Federalna televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
vatrogasac

#2101 Re: Federalna televizija

Post by vatrogasac »

poznanik wrote:
vatrogasac wrote:Ispružio se ja na sećiju prije par večeri i čekajući iftar listam daljinskim šta ima gdje pametno, zanimljivo i lijepo čuti o ramazanu i bilo je i na FACE i na TVSA i na TVTK i na Hajatu i na još par čaršijskih i kantonalnih i dođoh do FTV kada tamo se Fazlinović zalijeva maksuzijom, psuje i iskolačio oči na Šefikinu zadnjicu u 107. jubilarnoj reprizi. Dobro je što uz TV dođe i daljinski. :mrgreen:
Zaboravili urednici FTV da se u nas, u vrijeme ramazanskog posta, ni disati ne smije, da se muslimani slučajno ne uvrijede :-)

Ma ne može mene FTV više ničim iznenaditi već odavno, nego pokušaj se sjetiti kako su nekada Dnevnik prekidali dok se ne prouči ezan. Zanimljiva transformacija. Ali kako rekoh, tu je uvijek blizu daljinski pa ja to začas riješim. :mrgreen:
Razguli

#2102 Re: Federalna televizija

Post by Razguli »

Image
vatrogasac

#2103 Re: Federalna televizija

Post by vatrogasac »

A neko to traži?
vrbas1979

#2104 Re: Federalna televizija

Post by vrbas1979 »

vatrogasac wrote:
poznanik wrote:
vatrogasac wrote:Ispružio se ja na sećiju prije par večeri i čekajući iftar listam daljinskim šta ima gdje pametno, zanimljivo i lijepo čuti o ramazanu i bilo je i na FACE i na TVSA i na TVTK i na Hajatu i na još par čaršijskih i kantonalnih i dođoh do FTV kada tamo se Fazlinović zalijeva maksuzijom, psuje i iskolačio oči na Šefikinu zadnjicu u 107. jubilarnoj reprizi. Dobro je što uz TV dođe i daljinski. :mrgreen:
Zaboravili urednici FTV da se u nas, u vrijeme ramazanskog posta, ni disati ne smije, da se muslimani slučajno ne uvrijede :-)

Ma ne može mene FTV više ničim iznenaditi već odavno, nego pokušaj se sjetiti kako su nekada Dnevnik prekidali dok se ne prouči ezan. Zanimljiva transformacija. Ali kako rekoh, tu je uvijek blizu daljinski pa ja to začas riješim. :mrgreen:
Zašto bi bilo potrebe prekidati redovan program, posebno dnevnik entitetske televizije koja je u sklopu javnog RTV servisa BiH zbog ezana? Vrlo zanimljiva i još poželjnija transformacija.

Nego, sjetih se kada je prije deceniju Hayat snimao ljude na ulici u centru glavnog (multi-kulti) grada koji jedu sendvić ili šta već za vrijeme ramazana i izložio ih nevjerovatnoj krtici. Žalosno!

A i neku noć naiđoh na spomenuti kanal za vrijeme iftara, sve pršti od reklama za sokove, baklave, jufke, ašćinice, bagere, mesare, buregdžinice...
vatrogasac

#2105 Re: Federalna televizija

Post by vatrogasac »

vrbas1979 wrote:
Zašto bi bilo potrebe prekidati redovan program, posebno dnevnik entitetske televizije koja je u sklopu javnog RTV servisa BiH zbog ezana? Vrlo zanimljiva i još poželjnija transformacija.
Niko to ne traži nego ja samo navodim transformaciju. Od nekada televizije koja je čak Dnevnik prekidala zbog iftara do sada ove koja nam pred iftar pušta reprize LZN na kojima stoji RP. Pa ako je ljetna šema zar radije i ti ne bi pogledao reprizu nekog dokumentarca o raznim kulturno historijskim spomenicima po BiH ili stvarno gledaš reprize LZN?
vrbas1979

#2106 Re: Federalna televizija

Post by vrbas1979 »

vatrogasac wrote:
vrbas1979 wrote:
Niko to ne traži nego ja samo navodim transformaciju. Od nekada televizije koja je čak Dnevnik prekidala zbog iftara do sada ove koja nam pred iftar pušta reprize LZN na kojima stoji RP. Pa ako je ljetna šema zar radije i ti ne bi pogledao reprizu nekog dokumentarca o raznim kulturno historijskim spomenicima po BiH ili stvarno gledaš reprize LZN?
Svakako i uvijek dokumentarac. No sve teze da cemo to imati prilike gledati od pustih fazlinovića, larinih izbora i sl. Baš me čudi, a imali su običaj da to svako ljeto vrte, da nisu pustili 56576980 reprizu vize za buducbost.

Sada ih malo vade LJOI, a onda opet po starom - jadan i čemeran program.

HTV-ova emisije o poljoprivredi ili o moru (koje uslovno spadaju u neke nize kategorije) su kvalitetnije i gledljivije od cjelokupnog programa FTV-a, a vala i drugih Bh. TV stanica. A HTV dnevnik i druge emisije njihove produkcije ne smijem ni spominjati.
vrbas1979

#2107 Re: Federalna televizija

Post by vrbas1979 »

Ne bih želio cjepidlačiti, ali evo Dnevnik FTV počinje u 19:31:30. Minut i pol kasne, a kod svih ostalih su prošle i najave i dnevnici su uveliko u toku. Ali šta ćeš morala je ići još koja reklama, naročito ona kretenska s buljookim glumcima za zvijezdu biljnu mrs.

Pa ljudi su nekada satove navijali za vrijeme dnevnika.
Platformas

#2108 Re: Federalna televizija

Post by Platformas »

Al moras priznat da je Aida bila 'vaka :thumbup: :dance:
novi.dan.nova.nafaka

#2109 Re: Federalna televizija

Post by novi.dan.nova.nafaka »

vrbas1979 wrote:HTV-ova emisije o poljoprivredi ili o moru (koje uslovno spadaju u neke nize kategorije) su kvalitetnije i gledljivije od cjelokupnog programa FTV-a, a vala i drugih Bh. TV stanica. A HTV dnevnik i druge emisije njihove produkcije ne smijem ni spominjati.
Na srpskim programima je bruka emisija koje su naučnog karaktera, a koje se mogu snimiti za sitan novac. Emisije koje se snimaju sa univerzitetskim profesorima, asistentima, uposlenicima instituta. Imaš milion tema koje se mogu obraditi, i to da budu ekstra kvaliteta.
Ali ne, kreteni daju novac za Larinu Laru i narodu ispiraju mozak sa time...
al_uqaab

#2110 Re: Federalna televizija

Post by al_uqaab »

poznanik wrote:
Preče je pravo svih normalnih građana, djece pa i muslimana medju njima, da u tom terminu na javnom emiteru ne gledaju po stoti put debilne prostakluke i psovke u onoj uvredi za intelekt i opcu kulturu zvanoj LZN nego pravo drugih da te iste bljuvotine konzumiraju. Ili ti mozda kritiku Izeta i ostalih retarda iz serije smatras udarom na vitalni nacionalni interes i sekularisticki poredak?
vrbas1979

#2111 Re: Federalna televizija

Post by vrbas1979 »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
vrbas1979 wrote:HTV-ova emisije o poljoprivredi ili o moru (koje uslovno spadaju u neke nize kategorije) su kvalitetnije i gledljivije od cjelokupnog programa FTV-a, a vala i drugih Bh. TV stanica. A HTV dnevnik i druge emisije njihove produkcije ne smijem ni spominjati.
Na srpskim programima je bruka emisija koje su naučnog karaktera, a koje se mogu snimiti za sitan novac. Emisije koje se snimaju sa univerzitetskim profesorima, asistentima, uposlenicima instituta. Imaš milion tema koje se mogu obraditi, i to da budu ekstra kvaliteta.
Ali ne, kreteni daju novac za Larinu Laru i narodu ispiraju mozak sa time...
Upravo tako.
Veoma gledljive i interesantne emisije se mogu uz malo truda, novca i osoblja štancati do besvijesti. Mogu, ali neće.
karanana

#2112 Re: Federalna televizija

Post by karanana »

mozda mi nemamo naucnika.

imamo onih politickih prdana i nazovi politologa, ali stvarnih znanstvenih naucnika mi nemamo.
engadin

#2113 Re: Federalna televizija

Post by engadin »

hoce li biti ikako vise jutarnjeg programa,i servisnih informacija,kao i ostalog sadrzaja na federalnoj tv???
novi.dan.nova.nafaka

#2114 Re: Federalna televizija

Post by novi.dan.nova.nafaka »

karanana wrote:mozda mi nemamo naucnika.
imamo onih politickih prdana i nazovi politologa, ali stvarnih znanstvenih naucnika mi nemamo.
Ma ima ba.
Evo recimo, od osamostaljenja BiH imaš barem 15-tak mladih ljudi koji su osvojili medalje na olimpijadama iz MM, Fizike i Informatike. Plus, imaš par desetina izuzetnih profesora na tehničkim fakultetima u Sa, Tz, Ze...
Eto građe za emisije, pa čak i sa "bezazlenim" temama poput na primjer "šta je internet i kako radi". Hem' platiš domaćim stručnjacima nešto sitno da izdvoje sahat-dva vremena, hem' će gledaoci nešta korisno naučit.
Pa onda, milion je tema gdje možeš animirati mlade da prate stvari koje uče u školi, a da im se to prikaže na jedan drugačiji način (a i kvalitetniji, obzirom da se prog. realizuje sa univ. profesorima): geografija, hemija, istorija. Šta imaju djeca osnovne škole da gledaju na TV-u, pitam se (a da je korisno)!?
fortaleza

#2115 Re: Federalna televizija

Post by fortaleza »

Ipak je javni TV servis u pitanju koji mora ispunjavati zahtjeve većine svojih gledatelja, od kulturno - obrazovnog, informativnog, športskog, zabavnog i ostalog dijela programa. Pa nisu u pitanju kojekakve lokalne stanice, te privatne televizije s domaćim "celebrity-ma", sa svim mogućim i nemogućim turskim i španjolskim sapunicama.

Do nedavno nisam ni znao da je pored Mostara, na mostarskom blatu održano natjecanje u zrakoplovnom modelarstvu dok nisu o tome izvjestili na HTV-ovoj emisiji "Hrvatska kronika u BiH". Niti jedan lokalna ni javna TV kuća nije ispratila takav događaj, makar spomenuli, bitnije je omogućiti Zlaji monolog u udarnom vremenskom terminu. :(
jasko_ba

#2116 Re: Federalna televizija

Post by jasko_ba »

17:25 Naša mala klinika
18:15 Ne daj se, Nina!
20:50 Lud, zbunjen, normalan
Ja jbeno ne mogu vjerovati, pa dokle vise! Samo jos cekam da ubace ponovo vizu za buducnost
fuuuuj :x :x :x
Platformas

#2117 Re: Federalna televizija

Post by Platformas »

jasko_ba wrote:17:25 Naša mala klinika
Ja jbeno ne mogu vjerovati, pa dokle vise! Samo jos cekam da ubace ponovo vizu za buducnost
Cirkus, obrazovnog programa bukvalno i nema. Zar su toliko skupi neki dokumentarci da se otkupe :?

Inace na FTV samo političke emisije pratim, iako i one nisu nesto ali su bar objektivni(u zadnje vrijeme).
Platformas

#2118 Re: Federalna televizija

Post by Platformas »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Platformas wrote:
jasko_ba wrote:17:25 Naša mala klinika
Cirkus, obrazovnog programa bukvalno i nema. Zar su toliko skupi neki dokumentarci da se otkupe :?

Inace na FTV samo političke emisije pratim, iako i one nisu nesto ali su bar objektivni(u zadnje vrijeme).

zar ih ima?
pardoniraj, mislio sam na informativne, Dnevnik I, II, III, vijesti i to :)
StupskaBitanga

#2119 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

Sve se nema kupio se novi televizor za ipp
Jos da stave nove panele gdje bi nam bio kraj
vrbas1979

#2120 Re: Federalna televizija

Post by vrbas1979 »

U petak gledam pregled programa, malo se zadržim na FTV-u i ostao sam zapanjen.

U periodu od 11.08 do 17.08.2012 na programu nema niti jedan igrani film.

Dakle, najgledanija, najutjecajnija, najbolja, TV kojoj plaćamo pretplatu nije u stanju da u sedam dana emituje niti jedan jedini igrani film!
Chuckie

#2121 Re: Federalna televizija

Post by Chuckie »

Nedaj se Nina! Reprize opet. Strašno.
evo mene

#2122 Re: Federalna televizija

Post by evo mene »

SDA TELEVIZIJA - MADA SU AVDO AVDIĆ I ELMA KAZAGIĆ SDP!!!
fortaleza

#2123 Re: Federalna televizija

Post by fortaleza »

vrbas1979 wrote:U petak gledam pregled programa, malo se zadržim na FTV-u i ostao sam zapanjen.

U periodu od 11.08 do 17.08.2012 na programu nema niti jedan igrani film.

Dakle, najgledanija, najutjecajnija, najbolja, TV kojoj plaćamo pretplatu nije u stanju da u sedam dana emituje niti jedan jedini igrani film!
Ne brini se, početkom devetog mjeseca pustit će partizanski film za nestrpljive gledatelje.Image
StupskaBitanga

#2124 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

A da te nije alija ili pod zastavom muhameda
ScoobyDoo

#2125 Re: Federalna televizija

Post by ScoobyDoo »

Van Persie u United... Dzeko mozda u Juventus ?!

Sto FTV ne dovede Đelu Hadžiselimovića, a daju im 400 000, jednog voditelja i jednog kamermana :D
Post Reply