coolkid wrote:KAD NAM STIŽE OVAJ NOVI HD STB,IMA LI IKO KAKVE INFORMACIJE.
Evo danas su meni instalirali trio+ paket (presao sa duo +) i dobio sam taj HD Airties 7120.
Utisci u vezi istog su pomješani
Prvo pozitivno:
-daljinski od ovog HD stb je bolji i uredjaj ozbiljnije izgleda
-nema zezancije sa lošim i nepredvidljivim odzivom na komande - pogotovo u snimalici od čega je patila moja 110
-grafika od super tv sučelja (preko HDMI) izgleda znatno bolje i oštrije u odnosu na amino 110
Ali tu su i ozbiljni nedostaci:
-po meni je veoma neozbiljno sto sa boxom ne dolaze nikakva upustva, a ista nije moguće naći niti na logosoftovim stranicama niti na stranici proizvodjača boxa. Pošto je i Google ostao nemocan da nadje ikakvu ozbiljniju dokumentaciju nemoguće je natjerati ovaj daljinski da upravlja TV za osnovne komande (ton, mute itd).
-nije moguće snimanje s ovog boxa (kod amina 110 se moglo snimati preko skarta i RF - ovdje ne)
-teletext se ne prikazuje kako treba (mali prozor koji koristi samo centralni dio ekrana)
-sučelje malo malo potpuno ili djelomično nestane, pogotovo u dijelu za editovanje kanala
-ono najgore: OVAJ BOX NIJE MOGUĆE NATJERATI DA DA OUTPUT U 16:9 MODU VEC SAMO 4:3.
Kad se uzme u obzir da će 99% korisnika HD boxa koristiti isti na na HD televizorima koji su 16:9 jasno ti je zasto smatram da logosoft mora poraditi na softveru od Super TV jer s ovim boxom on izgleda kao poluproizvod...
P.S.
Ipak moram završiti pohvalom Logosoftu jer sam ipak dobio i solidan VDSL modem tako da imam stvarnih 18mbit čak i kad gledam HD kanale...