suti ba, jos se nisam kutarisala ove kvrge na siki, stoji kako stoji...
masaza, topli oblozi, izdajalica, beba, cak ni slavni syntocinon spej nije pomogao
ostao je jos kupus i iscrpila sam sve ideje...
vazda naki problemi s dojenjem, nabavicu kozu
Moderator: anex
I ja samduboka_misao wrote:
sta je ba ? sto si ljubomorna sto nemate kozu jel
Ej, drug - ja drugi put mislila znam šta me čeka pa ću izbjeći kvrge - ja jada kad sam se iskvrgala. Meni samo masaža kvalitetno pomogla - sve ostalo slabo.otherside wrote:naraFno![]()
suti ba, jos se nisam kutarisala ove kvrge na siki, stoji kako stoji...
masaza, topli oblozi, izdajalica, beba, cak ni slavni syntocinon spej nije pomogao![]()
ostao je jos kupus i iscrpila sam sve ideje...
vazda naki problemi s dojenjem, nabavicu kozu
kazu i izrendati krompir i ostaviti ga u friz da se ohladi pa stavljati obloge, nisam probala nije trebalo al et.otherside wrote:al' misha mu njegovog, na pocetku nije bilo kvrga a evo ih sad poslije 3 mjeseca.
nidje veze
eki to? haj' budem probaladuboka_misao wrote:kazu i izrendati krompir i ostaviti ga u friz da se ohladi pa stavljati obloge, nisam probala nije trebalo al et.otherside wrote:al' misha mu njegovog, na pocetku nije bilo kvrga a evo ih sad poslije 3 mjeseca.
nidje veze
koliko ja znam, vazi pravilo 8 sati vani (ako je normalna temperatura - 20tak stepeni), 8 dana u frizideru i 8 sedmica u zamrzivacu. tako barem zbore ove s rode. ja se toga drzim i kod mene je tako uvijek bilo ok. iako naravno gledam da sve sto prije potrosimotherside wrote:koliko izdojeno mlijeko smije stajati u frizideru? je li ono 24 h ili moze malo duze?
kvrga je iznad bradavice, ne znam kako bih je natakla da joj uglavim bradu tu
i ja sam dosad do 24 sata ali imam nekih 100 ml izdojenih juce ujutru a zao mi baciti.Alhemicarkaa wrote:Okreni sisu. Ja sam držala 24h, mada po nekima može i 48, ali ja ne bih.
ja sam davala i eno ga jos je zivotherside wrote:jao jao pa mora li biti bas tako agresivno i bolno![]()
kad malo bolje razmislim, ova moja nije nesto velika, moze se trpiti![]()
salim se, masiram ja svako malo ali ja to polako, ko sebi![]()
znaci, pritisni i stisni zube.
8 dana u frizideru? znaci, ja mogu ovo juce izdojeno danas dati bez problema?
Female_Sa wrote:@Otherside
Ja sam imala uzasnih problema sa upalama i kvrgama, imala temp 40 svakih 15-20 dana sve dok beba nije napunila godinu. Kvrge sam jedino uspjela razbiti masažom, dolazila mi je patronazna privatno kuci i "razbijala" te kvrge. Uzasno je boljelo ali je ipak nakon nekih 10-ak masaza nestalo. Stavljala sam i kupus i obloge, to mi je samo saniralo upalu ali nije smanjilo krvge. U jednom trenutku imala sam kvrgu velicine šake. Samo masiraj..
pogledala, hvala maxicemax07 wrote:http://www.roda.hr/article/read/pohranj ... lijeka[url][/url]
evo ti i link rodinog teksta
sdamo kad bih ja znala napraviti link
koza je od komsije Zhune ista je i brata odhranilaAlhemicarkaa wrote:Kažu stavi bebu da doji tako da joj je brada na tvojoj kvrgi![]()
Je li vam koza od Avdijice? Ako imate svoju ne zavidim vam, ako imate od komšije koji se ne zove Avdijica, dolazim da ga otmem![]()
E da, ako nekome treba tablica kakvih, mogu posuditi ali da mi vrati
Ja sam svoje drzala u zamrzivacu do 6 mjeseci, a u frizideru sam drzala svega nekoliko sati. Posto sam imala puno mlijeka, a zbog upala morala koristiti izdajalicu, to mlijeko izdojeno sam zaledjavala u sterilnim posudama (kupovala u apoteci sterilne posude za urin sto se koriste) i pisala datum izdajanja mlijeka. Kada se zavrsilo porodiljsko i kada sam pocela raditi, izdajalicu sam nosila na posao, a mlijeko presipala u sterilne posudice koje sam kasnije stavljala u zamrzivac tako da je beba sigurno jos nekih pola godine redovno pila moje mlijeko. Mlijeko odledim na sobnoj temparaturi i kad poprimi sobnu temperaturu, presipala bih u flašicu i davala bebi.Alhemicarkaa wrote:Okreni sisu. Ja sam držala 24h, mada po nekima može i 48, ali ja ne bih.