zato sto mu se moze) mi je vrhunac nelogicnosti. Da on nesto zna, da moze, da je sposoban i da je ambiciozan, on bi otisao negdje drugo. Kod vas je kralj, "u svojoj kafani" i radi sta hoce jer je vas idol.
- Charuga
- Globalni moderator
#2113 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Znaš šta meni nije jasno? Kad već sve znaš oko situacije sa Amarom i kad znaš zašto više nije na klupi a jeste u klubu, zašto pitaš da ti neko nešto pojasni? Šta god da ti nešto napiše ti imaš svoju teoriju. Čemu onda uopšte pitanja i potreba da neko nešto objašnjava?
- BHF_Manijak
#2114 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Upravo, zato i ne vidim svrhu diskusije. Pita, odgovori mu se, onda ide "al' nije to tako, vec ja znam bolje, to mora da je ovako".
Imam osjecaj da pita, da bi mu se napisalo i da onda on moze puci kontru, cisto da ima neku zakacku da se za nesto uhvati, neku spojnicu.
Mada, nejse, ovo su svakako teme za kafe, treba pola sata da se napise post kako bi se sve reklo sta se ima reci.
Imam osjecaj da pita, da bi mu se napisalo i da onda on moze puci kontru, cisto da ima neku zakacku da se za nesto uhvati, neku spojnicu.
Mada, nejse, ovo su svakako teme za kafe, treba pola sata da se napise post kako bi se sve reklo sta se ima reci.
- jeza u ledja
#2115 Re: Fudbal u BiH (općenito)
A zasto ti jednostavno ne priznas da je razlog tvojih cenzurisanja rasprava na onoj temi u PLBiH gotovo uvijek onda kada se razvije malo argumentiranija kritika Amara Osima & Co? Postavljaju se slike krava na stadionima, Koketa, kojekakvih smijesnih videa, ali kad rasprava koja ima veze sa kritikom tvog kluba postane imalo ozbiljnija onda ces je prekinuti pod izgovorom da se ne drzimo teme o tekucoj sezoni.Charuga wrote:Znaš šta meni nije jasno? Kad već sve znaš oko situacije sa Amarom i kad znaš zašto više nije na klupi a jeste u klubu, zašto pitaš da ti neko nešto pojasni? Šta god da ti nešto napiše ti imaš svoju teoriju. Čemu onda uopšte pitanja i potreba da neko nešto objašnjava?
Fino zaobidjem onu temu i nastavim raspravu ovdje, ali ne, ti si me i ovdje morao upratiti i time dao jasan znak o cemu se radi.
Do sada nisam ovo komentarisao, mada jesu mnogi drugi.
Razocaravajuce.
Predlazem da mi izbrises post, zakljucas temu, te i ovdje napises da je rasprava o Amaru Osimu zabranjena, jer je ovo tema o fudbalu, a Amar trenutno nije ni fudbaler ni trener.
O Amaru ne znam nista vec samo nagadjam i dajem svoje misljenje. I jeste, zanima me misljenje Zeljovaca o njemu, sto zbog podjebavanja, sto zbog radoznalosti. Sasvim normalna i rasprava i zajebancija. Ali tebi to smeta, jer nemoj slucajno da se neko sprda na njegov racun.
Fino brate reci ja sam ovdje gazda, ja sam Zeljovac i pricacete o Zeljeznicaru samo u superlativima. Nemoj se kriti iza "drzanja teme".
Nisu svi ovdje balavci da ih se vuce za nos.
- supercali
#2116 Re: Fudbal u BiH (općenito)
opcenito smo u malo vecem kurcu kad je fudbal u pitanju malo nas vadi repka a i sada sarajevo od dolaska tana
ostalo su samo bljeskovi kad gore pomenuti kurac nekad odluci da svrsi pa i ispadne nesto dobro iz naseg fudbala
ostalo su samo bljeskovi kad gore pomenuti kurac nekad odluci da svrsi pa i ispadne nesto dobro iz naseg fudbala
- jeza u ledja
#2117 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Naravno. Postavio sam svoj komentar u vezi vaseg idolopoklonstva Amara Osima u vidu pitanja, a ne zasto sto sam istinski zabrinut za vas klub koji propada, na isti nacin kao sto je hiljadu puta komentarisan sa sprdnjom rad nase uprave i tima.BHF_Manijak wrote:Upravo, zato i ne vidim svrhu diskusije. Pita, odgovori mu se, onda ide "al' nije to tako, vec ja znam bolje, to mora da je ovako".
S druge strane, vjerovao ti ili ne, ja ne mislim da znam sve oko vaseg kluba, i dijelom sam stvarno htio da cujem neki normalan odgovor na to zasto Amar Osim vise nije trener. Ti si se jedini potrudio i odgovorio, bez obzira sto mi tvoj odgovor ne zvuci logicno. Mislio sam da postoje i drugi razlozi (kao navodna licenca, UEFAino krivicno gonjenje
- Charuga
- Globalni moderator
#2118 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Čitaš li ti šta si napisao? Sve sam gluposti pobrisao, a među njima i te slike i ne Koketa nego Ljube Aličića koju je postavio neko od tvojih. Drugo, raspravu o Amaru nastavite tamo ali samo ono što je vezano za trenutna dešavanja. Janjetinu na Jablanici, stare sezone, Brkovića i Cviku možete na ovoj temi.jeza u ledja wrote:A zasto ti jednostavno ne priznas da je razlog tvojih cenzurisanja rasprava na onoj temi u PLBiH gotovo uvijek onda kada se razvije malo argumentiranija kritika Amara Osima & Co? Postavljaju se slike krava na stadionima, Koketa, kojekakvih smijesnih videa, ali kad rasprava koja ima veze sa kritikom tvog kluba postane imalo ozbiljnija onda ces je prekinuti pod izgovorom da se ne drzimo teme o tekucoj sezoni.Charuga wrote:Znaš šta meni nije jasno? Kad već sve znaš oko situacije sa Amarom i kad znaš zašto više nije na klupi a jeste u klubu, zašto pitaš da ti neko nešto pojasni? Šta god da ti nešto napiše ti imaš svoju teoriju. Čemu onda uopšte pitanja i potreba da neko nešto objašnjava?
I opet ne čitaš svoje postove. "Upratio" sam te jer moram pratiti sve teme, ne zato što mi se sviđa nego što je to dio "obaveza" ...jeza u ledja wrote:Fino zaobidjem onu temu i nastavim raspravu ovdje, ali ne, ti si me i ovdje morao upratiti i time dao jasan znak o cemu se radi.
Razmišljao sam o tome, hvala na prijedlogu ..jeza u ledja wrote:Predlazem da mi izbrises post, zakljucas temu, te i ovdje napises da je rasprava o Amaru Osimu zabranjena, jer je ovo tema o fudbalu, a Amar trenutno nije ni fudbaler ni trener.
Ne daješ ti svoje mišljenje nego tvrdiš da je to tako. Objasnio si nam sve o njegovoj situaciji, gdje je, šta je, zašto nije otišao, zašto je tu i onda nešto pitaš. Ako ti se odgovori vratiš se na svoje "mišljenje".jeza u ledja wrote:O Amaru ne znam nista vec samo nagadjam i dajem svoje misljenje. I jeste, zanima me misljenje Zeljovaca o njemu, sto zbog podjebavanja, sto zbog radoznalosti. Sasvim normalna i rasprava i zajebancija. Ali tebi to smeta, jer nemoj slucajno da se neko sprda na njegov racun.
Jesi li primjetio post sa nadimkom hidrocefalus?
Da li je izbrisan? Nije i neće biti ali tebe boli bimbo za to jer ti to ne vidiš, ti vidiš samo ono što teboi odgovara.Reglan wrote:hidrocefalus se povukao sa trenerske pozicije jer vise nije bilo love, pokazao da je obicni lelimudan koji nema testise da sjede na uzarenu stolicu.
Evo imaš temu pa razvi priču o Amaru od njegovog rođenja pa do danas, niko ti neće smetati ni brisati postove, sve je dozvoljeno osim vrijeđanja forumaša. Jebe mi se šta ćeš pisati o njemu, svako ima pravo na svoje mišljenje ...
jeza u ledja wrote:Fino brate reci ja sam ovdje gazda, ja sam Zeljovac i pricacete o Zeljeznicaru samo u superlativima. Nemoj se kriti iza "drzanja teme". Nisu svi ovdje balavci da ih se vuce za nos.
- omega369
#2119 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pauzi
Mene samo zanima kako nema niko da nam prokomentarise nedavne izjave Gredica u intervjuu za kantonalnu (nesto slicno je rekao i u avazu) gdje kaze da je klub najvece minuse pravio u periodu kad su se osvajale titule (amarov zlatni period
), sto znamo i po izvjestajima porezne za taj period
, i da ce neko za to morati odgovarati (valjda bi to bilo normalno)?! Nesto mi se to ne uklapa u vasu pricu "trosilo se na tim" a hrpa tih igraca je otisla nezadovoljna i sa dugovima... jos bih se nadovezao na prvu Gredicevu skupstinu gdje je rekao 2012. g. (moze se lako naci na netu) da je budzet kluba 3,5 miliona i da ce ga povecati. e sad kako dodje u dvije sezone do sadasnjeg budzeta, jedva 2,5 miliona i totalne krize i optuzivanja? Jesu li te 2012 g. procjene ili info o radu kluba bile lose, frizirane?!Također, tada se spominjalo 2,3 miliona i vracanje k'o od sale a sad se prica o cifri o 6 miliona!
Sta li je u pitanju? Kako vas to ne kopka, mjka mu stara??
Evo imate info u ovome tekstu iz 2012. kojeg je lako naci na netu:
Tokom sjednice kojom je predsjedavao Bakir Dautbašić, predsjednik Izvršnog odbra i predsjednik FK Željezničar Almir Gredić podnio je kompletan finansijski izvještaj delegatima klupske Skupštine koji je jednoglasno usvojen i podržan.
Vrijedi istaći da prezentacija i finansijska analiza kakvu je uradio predsjednik Plavih zajedno sa ostalim članovima IO bila gotovo hirurški precizna, i svim prisutnim vrlo jasna
, te je zaradila pohvale svih prisustnih.
"Na klupske Skuštine dolazio sam još kao igrač redovno od 1997. godine, a sa njih sam odlazio tako da mi je situacija bila jasnija prije, nego nakon održavanja sjednice", kazao je današnji predsjednik na samom početku svog izlaganja, a potom sve prisutne upoznao sa finansijskim stanjem u redovima aktuelnog šampiona BiH.
Željezničar ima dugova, ali najveći dio njih otpada na dugovanja Poreskoj upravi BiH, a to je suma od oko 2,3 miliona KM
.
"Mislim da smo na dobrom putu kada je riječ o finansijama i ako nastavimo ovim tempom, po pitanju naše konsoladacije kluba i sistematizacije radnih mjesta i odnosna unutar kluba, ja vjerujem da ćemo mi za nekih godinu i pol biti 'čisti'. Naše obaveze trenutno iznose otprilike 2,3 miliona KM prema Poreznoj upravi FBiH, te nekih 400-500 hiljada prema uposlenicima kluba, što su zaostale plate i rate iz perioda 2007., 2008. godine. Pored toga je tu nekih 600 hiljada KM na ime tužbi koje bi mogle pristići, ali isto tako imamo i potraživnja u iznosu od 1,2 miliona KM. Tako da faktički nama ostaju samo obaveze prema Poreznoj upravi FBiH i nadamo se da ćemo kroz zakon koji bi se uskoro trebao implementirati riješiti i to pitanje, da će se kamate otpisati, a da će glavnica biti na rate na 15 godina. U tom slučaju bi nam rata bila nekih 6-7 hiljada maraka
što mi svakako možemo ispoštovati. Onda bi klub bio na nuli, neće nikome imati ništa dužan, a imat ćemo 15 miliona imovine. To nema niko od klubova na prostorima bivše Jugoslavije, da nije nikom dužan, a da ima svoju imovinu, osim FK Željezničar", kazao je Almir Gredić, predsjednik FK Željezničar za
Ovo spominjem zato sto je vezano za ovu pauzu, desavanja u njoj i skupstinu koja vam predstoji u januaru, na kojoj bi moglo biti svega.
Sta li je u pitanju? Kako vas to ne kopka, mjka mu stara??
Evo imate info u ovome tekstu iz 2012. kojeg je lako naci na netu:
Tokom sjednice kojom je predsjedavao Bakir Dautbašić, predsjednik Izvršnog odbra i predsjednik FK Željezničar Almir Gredić podnio je kompletan finansijski izvještaj delegatima klupske Skupštine koji je jednoglasno usvojen i podržan.
Vrijedi istaći da prezentacija i finansijska analiza kakvu je uradio predsjednik Plavih zajedno sa ostalim članovima IO bila gotovo hirurški precizna, i svim prisutnim vrlo jasna
"Na klupske Skuštine dolazio sam još kao igrač redovno od 1997. godine, a sa njih sam odlazio tako da mi je situacija bila jasnija prije, nego nakon održavanja sjednice", kazao je današnji predsjednik na samom početku svog izlaganja, a potom sve prisutne upoznao sa finansijskim stanjem u redovima aktuelnog šampiona BiH.
Željezničar ima dugova, ali najveći dio njih otpada na dugovanja Poreskoj upravi BiH, a to je suma od oko 2,3 miliona KM
"Mislim da smo na dobrom putu kada je riječ o finansijama i ako nastavimo ovim tempom, po pitanju naše konsoladacije kluba i sistematizacije radnih mjesta i odnosna unutar kluba, ja vjerujem da ćemo mi za nekih godinu i pol biti 'čisti'. Naše obaveze trenutno iznose otprilike 2,3 miliona KM prema Poreznoj upravi FBiH, te nekih 400-500 hiljada prema uposlenicima kluba, što su zaostale plate i rate iz perioda 2007., 2008. godine. Pored toga je tu nekih 600 hiljada KM na ime tužbi koje bi mogle pristići, ali isto tako imamo i potraživnja u iznosu od 1,2 miliona KM. Tako da faktički nama ostaju samo obaveze prema Poreznoj upravi FBiH i nadamo se da ćemo kroz zakon koji bi se uskoro trebao implementirati riješiti i to pitanje, da će se kamate otpisati, a da će glavnica biti na rate na 15 godina. U tom slučaju bi nam rata bila nekih 6-7 hiljada maraka
Ovo spominjem zato sto je vezano za ovu pauzu, desavanja u njoj i skupstinu koja vam predstoji u januaru, na kojoj bi moglo biti svega.
Last edited by omega369 on 17/12/2014 10:20, edited 1 time in total.
-
vryzas
#2120 Re: Fudbal u BiH (općenito)
omega369 wrote:Mene samo zanima kako nema niko da nam prokomentarise
Logicno bi bilo da te vise interesuju malveracije i kradje koje su se godinama odvijale u klubu za koji navijas. Logicno bi bilo da te interesuje i da prokomentarises npr. lazne pozajmnice, zloupotrebu pecata i sl.
Kazem bilo bi logicno, a onda se sjetim one..."gdje prestaje logika..."
- omega369
#2121 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Nemoj se praviti lud kad nisi i dobro znas o cemu pricamo.
O sarajevu se godinama pisalo i mi smo ovdje pisali. nije bilo detalja da nije spomenut, pecati, pozajmnice, lazni i usmeni ugovori, virsle, treneri, gracic, nike....sve je istreseno. vi ste se tad smijali i tvrdili da toga nema kod vas. kad ono...

-
vryzas
#2122 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Hvala na informacijama...nego, dokle je ta ulica u centru za Mahatira? 
- jeza u ledja
#2123 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Kao sto i rekoh. Amar Osim nece na poziciju trenera dok je klub u finansijskom kurcu."Važnije je da se klub stabilizuje i stane na noge, a kad se stvore preduslovi, možda se i vratim. Zasad, nemam takvih ambicija", istakao je Osim na kraju.
Istovremeno, on ce kao vrsan menadzer (je li to znaci da je sportski direktor?) postavljati ljude na mjesta predsjednika, direktora i sefa strucnog staba, sve dok tim ne "stane na noge".
Uglavnom, dok je bilo para za igrace bio je trener. Sada kad ih nema - nece. Drugi ce se brukati za njega.
Nema sta, legenda.
- Sampion_1921
#2124 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Legenda vraca klub na svoje noge, pa kad sebi stvori nek i preuzme, ko radi najvise u Zelji nego on, covjek nije mis da se povlaci kao razne ublehe koje su bile pa otisle...
- jeza u ledja
#2125 Re: Fudbal u BiH (općenito)
A jel on fakat ima sve konce u svojim rukama u klubu?
Mislim, kako je doslo do toga da se bas njega sve pita?
Mislim, kako je doslo do toga da se bas njega sve pita?