Sirija

Locked
Smail Aga

#2101 Re: Sirija

Post by Smail Aga »

mrAdil wrote:
Smail Aga wrote: Po svim istrazivanjima u raznim evropskim zemljama i US ,Persijanci su najsekularniji muslimani. Licno nikad nisam sreo Iranca da ne pije ili pokrivenu Iranku a sreo sam ih puno. Teska vremena dolaze za iranske hodze,crni dani.
Ne sumnjam da ce iranski narod znati sta i kako,veliki je to narod u svakom pogledu. Uspostavice drzavu,jacu nego sto je sada imaju. Ali Sirija se nikada oporaviti nece. Turska i Izrael ce uspostaviti zajednicku granicu.
Kojim istrazivanjima? Ko to broji koliko musliman moze potpiti???

Sto se Sirija ne bi oporavila? Pobunjenici imaju problem, obecali im podrsku iz vazduha, koja je izostala, pa ni tamo - ni vamo. Izbace po koji snimak kako pobacaju ljude sa zgrade i laici skontaju pala Sirija. Malo morgen! Skonto je njih Bashar prije nego su i krenuli, pa ako vehabijski saveznik Nato ne pomogne - pisi propalo.

Turska ce se siriti, gdje? Sacekaj dok mecka ne zaigra na kartu Kurdistana.
Iranci su puno sekularniji od recimo Bosnjaka. Puno ali puno vise :D :D :D A i mogu popiti,cudo jedno :D :D :D
Sirija nece prezivjeti ovaj rat,Sirija je kolonijalna vjestacka tvorevina,kao i vecina arapskih zemalja. Nemiri i ratovi na Bliskom Istoku ce trajati sve dok se uspostave funkcionalne nacionalne drzave. Arapska,Azerska,Turska ,zasto ne i Kurdska drzava. No sa obzirom da se to nece desiti jos decenijama a da ce dotle i nafta izgubiti na znacaju i skoro nestati. Gledacemo jos decenije sukoba na Bliskom Istoku,manjeg ili vecega intenziteta.
Jedine konstante i sile tamo su Turska i Izrael a ostalo je sve upitno i podlozno promjenama.
BalkanPrince1

#2102 Re: Sirija

Post by BalkanPrince1 »

Arapi vise nisu sposobni da budu vodje mesnih tvornica a kamoli Islamskog svijeta.

Kako mi se zgadi kad danas ovi nasi Bosnjaci (Odnosno balije) hvale Tursku i Arape dok pljuju po "prljavim sijitima". To ih sve uce ove vehabice. A nikome nije smetalo dok je Iran slao oruzje i svoje vojnike tokom rata dok je Turska cutila ko kukavica. Iran je prva drzava koja je podrzavala nasu odbranu, pa su ignorisali embargo mada su znali koju je to stetu njima moglo nanjeti. Gdje su bili "nasa braca iz Turske i Arabije" tad? Arapi su tek nakon zelenog svijetla od SAD nesto poduzeli, kao uvijek.
matematicar_teski

#2103 Re: Sirija

Post by matematicar_teski »

Smail Aga wrote:
mrAdil wrote:
Smail Aga wrote: Homeini je bio u Parizu :D :D US nije bila poslala vojsku. Osim kod krize sa taocima a i tada ograniceno.
U usporedbi sa Arapima,Persijanci imaju muda,to je sigurno. No Izrael je poceo turirati motore. Vazduh trepti,kao da nebo gori,sprema se oluja :D :D :D
Persijanci ce se dici u novu revoluciju u obrnutom smjeru. Sirija je tu kolateralna steta. :D :D
Ja cuo da ce Perzijanci uvesti vehabizam kao zvanicnu religiju da se odbrane od mogucih napada Amerike, izraela, Saudije... i ostalih miseva.
Po svim istrazivanjima u raznim evropskim zemljama i US ,Persijanci su najsekularniji muslimani. Licno nikad nisam sreo Iranca da ne pije ili pokrivenu Iranku a sreo sam ih puno. Teska vremena dolaze za iranske hodze,crni dani.
Ne sumnjam da ce iranski narod znati sta i kako,veliki je to narod u svakom pogledu. Uspostavice drzavu,jacu nego sto je sada imaju. Ali Sirija se nikada oporaviti nece. Turska i Izrael ce uspostaviti zajednicku granicu.
LAZES kao pas,iranci su jako pobozan narod ;)
hrastov žižak

#2104 Re: Sirija

Post by hrastov žižak »

Jesu u Iranu zato što moraju. Po Europi ih ima dosta azilanata koji nisu mogli trpit režim, a progresivni su. Najbolji primjer Kader Abdolah, holandski pisac.
AliceInChains

#2105 Re: Sirija

Post by AliceInChains »

BalkanPrince1 wrote:Arapi vise nisu sposobni da budu vodje mesnih tvornica a kamoli Islamskog svijeta.

Kako mi se zgadi kad danas ovi nasi Bosnjaci (Odnosno balije) hvale Tursku i Arape dok pljuju po "prljavim sijitima". To ih sve uce ove vehabice. A nikome nije smetalo dok je Iran slao oruzje i svoje vojnike tokom rata dok je Turska cutila ko kukavica. Iran je prva drzava koja je podrzavala nasu odbranu, pa su ignorisali embargo mada su znali koju je to stetu njima moglo nanjeti. Gdje su bili "nasa braca iz Turske i Arabije" tad? Arapi su tek nakon zelenog svijetla od SAD nesto poduzeli, kao uvijek.
:thumbup:

Problem lezi u mladim bradatim vehaboysima. Brine me, sto svaku godinu sve vise zamotanih sretnem u BIH. To je zabrinjavajuce za Bosnjacki narod i cvrsto pokazuje, koliko je osiromasila nasa drzava.

I jos jednom da ponovim: Broj jedan na svakoj listi treba biti interes sopstvene drzave, drzave BIH. Znaci, sto bi mi bio pad Irana i njihovih saveznika u interesu, kad znam, da su nam oni od pocetka jedini pomogli u sukobu protiv Cetalija? Nistsa zajedno nemam sa Irancima, a kamoli sa Arapima. Cisti interes.
bogoljub

#2106 Re: Sirija

Post by bogoljub »

Sedam Amerikanaca je poginulo u padu helikoptera NATO-a u Afganistanu.

Pa dobro koji je ovo put da halikopter Nato snaga pada u Afganistanu!?
Haman pa su im helikopteri ostarili, ili su piloti zakazali, Ma ne bi se to smjelo dešavati Nato-u, ipak oni treba da brane sve evropljane.
Klavikula

#2107 Re: Sirija

Post by Klavikula »

bogoljub wrote:Sedam Amerikanaca je poginulo u padu helikoptera NATO-a u Afganistanu.

Haman pa su im helikopteri ostarili, ili su piloti zakazali, Ma ne bi se to smjelo dešavati Nato-u, ipak oni treba da brane sve evropljane.
a oborili ih najnovijim PVO sistemima, puskomitraljez u sadejstvu sa kalasnjikovom :lol:
bogoljub

#2108 Re: Sirija

Post by bogoljub »

Evo izjave dana!:

Na izvanrednom summitu OIC-a ("Organizacija Islamske Suradnje" koja obuhvaća 57 zemalja članica), koji je održan 14. i 15. ovoga mjeseca u Saudijskoj Arabiji, iz članstva je izbačena Sirija - jedine dvije države koje su se protivile takvoj odluci su Iran i Alžir. Na summitu u Mekki bio je nazočan i iranski predsjednik Mahmud Ahmedinedžad koji je komentirao kako je iznenađen da kraljevi pojedinih država govore o potrebi reformiranja Sirije, dok njihove vlasti nisu uopće popularne kod kuće, prenosi Press TV.

"Iznenadilo me na summitu kako kraljevi pojedinih zemalja pričaju protiv Sirije dok u njihovim zemljama većina stanovništva ne želi njihovu vlast", rekao je iranski predsjednik za vrijeme razgovora s turskim predsjednikom Abdullah Gulom, koji je također došao na summit u Saudijsku Arabiju. "Reforme su neizbježne, ali naravno, čekam kada će te reforme stići i u druge države regije", istaknuo je Ahmedinedžad.

Za vrijeme samog summita po pitanju Sirije, iranski predsjednik je predložio formiranje arbitražnog tijela koje bi rješavalo ovakve krizne situacije u muslimanskim državama.

"Predlažem formiranje arbitražnog tijela sastavljenog od vjernih, predanih, pravičnih i povjerljivih ljudi s kompletnim autoritetom u cilju rješavanja sporova između raznih skupina", predložio je iranski predsjednik za vrijeme jučerašnjeg summita.
Također ističe kako se o eventualnom formiranju takvog tijela treba još raspravljati - "Predlažem da se idući skup OIC-a održi što prije, spreman sam ugostiti svu braću u Teheranu", istaknuo je Ahmedinedžad, pritom dajući do znanja kako Iran i dalje ima snažnu ulogu po pitanju aktualne sirijske krize.

"Ne smijemo zaboraviti kako arogantni front (op.a. termin koji Ahmedinedžad često koristi za zapadne sile i Izrael) nastoji dominirati cijelom našom regijom, regijom kulture i bogatstva. Stotinama godina, tisuće zavjera se kovalo protiv naših država. Globalna Arogancija kontrolira ekonomske, medijske i druge centre moći u SAD-u, mnogim europskim i ne-europskim državama i nastoji dominirati cijelim svijetom. Smatraju kako je kontrola naše regije neophodna za kontrolu svijeta, ovo je povijesna zavjera stara najmanje 500 godina. Neprijatelji naše nacije žele jedan novi Bliski istok koji bi bio pod apsolutnom kontrolom njihovih nelegitimnih interesa. U tom cilju su napravili planove za svaku pojedinu regionalnu državu - bez iznimki", rekao je iranski predsjednik pred okupljenima i istaknuo kako su muslimanske zemlje zaboravile "tko im je pravi neprijatelj" i kako se zbog toga sada bore jedna protiv druge.

"Osobne, etničke, plemenske i religijske različitosti među Muslimanima čine naše neprijatelje vrlo sretnima. Nalazimo se na rubu općeg, razarajućeg i beskorisnog etničkog i vjerskog rata koji bi mogao potrajati desetljećima. Već dvije godine muslimanske zemlje su pod velikim pritiskom i u njima se odvijaju znatni razvoji događaja o kojima ovisi sudbina Muslimana, ali i cijeloga svijeta... Ova događanja moraju se adresirati unutar regije, jer ako njima počnu upravljati oni koji su dugogodišnji neprijatelji, možemo očekivati veliku štetu svim zemljama regije", zaključio je iranski predsjednik Mahmud Ahmedinedžad na jučerašnjem summitu OIC-a u Saudijskoj Arabiji.
malokalibar

#2109 Re: Sirija

Post by malokalibar »

Klavikula wrote:
bogoljub wrote:Sedam Amerikanaca je poginulo u padu helikoptera NATO-a u Afganistanu.

a oborili ih najnovijim PVO sistemima, puskomitraljez u sadejstvu sa kalasnjikovom :lol:
to nije za smijeha nego za divljenje..čuj srušiti helikopter kalašom i puškomitraljezom !? :dance: svaka čast ! :thumbup:
malokalibar

#2110 Re: Sirija

Post by malokalibar »

AliceInChains wrote:
BalkanPrince1 wrote:Arapi vise nisu sposobni da budu vodje mesnih tvornica a kamoli Islamskog svijeta.

Problem lezi u mladim bradatim vehaboysima. Brine me, sto svaku godinu sve vise zamotanih sretnem u BIH. To je zabrinjavajuce za Bosnjacki narod i cvrsto pokazuje, koliko je osiromasila nasa drzava.

I jos jednom da ponovim: Broj jedan na svakoj listi treba biti interes sopstvene drzave, drzave BIH. Znaci, sto bi mi bio pad Irana i njihovih saveznika u interesu, kad znam, da su nam oni od pocetka jedini pomogli u sukobu protiv Cetalija? Nistsa zajedno nemam sa Irancima, a kamoli sa Arapima. Cisti interes.
a ne brinu te te bradati četnici !? :lol: :-) dakle pored svih problem u državi, siromaštvo, bijeda, kokuzluk,beskrajno i beskonačno nadjebavanje političkih partija koje ne vodi ničemu, svakodnevna prijetnja Dodika o otcijepljenju pola države, paradiranje četnika po Srebrenici, gašenje bosanskohercegovačke namjenske industrije, pored bezbroj dakle opasnosti koje prijete ovoj državi i narodu tebe plaši par stotina poluobrazovanih ili neobrazovanih kratkopantolonaša sa dugim bradama... :-) :-) :-) :-) :-) :-)

fakat sa takim stavovima mene bi bilo sramota držati takav avatar... :run:

više bi ti pasao:

http://www.011shop.rs/Content/Images/Pr ... om_1_1.jpg
Klavikula

#2111 Re: Sirija

Post by Klavikula »

@malokalibar
naravno da je za divljenje kad puskomitraljezom oboris helikopter, a smijem se neunistivoj americkoj avijaciji

a sto se drugog posta tice, mislim da nije umjesno to sto si napiso u vezi avatara
malokalibar

#2112 Re: Sirija

Post by malokalibar »

hrastov zizak wrote:Ma u Egiptu je svu revooluciju protiv režima iznijela sekularna struja, dok su MB istiha čekali bez zauzimanja strana, a onda se uvalili kroz izbore. Jebiga, milion-dva ljudi su ništa naspram čitavog biračkog tijela Egipta.
dakle milioni ljudi koji su protestvovali po kairskim ulicama uglavnom su bili sekularisti, a onda ih MB pometu na izborima !? :lol:
Klavikula

#2113 Re: Sirija

Post by Klavikula »

malokalibar wrote:
hrastov zizak wrote:Ma u Egiptu je svu revooluciju protiv režima iznijela sekularna struja, dok su MB istiha čekali bez zauzimanja strana, a onda se uvalili kroz izbore. Jebiga, milion-dva ljudi su ništa naspram čitavog biračkog tijela Egipta.
dakle milioni ljudi koji su protestvovali po kairskim ulicama uglavnom su bili sekularisti, a onda ih MB pometu na izborima !? :lol:
vodje pobune su bili sekularisti, odnosno radnicke ("crvene") organizacije, a kad je s Mubarakom bilo zavrseno pobjedonosno na celo pobune su se samoincijativno stavili braca muslimani..a jbg i mi smo se borili za gradjansku RBiH, drzavu svih naroda, i vecinskih i manjinskih, pa na kraju nit gradjanske, nit republike a nit glavnih zagovarac iste..ni prvi nit zadnji put da su ljudi koji su glavni dio posla iznijeli na svojim plecima zavrsili po strani..
hrastov žižak

#2114 Re: Sirija

Post by hrastov žižak »

malokalibar wrote:
Trebam li ti crtat šta sam napisao? A koliko je to miliona protestovalo? Znaš li ti koliko stanovnika ima Egipat i koliki je procenat demonstranata u odnosu na populaciju? I znaš li šta uopće znači riječ sekularist?
malokalibar

#2115 Re: Sirija

Post by malokalibar »

hrastov zizak wrote:
malokalibar wrote:
Trebam li ti crtat šta sam napisao? A koliko je to miliona protestovalo? Znaš li ti koliko stanovnika ima Egipat i koliki je procenat demonstranata u odnosu na populaciju? I znaš li šta uopće znači riječ sekularist?
pa ako je toliko sekularista bilo u Egiptu ( a eto vidimo po tebi ''oni su bili i glavna snaga revolucije'' ) kako ih islamisti pometoše na izborima !?
dakle zaključak je sljedeći: ili su levatčine kojima se nije izlazilo na izbore, dakle nešto kao i kod naroda u Bosni, (kukumače zbog istog stanja a mrsko mu otići do glasačkog mjesta na dan izbora)

ili ih je jednostavno premalo pa su na poštenim i demokratskim izborima poraženi, odnosno dobili su mali broj glasova..

dakle ne vidim čemu ljutnja što parlamentarnu većinu čine islamisti !? :dance:
hrastov žižak

#2116 Re: Sirija

Post by hrastov žižak »

malokalibar wrote:
hrastov zizak wrote:
malokalibar wrote:
pa ako je toliko sekularista bilo u Egiptu ( a eto vidimo po tebi ''oni su bili i glavna snaga revolucije'' ) kako ih islamisti pometoše na izborima !?
dakle zaključak je sljedeći: ili su levatčine kojima se nije izlazilo na izbore, dakle nešto kao i kod naroda u Bosni, (kukumače zbog istog stanja a mrsko mu otići do glasačkog mjesta na dan izbora)

ili ih je jednostavno premalo pa su na poštenim i demokratskim izborima poraženi, odnosno dobili su mali broj glasova..

dakle ne vidim čemu ljutnja što parlamentarnu većinu čine islamisti !? :dance:
Egipat ima preko 80 miliona stanovnika. Na protestima je bilo 1-2 miliona ljudi, od kojih su glavnicu činili sekularisti. Dakle, premalo ih je u odnosu na ukupan broj stanovništva. Veseli se ti koliko hoćeš toj pobjedi islamista, ako misliš da je to za njih dobro, živiš u velikoj, velikoj zabludi.
Klavikula

#2117 Re: Sirija

Post by Klavikula »

pa zar i Basar nije musliman?
malokalibar

#2118 Re: Sirija

Post by malokalibar »

@"hrastov zizak"
Egipat ima preko 80 miliona stanovnika. Na protestima je bilo 1-2 miliona ljudi, od kojih su glavnicu činili sekularisti. Dakle, premalo ih je u odnosu na ukupan broj stanovništva. Veseli se ti koliko hoćeš toj pobjedi islamista, ako misliš da je to za njih dobro, živiš u velikoj, velikoj zabludi
u kojoj je to državi kada su protesti i revolucije izađe cjelokupno stanovništvo, u stopostotnom broju !? u kojoj, može primjer ? :-)

i odakle ti ideja da su sekularisti ? ja bih prije rekao da je većina sekularisti ostajala kući, jer njihov vođa jeste već bio na tronu godinama..
naravno bilo je i sekularista koji su bili za Mubarakov odlazak, ali siguran sam da je većina tih revolucionara bili islamisti..
ljekarski timovi koji su pomagali povrijeđenim revolucionarima a koji su ranjavani ili premlaćivani od Mubarakovih palijaša i batinaša, su bili organizovani uglavnom od strane Muslimanske braće, dakle islamista..

i ja koliko poznajem stavove sekularista, oni baš i nisu neke namazčije..

a ovdje vidimo milion ljudi na skupovima i na džumi u Kairu..

http://www.youtube.com/watch?v=ZzNdfaoW ... re=related

džuma koju je predvodio Jusuf el-Karadavi,procjenjuje se da je bilo 2 miliona ljudi..

http://www.youtube.com/watch?v=2gwjM7jfYuE

ja vjerujem da je većina sekularista bila na strani Mubaraka i da su oni nakon njegovog pada, glasali za te neke minorne sekularističke stranke, a što su dobili tako malo glasova treba tražiti vjerovatno u činjenici da su za njih glasali samo bivši članovi tiranske Mubarakove vlade i članovi njihovih familija i najzadrtiji članovi policije koja je premlaćivala egipatski narod...
Veseli se ti koliko hoćeš toj pobjedi islamista, ako misliš da je to za njih dobro, živiš u velikoj, velikoj zabludi
da, veselim se, kao što se i ti žalostiš padu sekularista u Egiptu :dance:
i da, fakat nije dobro za njih, svakako bi bilo bolje da je Mubarak ostao na vlasti dok ga ne iznesu sa trona na tabut i dok ne dođe njegov sin ili neko poput njega na egipatski tron :-)
Last edited by malokalibar on 17/08/2012 03:47, edited 1 time in total.
malokalibar

#2119 Re: Sirija

Post by malokalibar »

Klavikula wrote:pa zar i Basar nije musliman?
jest, i to veliki ... :lol:
Klavikula

#2120 Re: Sirija

Post by Klavikula »

malokalibar wrote:
Klavikula wrote:pa zar i Basar nije musliman?
jest, i to veliki ... :lol:
moja greska, ja zaboravio da su samo vehabije muslimani..
glockov kolac

#2121 Re: Sirija

Post by glockov kolac »

Ne nasjedajte na propagandu likova kao što su Klavikula, očito je da su ovdje po zadatku...još je izgleda duplicirao u vidu Vendete76...

uzalud vam trud svirači...tj trolovi
Klavikula

#2122 Re: Sirija

Post by Klavikula »

glockov kolac wrote:Ne nasjedajte na propagandu likova kao što su Klavikula, očito je da su ovdje po zadatku...još je izgleda duplicirao u vidu Vendete76...

uzalud vam trud svirači...tj trolovi
na partijskom zadatku, i nisi me trebo ofirati, sta ce mi sad reci nadredjeni, bas si neki..
sumirprimus

#2123 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

opa bato,ipak ameri salju avione :dance:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2124 Re: Sirija

Post by Truba »

sumnjam
Tkd

#2125 Re: Sirija

Post by Tkd »

AliceInChains wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ne brinu te oni što su potčinili agresiju na BiH i genocid. Ako se ne varam i oni imaju brade :-)
Locked